icon

Turistika v tehotenstve

marfiana
30. dec 2022

Ahojte žienky,
mám otázku ohľadom turistiky v tehotenstve. Dokedy ste chodili na hory a aké výšky ste zvládali? Som v štvrtom mesiaci a predtým som bola veľmi aktívna, čo sa týka vysokohorskej turistiky, odkedy som zistila, že som tehu, som chodila nejaké menšie kopčeky a tak ma zaujíma, ako sa s tým popasovali iné tehotné horalky. Dokedy to je bezpečné a kde ste s bruškom vyliezli. Teraz je síce uzávera, čiže niekde vysoko sa aj tak nedá ísť, ale aspoň Malú Fatru by som chcela ešte pobehať. Vopred ďakujem za odpovede. 🙂

raja95
Odpoveď bola odstránená
marfiana
autor
30. dec 2022

@raja95 to ma mrzí, ja mám od začiatku také tehotenstvo, že o ňom ani neviem, tak som stihla ešte nejaké kopce a teraz by som ešte chcela ísť aspoň na zelené pleso, slavkovskú vyhliadku, batizovské pleso, a niečo z Malej Fatry. Len samozrejme nechcem bábo ohroziť. 🙂 Nosiče už kukám aj ja, to bude moja základná výbava. 😁 Dúfam, že ma bábo nezradí a bude sa chcieť nosiť. 🙂

hilda08
30. dec 2022

No v prvom tehotenstve som este v siedmom mesiaci v pohode zašla na hrebienok zo Smokovca cez Slavkovsku vyhliadku, v druhom som bola rada ked som zašla do obchodu 😀

jesenzima
30. dec 2022

@marfiana tehotná som zvládla malú fatru a západné Tatry. Dva týždne pred pôrodom sme ešte behali tu u nás po lesoch okolo Inovca ..

dixitka
30. dec 2022

Turistika je super aktivita, bábo nemá ako ohroziť (ak sa teda nechystáš na Everest 🙂 ). Len si dávaj väčší pozor na pády a počúvaj svoje telo - možno budeš potrebovať pomalšie tempo alebo častejšie pauzy, a možno ani nie 🙂

marfiana
autor
30. dec 2022

@dixitka jasné pozor si dávam, zatiaľ sa cítim super, ďakujem za povzbudenie 🙂

zorkahorka
30. dec 2022

Na co sa citis a kolko zvladas.stvrty mesuac je ok.bala by som sa v zime posmyknutia a pádov a nesla by so velmi vysoko,kde je hustejši vzduch.nie kazdemu to prospieva...

lulu0123
30. dec 2022

My sme boli v Tatrach, ked som bola v 8.mesiaci a take lahsie tury som v pohode dala.Na Sliezsky dom napriklad.Skor som sa bala nejakeho padu,takze sme sli radsej po asfaltke.Ale vladat som vladala.V druhom a tretom tehotenstve by som to uz ale nedala.Ked si ok,vladzes,nemas problemy kludne aj do porodu.

zmrzlinka2021
30. dec 2022

@marfiana
Cele tehotenstvo, iba ku koncu uz mensie kopce.

Tehotne zeny mozu v podstate robit takmer vsetko ako netehotne, len s miernymi upravami. Aj riesil činky, posilnovacie cviky, turistiku... pokial zena pred tehotenstvom "nekysla" doma, nema vazne zdravotne problemy, nie je dovod sa stranit aktivnemu pohybu.

marfiana
autor
30. dec 2022

@zmrzlinka2021 jasné, tehotenstvo nie je choroba, len som chcela vedieť ako to vnímajú iné ženy, je to moje prvé tehotenstvo a dosť dlho trvalo kým som otehotnela, takže taký zdravý rešpekt mám, aby bolo všetko ok 🙂

zmrzlinka2021
30. dec 2022

@marfiana ja si napr. pamatam, ze som chodila cvicit aj na skupinovky (kardio + posilnovaie) a trenerka precvicovala do nejakeho 7 mesiaca.

julish
30. dec 2022

@marfiana v 8./9. mesiaci som som zašla na popradské pleso, v 7. na Stoh... veľmi dobre mi bolo hýbať sa v prírode. Aj na bicykli to bolo super, pádu som sa nebála, som bikerka

wazowski
30. dec 2022

Ahoj, ja do kopcov dost funim, ale stale ked sa citim dobre tak idem. Popritom cvicim, no robim normalne vsetko ako predtym, len si davam na seba vacsi pozor a nepremaham sa ked mi nieje dobre. Tiez som prvy krat tehotna a zo zaciatku mi nebolo dobre, plus aj hematom som mala, ale postupne to preslo a teraz v 26tt som to zasa "ja", len v pomalsej verzii. 😅

biaa
30. dec 2022

Ahoj, asi zalezi sko sa citis. Poznam baby čo chodia 7/8 mesiac normálne ešte do fitka a podobne😀 myslím si že pokial si aktívny športovec a niesi na rizikovom tehotenstve tak sa nemáš čoho bat(tehotenstvo nieje choroba zenyyy) skôr di myslím že ti uškodí sediet doma na zadku takze podľa mna smelo do toho 🙂)

marfiana
autor
30. dec 2022

Ďakujem pekne žienky za povzbudivé slová. 😊

ibajaanikiny
30. dec 2022

@marfiana koncom juna som bola na ture,v auguste som rodila. Chcela som aj v jul dat nieco lahsie uz,no nevyslo to…

kundiboo
4. jan 2023

@marfiana myslite ze tura na Zelené pleso teraz v zime by mohla byt OK ? Som 13tt