Turistika v tehotenstve
Ahojte žienky,
mám otázku ohľadom turistiky v tehotenstve. Dokedy ste chodili na hory a aké výšky ste zvládali? Som v štvrtom mesiaci a predtým som bola veľmi aktívna, čo sa týka vysokohorskej turistiky, odkedy som zistila, že som tehu, som chodila nejaké menšie kopčeky a tak ma zaujíma, ako sa s tým popasovali iné tehotné horalky. Dokedy to je bezpečné a kde ste s bruškom vyliezli. Teraz je síce uzávera, čiže niekde vysoko sa aj tak nedá ísť, ale aspoň Malú Fatru by som chcela ešte pobehať. Vopred ďakujem za odpovede. 🙂
@raja95 to ma mrzí, ja mám od začiatku také tehotenstvo, že o ňom ani neviem, tak som stihla ešte nejaké kopce a teraz by som ešte chcela ísť aspoň na zelené pleso, slavkovskú vyhliadku, batizovské pleso, a niečo z Malej Fatry. Len samozrejme nechcem bábo ohroziť. 🙂 Nosiče už kukám aj ja, to bude moja základná výbava. 😁 Dúfam, že ma bábo nezradí a bude sa chcieť nosiť. 🙂
No v prvom tehotenstve som este v siedmom mesiaci v pohode zašla na hrebienok zo Smokovca cez Slavkovsku vyhliadku, v druhom som bola rada ked som zašla do obchodu 😀
Turistika je super aktivita, bábo nemá ako ohroziť (ak sa teda nechystáš na Everest 🙂 ). Len si dávaj väčší pozor na pády a počúvaj svoje telo - možno budeš potrebovať pomalšie tempo alebo častejšie pauzy, a možno ani nie 🙂
Na co sa citis a kolko zvladas.stvrty mesuac je ok.bala by som sa v zime posmyknutia a pádov a nesla by so velmi vysoko,kde je hustejši vzduch.nie kazdemu to prospieva...
My sme boli v Tatrach, ked som bola v 8.mesiaci a take lahsie tury som v pohode dala.Na Sliezsky dom napriklad.Skor som sa bala nejakeho padu,takze sme sli radsej po asfaltke.Ale vladat som vladala.V druhom a tretom tehotenstve by som to uz ale nedala.Ked si ok,vladzes,nemas problemy kludne aj do porodu.
@marfiana
Cele tehotenstvo, iba ku koncu uz mensie kopce.
Tehotne zeny mozu v podstate robit takmer vsetko ako netehotne, len s miernymi upravami. Aj riesil činky, posilnovacie cviky, turistiku... pokial zena pred tehotenstvom "nekysla" doma, nema vazne zdravotne problemy, nie je dovod sa stranit aktivnemu pohybu.
@zmrzlinka2021 jasné, tehotenstvo nie je choroba, len som chcela vedieť ako to vnímajú iné ženy, je to moje prvé tehotenstvo a dosť dlho trvalo kým som otehotnela, takže taký zdravý rešpekt mám, aby bolo všetko ok 🙂
@marfiana ja si napr. pamatam, ze som chodila cvicit aj na skupinovky (kardio + posilnovaie) a trenerka precvicovala do nejakeho 7 mesiaca.
Ahoj, ja do kopcov dost funim, ale stale ked sa citim dobre tak idem. Popritom cvicim, no robim normalne vsetko ako predtym, len si davam na seba vacsi pozor a nepremaham sa ked mi nieje dobre. Tiez som prvy krat tehotna a zo zaciatku mi nebolo dobre, plus aj hematom som mala, ale postupne to preslo a teraz v 26tt som to zasa "ja", len v pomalsej verzii. 😅
Ahoj, asi zalezi sko sa citis. Poznam baby čo chodia 7/8 mesiac normálne ešte do fitka a podobne😀 myslím si že pokial si aktívny športovec a niesi na rizikovom tehotenstve tak sa nemáš čoho bat(tehotenstvo nieje choroba zenyyy) skôr di myslím že ti uškodí sediet doma na zadku takze podľa mna smelo do toho 🙂)
Ďakujem pekne žienky za povzbudivé slová. 😊
@marfiana koncom juna som bola na ture,v auguste som rodila. Chcela som aj v jul dat nieco lahsie uz,no nevyslo to…