icon

Som v 19 týždni a mám slabšie tlaky a bolesť

moonlight777
8. jan 2012

Zdravim dievcata,

som v 18+4 tt a od utorka pozorujem slabsie tlaky a bolest na pravej strane, ked si lahnem na chrbat tak jednu stranu podbruska mam viditelne "vydutejsiu", akoby na tej stranbe bolo babo viac "natlacene", mate s tym niektora skusenosti? Zijem v UK a objednat sa tu ku gynekologovi je fakt nocna mora (velmi slaba starostlivost co sa tohto tyka, vsetko je tu u nich "normal").

Doteraz som mala obe strany rovnake, makke. Na nete som sa docitala ze je to normalne, ze babo moze byt viac v jednej strane, no dost ma to znepokojuje, kedze sa to objavili az pred par dnami a pred tym som to nemala.

Dakujem 🙂

moonlight777
autor
8. jan 2012

kocky, ma niektora z vas skusenosti?

dakujem

miskap
9. jan 2012

@moonlight777 Za chvíľu alebo možno už aj teraz začneš pociťovať prvé pohyby. Bábätko sa dosť hýbe a ak si trošku chudšia, môžeš si ho aj nahmatať. Robí v maternici kotrmelce, má dosť priestoru, takže putuje hore dole.To pnutie býva spôsobené rastom maternice, naťahujú sa jej úpony a môže to spôsobovať nepríjemné pocity. Niekedy prestanú a po čase sa zase vrátia. Ja som mávala toto pnutie dosť výrazné, nosievala som pod bruškom tehotenský pás, ktorý trochu bruško podoprel a menej to bolelo. Aj som to hovorila doktorke, ale nenašla žiadny problém. Veľa oddychuj a možno by ti pomohlo pomalé cvičenie alebo plávanie. Poobzeraj sa, či tam u vás niečo také nie je. 🙂