icon

Riešenie ťažkostí s dýchaním a ťažkého brucha počas tehotenstva

mariac91
24. aug 2024

Ahojte dnes som tu už s jednou otázkou písala , ale skúsim ešte s jednou sa obrátiť má vás. Som 26tyzden - pribrala som malo, čiže váhe to neprikladam vážim cca 53kí, ale zaujimalo by má či ste aj vy mali ťažkosti s dýchaním. Nemám to cely deň, normálne ráno napríklad vstanem a všetko je ok a potom väčšinou som si všimla že po najedeni (nejem veľa) to príde. Zrazu sa cítim ako balvan , mám ťažké brucho , čokoľvek robím či len chodím musím si ho držať ako keby má ťahalo k zemi a pritom ho mam maličké na tento týždeň a často sa mi aj ťažko dýcha. S tým dýchaním mám problém nezávisle od jedla - v ležiacej polohe stále ale sú dni ako napríklad dnes keď sa s tým dychom trápim takmer cely deň . Normálne mám pocit že sa neviem udychat a to pritom poriadne nič nerobím . Jasne vyvesil prádlo , to je asi tak všetko. Aj veľa ležím a oddychujem , magnezko beriem 3x denne ale celkovo som už vyčerpaná. Muž si mysli že som len lenivá ale ja proste nevladzem a už mi to lezie na nervy . No nechcem zas robiť z toho vedu ani sa doma nesťažujem ani Dr som to zatiaľ nespomínala , možno to je proste normálne, preto sa pýtam tu. Sú dni keď úplná pohoda a potom sú dni ako dnes keď je to masaker a nevladzem nič ešte aj keď ležím vo zvýšenej polohe som zadychana jak pes. Mám problém so štítnou žľazou ale to mám kontrolované a podľa Dr mám teraz liečbu nastavenú dobre, tak nemyslím že to bude tým

kejtys89
24. aug 2024

@mariac91 Ahoj, myslím, že to bude tým, že maternica sa zväčšuje a začína tlačiť aj na pľúca..Ja som v 34tt a teda to dýchanie je už riadny boj.. V noci si musím niekoľkokrát zastať aby som sa vedela vôbec nadýchnuť.. Takže žiaden stres..po pôrode to všetko prejde 🙂

terkaatomas
24. aug 2024

Ja som iba 20tt a cítim to rovnako ako ty. Brucho mám síce veľké ako pred pôrodom mnohé čiže pripisujem to tomu , že mi veľmi rýchlo a veľa rastie . Od poobedia už je to potom príšerne tým že mám v sebe už ale dva litre vody a nejaké jedlo. To už potom usediet niekde je problém lebo akonáhle si sadnem cítim to brucho ako tlačí pod prsiami. Nuž. Treba vydržať. A rozhodne toto teplo tomu tiež pripisuje svoju daň.

ivka2112
25. aug 2024

@mariac91 ja som mala problemy s dychanim na zaciatku tehotenstva. Bola som j na pohotovosti, lebo som len "predychavala", neslo mi poriadne sa ani nadychnut. Moj gynekolog ma poslal aj ku kardiologicke a ta mi povedala, ze to je z hrudnej chrbtice, vsetko sa tehotenstvom pokrivuje a tlaci, a to potom stlaca aj hrudny kos a mozes mat pocit ze nevladzes dychat. Mozno to je aj u tena chrbticou. Spomen gynekologovi na poradni.

leidin
1. sep 2024

Ja mam stale pocit akoby som si potrebovala odgrgnut a nejde to a ked to spravim nasilu tak mi vyskoci natravena potrava do hrdla. Zaha ma nepali len mam ten pocit jak keby som mala spucenu celu traviacu sustavu od hora az dole.