Zhoršenie pocitov počas druhého trimestra tehotenstva
Ahojte, je to už pár dni čo som nabehla na druhý trimester. Prvý nevoľnosti, zle, beriem xonveu. Ale lekár má ubezpečoval, že druhý bude lepší. No mám pocit, že sa cítim pár sni ešte horšie ako na konci prvého trimestra ktorý vyzeral už naozaj celkom fajn. Mali ste to niektorá tiez tak? 😖 je tompre mna už naozaj fyzicky aj psychicky náročné . Od 6tt som PN plus má čakajú v máji štátnice, a ja mám strach že druhý bude ešte horsi ako prvý..
ja som mala nevoľnosti do 20tt, súcítim
@niksiy som v 22tt a cítim sa zle celé tehotenstvo .. najskôr nevoľnosti a nízky tlak, potom mi zistili autoimunitne ochorenie štítnej žľazy, stále mám točenie hlavy, často mi býva na odpadnutie, musím si hneď sadnúť/ľahnúť.. teraz sa mi pridal mäkký krčok, na to som dostala lieky + mi našli infekciu, takže užívam ďalšie tabletky .. idem si ešte dať vyšetriť železo, či ho nemám nízke, ale tiež už neviem, čo robiť, do toho máme ešte dcéru, ktorá je často chorá (zo škôlky) a ja to väčšinou všetko chytím od nej.. ale horší ten druhy trimester predsa len pre mňa nie je, aj keď je náročný.. ako inak riešiš školu cez PN? Mňa tiež čakajú skúšky, a neviem ako to poriešiť :(
Mne zacalo byt dobre v 5mes. Odvtedy super, neverila by som
@niksiy som v 22tt a cítim sa zle celé tehotenstvo .. najskôr nevoľnosti a nízky tlak, potom mi zistili autoimunitne ochorenie štítnej žľazy, stále mám točenie hlavy, často mi býva na odpadnutie, musím si hneď sadnúť/ľahnúť.. teraz sa mi pridal mäkký krčok, na to som dostala lieky + mi našli infekciu, takže užívam ďalšie tabletky .. idem si ešte dať vyšetriť železo, či ho nemám nízke, ale tiež už neviem, čo robiť, do toho máme ešte dcéru, ktorá je často chorá (zo škôlky) a ja to väčšinou všetko chytím od nej.. ale horší ten druhy trimester predsa len pre mňa nie je, aj keď je náročný.. ako inak riešiš školu cez PN? Mňa tiež čakajú skúšky, a neviem ako to poriešiť :(
@anonym_2beeff Som sa ta chcela spytat ci ti vysetreli zelezo a hemoglobin. Ale potom som docitala, ze si ides dat vysetrit. Veru daj si. Taketo priznaky som mala v tehotenstve, ked som mala nizke zelezo, a malo hemoglobinu. To tocenie hlavy. Ked som rychlo vstala z gauca/z postele skoro som odpadla. Musela som pomaly vstavat. Ach tazke to veru bolo obdobie.
@anonym_2beeff to ma mrzi.. neostáva nám nič iné , iba to nejak prežiť. Ja som našťastie tento semester nemala žiadne predmety len som písala záverečnú prácu. V hlave som sa nastavila tak, že v máji to chcem dokončiť, odovzdala som prácu, začínam sa učiť (aj to je náročné keď sa cítim zle). Stále dufam, že to nejako zvládnem. Moja študijná bola s tým oboznámená , rozmýšľam, že sa jej ešte pripomeniem deň pred statnicami, aby som nemusela byt cely deň tam, ak sa nebudem na to cítiť. No a čo sa týka práce, tiež by som mala v pláne nastúpiť od maja, ale to teda ešte uvidím , pracujem s deťmi, takze tiež sa obavám rôznych chorôb.
Je to individuálne. Pri prvom mi byvalo zle mesiac, pri druhom vôbec a pri treťom celých 9 mesiacov

@niksiy mne nevolnosti trvali do 6m