icon

V ktorom týždni ste zacítili prvé pohyby dieťaťa?

pupavienocka
25. júl 2013

Som prvorodička a som v 19 týždni, no ešte necítim pohyby. Ako to boli s vami, keď ste boli prvorodičky?Počula som, že u prvorodičiek sa cítia pohyby neskôr. A keď tie pohyby a kopania prídu, tak ich budem vedieť rozoznať od pohybov čriev?

Strana
z2
katarina1984
28. júl 2013

@kiaramia tak mi mame zrkadlovy domcek od toho vasho,my mame obyvacku ci skor detsku izbicku na pravej strane 😀

mysiacik212
28. júl 2013

Také slabucké pohyby som začala cítit v 16. tt..ale zretelnejsie je to uz v tom 18. spravi sa mi hrbolcek na brusku...a uplne citim, ako sa tam drobcek mrvi 🙂

tajkazanova
16. aug 2013

Baby aj ja som prvorodička som v 17tt bude to chlapček ale nejak stale nechce dať o sebe vediet dosť sa bojim aby sa niečo nestalo.. :-/

mima12214
17. aug 2013

Ja som cítila prvý pohyb v 15tt na pravej strane. Mamina hovorila, že to bolo skoro 🙂 očividne áno .🙂 Teraz to už je pravidlo dosť často kopká 🙂 Najviac, keď jem :D To bude pažravec :D 🙂

erika3011
17. aug 2013

prvé v 16tt, druhé v 14tt, tretie až v 21tt 🙂 takže neni to pravidlo,že pri dalšom tehotenstve to bude skôr... 😀

mamina2208
17. aug 2013

18tt

janka220989
17. aug 2013

ja prvorodicka v 18 tt,

simonne1
21. aug 2013

ja som vcera vecer zacitila prve pohyby 🙂 Som v 17tt+5 citila som to len na lavej strane strane. Tesim sa uz dnes vecer, ci to bude zase.

zuzuk22
21. aug 2013

@katusap no to aj ja vôbec mi to nepripomynalo motyle ani nič proste to pociťujem ako sa mi Bábo mrvy v brusku , pohyby krásne 🙂 a keď to aj vidím sa musím usmievať 🙂

beyonce11
21. aug 2013

My sme citili v 15tt 🙂

smartynecka
25. aug 2013

Ja som v 20tt a uz pekne kopka veselo 🙂

palomka
25. aug 2013

prve v 16tt, druhe 18tt 🙂

usacek79
25. aug 2013

@pupavienocka ja kdesi na prelome 20-21tt... a je to u prvorodiciek uplne normalne, zalezi aj od toho, kde je placenta, ak je vpredu, tak tlmi citenie pohybov..
inak uz je tu taka tema, mozes si prejst 35 stran prispevkov 😅
https://www.modrykonik.sk/forum/o-tehotenstve/ako-spolahlivo-rozpoznat-prve-pohyby-babatka/

eevicka83
25. aug 2013

pri prvych dvoch dcerach v 20tt ale nie pravidelne este a pri tretej v 16tt -17tt ale velmi nepravidelne.. ze uz som citila a potom tyzden nic a tak...
@tajkazanova neboooj to je este na prvorodicku dost skoro... este take 2 tyzdne a budes citit zretelnejsie

deaneira
8. sep 2013

ja som v 18tt a uz som citila slabulink steklenie...tak striehnem vzdy ked som vklude ci nezacitim dalsie mrvenie. 😀

denisska10
13. sep 2013

Ahojte 🙂 ja som prvé pohyby veľmi pekne pocítila práve včera, a som v 20 tt tehotenstva, a bude to moje prvé dieťatko. Krásne bolo, že akurát bol pri mne partner a cítil to aj on. No a teraz sa už mrví a mrví :D A u mňa to je tiež prevažne na ľavej strane 🙂

malinka134
13. sep 2013

Ja som v 20 tyzdni a este som necitila ziadne pohiby :( ale dufam ze to pride coskoro 🙂

jankatt1
13. sep 2013

Ja uplne zretelne v 18tt. Bolo pekne vidno vypuklinku na brusku napr. 🙂

biancaadamko
17. sep 2013

ja v 20 tyzdni, tiez to je prve babatko a mne sa hybe viac na pravej strane 🙂 baby nebojte sa, ono tie pohyby su uplne nieco ine ako creva a tak... hned budete vediet, ze je to ono

stella6
25. okt 2013

Prvorodička v 15+6 ... už pár dní pred tým som mala pocit že niečo cítim ale nečakala som to tak skoro tak som to pripisovala skôr črevám. Ale 15+6 večer som ležala na kresle a bolo cítiť aj na pohľad vidieť jasné kopanie 🙂 aj manžel cítil. A odvtedy pravidelne stále intenzívnejšie.

sabi456
11. apr 2020

@sevi a môžem sa spýtať je to síce dávno ale boli tie kopance take slabšie? Lebo ja som tiež v 16tt a cítim ho len také impulzy keď som v kľude a keď priložím na bruško ruku tak mi vždy do nej ako by kopne nie sú to podľa mňa črevá a videli sme už aj z priateľom že to vidieť aj na brušku tak môže to byť že bábätko dáva osebe vedieť pomaly že je poriadku ? 😟😊

niki_9
19. júl 2021

Ahojte žienky. Ja som dnes 21tt a chcela by som sa opýtať, pohyby cítim no kedy ste uvideli tie prve pohyby na brušku takzvané "vlnenie" 🙈❤️

babls5
19. nov 2023

@pupavienocka pri prvom tehu az okolo 25tt

Strana
z2