icon

Tvrdne mi brucho v 23 týždni. Je to normálne?

nelinka1810
14. nov 2011

Ahojte maminky a buduce maminy!!!
Chcela by som sa opytat ze ci je normalne, aby mi tvrdlo brucho v 23 tyzdni a mam tieto posledne 3 dni slabucke pohyby 😒 ... cakam prve dieta tak sa chcem informovat... Dakujem!!!

irisameerah
14. nov 2011

Ahojky, ja by som ti odporučila navštíviť svojho gynekológa čo najskôr, aby si bola istá, či je všetko v poriadku.

suknicka
14. nov 2011

povedala by som ze je to v poriadku..mne tvrdlo brusko od 17teho tyzdna..ale do istoty by som to povedala gynekologovi..predpokladam ze ti predpise nieco ako Magne B6 na upokojenie maternice ;)

katka3012
14. nov 2011

Ak mozem poradit ,urcite chod k svojmu gynekologovi.Ved ten ti spravi vysetrenie a budes spokojna aj ty,ked budes pocut ,ze je vsetko v poriadku 🙂 Drzim palceky 😉

ivett1
14. nov 2011

ahoj...aj ja sa pripájam k mamičkám, ktoré ti radili, aby si sa poradila s tvojím gynekológom...možno bude stačiť naozaj len nasadiť magnézium, alebo treba ešte nejakú inú liečbu...len sa neboj opýtať... 😉

lucik85
14. nov 2011

aj mne zacalo tvrdnut dost skoro brusko ..isla som hned pre istotu k doktorovi ,predpisal magnezium a potom sa to zlepsilo ..urcite chod k svojmu gynekologovi pre istotu 🙂

pia22
15. nov 2011

Nie, nie je to v poriadku-tvrdnutie bruska su vlastne vnutorne kontrakcie. Urcite zajdi k lekarovi, casto na uvolnenie pomaha magnezium. Drzim palce😉

gabuci
15. nov 2011

Určite chod k doktorovi,nezanedbávaj to,možno ti naordinuje nejaký liek alebo Magne B6.

nuna55
15. nov 2011

ja som bola včera tiež u doktorky presne s tým tvrdnutim bruška, dostala som magnezko a musim ležať.

silvia10131
22. nov 2011

ja uz beriem tyzden magne B6 a takisto mam nariadeny leziaci rezim 🙂

julie1412
22. nov 2011

Mne zacalo tvrdnut uz v 16.tyzdni, odkedy som citila prve pohyby, ale vedela som o co ide, lebo pri prvom dietati som to tiez zazila, tak som si nasadila magnezium. A ked nepomohlo, povedala som to doktorovi, ten mi dal tiez magnezium a este aj guajacuran. A od 25.tyzdna musim aj lezat, lebo sa otvaram a k tomu beriem aj diazepam. Takze uz lezim vyse dvoch mesiacov, chvalabohu uz to mam za par🙂 Nepodcen to, povedz to co najskor svojmu lekarovi a on zisti nakolko je to vazne, ci budes lezat, alebo ta aj do nemocnice posle. Mna chcel poslat, ale odmietla som, s tym, ze budem poctivo lezat doma a to aj dodrzujem🙂 Drzim palce, nech ti to dobre dopadne🙂

bamartinka
8. dec 2011

Povedz to lekarovi. Mne tvrdlo brucho velmi skoro a velmi casto (ako aj mojej kamoske) a bolo vsetko v poriadku. Dcerka ma 3 roky a je aj nadalej vsetko v poriadku 🙂 Ale radsej sa opytaj, nech vas lekar skontroluje.

bronia13
8. dec 2011

chod radsej k lekarovi, ja som kvoli tomu predcasne porodila v 27tt....

atka70
9. dec 2011

Ahojte,aj mne tvrdne bruško som 24 tyždni, a lekar my predpisal Magnerot,ten beriem 2x denne.

mamculka
21. dec 2011

Ahoj ja som v 17tt a tiez mam ten isty problem.tvrdne mi dost casto,ale nie je to bolestive Len neprijemne.beriem magnezium,ale moc nepomaha :( zijem v anglicku a tu mi povedali,ze to je uplne normalne.ale ked citam mnozstvo prispevkov o tom tak mi to normalne ani nepride.rozmyslam,ze skoncim v praci a budem oddychovat nech to babu neuskodi.drzte sa baby vela zdravicka nam zelam.

michaelka5
21. dec 2011

no ja som s tvrdnutim bruska mala problem pri prvom. tvrdlo od 16 tt, az do porodu. vdaka tomu sme mali zakazany sex. 🙂, teda ja🙂). brala som magnezium, ale nepomahalo. vela som oddychovala, s nohamy hore, aby bolo babo spokojne, a vsetko stastne dopadlo, narodil sa v 39tt.....pri tomto druhom uz tie problemy niesu, az teraz v deviatom mesiaci zacina tvrdnut, ale to je uz pred porodom myslim uplne v pohode. ale kazde tvrdnutie moze mat aj ine pozadie, takze tvoj doktor ta pozna a urcite ta upokoji, da potrebnu radu.drz sa.

nelicefo
22. dec 2011

Pre pokoj v duši by som sa radsej spytala dr

ellabratkova
2. sep 2015

Ahojte. Chcem sa spýtať na rady a názory. Som v 24 tt a tvrdne mi bruško, lekár mi dnes predpísal magnézium. Momentálne som Pn kvôli chrbtici a mám začať chodiť na rehabilitacie.Ale všade som čítala teraz, že by som mala byť v kludovom režime a žiadne cviky. Tak teraz neviem čo spraviť. Lebo ak nepojdem na rhb tak mi ukončia PN. Máte s týmto niekto skúsenosti? Vopred ďakujem

helenanovakova
3. sep 2015

mne tiež tak nejak začalo brucho tvrdnúť. lekár zistil mäknúci krčok maternice, dal mi 6000 mg Mg denne a prikázal prísne ležať. Sedieť som mohla len pri obede a na wc. Po dvoch týždňoch som aj tak musela ísť ležať do nemocnice, lebo krčok sa začal skracovať. Na tvojom mieste by som na žiadne RHB nechodila, nech ti zrušia PN kvôli chrbtici a gyn. nech ti dá PN kvoli tejto novej dg. A lež, aby si predčasne neporodila.

kriketa
3. sep 2015

Mne tiez obcas tvrdne brucho ale brucho moze mierne tvrdnut uz od 20teho tyzdna. Ja beriem 4 tabletky magnezia denne lebo ja mam zas problem ze ma stale brucho boli, je mi tazke, nevladzem prejst ani 10 minut...
Ja nelezim lebo nemam kedy, beham aj 6 hodin po meste mometalne tento tyzden ale s tym ze idem asi 15 minut a potom aj 2 hodiny sedim a tych zopar minut co sa presuvam ma uplne zlozi. Je to zvlastne lebo moje prve tehotenstvo bolo uplne lahulinke a toto sa neviem dockat kedy bude koniec..
A som v 22tt, v sobotu zacinam 23tt

silazeny
29. dec 2019

@bronia13 porofila si v 27tyzdni a co ako sa malo babo bolo. V poriadku