icon

Vyšetrenia pri rizikovom tehotenstve

karin1
30. júl 2017

Dobrý večer,
Chcela by som sa spýtať, či je normálne robiť stery z krčka maternice v 24. týždni tehotenstva, v rizikovom tehotenstve, čakala dvojičky.
Za odpovede veľmi pekne ďakujem.

bienennest
31. júl 2017

Ahoj, pokial viem su stery dolezite aby sa dostatocne skoro zistili mozne baketrialne ci virozne ochorenia, ktore mozu spustit kontrakcie (napriklad kvasinkove ochorenie). Takze nemyslim, ze by nemali byt robene v rizikovom, prave vtedy je dolezite co najskor rozpoznat mozne spustace predcastneho porodu, ale nie som lekar.

radolina
31. júl 2017

Zjavne su tie stery potrebne. Inak by ich len tak asi nerobili. Treba sa proste aj dusevne tak nadstavit, ze proste je to za potreby a hotovo a nic zleho sa stat nemoze. Vsetko bude oki neboj😉

karin1
autor
31. júl 2017

Ďakujem veľmi pekne za názory 🙂. Ale ja som nemyslela stery na baktérie, ale stery z krčka maternice, čo sa berie na preventivkach...

bienennest
31. júl 2017

@karin1 mne robi moj lekar stery kazde 3mesiace aj ked som tehotna..nezdalo sa mi na tom nic podozrive..som naopak rada, ze vsetko dobre vysetruje. Urcite by ich u teba nerobil ak by to vysetrenie bolo nejakym sposobom nebezpecne.

karin1
autor
1. aug 2017

doby den, nechcem oponovať,
ale tie stery robili a všetko dopadlo najhorsie ako len mohlo ☹((.
preto som sa pytala, či sa niekto s takym niečim stretol...

bienennest
1. aug 2017

@karin1 to ma velmi mrzi. Najlepsie sa skus poradit s nejakym inym gynekologom (skzs sa spytat aj 2-3 roznych)..podla mna len lekar ti vie presne zodpovedat za akych podmienok sa taketo stery nemaju robit a ci to ma prepojenie s tymi problemami co vznikli