icon

Som v 27 týždni a dosť som pribrala. Ako už nepribrať?

ewka0012
19. okt 2011

ahojte baby,som prave v 27tt a cakam chlapca.nase prve dieta.mam 25 rokov,potrebovala by som poradit co robit aby som tak nepriberala.normalne som mavala vahu okolo 60kg.som 174 cm vysoka.vzdy som bola stihla.zrazu som pribrala 5kg.potom ako som zistila ze som v tom krvacala som a zacala brat hormony aby som nepotratila a mesiac lezala,pribrala dalsich 5kg.potom to slo tak postupne,kilecko dve kazdy mesiac.teraz som za september pribrala dalsich 5kg.cize v siedmom mesiaci mam uz 16kg navyse.zda sa mi to vela.som jak taka gulicka zavodnena.setricka u gynekologa povedala aby som nesolila ze sa zavodnujem.doktor zase ze zatial je vaha ok.potom som bola na glukozovom teste.mala som ho dost nizky.nakazali mi jest sladkosti.chapete to?nechcem uz moc pribrat a nakazu mi jest sladke!!!jem po mensich porciach asi 5x denne,nejem moc sladke ani slane,ani vecer.doteraz som pracovala,chodila na prechadzky,tehotensky telocvik aj v lete plavala.ja uz neviem co robit som z toho smutna.na stehnach sa mi robia strie aj ked sa natieram.bojim sa ci sa vratim niekedy do povodnej vahy a zavidim tym tehulam co su chude a maju len brusko.aj oblecenie a podprsenky ma vela stali,lebo stale priberam a vsetko mi je male.utesuje ma len ze maly je zdravy.na poradnu vzdy nosim moc a vzdy je ok.kedze som mala dva krat zapal obliciek musim chodit na nefrologicke kotroly.tammi brali moc aj krv,povedali ze mam zvyseny cholesterol,v moci bielkoviny aj nejake bakterie,ale ked som v siedmom mesiaci netreba to liecit ze to nie su az take zle hodnoty.neviem co si o tom mysliet.este mam problemy ze smrkam krv a chrasty z nosa odkedy som tehotna a mam suchu sliznicu.pouzivam spreje s morskou solou ale nepomahaju.aj si nos zvnutra natieram s balzamom so vcelim voskom z oriflamu,nepomaha.neviete nieco poradit?dakujem

gubcikova
19. okt 2011

@ewka0012 každá sme iná.niektorá priberie 2kg iná 30kg.proste to neovplyvníš.ja som teraz v 26tt pri prvej dcérke som do tohto týždňa pribrala 7kg.teraz pri druhom len 3kg a vôbec sa neobmedzujem v strave.jem aj večer o 9 sladké kekse.pred tehu som mala pri dcérke 75kg,teraz pri druhom 70kg.takže môže byť,že telo si proste spraví zásoby tuku ak ho nemá.a na tom solení je niečo pravdy.zaleží aj od toho či si predtým fajčila,alebo nie.

zuzikkaa
19. okt 2011

@ewka0012 to neovplyvnis,,telo si robi zasoby same ci mu das jest vela alebo malo,,kazda ma iny organizmus a inak prijma tehotenstvo...ja som pribrala 20kg do konca tehu a to mam iba 158cm 😅 tak sa nestresuj!
a pocas tehu je dobre brat viac Cecka,,aj koli krvacajucim dasnam a aj krvacaniu z nosa 😉
svoju vahu ries ked bude babo na svete a nie ked je v bruchu a potrebuje ziviny...kazda by chcela pribrat tak 5-6 kileciek no hold to si neurcis 😝

xlucia
19. okt 2011

@ewka0012 nenervuj sa a nechaj to tak. dieta je dolezitejsie. stravuj sa zdravo. ja som mala povodu vahu 58 kg a mam 163. pri oboch som sa stravovala ukazkovo zdravo, ziadne prezieranie, aj vela pohybu a pribrala som pri oboch 25 kil. potom budes tolko kmitat ookolo maleho ze zhodis ani nevies ako.

ewka0012
autor
19. okt 2011

to ste ma potesili,a ake cecko mozem uzivat?predtym som bravala Zinavit,to je cecko so zinkom,alebo klasicky celaskon sumivy,ale co som tehotna neuzivam nic,nie vsetko sa moze.ktore cecko mozu aj tehotne?a predtym som fajcila,nie vela,len par cigariet za den ale zase 10rokov,len co som sa dozvedela ze som v tom,prestala som,smrdi mi to a vobec nechyba.ma aj to nejaky suvis s vahou?

pici
19. okt 2011

@ewka0012 hlavne bud kludna, aj tak to neovplyvnis... po porode schudnes... neboj

irriss
19. okt 2011

@ewka0012
povzbudim...s prvnim ditetem, ktere jsem cekala v 18ti letech jsem pribrala 41 kilogramu...a shodila vsechny do roka...

a o ostatnich tehotenstvich pomlcim, to uz by nebylo povzbuzujici 🤐 , ale to se Te netyka, ty jsi zatim mladinka a u prvniho...pujde vsechno dolu, neboj... 😉

hoogy
19. okt 2011

@ewka0012 pozri nenervac sa daj si lekarke predpisat askorutin na to krvacianie z nosa aj ja som to mala. ked si zdrava a aj male je zdrave tak je vsetko ok. ja som pribrala 20 kil. a to prvych 17 do 5 mesiaca. potom som priberala len malinko aj ked som jedla stale rovnako a dokonca v 9 mesiaci som schudla.nic mi uz nechutilo a nezmestilo sa mi do zaludka. teraz mam povodnu vahu aj ked ma to stalo troska namahy,ale podarilo sa. a s tou solou to moze byt pravda moze byt ze zadrziavas vodu a to su potom aj kila navyse. a mam aj kamosku ta tiez pribrala 17 kil a tiez schudla naspat pekne. zbytocne si teraz lames nad tym hlavu. tes sa na dietatko a uzivaj si toto krasne obdobie aj ked mas kila navyse, noa?

zuzikkaa
19. okt 2011

@ewka0012 klasicky celaskon v tabletach si kup,,ceckom sa nepredavkukes lebo prebytok ide prec v moci 😉

meusicka
19. okt 2011

@ewka0012 ahoj, ja by som na tvojom mieste tiez neriesila vahu, kazda sme ina, je to aj o genetike. spytaj sa zien v rodine ako priberali. strie su tiez o genetike, bud na ne mas nabeh alebo nie. ale co zopar strii oproti tomu, ze budes mat krasne babatko. 🙂 ohladne tych cigariet, mas moj obdiv, ze si s tym vedela tak seknut. ak ti to prestalo chutit tak je to super, ale zaroven ano, moze to by tiez dovodom preco si naraz viac pribrala. vacsinou ak sa cigarety vynechaju, tak clovek pribere. a ty ako tehulka teraz asi este viac.
baby ti radia dobre s vit. C ako tehotna ho mozes kludne papat, predavkovat sa nim neda. ja som teraz tiez dost casto nachladena, stale na mna nejaka choroba lezie a kedze nemozem ako tehula nic brat, tak aspon to Ccko. v tehotenstve by sa nemala ale prekrocit denna davka 1000mg (to je pri nejakych virozach a pod.) inac staci aj menej. drzim prsteky a prajem krasne tehulkovanie. a este raz zdoraznujem, kila neries, je to sice do peniazkov, menit satnik, ale babo je najdolezitejsie 😉

ivana2301
19. okt 2011

@ewka0012 taktiež kvôli váhe by som sa až tak netrápila.najdôležitej´šie je to-aby bolo bábätko v poriadku.Ja som pred tehotenstvom vážila 63 kg.a meriam 176 cm.A ked som išla rodiť mala som vyše 105 kg..Ano je to neuveriteľné..teraz má dcérka v decembri 2 rôčky a já vážim 70 kg...Takže ked prestaneš kojiť-verím že si váhu upravýš tak,aby si bola spokojná..Držkaj sa.. 🙂

gp2000
19. okt 2011

no to poznám ja som pribrala do konca tehotenstva 23kg!!!ja viem strašne veľa,a presne ako ty,tiež som fajčila,a hneď ako vyšiel testík pozitívne,sekla som s tym,nehovorim,že som nemala chuť,ale babo je prvoradé,no a nevedela som asi čo s rukami,tak to začalo,potom vo 4tom mesiaci,slepák,ktorý musel ísť von,a po nom mi už manžel ani mama nedovolili ani vstať z postele,každý ma obskakoval,a ja som zlenivela 😉 🙂 ,do toho všetkého vianoce,takže ďalšie prejedanie a už sa so mnou viezlo až do konca 😅 ,.Tešila som sa,že počas dojčenia to pôjde "ľahko" dole (to mi každy tvrdil)lenže aj ked som už nejedla tak veľa ako v tehotenstve,nabrala som dalších 6kg,až po roku a pol ked sa čísla na váhe zastavili na 84,5kg som sa nakopla.Ja som to dovtedy nejako neriešila 🙂 ale už som na seba nevedela nič zohnať všetky oblečenia veľk.xxl boli ako na staršie dámy...................a začala som chodiť 3x do tyždna do fitka,asi to nakoplo môj lenivý metabolizmus,lebo odvtedy som už pekne schudla,ešte 5kg a mám svoju pôvodnu váhu,tak sa vytešujem 😀 😀 ,takže neboj,aj ty schudneš,teraz si užívaj tehulkovanie 🙂 ......dufam,že pri dalšom tehotenstve nepriberiem,že mi to moj drobec nedovolí 🙂

anitab
19. okt 2011

@ewka0012 ...netrap sa velmi...z toho co pises, tak sa neprejedas a to je dolezite ....vyzera to, ze sa skor zavodnujes,tvoje telo teraz udrzuje vela vody a tym padom to vidis na vahe aj objeme...ale taketo kila pojdu velmi rychlo dole po porode...na tie krvacajuce dasna si dopraj pravidelne vitamin C (skus od Jamieson-u, nemaju vela zbytocnych, neziaducich prisad, ale su drahsie), celkovo tehotna ma velku spotrebu vit C 😉 hlavne nenechavaj sa vyhladovat, telo sa teraz sprava inak, robi si zasoby, spravila by si si viac neplechy ako uzitku, jedz stale a pravidelne

zuzkalenka
19. okt 2011

Podľa mňa to vôbec nerieš. Kľudne si daj čo ti chutí a keď bude dieťatko na svete budeš musieť okolo neho skákať tak určite kilečká pôjdu dole.
Teraz pekne oddychuj a žiadny stres okolo kg.
A suchá sliznica na o je morská soľ dobrá ale keď ti nepomáha tak potom neviem povedz to svojmu Dr.

lencita
19. okt 2011

ja som pribrala za cele tehotenstvo 15kg, a to ako vsetci hovoria ze najviac sa pribera posledne mesiace u mna vobec neplatilo..ja som posledne dva mesiace uz nepribrala ani kilo...a dovtedy sa mi podarilo obcas aj 4 za mesiac..hlavne sa tym nestresuj, mysli na maleho a bud v pohode... 😉 10kg som nechala v porodnici a zvysok som zhodila ani neviem ako asi do mesiaca...teraz som taka ista ako pred tym..a ked si aj opuchnuta tak to pojde dole hned ked to je len voda, ja som vobec neopuchala,ani nohy, ja som to co som pribrala navyse mala asi len tuk 😀

lauricka
19. okt 2011

@ewka0012 pocuvaj lekarov, co Ti hovoria, pripadne sa porad priamo s nimi, ak Ti hovoria, ze je to OK, tak je to OK. Teraz nemyslim, ze je dobry napad sama na vlastnu past riesit vahu a pod. teraz je dolezite nieco ine, pokial Ti to nepovie lekar, ze ju mas riesit a ako. Vahu si mozes riesit potom, ved sa svet nezruti. Kamoska nedavno rodila a v porodnici nechala 12kg, prisla schudnuta, ako si ju predtym ani napamatam.

etuska
19. okt 2011

@ewka0012
kazde tehotenstvo je individualne-ja som pri 1.dcerke pribrala cca 7kg za cele tehu,po porode som mala cca 5kg navyse ako bola moja povodna vaha.
Pri synoci som pribrala z 65kg na 80kg a maly mal viac ako 4kg-10kg islo dole hned po porode a do polroka som -myslim ze najma vdaka kojeniu vazila ovela menej ako pred tehu 😕 nejak som to nesledovala-nevazila sa,len mi jednoducho povodne oblecko bolo zrazu velke 😝
Teraz som tiez v 27 tt a ani netusim kolko som pribrala-citim sa fajn,tak to neriesim-jasne strie a podobne tehu priznaky nazapriem,ale tesim sa na nase 3tie babatko a ostatne ide bokom
Nic neboj-kilecka pojdu dole ani nevies ako 😉

kiwinka
19. okt 2011

@ewka0012 ahoj, prosim ta, neznepokojuj sa,,, pekne papaj ako Ti chuti, babetko sa narodi a maminka sa vrati "do normalu" 🙂 ! hned ako porodis tak zhodis prvych 7-8kíl! a potom to ide uz samo,,kojenim,,,nespaním, dieta rastie a ty behas za nim a podobne...si mlada baba! a ja tiez :D a viem o com hovorim!
pekne tehotenstvo Ti prajem a vela radosti z drobčeka! 😉 😉 😉

ja som pribrala za cele tehu +18-19kil! a bola som jak bublinka, ale krasna bublinka s babetkom v brusku, je to to najkrajsie co zena moze citit...! za par chvil som sa dostala na povodnu vahu a nedrzala som ziadne diéty, necicila som,,,, proste ten kolobeh okolo dietata Ti veeeelmi pomoze .

knichna
19. okt 2011

Nerieš, uvidíš ako rýchlo váha pôjde dolu sama. Ale nemyslím si, že to budeš sledovať, keď už bude bábo 😉 ...
Ja som pribrala počas tehotenstva 17 kíl, ale po pôrode to všetko rýchlo išlo dolu, vôbec som sa nemusela snažiť, s malou sme chodili na dlhšie prechádzky, to bolo asi tak všetko... tiež som mala strie, ale ako sa to dalo do normálu samé sa stratili, nepoužívala som žiadnu kozmetiku. Určite sa v ničom neobmedzuj. Hlavne veľa zdravia, aby si si tehotenstvo užila bez problémov. 🙂

andrejka1974
20. okt 2011

neriesim ja som sice pocas tehotenstiv pribrala najviac 13 kg pri poslednej dcerke len 5 kg ale svagrina pri oboch detoch pribrala 30 kg a zhodila ich pekne

zuzka17
21. okt 2011

ahojte baby tak ja pred porodom vazila 50 kg pri vyske 168 cm - a doteraz pribrala uz 24 kg.
Ale nejako tu vahu neriesim dufam ze to po porode odide. Tiez som pred tehu fajcila, takze si myslim ze aj preto som isto pribrala - som si cigu jedlom kompenzovala. a to mam aj tehot. cukrovku.
No hadam vsetko bude OK

ewka0012
autor
21. okt 2011

dakujem za tolko prispevkov,som rada ze v tom nie som sama 😵 a dufam ze to tak aj bude a po porode to vsetko zhodim,hlavne ze je maly zdravy.uz sa ho s manzelom nevieme dockat.cecko si urcite kupim zacinaju aj chripky aby sa na mna nieco nenalepilo.aj vam pekne tehulkovanie

lucyynka
21. okt 2011

@ewka0012 Ahoj, ja som bola 2 krát tehotná, a pri každom dieťati som pribrala cca 25 kíl. Pred tehotenstvom som mala 53 kg a potom to postupne naberalo. Po prvom pôrode som schudla v priebehu 4 mesiacov na 51 kg, čo bolo viac ako som pribrala a po druhom pôrode to išlo trochu pomalšie ale už mám zase váhu ako predtým. Takže neboj sa, aj keď priberieš určite to potom zhodíš. Nemysli teraz na svoju váhu a strie, tie má skoro každá mamička. Myslí na bábätko a jeho zdravie. Váha sa po pôrode upraví. Držím palce. pa

veronicka1901
21. okt 2011

Ewka, veru nie si v tom sama, ja mam tiez uz nejakych 15 kg navyse, sice som trosku dalej ako ty, ale aj tak. A to som pred tehu vazila 65 kg a meriam 168 cm. A podotykam, ze sladkosti tiez nejem ani sa inak neprejedam, ale bohuzial. Chodim stale do prace, dnes som tu sice posledny den, ale aj tak, pohybu som mala v tehu dost. Necitim sa vsak zle, ani neopucham, tak to zatial neriesim. Chudnutie bude asi drsne, ale co uz 😒.

malamonika
29. dec 2013

ja zacínam 7 mesiac a tiež som krvácala (v 6týždni) už som pribrala 15kg som s toho zufalá ale nejako to prežijem hlavne nech je babo v poriadku presne ako sa tu spoínalo každá zena je ina a pokial ti doktorka nepovie že to nieje v poriadku tak sa tím netráp držím palce 🙂

marika39
29. dec 2013

Je to individuálne, ja som pri prvej dcérke pribrala takmer 30 kíl, teraz s druhou som momentálne v 31.týždni a pribrala som 7 . A myslím že som jedla aj sa hýbala pri oboch rovnako, takže vydrž, stále si dávaj pozor nech máš dosť pohybu a nejedz zbytočne prázdne kalorie a po pôrode to pôjde s trochou snahy dole. Hlavne aby si bola ty aj bábo zdravé, držím palce 🙂

mamamajka
29. dec 2013

Z kíl so vôbec nerob ťažkú hlavu, nehovorím že sa máš prejedať ale aj ja som vždy bola chudunká a pri prvom tehu som pribrala 23 kg a pri druhom 19 kg a to meriam len 159 cm takže som vlastne krpatá 🙂 a 5 týždnov po pôrode ani nebolo na mne vidno že som bola tehotná 🙂