icon

V 20. týždni dieťa meria iba 11 cm

billyidol
20. jan 2022

Dobrý večer v stredu som bola u gynekológa a dieťa meria iba 11cm ale gynekológ nič nepovedal že je niečo zle povedal že všetko v poriadku,mne sa to zdá málo.....ale to asi preto že som na začiatku tehotenstva schudla 5kg nakoľko mi bolo zle nič som nemohla zjesť skoro. .. teraz mám +4kg aspoň tak už môžem trošku viac jesť už nezvraciam.

V 20. týždni dieťa meria iba 11 cm
bolarazjedna
20. jan 2022

Určite je tych 11cm CRL bábätká? Lebo to zodpovedá tak 15-16.týždňu. A veľkosť bábätká určite neovplyvňuje, koľko si schudla alebo pribrala. Ak doktor povedal, že je všetko v poriadku, tak ta hodnota asi znamená niečo iné, a došlo k nedorozumeniu. Nestresuj sa. Tieto nové ultrazvuky už automaticky podľa dĺžky plodu vypočítajú vek plodu, určite by si to všimol aj doktor, že je tam mesiac rozdiel.

papuka205
20. jan 2022

Tiez som bola tento tyzden na ultrazvuku,tiez som v 20 tt.namerali mi 14 cm.takze na tvojom mieste sa vobec nestresujem.ten 20 tyzden je taky hranicny lebo dovtedy sa ta dlzka meria len od hlavicky po zadok a po 20 tyzdni sa uz meria celkovo aj s nozickami.takze si pripocitaj aj tie nozicky,dietatko urcite meria o nieco viac.

mamina0078
20. jan 2022

Je to normalna dlzka - treba pripocitat aj nohy, ktore od 20tt sa zaratavaju do merania.

bolarazjedna
21. jan 2022

@mamina0078 ale dieťa v 15-16. tyzdni meria bez nožičiek tych 10-11 cm, takže to nesedí....podľa mňa, čo si odfotila, tych 10,9mm, nebude dlžka babätka, ale nejaká iná hodnota....hladaj CRL hodnotu.

jaskolka
21. jan 2022

Ak myslíš tých 10,9 cm, to vôbec nie je veľkosť dieťaťa.

petruska21
22. jan 2022

@billyidol ak ti gynekolog nepovedal dĺžku a myslíš 10,9 cm čo je na foto tak to nie je veľkosť bábätka

lelecik
22. jan 2022

@billyidol tá hodnota nie je CRL

bluehorsee
22. jan 2022

@billyidol v tehotenskej knižke tam kde máš zaznamenané ultrazvuk mas aj rozmery dietatka. Hlavička zvlášť, telo aj nožičky. Nemusis sa ničoho báť, ak doktor nepovedal že je niečo v neporiadku tak nemáš dôvod na paniku. Ale zas chápem tvoje obavy, tiež vždy študujem všetko čo mi tam napíše😃

bubik6x
22. jan 2022

@billyidol neboj sa ak by niečo nesedelo, tak ti to doktor povie, a k tým meraniam, oni nie sú presné, sú len orientačné, pred pôrodom ako dcéry, tak aj syna sa poriadne sekli, pri dcére povedali, že má 42cm a 3kg a mala 49cm a 3845g, a pri synovi že má 45cm a 3400g a mal 53,5cm a 3775g a to ho merali deň pred pôrodom, pretože dcéra bola veľká a sa zasekla, tak tomu chceli predísť pri synovi, takže nestresuj sa ako vidis tie merania nie sú 100%

selena_luna
23. jan 2022

Ja som sa v 21 tt pytala kolko cm ma babo lebo dr mi povedala len vahu 360 g a na to mi povedala ze nevie ze tazko odmerat cele dieta ked sa stale hmyri... ale ze vaha je tabulkova. Tak neviem co meral tvoj dr 😶

ailiba
23. jan 2022

@billyidol podľa mňa dôležité je, aby babo rástlo.
A to lekár porovnáva. Tiež sme rôzne telesne konštrukcie. Viem, že v pôrodnici bola jedna mamička, tesne pred pôrodom a mala menšie babo, ale primár skonštatoval, že je v poriadku, len drobnej die (ona bola tiež drobnejsia) a narodilo sa zdravúcke. Tak to asi bude aj tvoj prípad.