icon

Svadba s veľkým bruškom

catrine23
20. aug 2014

Ahojte. Som v 22.tt a s priateľom mame v sobotu svadbu. Obidvaja sa veeelmi tesime na babo, aj ked vzdy sme ho chceli az po svadbe. No ale stalo sa. Tehotenstvo sme sa dozvedeli az v tretom mesiaci, takze datum svadby padol az na august. Chceme aby babo vyrastalo v uplnej rodine a preto sme chceli svadbu stihnut skor ako sa narodi. Bojim sa akurat ako sa k tomu postavia ludia ked nas uvidia ze mame svadbu, pretoze mam dost velke brusko. Mate niekto podobne skusenosti so svadbou s velkym bruskom? 😉 Nemali ste problemy s neprajnymi ludmi?

Strana
z3
catrine23
autor
21. aug 2014

@godzillka moja asi to tak začnem brať aj ja 🙂

@brady1 my sa velmi lubime svadbu aj babatko sme planovali, velmi sa tesime 🙂 rodina nas podporuje 🙂

catrine23
autor
21. aug 2014

@alchemilkazltozelena tak som to nemyslela... my to cítime tak že sa máme zobať teraz tak sa berieme 🙂

marienka1980
21. aug 2014

@catrine23 nooo asi dievčatko ale ešte to nie je 100% uvidíme budúci týždeň 🙂 a Ty?

stoke
21. aug 2014

ja som sa vydavala s bruskom a poviem ti tak - ani by ma nenapadlo nieco riesit, proste som sa tesila, s manzelom sa lubime dodnes a zijeme si kludne a nehladime na reci inych 🙂 poradim ti to iste.
ked maju byt budu aj keby si bol tip-top 🙂
drz sa

lauricka
21. aug 2014

@alchemilkazltozelena pre niekoho to je uplna rodina, pre niekoho neuplna, nemozes sa hnevat na tych, ktori to vidia inak ako Ty. Nic sa nedeje, len to vnimaju inak.

catrine23
autor
21. aug 2014

@marienka1980 my tiež dievčatko 🙂 ale 3.9. nám to potvrdia 🙂

@stoke ďakujem za podporu 🙂 tešíme sa 🙂

@lauricka vďaka za pochopenie... ja som ju nechcela uraziť ani nič podobné 🙂 len jednoducho my sme s priateľom chceli byť manželia, keď sa narodí babätko 🙂

lauricka
21. aug 2014

@catrine23 my ani nie sme veriaci, teda, nechodime do kostola. A aj tak by som nechcela s manzelom zit len tak. Je to o tom, ako to clovek citi. A deti by som chcela tiez do manzelstva. Tak, ako Vy. A to, co tu pisala niektora mamicka, ze potom s dietatom je to omnoho tazsie, tak to je velka pravda. Radsej si to vsetko zariadit teraz, kym je v brusku. Potom uz sa svet bude tocit len okolo babatka.

catrine23
autor
21. aug 2014

@lauricka ani my nechodíme do kostola, teda nie často ale svadbu máme v kostole a aj krst chceme malinkému potom 🙂 je to ťažšie potom s bábätkom samozrejme 🙂 aj keď teraz budem unavená, som si toho vedomá 🙂

danusskaaa
21. aug 2014

Bohuzial, ludia su taki ze stale sa budu dookola pytat ci ste sa brali z lasky, alebo ste museli! Je to tradicna a hlupa otazka... ale nic s tym nenarobis!!! Sama vies ako to je medzi vami a moze ti byt uplne ukradnute co si kto mysli! Hlavne nech sa ty citis milovana a stastna! Ja napriklad milujem take nevesty, co si aj napriek brusku daju obtiahnute saty a brusko krasne vytrca.je to take dvojite stastie a radost. Uzi si svadbu aj s bruskom, lebo po porode ti bude ten pocit tehulky casto chybat!!!!

egiginka
21. aug 2014

@catrine23 jeeeeeee no parada, ze dievcatko🙂)) takze jak nasa bude,,, poviem ti uplne najlepsie je to mat dieta v zime, by som nemenila obdobie🙂,,,a vidis, nemusis sa bat svadby a celej dediny🙂,,, moje babky su velmi krestansky zalozene a o to viac sa tesili🙂a ani my sme to nerobili , len kvoly babatku, ale ako tu vela mamiciek spomina, kvoly tomu sme to urychlii,,,, takze nevahaj a pripravuj sa🙂 nech nemas stres,,,ale poviem ti ja som uplne ziaden nemala, som si vsetky tie pripravy uzivala🙂 a inak tiez mam rovnako rokov🙂 takze ta chapem🙂

lauricka
21. aug 2014

@catrine23 a prosim Ta, v druhom trimestri mavaju zany najviac energie. Ja som skoro ako Ty a som unavena tak normalne, ako som byvala aj netehotna 😀 . Deti som tiez nechala pokrstit v kostole. Ja to mam take zvlastne, neutrasene v hlave 😀 . Moj muz nema rad cirkev, teda tych ludi tam, neveri im, farari, atd. Ale ten, co krstil deti, bol super a aj jemu sa pacil. A ked mal u nas kazne jeden kaplan, ktory uzasne rozpraval, to som tam chodila, vzdy som mala o com uvazovat este aj po odchode z kostola. Ale tiez neznasam, ked tam niekto blaboce o nicom.

catrine23
autor
21. aug 2014

@danusskaaa ten pocit si uzivam nadovsetko.. viem prve je vzdy prve... niekedy mam pocit ze by toto obdobie malo trvat stale aj ked sa velmi tesime na babo 🙂

@egiginka nwm ake je to mat babo v zime,trosku sa bojim toho obliekania... vela vrstiev a tak... no ale v lete by som rodit nechcela.... to bolo teraz hrozne pre mna v 5. mesiaci tie teploy niekedy... bohate mi 25 stup
stacilo... stres nemam pripravy si uzivam.. uz sa to blizi... vdaka sa podporu 🙂
@lauricka svadba a krst v kostole automatika u mna.. my sme( alebo od soboty budeme) taka zvlastna rodinka.... moji rodicia aj jeho rodicia su veriaci a pravidelne chodia do kostola... a my s priatelom iba na velek sviatky alebo v nedelu... aj to nie casto,kedze cez tyzden robim... tak cez vikend si chcem oddychnut... 🙂 a k tej energii v 2. trimestri.. mne jej nejak ubuda.. ja jej na viac nemam 🙂

kikuska84
21. aug 2014

Ahoj najprv gratulujem nemusiš sa bat ja som tiež mala svadbu ked som bola vo 4mesiaci bruško velike každi mi hovoril že sa berieme 4 len si musiš davat pozor a nič natom nieje ešte raz gratulujem a prajem vela uspechou v živote a tebe aj zbabetkom vela zdravička 🙂 🙂

catrine23
autor
21. aug 2014

@kikuska84 dakujeme krasne 🙂 zatial ide vsetko tak ako ma... dnes sme mali kontrolu 🙂

vulka
21. aug 2014

@catrine23 Nečítala som, čo napísali iní, ale ostatní ľudia ti môžu byť ukradnutí. Ja som na našej svadbe (vo veľmi nábožensky zameranom kraji) mala namiesto svadobnej kytice na ruke 7-mesačného syna 🙂

catrine23
autor
21. aug 2014

@vulka vdaka 🙂 a tiez ste si uzili 🙂

vulka
21. aug 2014

@catrine23 No jasne, ešte sme si vychutnali ten šok, že svadba s dieťaťom a navyše na obecom úrade a nie v kostole. Bolo to krásne.

catrine23
autor
21. aug 2014

@vulka viem si to predstavit 🙂

egiginka
21. aug 2014

@catrine23 .. ti mozem poslat zoznam co som mala🙂) neboj obliekanie je super🙂... do 6 t som davala malwj body a na to pyzamko ( niekto to vola overalik) a do spacieho vaku, alebo perinky, deky.. ako bude tvojej vyhovovat; moja nechcela byt v perinke🙂 takze spaci vak , ked nebola pod perinou a na von... na pyzamko svetrik a do hrubeho overalu , fusak, deka, 🙂))) a bolo.... po 6 t som jej uz davala teplacky a body a na body tricko... alebo len body, alebo body a tricko s kratkym rukavom.. "zalezalo od teploty🙂... a na jar popripade tensi overal na von,... uvidis aka bude🙂... ale na doma tie prve tyzdne uplne postaci body a pyzamko 🙂)) moja keby mala pol roka a musela by byt v overaliba v fusahu a nesnela sa hybat by asi umrela ... takto bola mini a spala a ked uz sa hybala, tak bola jar... to uz nwmusela byt moc naobliekana🙂))

catrine23
autor
22. aug 2014

@egiginka bola by som vdacna za ten zoznam 🙂 mohla by si mi ho poslat na email catrine98@azet.sk

egiginka
22. aug 2014

@catrine23 ok🙂.... je v nom aj zoznam co do porodnice🙂))

catrine23
autor
22. aug 2014

@egiginka jééj ďakujem.. si mi neskutočne pomohla 🙂

egiginka
22. aug 2014

@catrine23 som ti pisala spravu,,,tak mi odpis ci ti to doslo, lebo som cez mobil posielala🙂)) tak som rada🙂

catrine23
autor
22. aug 2014

Ja som ti uz aj odpisala 🙂 aj ty si to prosim posli lebo aj ja som to cez mobil posielala 🙂

catrine23
autor
22. aug 2014

Tak baby.... zajtra drzte palce aby som to prezila v zdravi a uzili si to :D dakujem za vsetky rady a informacie

... ubezpecili sme sa ze sa nemam za co hanbit 🙂 veeelka vdaka :D

denda90
21. sep 2014

ja som sa vydavala 25 tt a svadbu som si aj s manželom uživala 🙂 jedine brali na mňa ohlad všetci, že už nemôžem tolko tancovať 🙂

anicka621
24. okt 2014

Ahojte chcela by som sa Vás opýtať na názor svadba v 7.mesiaci.Dozvedeli sme sa neskoro až v 4.mesiaci a teraz sa to už nedá až v januári.Dakujem vopred 🙂

mata90
24. okt 2014

Ja som sa vydávala skoro v siedmom mesiaci a v pohode, ak to tebe nevadí, bolo som viac široká ako vysoká, ale čo už, hlavne že som šťastna.Prežila som to, ale mala som inak vysnívanu svadbu nie až s takým bruškom, predstavovala som si že budem štíhla nevesta a dopadlo tak. tolko moj názor

bubinko2013
29. okt 2014

ahojte a nieco k tej svadbe, nikdy som netužila mať svadbu ani neviem prečo , iba kedže som zostala v tom všetko sa u mne zmenilo , tu svadbu som nakoniec chcela sama . Vydávala som sa v 7 mesiaci tehotenstva - vyzerala som ako ropucha opuchnutá - hrúza veľké brucho na kotúlanie . Svadba presne takú akú som nikdy nechcela , organizácia na rýchlo , oznámenie nestihlo ani prísť - všetko ináč ako treba. Dnes som už po všetkom čakáme druhé dieťa 🙂 veľa štastia

Strana
z3