Suchý kašeľ v tehotenstve

anett1411
26. nov 2012

Ahojte. potrebujem poradiť. Som na začiatku 19tt. Na poradňu idem na budúci týždeň, ale neviem či by nebolo správne isť k lekárke už teraz. Asi týždeň som chorá, mám suchý kašeľ, upchatý nos,ťažko sa mi dýcha. Na začiatku choroby som mala aj teploty,ktoré som zbila až zabálmi, pretože paralen mi nezabral. Bola om na vyšetrenie u svojej obvodnej doktorky, tá mi zobrala výter z hrdla a výsledok bol negatívny, žiadny bacil. Beriem iba calcium sirup, na bolesť hrdla Septisan a nosový sprej Quixx. Stále ma dusí, musím stále kašľať, nedá sa to vydržať. Už ďalej nevládzem. Stále keď zakašlem, tam ma pichne pod bruškom. Bojím sa o mimino,aby sa mu niečo nestalo. Už fakt neviem čo mám robiť. Poraďte mi čo mám robiť. hlavne sa bojím o mimino, aby mu tie otrasy nejako neubližili.

lubina
26. nov 2012

Ja som takto kaslala v 39 tt a bolo to hrozune, zadusit ma islo cele noci. Isla som k Dr. a dali mi antibiotika lebo ze zapal priedusiek.......takze ja by som na tvojom mieste urcite isla, lebo ta choroba moze miminu ublizit skor ako nejake lieky. A ak budes aj lieky potrebovat, tak ti vyberu take, co sa mozu aj v tehu........chod k Dr. co najskor, naco sa trapit kaslom

anett1411
autor
26. nov 2012

@lubina Ahoj. Ďakujem za tvoj názor. Ku svojej gynekologičke by som aj šla, lenže podľa výsledkov z výteru tam nie je žiadny bacil, že vraj nie sú potrebné žiadne antibiotika, lenže musím veľa ležať a piť veľa tekutín. Lenže ta chrípka vôbec neustupuje. A ty si ako liečila kašeľ? Aké lieky ti predpisal ?

alena0305
26. nov 2012

@anett1411 Ak ti nebýva zle od žlčníka môžeš vyskúšať - deci horúceho mlieka + strúčik roztlačeného cesnaku + lyžička medu - 1krát denne. A cibuľový čaj -cca liter vody alebo aj viac + daj variť 2-3cibule a neskôr pridaj očistené jablko a nakoniec majoránka - možeš dochutiť medom a citrónom ale dá sa to piť aj bez - ja to varím aj môjmu synovi (5rokov) a v pohode to vypije. Týmto som sa liečila v 10. týždni - to som bola už bez hlasu a pomohlo ale trvalo to 2 týždne. A kloktať biele pálené riedené vodou - to mi poradil môj gynekológ.

lilinka81
26. nov 2012

Ahoj,tiez som mala taky dusivy kasel v tehu,myslela som ze sa zadusim ,bolo to veelmi neprijemne.Uzivala som STODAL homeopaticky sirup,vraj nic ine na ten kasel v tehu nemozem.Brala som ho 2 tyzdne a kasel som mala dokopy 3 tyzdne,velmi dlho mi to prechadzalo a vecer som pila to mliecko s medom a maslom,to mi na chvilu vzdy ulavilo.Prave to mam zasa,len uz nie som tehu a je to rovnako neprijemne ,rozdiel je len v tom ze uz mozem brat aj ine lieky ☹
Prajem skore uzdravenie a neboj,drobcek to vydrzi,mala rada:ked kasles skus sa uvolnit,menej to trasie brusko.

lubina
27. nov 2012

@anett1411 Ja som mala antibiotika, pretoze mne nadcha stiekla na priedusky a aj ked som nemala teploty, tak mi skoro az piskalo. Ako som pisala, ja som sa az dusila. Ale ake lieky to boli si uz nepamatam, dcerka uz bude mat o mesiac 4 rocky. Ale ten kasel bol nenormalny, nakoniec som si dala aj cibulovy sirup.........skus ten, ak ti nevadi pocas tehu cibulka. To je jednoduche, nakrajas cibulu na platky a posipes poriadne cukrom, do rana to pusti stavu a tu si davas rano a obed a vecer polievkovu lyzicu. Ozaj to pomaha, uz som to davala od kasla aj dcere, ked ziadne sirupy od Dr. nezaberaju a vzdy pomoze.

lgjg
12. okt 2016

...mne osobne v tehotenstve na suchý dráždivý kašeľ pomohla obyčajná husacia masť, žiadne lieky nepomáhali a to ma dusilo v kuse celý mesiac aj cez deň a hlavne v noci až po tom mesiaci som si dala tú husaciu masť a pomohlo 🙂 odporúčam

ivonka81
13. sep 2017

Zjest alebo natriet na telo t u mast?

lgjg
28. nov 2017

@ivonka81 ...samozrejme zjesť 🙂 tak ako, keď si dávaš lieky, tak som si tú husaciu masť dávala 3x denne na malej lyžičke, prehltaj to pomaly, aby ti tá masť premastila celé hrdlo 🙂

ivonka81
1. dec 2017

Dakujem za radu🙂

0silvia0
1. dec 2017

@anett1411 na dusivý kašeľ mne pomáhajú vincentka pastilky, ale neviem či sa môžu v tehotenstve - poradil mi to lekár pre dcéru na ORL:
https://www.drmax.sk/vincentka-pastilky-ovocne/

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre