Som v 13. týždni a nebolia ma prsia a ani podbruško
ja viem možno je to hlúposť, no potrebujem upokojiť..... včera som začala druhy trimester a vyše týždňa nemám vôbec ziadne pocity..... nebolia ma prsia, boleli síce na zaciatku chvíľu ..... ináč sa necítim byt vôbec tehotná, sem tam som mala predtým take sťahy podbrusku alebo pocit akoby som mala dostať menštruáciu, teraz vôbec nic.....cítim sa veľmi dobre a neviem ci sa ma tešiť alebo mat obavy..... jedine co ma trápi je ze sa každú noc budim okolo 3 hodine a potom ťažko zaspávam, chodím vela mocit, no aj vela pijem.....najbližšie ma čaká prvotrimestralny screening, som po 3 potratoch a mam strach co tam zase bude.....je to normálne byt az takto v pohode? totálne nic necítiť,hm?
@bublinka11 treba si nájsť aktivity a vôbec na tehu nemyslieť, iba ak v zmysle zdravej životosprávy. Všetko je v poriadku, môžeš mať úplne pohodové tehotenstvo a nič nepocitovať. Ja niekedy aj zabúdam, že som tehotná. Keby ma malé nekopalo a nemala som velké brucho, tak ani neviem 😉
@bublinka11 mna teda podbrusko nikdy nebolelo, prsia nenarastli, ani citlivejsie nie su, kebyze ma to dieta nekope, tak ani neviem, ze som tehotna. Som na konci 8. mesiaca a pribrala som 0! kg. Moje jedine priznaky do polky tehotenstva boli obcasne pichanie a nechutenstvo, nezvracala som sice, ale bolo to neprijemne.
Najdi si nieco, nejake odreagovanie a hlavne necitaj tuna katastroficke scenare, v 14. tyzdni je uz davno rozhodnute, ci bude trebars postihnute, urcite aspon 95 % babatiek po tomto tyzdni sa narodi v poriadku. Stresovanie v nicom nepomaha.
@bublinka11 Nechcem ta Este viac strasit, na optimizme ti Ale urcite nepridam, Ale ja som sa od zaciatku sledovala az do posledneho dna tehotenstva. Bolo krasne a bezproblemove, no to dennodenne sledovanie ma vycerpavalo. Bud to bola bolest brucha, mozne krvacanie, krvne vysledky, no proste stale nieco a hroza des !!! Od 28.tyzdna az do nejakeho 33.tyzdna som len spala a spala, lebo som sa bala predcasneho porodu a v tej dobe je teda plod schopny prezitia, no stale nevyvinuty dostatocne, aby neboli komplikacie. Pre mna bolo tehotenstvo krasne, Ale stresujuce. Velmi som sa na neho tesila a kazducku sekundu, ktoru som popripade neprespala, som myslela na neho, na nas...a ono to ozaj vsetko dobre dopadlo, chvalabohu. Maly je krasny a zdravy. A tak ta neviem inak povzbudit, prezivala som to tak isto a este snad horsie 🙂 Kazda sme ina, kazda to zvladame inak. Ak ta to upokoji, ono je fakt niekedy zbytocne sa stresovat, na druhej strane ta uplne chapem.
@sharmana
@majka99999
@charlie1980
Dakujem kocky za odpovede a povzbudive slova.
Ja som mala 2x MA...oba v zaciatkoch tehotenstva. Preto som taka precitlivena a panikarim.
Tuzim mat aspon nejaky dokaz o tom, ze babo je vnutri a je O.K.
Tuzim po vacsom brusku, to zatial nerastie...pohyby viem, ze budu neskor.
Zamestnavam hlavu ako sa len da, ale pri akejkolvek cinnosti si vzdy najdem priestor mysliet na tehotenstvo.
@bublinka11 ak ta to poteší, tak tehotenstvo je podla mna rizikové až kým dieťa živé nevyjde z tela matky a to u každej jednej. Aj keby si nemala problémy celé tehu, môže prísť tragická komplikácia hocikedy. Asi sa treba skôr psychicky vyrovnať a zmieriť, že čo má prísť, tak príde. Zisťovali ti lekári, prečo si 2x prišla o dieťa? Bolo to v prvých týždnoch? Nemáte s partnerom náhodou negativne RH alebo nejaký iný problém, napríklad nejaká fyzická prekázka, genetika?
Možno sa tomu dá predísť, ak prídete na príčinu. Viem že nie vždy je to možné samozrejme.
@sharmana ahoj. Vzdy nastal MA v zaciatkoch. 7tt a dovod netusi nikto.
Mame za sebou vsetky vysetrenia, ake existuju a vsetky su O.K.
Lekari tvrdia, ze to boli nahody a teda kedze som uspesne tieto tyzdne prekonala, malo by to byt O.K.
Skusim sa s tym vsetkym popasovat a dufat.
@bublinka11 ja som tiez pri Sofii stresovala od zaciatku do konca, trochu som sa uvolnila ked mal zacat 9 mesiac a potom zacali problemy s pecenou a zase strach, ci vydrzi do 38 tt aspon na vyvolany porod...kto raz zazil potrat, toho strachu sa nikdy nezbavi...kamoska caka druhe /tretie tehtenstvo/ a boji sa uplne rovnako ako pri druhom..to ostava v hlave
@bublinka11 tak to boli asi fakt náhody, netráp sa, skús sa ukludniť. Držím päste, nech to zvládnete do úspešného finishu 😉
Ahoj, ja som v 13tt, a ziadne bolesti, tazkosti - nic. Ako uz bolo spomenute, len chybajuca menstracia a ani neviem ze som tehotna 🙂 moje druhe tehotenstvo, a bez zmeny.
Nemaluj certa ba stenu a tes sa na drobceka 🙂 vela stastia prajem 🙂
Ahojte idem sa opitat moj krpcek ma kazdybden hlavne rano a vecer intezivne kopal a od stvrtku veceravsabto volako zmenilo vcera som ho citila kopnut asi len dva razy a dneska este vobec ...poradte co mam robit alebo co to moze byt dakujem

Ahojte kocky. Tato tema uz asi nefunguje, ale ako ste to zvladli?
@zabka79
@leria
@charlie1980
Citim sa podobne ako vy.
Cely prvy trimester som riesila priznaky a stale sa sledovala. Ak nejaky vynechal, hned som stresovala. Stale som plakala a bola nestastna.
Povedala som si, ze sa ukludnim po 12tt a po NT screeningu. Ten dopadol vyborne, ale nepomohlo ☹
Stale sa sledujem. Bolievalo ma obcas podbrusko (vraj rastie maternica)...uz par dni neboli a ja totalne panikarim, ci je babo O.K. a ci rastie.
Toto som fakt od tehu necakala ☹