icon

Tŕpnutie rúk v tehotenstve. Je to bežné?

evka83
8. apr 2009

som v 19 tyzdni tehotenstva a od obeda mi zacali trpnut prsty na rukach. a neprestalo to ani doteraz.
je dovod na paniku alebo je to bezne pri tehotenstve?

Strana
z4
natka2006
14. máj 2018
katren
14. máj 2018
noni99
12. jún 2021

@alfomilka ahoj. Prosím ťa prelso ti to hneď po pôrode? Ja to mam tiež ale už ani nepsim a cez deň mi to už neprechádza

callisia
12. jún 2021

@noni99 ahoj. Mne tŕpnutie rúk neprešlo hneď po pôrode. Začalo to miznút na konci šestonedelia a celkom to zmizlo až 2 mesiace po pôrode.

noni99
14. jún 2021

@callisia ďakujem. No je to na nervy toto. Človek taky,, nemožný,, a s malým babom 😲

katka2224
14. jún 2021

@noni99 ahoj, je to nepríjemné, ale mne to prešlo 4 mesiace po pôrode, s tým ale, že som už 8rokov po pôrode, a stále napr.neviem dlho krájať mäso alebo robiť niečo, pri čom mám dlho zavreté a napnuté päste.
Odvtedy som porodila aj 2.dieťa a pri 2.tehu som toto tŕpnutie rúk nemala vôbec

noni99
14. jún 2021

@katka2224 no pekne tak to sa mam fakt načo tešiť. Ja som úplne neschopná hlavne ráno. To nechytím ani kefku do rúk nič neurobím.

callisia
15. jún 2021

@noni99 no, je to otrava. Ja som si to predtým ako som brala malého na ruky pripomínala, že mám krehké ruky a mám byť opatrná. Mne to začalo už v cca 6 mesiaci tehotenstva. Hlavne, že to zmizlo. Ja následky nemám. Normálne môžem krájať a tak

katka2224
15. jún 2021

@noni99 poznám, mne to začalo v 7.mesiaci, najprv ľavá ruka a potom sa o mesiac pridala aj pravá. noci som preplakala od bolesti, hlavne rána boli najhoršie, som si nevedela ani maslo na chlieb natrieť, pokrájať jedlo, nič, všetko mi padalo z rúk, nepomáhalo nič. vraj bábo tlačilo na nejaký nerv, alebo som mala v sebe veľa vody a od opuchu mohol byť pritlačený nerv, bola som aj u neurológa a nič nezistil.
po pôrode to bolo stále lepšie, ale zostalo mi to, tak raz-za-mesiac sa mi to ešte objaví, ale samozrejme nie v takej miere ako v tehu.

noni99
17. jún 2021

@callisia
@katka2224 ďakujem baby. No dúfam že to prejde. Mne to začalo už v 4mesiaci a je to horšie a horšie. Presne ako píšeš preplakane noci prebdene a rána najhoršie. Verím že keď porodím tak bude už všetko ok, 🙏. Ešte musím vydržať 2 mesiace 😪

katka2224
17. jún 2021

@noni99 po pôrode to bude stále lepšie, len dávaj pozor na miminko, ja som sa malú bála vziať na ruky, musela som dávať veľký pozor, keďže som nemala cit v prstoch vôbec. Vraj pomáha hroznový cukor a magnézium, ja som ale zmenu nepocítila. Držím palce, prajem veľa zdravia a pekné očakávanie! 🙂

noni99
17. jún 2021

@katka2224 ďakujem Katka 🙂. Budem si určite dávať pozor. Len človeku je ľúto ze také najkrajšie obdobie a toľko bolesti 🤷‍♀️.

katka2224
17. jún 2021

@noni99 úplne ťa chápem... ale, nech Ti je útechou, pri mojom 2. tehu som to nemala 😉

noni99
18. jún 2021

@katka2224 ďakujem 🙂

callisia
18. jún 2021

@noni99 mňa to našťastie nebolo. Akože nepríjemné, nemotorné áno ale nebolelo.

Strana
z4