icon

Som otvorená na špičku prsta v 25. tyždni

jojuss
28. okt 2011

No bola som teraz štvrtok na kontrole a strašne sa bojím ,pani doktorka mi zakazala domáce prace 😒 (a druhej stranke som aj rada lebo všetko robí priatel 😝 )ževraj som otvorená na špičku prsta a som len 25 TT.Nepredpísala mi žiadne lieky len že mám ležať a o tyžden sa mam príst .Bojím sa aby som nešla skôr prvé tehotenstvo bolo OK ,aj dakedy ma teraz bolí spodok brucha ,mali ste niektorá?

Strana
z2
leeenka26
30. okt 2011

@elli333 absolutne suhlasim, ze doktorka to zobrala na lahku vahu. Dnes netreba ani im verit. Treba sa pytat aj viacerych ludi. Ja som na to doplatila.

leeenka26
30. okt 2011

@jojuss kedy mas ist na kontrolu?? Zajtra by som na tvojom mieste isla za nou, ci si este stale otvorena, ak to tak bude, skus ju poziadat nech ta posle do nemocnice, mozno teraz krutis hlavou ze sa nebudes strapnovat, ale ver mi, radsej sa strapnit ako potom plakat.

dianka3
30. okt 2011

@vodnicka Coze ty si porodila doma? 😕 a uplne sama ci ako? a ako sa malinka drzala? moji chalani sa narodili obaja v 36tt ale v nemocke a to mali problem s udrzanim teploty,no ty si fakt jak levica 🙂 klobuk dole 😉
A to si nestihla alebo ako?

hedka17
30. okt 2011

@jojuss ahoj ja som mala bolesti tak som sla na pohotovost a ostala v nemocnici tyzden na pozorovani bola som v 20tt a bolo to presne na Mikulasa :/ ale dolezite je,ze maly sa narodil 3 dni pred terminom 🙂 Drzim palce hlavne sa snaz oddychovat ako ti radia aj ostatne ak sa nebudes citit ok radsej utekaj bud k dr. alebo na pohotovost, Aj ja som brala 2x denne magnezko a v nemocnici mi tiez davali magnezko,ale 3x denne . Drzim palce 😉

leeenka26
30. okt 2011

@jojuss v nemocnici budes stale pod kontrolou. Su tam lekari, sestricky, keby sa aj nahodou nieco zacalo diat, napr. ze by si sa zacala viac otvarat, co sa samozrejme nemusi stat, ale keby len predsa, tak vedia to okamzite podchytit a zabranit porodu. Co ja by som za to dala, keby mi toto niekto vtedy povedal, nemuselo sa nic mozno stat. :(

vodnicka
31. okt 2011

@dianka3 Porodila som necakane doma nakolko kontrakcie neboli pravidelne a myslela som si ,ze su to poslickovia nastastie bolo to vsetko ok tatik prestrihol pupocnu snuru na pokyny lekara v sanitke ktory bol na ceste k Nam On jak volal stihla som na dvakrat vytlacit ,Dcerka bola krasna mala ruzove sfarbenie tela Apg.sk.10 na 10 a bola v inkubatore len 3 dni kvoli antibiotikam ktore jej nasadili len preto lebo sme prestr.pupoc.s manik.noznic.ktore neboli vydezinfikovane...nepocitala som,ze budem doma rodit,vedela som ako mam dychat aj kedy tlacit ,priroda to takto zariadila ani klistir som nemala a nic hrozne som pod sebou nemala naraz po prvom vytlac.vysla zo mna plod.voda.Rodit v nemocke je ok ak mate vybav.lekara aj dobry personal.Inac boli ku mne hnustny ako ma priniesla sanitka do nemocky lekarka ma zjazdila,ze som si ...Doma v klude porodila aprisla sa dat len zasit a vytlac.placentu...tak som jej odpovedala ak by som vedela a mala na to podmienky aj veci na zasitie tak tam nejdem a zial sila ma surovo a drsne bolelo to viac ako porod ....Bola hnustna stazovala sa ,ze nama cas ani kavu vypit celu noc boli porody za sebou a ja som porodola rano o 01.55.Ak by som mala menej rokov tak samozrejme porod jednoznacne len doma za asist.Duly do buducna samozrejme ak by som bola v poriadku zdrav.aj babo.V zahranici bezne rodia doma je to malo stresujuce nikto ny Teba nekrici lebo nema naladu a pod. 😉 Sme zdrave Mala mala 9 mes. 🙂

sssimi
31. okt 2011

Ja som v 20tt a som na špičku otvorená. Nechápem prečo ťa doktorka vyplašila. U druhorodičiek je to normálne.

jojuss
autor
2. nov 2011

@sssimi no fakt?Juj tak to si jedina citím sa dobre ,len si dávam pozor nerobkám nič 🙂

lubenka77
2. nov 2011

@jojuss ahoj, ja som brala magnézium 3x denne od 34. týždňa (to som bola v nemocnici kvôli hroziacemu predčasnému pôrodu, otvorená som bola na 2 cm), nakoniec mi zistili streptokokovú infekciu, nasadili ATB a malý sa narodil 2 dni pred termínom, v nemocnici som bola asi 6 dní (v tom 34. týždni), predtým som magnézium brala asi 3 mesiace, normálne klasické tabletky, nie magne B6, a Aktiferin...A po prepustení z nemocnice som ešte absolvovala aj Skalnaté pleso (lanovkou, samozrejme) a všeličo iné 🙂 Ale myslím, že nič nepokazíš, keď budeš oddychovať tak často ako sa len dá, a keď sa ti nebude niečo zdať, tak radšej ísť k lekárke, prípadne rovno na príjem do nemocnice (nemyslím teraz, ale tak do budúcna)...radšej zbytočne, ako prineskoro. Každopádne držím palce, nech ti to dobre dopadne...a ešte mi teraz napadlo...pri prvom som bola otvorená na 2 cm mesiac pred pôrodom a absolútne sa nič nedialo...narodil sa deň po s vyvolávačkou 🙂

sssimi
2. nov 2011

@jojuss ja robím stále niečo. Mám 2 a pol ročné dievčatko, ktoré je teraz na mňa extrémne naviazané, keďže manžel nám odišiel robiť do zahraničia. Každú chvíľu ju beriem na ruky. Našťastie má len 12kg, ale pomimo toho robím absolutne všetko. Vôbec sa nebránim žiadnej roboty, jedine, že by bolo niečo extrémne ťažké. A dokonca čo pri Sárke som si dávala pozor, lebo som krvácala a nič som nerobila, tak teraz robím stále a mám našťastie zatiaľ bezproblémové tehotenstvo..

gabuci
3. nov 2011

@pink_lady hej na tvrdnutie brucha je Magne B6 aspon z gynekologickej stránky.Lenže tým pádom aj na otváranie,lebo ked ti tvrdne brucho často,tak samozrejme že sa aj otváraš.Kludový režim?Pri obidvoch tehotenstvách som sa otvárala,skracoval sa mi krčok,Magne B6 som mala brať celé tehotenstvo 2x1 tabletku.1.tehu som ležala v nemocnici/kludový režim fakt/lieky,pesar.2.tehu doma,starosti vyše hlavy,dcérka,môj chorý otec,/mama mi zomrela/,klud len poobede pokiaľ dcérka spala,lieky, magne b6,pesar.pôrody v 40-om týždni.No veľmi som dbala na to,aby mi to bruško netvrdlo.Ked som to pocítila,hned som si sadla,či ľahla a nohy hore.u mna to zabralo.Magne B6 som brala až do pôrodu,a potom ešte kým som mala doma.

1anina1
3. nov 2011

@jojuss
Ahoj, dnes som sa sem dostala 1krat, pretoze som doma v kludovom rezime. Čitala som tvoj prispevok mne minuly tyzden t.j. v 25 tyzdni povedala doktorka tiez, ze som otvorena na spicku prsta. Dnes sme boli na kontrole a vraj som sa zase trochu otvorila, tak mi odporucila lezat, uzivat magnesiove tabletky a este tabletky na spevnenie maternice aby som sa neotvarala. Odporucila mi kludovy rezim, aby som sa neskor vyhla lezaniu v nemocnici. Tak som si poplakala dneska. Velmi sa bojim, je to prve tehotenstvo takze vsetko je pre mna nove a doteraz som bola uplne aktivna a vsetko sme robili tak som teraz z offline rezimu prekvapena..

jojuss
autor
3. nov 2011

@1anina1 Ahoj 🙂 Ja zajtra idem len tak na kontrolu aby som bola spokojnejšia ,doktorka mi povedala až o dva tyždne ale idem zajtra a to je len tyžden od toho ako som bola ,radšej idem 🙂 Cítim sa dobre lebo nerobím nič také ale dnes som bola chvíľu s malým na prechadzke a bolelo ma pri chôdzi spodok brucha ale pol hodinku som si poležala a je dobre ,len treba dodržiavat všetko ,a hlavne magnézium 😉 .Držim palce 🙂

pointka
4. nov 2011

@jojuss Ahoj, ja by som sa na tvojom mieste vobec nestresovala, ja som tiez otvorena na spicku prsta a ako druhorodicka je to zevraj uplne normalne, CS skore mam v norme. Dolezite je aky mas dlhy krcok a ci sa neotvaras zvnutra. Ak je to len zvonka povrchovo je to OK, treba sa setrit, vela oddychovat, lezat, netahat tazke veci. Ja uzivam magnezium 835 mg nie magne B6, lebo s nim sa zbytocne dopujem vitaminom B6 a je v nom iba stvrtinove mnozstvo magnezia oproti 835 mg cistemu magneziu, kupis v lekarni. Uzivam aj Guajakuran na ukludnenie stahov. Inak v principe normalne fungujem, kedze mam male dieta, ale isto radsej lez a oddychuj co najviac.

dzudka
4. nov 2011

@jojuss upokojim ta je to normalne na druhorodicku ak som spravne pochopili uz jedno dieta doma mas? a toto je druhe tehu,,,
ja som to mala pri druhom od 16tyzdna az do normalne do terminu....cize je to norma pre druhotehule...
teraz cakam tretie a zatial je vsetko ok som len v 21tyzdni a tiez ma vsetko taha boli a tak ale to sa len maternica roztahuje pokial to nie su krce a kontrakcie tak je vsetko ok....
ale magnezko ti neublizi 😉

dzudka
4. nov 2011

@sssimi ja tiez furt nosim maleho ma 10kg a je toho dost este aj dcera furt daco....doma tiez vsetko robim a asi aj viac ako predtym a este aj dve deti na starostlivost...
no je to tazsie pre zenu ked uz ma deti a je tehotna ale musime to vydrzat 😉

sssimi
4. nov 2011

@dzudka Veď práve pre to som jej to napísala, že u druhorodičiek je otvorenie na špic prsta úplne bežné. Nerozuiem prečo ju doktorka vystrašila tým že to tak nemá byť. A zase čím menej sa bude hýbať a robiť, tým horšie to bude po pôrode, hlavne ak bude mať aktívne dieťa 🙂
Mne to aj takto vyhovuje, že nemôžem stále polihovať. Doteraz mám -1kg a polovicu tehotenstva skoro za sebou, čo pri Sárke som mala asi aj +5kg. A dokonca sa aj cítim lepšie keď stále niečo robím ako keď väčšinu dňa polihujem. 😉

alexandra
4. nov 2011

Ja som pri synovi ako prvorodicka bola na spicku prsta asi od 24tt a ejhla, o chvilku bude mat 5 rokov 😉

jojuss
autor
4. nov 2011

@pointka No dnes som bola u doktorky len tak či je všetko OK a povedala že je to nič ,že to býva pri druhom ,no nemala som to pri malom ,a bojím sa niečo robiť ked ma zabolí spodok že ho cítim ležím aj cely den ,nech sa deje čo chce 😖

jojuss
autor
4. nov 2011

@dzudka Dakujem pekne ste zlaté že ste ma takto upokojili lebo moja svokra ta mam najradšej keby že som v nemocnici ,doktorka dnes som bola ráno povedala že je všetko poriadku len sa nemám namahať a hlavne ležat a dopovať sa magnézium 🙂 Vtedy ked si ho dám ožijem

dzudka
4. nov 2011

@jojuss no podla mna keby to bolo vazne tak mas krce a bolesti brucha ja hovorim pri druhom som bola od tusim 15-16tyzdna na spic prsta otvorena az do porodu 😅 a robila som vsetko nic mi nebolo a jasne vo vyssom stadiu tehu som mala poslickou kontrakcie ale to tiez nic nebolo to sa trenovala maternica na porod...
a teraz cakam tretie zatial je vsetko ok natahujem sa s malym tak snad to vydrzi az do toho 38tyzdna a mozeme ist na to 😀

duratlicka
7. nov 2011

@jojuss To tymi bolestami sa Ti otvara krcok. Ja som na tom rovnako od 26. tyzdna, mala som aj 3-4 min kontrakcie, dva tyzdne v nemocnici, lieky, prisny kludovy rezim, ale odvtedy sa drzim a vidies, ze uz su to dva mesiace a este som neporodila🙂

Strana
z2