Zmenšovanie bruška v tehotenstve

elviku11
16. nov 2015

Ahojte,

Som na začiatku 16. týždňa a oproti minulému týždňu mám obvod brucha menší o nejaké 2 - 3 cm. Je to normálne? Merala som sa v rovnaký čas - pondelok ráno ešte pred jedlom.
Prvé tri mesiace mi bolo vkuse zle, teraz sa cítim už asi dva týždne dobre a môžem jesť takmer hocičo. Bruško mi trošičku narástlo, ale fakt len málo. A zrazu sa zmenšilo... nechápem :( Zatiaľ necítim pohyby plodu ani nič, tak neviem...
Čo môže znamenať zmenšovanie brucha? Alebo sú tie tri centimetre zanedbateľné a mám sa prestať merať?

bajana
16. nov 2015

Ano, prestan sa merat...ja som sa v zivote nemerala, ani ma to nenapadlo....mohla si byt nafuknuta, nevyprazdnena, atd.

gabika_tkacikova
16. nov 2015

nemerat, ja som mala strasne male brucho 🙂 v osmom mesiaci ked som si dala sirsie tricko tak som vyzerala len dobre napapana, az v deviatom som vyzerala ako tehulka s dost malym bruchom a vsetko bolo v poriadku 🙂

8291
16. nov 2015

A načo je to dobré si merať obvod bruška?v živote ma to nenapadlo.moja kamoška nemala do 6 mes.takmer žiadne bruško vyzerala len ako nevyprdená😁.pribrala len nejaké 2 kilá.tak ta by už musela byť na slučku ze jej nerastie bruško.a nakoniec porodila 4 kg.chlapa😁 začala priberať len po 6.mes.kašli nato,myslim ze keby si to povedala gynekologivi tak by na teba pozeral ako bager na tvrdú hlinu

klarah2
16. nov 2015

@elviku11. V tehotenstve sa nemeria obvod brucha, ale približne od 16teho týždňa tzv. gravidometria. To je vzdialenosť od lonovej kosti po vrchný okraj maternice. Meria sa v cm a sleduje sa tým rast plodu. Tento údaj by mal zodpovedať týždnu tehotenstva, napr. v 20tt má byť vzdialenosť 20cm. Mne to doktor meral na každej poradni a zapisoval tiež do tehotenskej knižky.

seahorse27
16. nov 2015

Presne ako pisu baby, nemeria sa obvod, ale vzdialenost od lonovej kosti po fundus. Ked si sa merala prvy krat, mohla si byt viac nafuknuta, co je v tehotenstve bezne a hned ti to skreslilo výsledok. Okrem toho, vecer je vzdy brusko o nieco vacsie ako rano prave preto, ze je viac nafuknute.

libka1
16. nov 2015

preco sa vlastne takto merias? mna to ani nenapadlo merat sa, ked sa mam priznat. na poradni ma pravidelne vazili a od urciteho tyzdna, netusim ktoreho mi aj merali brucho, ale nie obvod brucha.

elviku11
autor
16. nov 2015

@libka1
@8291
@bajana
No merala som sa preto, lebo sa proste neviem dočkať toho, kým mi narastie normálne bruško, ktoré už aj bude vidieť 🙂 A chcela som vedieť ako rastie. To brucho myslím. Je to moje prvé tehotenstvo, dlho sme sa s manželom snažili a nemám žiadnu blízku kamarátku, ktorá si tým prechádza, preto sa nemám o tom s kým porozprávať. (na poradni ako naschvál polovicu otázok zabudnem)
Ale dik, upokojili ste ma.

alchemilkazltozelena
16. nov 2015

@elviku11 neboj sa, este ti bude aj zavadzat a budes chciet mat naspat to male brusino 😀 😎

8291
16. nov 2015

@elviku11 každé bruško rastie inak a individuálne.na niekom je to hneď vidno na niekom dlho dlho nič.ja som za cele trhu pribrala 18,5.a myslím že 15 kg som mala len v bruchu.posledne tri týždne pred TP som si hovorila ,,Už to somňa vyberte😁"posledných 9kg sa namná navalalo za tri týždne čiže 3 kg na týždeň.rodila som týždeň pred terminom akut.sekciou a kebyže čaká do terminu tak ro by som zasa mala aj cez 20 kg.😁 Užívaj si voľnosť ze si dovidíš od pása dole.

bonaqa2013
16. nov 2015

Ženy sa nemerajú, len chlapi si merajú aj to svojich pinďúrov.... 😀 😀 😀 😀 😀
S priberaním a veľkosťou brucha v tehu je to veľmi individuálne.

veronycka
8. sep 2016

ahojte.som v 15 tyzdni tehotenstva a zbadala som ze uz asi tyzden mam mensie brusko ako som mavala.neviem ci to je normalne a preco.mate skusenosti?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre