icon

Vitamíny v 2. trimestri

paradis27
21. jan 2017

Ahoj te.
Prosím ake vitamíny by mala brat moja sestra je v 5 mesiaci .nohu sa brat vitaminy, pretože čítala ze OD nich sú veľké sa rodia veľké deti.ďakujem

jeennyv
22. jan 2017

@paradis27 ake je jej tehu? Ak ok ziadne vitaminy by som do seba nepchala...naco..

marosinecko
22. jan 2017

@paradis27 Nech si urobi kazdy den zeleninovu a ovocnu misu tam ma vsetky vitaminy a nie umelyni pchat do seba.

mimi8814
22. jan 2017

pokial ma pestru stravu, ziadne umele vitaminy netreba... to s tymi velkymi detmi som aj ja pocula

adia11
22. jan 2017

Ja si nedávam žiadne, kazdy den zjem minimálne 3 kusy ovocia, kúsok zeleniny. 3-4x do týždňa mam na obed mäso, nejem žiadne sladkosti a doteraz som mala vsetky výsledky krvi dobre

juhseverzapad
22. jan 2017

@paradis27 nech sa stravuje ako ked tehotná nebola. Vitamíni nepotrebuje ak má všetko ok.

candii
22. jan 2017

Zelenina, ovocie.. nech neberie zbytocne vitaminy aj tak ich telo vacsinou prirodzene vyluci a nevstrebe.

sykorkauhliarka
22. jan 2017

to s tymi velkymi detickami ma cosi do seba ...ja som brala zelezo + dake vit k tomu na lepsie vstrebavanie mala mala 4140 g

janci05
22. jan 2017

Ja som brala kyselinu listovnú a neskôr Magne B6. Syn mal 3 kg keď sa narodil, takže žiadny obrík sa mi nenarodil, ale to je fakt individuálne.

sykorkauhliarka
22. jan 2017

@janci05 tebd odobril gynekolog magne B6 ? mne nie vraj by mi mohol nadbytok B uskodit

janci05
23. jan 2017

@sykorkauhliarka Áno odobril mi to gynekolog. Ja som mala potom dosť vykosý tlak, tak som bola asi týždeň v nemocnici kôli tomu.

sykorkauhliarka
23. jan 2017

@janci05 aj ja som chcela magnezium na tlak a ako prevenciu proti preeklampsii ..v lekarni mi dali magne B 6 lebo sak to je drahsie...ale dr mi potom predpisal obycajne magnezium

janci05
23. jan 2017

@sykorkauhliarka Jasné, v lekárni chcú predať to drahšie, neh je dobrá tržba. No mne dal toto, možno by stačillo aj obyčajné magnezium, neviem. Tlak mi vždy vyskočil, len keď som išla na poradňu, keď dom bola doma tak v pohode. Neviem, z čoho som mala taký strach, ale tep som mala teda poriadny. Asi som taký stresák. No našťastie je syn zdravý a nič sa nestalo.

sykorkauhliarka
23. jan 2017

presne aj ja iba u doktora aj 150 na 90 :Dpotom som bola na pasoch tam bola zla krivka ..nikto mi nic nepovedal a ked som prisla do ordinacie po nekonecnom cakani tak som mala vysoky tlak ( kto by nemal ? )...ma hospitalizovali ...aspon som si nasla " kamaratku" :D

janci05
23. jan 2017

@sykorkauhliarka No tak sa aspoň potvrdilo, že "všetko zlé je na niečo dobré."

katkabublinka
23. jan 2017

Ahojte,ja som prave brala vitam.od zaciatku do konca tehu...tiez som pocula,ze sa rodia velke deti.Skuste porovnat s mojimi "drobcami" prvy mal 3750g /tam som btala tusim od polovice tehu vitaminy/ druhy uctihodnych 4400g,treti bol o 2tyzd.skor SC 4160g a stvrty tiez o 3t.tusim .skor SC 4120g mozno to he dedicne.Svokra tiez mala take slonicata,tusim jeden mal 4900g 😄 tuzime dievcatku este 😁 ale sme v zahranici,tak verim,ze to tehu uz budem mat pohodovejsie a budem sa ooovela viac hybat,ako ked mi mamina stale prizvukovala oddychuj oddychuj....fuu... 😁

peps8
Odpoveď bola odstránená
autumn11
7. mar 2017

ja som brala vitamíny len prvý trimester. Výsledky som mala dobré, tak som ich už potom nebrala. Len neskôr železo.