icon

Som v 16. týždni a mám pocit ako keby som mala dostať menštruáciu

lukina26
24. apr 2020

Ahojte baby,

je tu veľa diskusii na tému bolesť v 2. trimestri ale ani v jednom som sa nenašla. Chcem sa spýtať či ste aj vy mali podobne pocity v tehu. Som momentálne v 16tt a 3 dni a asi 3 deň mám sem tam taký pocit ako keby som mala dostať menštruáciu. Neni to bolestivé nič len proste take tie tlaky v bruchu ako pri menštruácii. U dr som bola min týždeň a všetko bolo v poriadku. Tak sa chcem spýtať či ste aj vy mali takýto pocit alebo mám radšej zájsť k dr. Ďakujem 😊

ildiko36
24. apr 2020

@lukina26 babo rastie a maternica sa zväčšuje , všetky organy budu stlačene a to kus obcas tlaci tu obcas tam😏 keď nemas bolesti je to normalne..od 6m az do konca teh. som mala neskutocne bolesti v oblasti pečene..pitala som sono ci nemam zlcnikove kamene ale som len mala drobny polip na žlci a nic s tym nerobyli..môže sa stať je bude sa ti stvrdnuť kus aj brucho a vtedy pocitovať tiez tlaky treba brať magnezium

lukina26
autor
24. apr 2020

@ildiko36 ďakujem za odpoved, to magnezium skúsim snáď pomôže

michaella24
24. apr 2020

Mňa tiež zvykne bolievať maternica tak, ako pri menštruácii. Trvá to väčšinou dva až tri dni, hlavne v noci, potom to ustane. Všimla som si, že najmä po nejakej námahe väčšej. Pýtala som sa pre istotu gynekológa na poriadni, že či je to v poriadku, aj keď viem, že áno, no v tehotenstve je všetko nové a nepoznané, nie je to menštruácia, ktorá chodí každý mesiac. Povedal, že maternica sa rozťahuje, väzivá, všetko sa to naťahuje ako bábätko rastie, je to v poriadku a mám si dávať magnézium 🙂

jarnajar
24. apr 2020

Aj ja som to mávala, v prvom trimestri veľmi často a potom občas. Je to zrejme ten rast maternice a prekrvenie. Pomohlo mi oddýchnuť si.

gladys_07
24. apr 2020

dakujem za tuto temu, tiez to mavam a som z toho na nervy. Uplne akoby sa mi mal menzes spustit.