Utrogestan počas celého tehotenstva
Ahojte je tu mamička,ktorá užívala Utrogestan od zač.do konca tehu a všetko bolo s ňou,aj s babom ok??
@shee11 skracoval sa ti kŕčok,alebo kvôli comu si ho brala!?
@snehuuulienka Ja som mala na začiatku hematom, tak mi ho moj dr. nasadil. On meriava z krvi hladinu progesteronu, ktoru som mala vzdy nízku, tak som ho uzivala vysokeho stadia tehu.. 30 - 32 tt, uz neviem presne. Moj dr. tomu pripisuje velky vyznam, na zaciatku tehu na udrzanie, neskor na zabranenie predcasnemu porodu.
@shee11 ja som mala tiež najprv na udržanie tehu prvé mesiace,a teraz som po serklazi takže dokonca tehu už budem brať
@snehuuulienka mna dr. ubezpecil, ze je to bezpecne
. drziiim palce!
Ahojte....aj ja som " nešťastná" z toho že musím brať naďalej hormóny ☹
Mám za sebou 1 MA, toto tehu je zatiaľ bez problémov...Tak neviem prečo musím brať?
@katkakacena je to na nervy,že to stále vyteká,ale kvôli babu všetko....
@snehuuulienka to mi ani nevadí, len či to zbytočne nezaťažuje bábo... predsa len hormóny 😞
Ahojte baby prosím Vás chcem sa spytat. Beriem utrogestan vag od minulého piatku. Som v 7 tt . Od pondelka mi začali strašne ale že hrozne nevoľnosti od žalúdka , stále mám ako keby kŕče keď sa nenajem idem odpadnúť, nemôžem skoro nič okrem suchých rožkov a sucharov, zo všetkého mi je ešte horsie až niekedy vraciam. :(( chcela by som vedieť či to môže byt nežiadúci účinok utrigestanu aj keď ho beriem vaginálne alebo či to môžu byt tehu nevoľnosti. Únavu nepociťujem ani moc bolest hlavy len ten žalúdok. Nestretla ste sa s tým niektorá? Utrogestan som nikdy predtým nebrala :(. Dalujem za odpoved 🙂
@7adka77 osobne si myslím,že to máš z tehu nevoľnosti.Ak by si užívala progesterón ústne možno,ale takto zospodu si nemyslím,že by toto bol dovod.
@martinajursova predávať lieky viazane na lekársky predpis je trestne 🤦♀️
@7adka77 ďakujem za tvoj názor ....myslela som skôr za poštovné ...prajem pekný večer .... chcela som pomôcť ale vidím že tu sa nezavdaci nikto ...ale stacilo sa opýtať
@martinajursova to nieje môj názor, to je normálne v zákone. Ponúkať hormonálne lieky nieje pomoc. Ani neviete ako môžu komu uškodiť užívať to len tak halabala. Ak ste ich neminuli vrátiť do lekárne.
@7adka77 ale už stačilo!!!!!!!!také múdre ženy mám rada veď keď niekto užíva utrogestan a má ho dlhodobo prečo by si ho nemohol kúpiť za poštovné teda zadarmo ...ja zákon neporusujem a pochybujem že si ho bude kupovať nejaká žena len tak že???takže stačí zapojiť to čo máte na krku volá sa to hlava
@martinajursova pretože keď ho užíva tak jej ho predpise lekár a vyzdvihne si ho sama z lekárne. Ako môže vedieť ako ste ho vy skladovali a podobne a navyse bol predpísaný Vám takze ho máte využívať Vy a keď ho nevyužívame tak vrátiť do lekárne. Pozrite si príbalový leták štvrtý odstavec a držte sa ho 🙂
@7adka77 ďakujem veľmi pekne za vaše rady vždy som túžila aby ma na modrom koníkov poučila nejaká žena ...ďakujem za takychto ľudí ...zaujímavé že sa skoro všetky lieky hneď stratili asi to ženám nevadí ako skladujem a nevadí im ani odstavec 4 ....takže ešte raz ďakujem
@martinajursova nesnažím sa Vás poučovať ako mudrovať len som Vás upozornila že sa takto s liekmi na lekársky predpis nemanipulujte a dobuducna by som to už nerobila. Ak to neminiete tak to vráťte do lekárne, niesu to lentilky
@7adka77 👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Zdravím dievčatá.
Chcela by som sa opýtať. Som 7dni po inseminácii, ultrogestan vkladám 6 dni 2 tabletky ráno 2 večer. Už asi 2 dni má neskutočne bolia prsia. V noci takmer až pália. Keď ráno vstanem, alebo si vyzlečiem podprsenku mám pocit že z koze vyskocim. Najmä po bokoch a to palenie je taký zvláštny pocit, najmä v noci lebo sa nato sústredím.
Samozrejme to nepripisujem potenciálnemu otehotneniu keďže je to mega skoro. Ale prsia cítim najmä v case ovulácie. Pred menštruáciou nikdy. Jedine čo je iné je spomínaný ultrogestan. Má niekto podobnú skúsenosť?

Ahoj, ano samozrejme. Aj vdaka Utro myslim 🙂