Som v 5 mesiaci a ide mi "prasknúť" brucho
Tehulky, máte skúsenosť s takýmto niečím, že som už druhý deň pociťovala, ako keby mi išlo "prasknúť" brucho, tak sa mi tlačilo z vnútra po celech ploche a v bruchu krče.. pomaly som sa ani narovnať nemohla, bo pak ešte vačšie kŕče a naťahovanie... na vecko chodim dobre, tým to nebude.. Že by sa mi až tak extrémne naťahovala koža? Dnes mi začal 5. mesiac..
Môže ísť o tvrdnutie bruška, ja som mala podobný problém a ked som to spomenula doktorovi tak mi ohmatal bruško a skončila som v nemocnici na tvrdnutie, bola som na infúžkach a ked to ustálo tak ma poslali domov, užívam magnezko a odpočívam....tiež som myslela že sú to tráviace ťažkosti ale neboli...v každom prípade sa porad zo svojim gynekologom ten to lepšie zhodnotí a možno to nič nieje ale radšej tisíc krát skôr ako raz a neskoro,
U mňa to bol čisto kozmetický problém, ak teda myslíme obe to isté. 😉 Mala som len veľmi suchú pokožku a pocit, akoby mi mala každú chvíľu prasknúť. Mastila som sa 3x za deň. 😉 😉
Ako pise denanika, moze ist o tvrdnutie bruska a to moze byt nebezpecne pre babo, odporucam navstevu lekara. Ja som mala s tym problem, ale az tak mesiac pred porodom a priznaky sa napadne podobali tvojim 🙂 .
Keď máš aj kŕče nie je to bohviečo, daj si magnesium phosphoricum, ale utekaj čím skôr k doktorovi.
babenky, mne asi tiez tvrdne brusko, ale takto skoro???Mne sa stane, hlavne ked lezim s vystretymi nohami alebo rano, ze sa mi v podbrusku spravi hrca, tvrda ako kamen, sem tam v pravo, vlavo ale casto streda dole,trva len chvilocku, pomasirujem a prejde!!!Myslite ze je to tvrdnutie bruska????!!!Dakujem!!!
@denanika jeeemine, hadam nie :/ Ale po dvoch dnoch mi to preslo, tak uvidime.. Ale isto to spomeniem doktorovi. Odjakziva som mala problem s nafukovanim brucha, ked som sa najedla, najma take jedla, ktore nafukuju, a ja som si nikdy nedavala pozor co jem, mozno ked sa mi to spojilo aj s tehu bruskom, tak sa mi viac nafukuje a natahuje ako by malo a brucho testiha..
@veronicka1901 ak sa mi to este zopakuje, tak extremne ako vcera, pojdem k doktorovi radsej skor.
@zabka1124 to je babatko : ))))))))))) Aj ja to mavam a som vzdy stastna, ked pride dole do podbruska a mozem ho vidiet, ako sa tam mrvi a tlaci sa hore 🙂 Aj u mna je to skor vtedy, ked mam vystrete nohy, alebo aj pokrcene, ale najma ked lezim a som napapana 🙂 Tak ho tam netlac , ale skor pohladkaj : )) Ono aj tak za chvilocku pojde prec, do vacsieho bezpecia a pohodlia 🙂
Zabka1124 podla mna je to tvrdnutie bruska, ked mas brusko ako kamen, nemusi byt cele ale staci iba cast bruska, a moze to brusko tvrdnut v pravidelnych intervaloch, stvrdne, uvolni ...a tak, je to tvrdnutie, ja som to mala uz 4 mesiaci a skoncila som na infuziach, a potom sa mi to vratilo mesiac pred porodom, chod k doktorovi, predpise ti magnezium alebo rovno infuzie v nemocnici, ja by som to nepodcenovala,hrozi predcasny porod
@luluamio jeeej to by bolo supeerr, keby to bolo babtko!Vcera som to spomenula Dr. a mi hovori, ze citi, ze mam nejake tvrde brusko, tak radsej mi dala hned Magnezium -3x denne a ze sme dost dole, ze dufa , ze sa vytiahneme hore vysisie!Inak vcera sme nasu lasku videli, Dr.nas pomerala a vraj geny sa nezapruu, budeme po rodicoch vysokyy🙂!Sme o 1tt vacsi ako by sme mali byt podla mojej poslednej MS, nohy mame dlhe, cely sme nejaky dlhy, ale rastieme tak ako mame🙂!!
A prvy krat vobec som videla, ze babatku sa cez sono da skontrolovat hlavicka-hemisfery,vau!
@babysimonn ja to mavam len dole, pride-odide, raz v pravo, raz v lavo ,raz strede,taka hrca,nie cele brusko. Dr. mi dala magnezium a pomerala nas, sme v poriadku!!!Ale dakujem, budem si davat pozor a keby sa nieco dialo, bezim k Dr.
Tak to bude rucka alebo nozicka 🙂
@babysimonn no ja citim, ako sa mi babo pretaca (ked je v podbrusku a citim, ze mam brusko tvrde) tak preto si myslim, ze je to ok 🙂 je len moc natlacene tesne pod kozou, tak to citime viac a "tvrde" 🙂 taky kopcek 🙂
@zankaj jj uz som aj ja na to dosla :D kono, aka banalita, vsak? :D Islo ma roztrhnut :D Som par dni po tom sledovala, kedy mi to zacina a bolo to po jedle, najma takom nie moc domacom ;) No a v praci.. vsak vies :D Pak ked som doma a vsak vies :D tak sa mi brusko uvolni, zmensi a zmakne a je zasa vsetko ok 🙂

Mna poslednu dobu pobolieva podbrusko, ako ked ti velmi treba cikat a dlho nejdes. Pripisujem to tomu ze drobec mi tlaci na mocovy mechur. Mizno je to aj tvoj pripad