Som v 4. mesiaci tehotenstva a neznášam deti
Som v 4. mesiaci tehotenstva a neznasam deti. Nenavidim ked revu v restauraciach, behaju pomedzi nohy v obchodoch, ked su hlucne a hlavne mamicky ktore idu hore nosom po strede chodnika s kocikom. Myslite ze sa to zmeni ked budem mat to moje?Mate niektora taky isty problem? Alebo je to len nejaka predporodna depresia?
@happyfrog80 a co to ma s tym ze je cernoska? Slecna alebo pani vy mate nazory...uff..uz som tu dnes.od vas jeden citala a mala som dost...
Ja som bola taka ista. Akonahle nejake dieta zvriesklo, zaplakalo tak do mna vosli take nervy, ze koniec. To som taka bola cely svoj zivot co si pamatam az do porodu. A po porode jak by utal. A vzdy som sa cudovala ako mozu mat ini ludia taky vztah k detom, ako vravia ake su rozkosne. Mne na nich teda nic rozkosne neprislo. Male urevane stvorenia, ktore ako som na to prisla az teraz ked mam svoje, placu preto, ze nevefia este rozpravat a takto davaju najavo svoje potreby🙂 pri svojom sa Ti to upravi🙂 nie je nic, ale absolutne nic krajsie a lepsie ako babätko🙂 a ked Ti zacne vydavat prve zvuky a ked sa Ti zacne usmievat na Teba, mega top pocit🙂 zabudnes na kazdy rev a plac🙂 zobudzat sa na to, ze sa na Teba smeje bezzube cudo...🙂 a hlavne, ked budes s nervami v koncoch, lebo bude plakat a plakat a Ty uz nebudes vediet co robit a budes mat na babätko nervy a ono sa na Teba usmeje, tak nebudes chapat ako si sa mohla hnevat a rozculovat kvoli takym hlupostiam🙂
@zita19 ako kdesi mne niekto vytkok kdesi, ze ty si este mlada 😀 😀 😀 no, ono ten nick pouzivam od 19, vtedy som si potrebovala pridat 😀 😀 😀 a teraz mi to je jedno, na pokec nechodim 😀 😀 😀 ale pre mna bolo strasne davno, ked tento nick vznikol a uz skor tiez patrim blizsie k dochodku, ale nie az tolko, ako ty (pre mna obdiv) aj ked viem ze sa to v pohode da, lebo moj 63 rocny svokor fici na mailoch a neviem kde vsade..
Tiez som nemala rada deti, dokonca ked som bola tehu, bala som sa, ze to svoje tiez nebudem mat rada a nebude sa mi pacit 😕
A teraz ho milujem najviac na svete 😀
@monky0608 neni to predporodna depresia urcite. preco ste teda tehotna, ked tak velmi neznasate deti? ale pravda je aj to, ze ked mate vlastne deita, pozera sa nan inak, ako na cudzie. ale aj tie cudzie su len deti, vymyselne, hlucne a take iste bude aj vase.
@monky0608 garantujem ti ze svoje budes milovat .. ja mam uz skoro 2rocneho chlapca a cakame druhe .. a tiez nemam moc rada cudie deti zato svojim by som dala aj modre z neba .. ja som napr neznasala ked som bola tehotna a niekto ma nehal samu s malym deckom ze "vsak si uz pomaly zvykaj" 🙄 🙄 🙄 .. mat svoje deti je nieco uplne ine .. doteraz neviem ocom a ako sa mam s cudzimi detmi rozpravat 😀
@monky0608 myslím, že sa to zmení. Keď budeš mať svoje a časom sa bude na tie cudzie správaním podobať, získaš pre ich rodičov viac pochopenia. Samozrejme, máš šancu dieťa vychovávať po svojom, po svojom riešiť vypäté situácie s malým krikľúňom, len sa priprav na to, že sa vyskytnú aj u tvojho dieťatka
nic sa neboj. az aj ty takto za cca tri roky budes zazivat jeho obdobie vzdoru, prichytis sa pritom, ze ho nechas pokojne valat sa v hysterickom zachvate na podlahe v obchode (lebo nieco chce a chce a chce a ziadne vysvetlenie ani zakaz na svete ho v tej chvili nezastavia, naopak hysteria sa len stupnuje a ked sa vyvrieska je zrazu ako baranok) a ty pokojne nakupujes dalej (lebo nakupit musis a nemas cas ohladuplne dieta odviest, upokojit a potom sa vratit). a pohlady okoloidúcich su ti ukradnute.
a konecne budes chapat vsetky tie chvile, ked ti nejake "nevychovane" dieta slo na nervy a nechapala si, ze s nim rodicia nieco neurobia.
mozno nadalej nebudes mat vela pochopenia pre ine deti a ich chovanie, ale to svoje budes chapat dokonale. a by ktosi skusil za tebou v tom obchode prist, ze: ehm, pani, to ako takto mozete, robte si s tym deckom nieco, co ste to za matku, mali by vam ho odobrat.
z otocky ich usadis do spravnych medzi. 🙂
a bude kopec dalsich veci, co teraz mozno okolo cudzích deti riesis, lebo ta to otravuje na verejnosti. ale potom uz riesit nebudes, lebo zistis, ze to patri k nastraham rodicovstva a vychovy. 🙂
a neskor su prave tieto zazitky skvele rodinne historky. 🙂
:D :D :D .. ha ha jaka tema.. ked bude tvoje, z tvojej krvi a objime ta a da ti pusinku .. tak budes ta najstastnejsia 🙂
@zita19 Ja mám 40, čiže puberta ja naozaj daleko. Ospravedlnujem sa, ze som Vám ty-kal, reagoval som na ten negativizmus, co vychádzal z príspevku. Ja mám veľmi veľa kamarátov. Robil (som chlap) som ples a zavolal som kamarátov. Neprišli všetci, lebo mali nejaké povinnosti, ale napriek tomu bolo 98 kamarátov na tom plese.
Vždy som trošku smutný z toho, keď niekto niečo nenávidí a odsudzuje kvoli tomu aby urobil nejaké gesto a hral formu. Niekedy sa uvedomí a niekedy umrie bez toho. Z tohoto vychádzala moja reakcia. Som veľmi pozitívne ladený človek a dokáže ma "dojať", keď sa niekto dorába, ako nenávidí niečo, čo je úplne bežné, normálne a opodstatnené (napríklad deti, alebo šuchtajúcich dôchodcov).
Mne je smutno pri citani tejto temy. Vazne smutno. Ono to moze a aj nemusi prejst. Ako tu podaktore vyhlasili, miluju len tie svoje deti, ine neznasaju. Nikto nikoho nenuti milovat vsetky deti do jedneho. Ved to ani nejde. Ale, preboha, trosku TAKTU by sa hodilo a vyhlasenia milujem len svoje deti si nechajte pre seba.
Musim sa spytat, to aj pred tym si ,,naznasala,, deti ci len teraz?
@hucko44 Tykat mi mozes kludne dalej. Napriek tomu, ze som stara korcula, netrvam na prejavoch nejakej hranej ucty. A na MK si hadam vsetci tykame, bez ohledu na vek, pohlavie, vzdelanie, spolocensky status, rodinny status, pocet deti... 😉
ako rozmyslam, tak citam, neviem vo svojich dvoch prispebkoch najst negativizmus... Mozno ironiu, ale je celkom mozne, ze to co ja vidim ako vtipne, niekto vnima ak negativne... Trvam na tom, ze zakladatelku temy jej negativyn postoj k detom globalne casom prejde.
Trvam na tom, ze kazdemu nieco vadi. Niekomu smatlajuci sa dochodcovia po pracovnej dobe zvysku naroda v obchode. Dalsiemu vyblakuvajuci pubertiaci na detskom ihrisku po 20 hodine vecernej. Niekomu vrieskajuce trojrocne dieta, ktore testuje rodicovsku trpezlivost hadzanim sa o chodnuk. Niekomu trkotajuce mamicky s kocikmi rozostavenymi na cely chodnik okolo ktorych sa neda prejst. Ale to este neznamena, ze ktorykolvek z tychto ludi je negativisticky odlud siriaci okolo seba nenavist. Zial ovela viac ma trapia ti, co sa tvaria, ze vsetko je uzasne, nepovedia na nic kriveho slova a pritom su to falosni zli a nenavistni ludia...
A priznam sa, ze moj ples pre priatelov (skutocnych priatelov, ludi na ktorych zalezi mne a ktorym zalezi na mne) by sa zmestil do vacsej obyvacky. Ale ja som s tym uplne spokojna. Ja si vystacim s tymi par ludmi a napriek tomu sa necitim ani nestastna a nemam pocit, ze by som bola odlud alebo sirila okolo seba nenavist a uz vobec nie negativizmus.
Ak napriek tomu trvas na tom, ze som negatine naledena osoba plna nenavisti, necham ta v tom. Ty nespadas do okruhu ludi, na ktorych nazore na mna mi naozaj zalezi. Vsak aj toto patri k zivot, ze nie kazdemu sadnem. A aj toto v pohode prezijem.
Keby si deti naozaj neznasala, podla mna by si nebola tehotna 🙂, ja som ten problem nemala, odjakziva deti zboznujem, aj cudzie, aj to svoje, ale myslim, ze to fakt bude tymi hormonmi 😉.
nedá sa povedať, že by som predtým deti vyslovene neznášala, ale boli mi ľahostajné, a tiež mi vadilo, keď boli hlučné a nevychované. ale s príchodom vlastného sa to úplne zmenilo, teraz nakúkam do každého kočíka 🙂 skôr mi príde zvláštne to, že ti vadia mamičky, ktoré "idú s hore nosom po strede chodníka". prečo by mali mať hore nos?!! nie si tak trošku nenávistne naladená proti všetkým a všetkému? keď budeš o pár mesiacov aj ty tlačiť kočík, možno pochopíš, že na tých úžasných slovenských chodníkoch občas musíš ísť po strede, alebo aj po opačnom kraji aby si sa vyhla jamám a hrbolom...
@hucko44 prepac, ale nikto na svete nema 98 a viac skutocnych priatelov.
@alexanotbad To neboli všetci moji priatelia. Mám kopec priateľov z pieskoviska, ked som chodil s dcerou von. Mám kopec priatelov z práce, zo susedstva, rodičia dcériných spolužiakov, rodičia dcériných spolužiakov z folklorneho suboru, kamaráti zo sauny, kamaráti programátori, Spolužiaci z vysokej, .....
Minimálne s 3/4 by som kludne išiel na dovolenku a viem, že viac, ako polovisa by išla so mnou. Zhruba z jednou štvrtinou som už na dovolenke bol. Nemám 98 kamarátov, je to pravda. Mám ich cez 300. Určite nie sú všetci SKUTOČNÍ a neviem Ti povedať, či ich je 98, ale mám ich dosť 🙂
Ja na tom nevidím nič čudné, že niektoré ženy nemajú rady deti. Ale tie ich z pravidla ani nemajú. Priznajme si, že komu by sa páčil ten plač a hádzanie sa o zem. Ale materstvo má aj svoje kladné stránky. Určite budeš mať svoje dieťa nesmierne rada, veď je to tvoja krv. Tak, ako sú ľuďom nesympatickí dospelí, môžu im byť rovnako nesypmatické aj deti.
@jabadaba
@lyzzy zapojím sa, ale prosím neukameňujete ma 😀 kým som nebola tehu tiež som neznášala ten rev, a stále ho neznášam, to je asi to jediné čo mi na deťoch vadí, aj moja keď plače radšej by som si privrela hlavu do dverí 🙂 neznášam ten zvuk, stoja mi pri tom vlasy na hlave, velmi nepríjemné, toto ma prakticky od toho mať dieťa velmi dlho odrádzalo. ale tiež som vedela že raz chcem mať deti, ako také ich mám rada, nemôžem povedať že neznášam cudzie deti, a našu potvorku milujem najviac na svete, len ten plač 😀 to by si mohla odpustiť 😀
samozrejme, doteraz to tak citim 😀 😀 😀 mam rada len svoje a este teda sestrine 😉
ved to su normalne tiez ludia - deti a nemas rada cudzich ludi, tak preco by si aj mala mat rada?
a ked je dospely clovek nevychovany, tak h nemame radi a tak to je aj s malym clovekom 😉
@jabadaba ....vseobecne je mi luto ludi,ktori pouzivaju slovo nenavidim.....lebo tak,ako oni nenavidia su aj potom oni sami nenavideni.
Podla mna nenavist ako taka je len stav mysle,ktoru si clovek sam vytvara....kym bude chciet tak bude nenavidiet....ziadne objektivne priciny na to nie su.
A teraz to napisem tak ako si to myslim:....ak niekto dokaze nenavidiet deti tak je podla mna dost zly clovek a mal by sa nad sebou zamysliet.
A zakladatelka temy:.....tvoju nenavist citi aj tvoje dieta co mas pod srdcom.....tak sa zamysli ako a kam ho uz teraz vedies.Aku cestu mu ukazujes?
Tak ja by som ti poradila aby si taketo negativne postoje a myslienky nahradila pozitivnym myslenim,ja ti mozem za seba povedat,za som bola cele tehu kludna,cakala som dvojicky a moje baby su uzasne,pokojne,tiche..od malinka mi cele noci spia,ked sme v spolocnosti,napriklad na dovolenke,svadbe,v restike,tak pekne sedia pri stole a slusne jedia a maju len 3 rocky.Teraz cakam dalsie babo a uz sa tesim ake bude dobre..Tak ze vedome zmen svoje zmyslanie a bude dobre 😉 Kludna maminka-kludne deticky,aspon u nas to plati 😉
Dakujem vam moc! Teda za tie pozitivne a povzbudzujuce komentare! Tento stav nemam odjakziva. Deticky som zboznovala, aj ked ten plac a krik :D ale to vadi asi vacsine ludi, ale mimo to vsetko ok. To az teraz poslednu dobu no :D Dufam ze je to len stres z novej "ery". A dieta sice nebolo planovane, ale je z lasky a zijeme s partnerom spolu..

@monky0608 ja tehu nie som ale pokial nebudem drzat moje dieta v naruci tak to tiez citim ako ty,este horsie ked v obchode mamicka ignoruje decko ktore jej tam reve a ona si pozera haby a nezajem ,to bola cernoska ony su take ze nechaju to vykricat a ci to lezie na nervy nakupujucim abo predavackam to je posledne co by ju malo trapit .