icon

Vyzliekate sa na tehotenskej poradni od pása dole?

katulastraka
21. dec 2020

Ahojte dievcata, snazim sa uz dlho najst nejaku temu, kde by sa riesila otazka vyzliekania sa od pasa dole na tehotenskej poradni, ale nic som nenasla, tak ju zakladam. Som v 24tyzdni a pride mi zvlastne stale sa vyzliekat od pasa dole ked ma doktor pozera len zvrchu. Minule som sa ho aj spytala, ci si mozem nechat nohavicky a sice dovolil ale s takou nevolou az mi to prislo zvlastne :D ved ked ma nepozera zospodu tak naco? A to este k tomu tam sedim na tej koze, nohy rozcapene do stran a pozera ma zvrchu :D sa citim dost divne vtedy :D mate niektora podobnu skusenost? Ci len ja som precitlivela? :D

Strana
z2
janulka1802
21. dec 2020

@viestta Nepíšem to v zlom. Hm, všímam si veľakrát Tvoje odpovede a ozaj aj sama sa dozviem niekedy niečo, čo som nevedela a to je fajn. Len by to chcelo dávku taktnosti, takú jemnosť, lebo veľakrát to podáš ako slon v porceláne. Žiaľ, je to aj tento konkrétny prípad.

nicolle1000
21. dec 2020

Ja keď som bola tehotná, chodila som k mladej doktorke, kde tiež mala iba kozu a tiež som každé vyšetrenie bola od spodu nahá nohy na koze, aj keď ma nekontrolovala z vnútra, kukulala mi len sono cez brucho. Tiež som rozmýšľala načo sa musím vyzliekať a dávať nohy hore ale neriešila som to sňou :D

betka233
22. dec 2020

S tymto mam celkom veselu prihodu... ostala som v leginach, lebo Dr povedal ze mi ide robit iba sono cez brusko na lehatku... potom sa mu cosi nezdalo, tak mi povedal, aby som si stiahla leginy ze pozrie aj sondou zospodu... a ja som si tak proste stiahla tie leginy nejak automaticky uplne dole ku kostkam a roztiahla nohy, Dr medzitym pripravoval tu sondu... naraz sa otocil, pozera a hovori: "ale nie tak jak na zachode" 😂😂😂 no ten moj rehot musel byt pocut asi vsade 😂 citila som sa dost trapne ale uznavam ze to tak vyzeralo 😂 tak som ich dala dolu uplne 😂 cize to dodatocne zobliekanie je niekedy aj odveci 🤷‍♀️

mogaa
22. dec 2020

@katulastraka ono je to jednoduché, pokiaľ sa ti nepáči takýto postup, zmeň gynekológa.....je to jeho ordinácia, on určuje pravidlá.....jednoducho ak má veľa pacientiek tak ju logické že račej chce aby bola každá mamina pripravená keby ju náhodou pozeral a nemusel sa zdržiavať že sa pôjde ešte vyzliekať.......

nikapuggioni
22. dec 2020

Moj doktor vždy povie že má vyšetrí zo spodku lovili krčku a potom mi povie že sa môžem obliecť a správu sono cez bruško. Som v 35 tyzdni
A takto má vyšetruje od 13 týždňa každý mesiac. Pozrie krčok a potom spravi sono

thoughtfulweirdo
22. dec 2020

Môj ma najskôr pošle vyzliecť, na koze skontroluje krčok, pošle ma na lehátko, tam robí sono a ja tam ležím s holou pipinou, lebo šaty mám vyhrnute 😂 v prvom tehotenstve som si to vôbec neuvedomila, až teraz na poslednej kontrole 🤷😂 vyriešila by to sukňa, ale tie nenosím a ani nechcem začínať. Tak radšej prežijem minútku-dve ostudy 😄

miskajulo
22. dec 2020

Ja som bola vždy bez nohavičiek v sukni. A aj keď robil sono na bruchu, sa mi stalo, že sa mu niečo nepozdávalo, tak išiel do vnútra s tým dlhým sonom, aby to bolo lepšie vidieť. Podľa mňa normálne, len tu sukňu si daj, na to ti nič nepovie. Alebo dlhé šaty,tričko..veď pred tým ako idem do vnútra ma vždy sestrička pošle sa nachystat, sukňu som nosila v kabelke lebo som nohavicový typ.

miskajulo
22. dec 2020

Mne bolo skôr trápne, keď som bola na kontrole po pôrode, na konci šestonedelia. Dala som si satocky, nohavičky som si vyzliekla a on na konci vraví, ešte vám pozriem prsia. Som sa teda celá vyzliekla a stála tam na Evu pred ním. Som nevedela, že bude aj prsia pozerať, by som si dala sukňu. Ale oni sú asi zvyknutí😀

viki128
22. dec 2020

Mne keď nepozeral zdola tak som sa nemusela vyzliecť.. Len keď išiel robiť ultrazvuk zdola alebo rukou skúšať či nieje nízko bábätko a tak.. Takže keď nešiel zdola tak nekázal vyzliecť.. Ale tak no u teba, je to doktor tak ak ťa neobťažuje alebo také niečo tak asi to nieje problém.. Tak sa ho skus spýtať že prečo sa máš vyzliecť keď ťa nepozerá Zdola

poopsie
22. dec 2020

U môjho gynekológa som sa nikdy nezamyslela nad týmito vecami 😅pocit hanby sa stratil, keď sa pri sone stretlo celé oddelenie gynekológov asi 6 chlapi a jedna žena.. A hľadali mimomaternicove tehotenstvo... A to som si myslela, že neprežijem zmenu gynekologa... Behom dvoch týždňov ma zdola hádam videlo 20 ľudí 🤷‍♀️dejú sa aj nepríjemnejšie veci na svete

leuchtturm
22. dec 2020

mne lekarka vzdy povedala, kedy sa mam vyzliect, takze som sa vyzliekala len vtedy, ked ma dole vysetrovala.

margaretka_
22. dec 2020

Moj dr tiez nevysetruje v tehotenstve zdola, asi iba ten vyter na konci a raz krcek, ked mi velmi tvrdlo brucho. Tiez som k nemu chodila vyzlecena. Ale tak snazila som sa to ignorovat 😀 tiez vsetko na koze.
Este dodam, ze uňho sa vyzlieka uz v kabinke. Takze tam nie je priestor potom riesit vyzliekanie. V nemocke ked som chodila na kontroly, tak tam ma tiez zdola nepozerali, teda raz a to mi povedali, ze sa mam vyzliect. To som sa nastastie vopred opytala, ked som sla prvy krat, ze ako to tam chodi, nech nenabehnem hola 😀

extempore
22. dec 2020

Ženy, Sorry, ale vy ste ovce? Viete co je to Charta práv pacienta? Ked sa mi nieco nepaci tak sa predsa ohradim. Ak to tym lekárom nikto nepovie tak nemaju dôvod čokoľvek riesit. To je o prístupe lekára. Ked som v tehotenstvach chodila na sono ku Grochalovi tak ked mi robil sono odspodu, vždy ma zakryl takou plachtou, ziadne rozčapené nohy.

mima173
22. dec 2020

@katulastraka ja si vždy zoberiem šaty. Síce mna Od začiatku prezerá cez bruško. Ale vždy beriem šaty, gaťky si nechám a vyšetruje. Keby chcel zospodu Ta ich dám dole. Aspoň sa necítim blbo že tam zbytočne ležím s holou 🙈😂

mirkava
22. dec 2020

@katulastraka nikdy som sa nevyzliekala, len som trochu stiahla nohavice aby mohol robit ultrazvuk. Je to čudné a nehygienicke, kedze tu kozu asi nedezinfikuje po kazdej pacientke... ako tehotná by som si urcite tie nohavicky chcela nechat

betka233
22. dec 2020

@mirkava moj Dr ma na koze natiahnute jednorazove utierky na rolke ktore hned potom odtrhne a da do kosa...

katka2505
22. dec 2020

Môj ma tiež najprv na koze pozrel od spodu,či sa mi neotvára krčok a potom som šla na posteľ a tam mi robil sono.Napr.keď bolo horúco a mala som šaty,tak som si dala gaťky dole a keď som zišla z kozy,tak som si gaťky obliekla,aby mi to nebolo blbé,keď mi robil sono.Keď som mala sukňu,tak mi to bolo jedno,že ich nemám,len som si ju stiahla nižšie

sanny2993
23. dec 2020

@katulastraka bude to zrejme kôli tomu aby v pripade niečoho čo sa mu nezda mohol hneď skontrolovať aj spodok a nemusela si tam šaškovat hore-dole z kozy. Ja som na poradni vyzlecena vzdy ale to z dovodu ze moja doktorka zlata ma vzdy kontroluje ci som zavreta 🙂

babovka2321
23. dec 2020

Ja sa takisto zakazdym vyzliekam, na kazdej poradni mi kontroluje krcok - to ma inak viac prekvapuje, ako tu citam, ze niektori doktori to nerobia. Pritom poznam pripady zien, co sa im skoro zacal skracovat a otvarat krcok a bolo to treba nejako riesit.

Strana
z2