icon

Zmenšujúce sa bruško v 19 týždni

angi07
24. nov 2012

Ahoj,som v 19 tt. 2 dni dozadu som mala dosť silné bolesti v podbrušku, čo vyžarovalo aj do konečníka , do krížov a do pravej nohy. Podľa lekára bola to len maternica.Pozrel sa aj na UZV , či sa mi náhodou neotvára krčok ale všetko je ok. Ale odvtedy ako keby som mala menšie bruško. doteraz som to mala tak dopredu teraz sa to akoby tak zagulatilo a nemám to také veľké. Vyšli mi pozitívne výsledky na DS, v Pondelok idem do BA, možno sú to len stresy , moc nemám ani chuť do jedla.Snažím sa jesť, no ale tá nervozita. som ani neschudla, tak neviem.... ☹

ematko29
24. nov 2012

@angi07niekomu bábo leží na ladvinách,amožno preto aj tie bolesti,apreto sa bružko zdá menšie.podla mna bábo si taku polohu našlo.

angi07
autor
24. nov 2012

Mne to napadlo tiež, aj pohyby cítim menej a slabšie... dúfam že to bude len preto....

ematko29
24. nov 2012

@angi07 lebo inak sa bruško nemohlo zmenšiť,ved predsa bábo sa zmenšiť nemohlo 😀

angi07
autor
24. nov 2012

@ematko29 Ja viem, len teraz toľko vecí sa mi prihodilo už myslím na všeličo možné ☹ úplne som vystresovaná , neviem sa dočkať pondelka, kým ma lekár ubezpečí, že všetko je OK. Bolo mi to zvláštne, že zrazu som si všimla menšie bruško... viem, viem , som hlúpa ale tak sa bojím, aby všetko bolo v poriadku.....

vianne
24. nov 2012

mne sa v 20tt zdalo ze mam zrazu mensie brucho a to sa mi drobec pretocil, bolo to vidiet na USG.

ematko29
24. nov 2012

@angi07 vôbec niesi hlupa,len sa bojííš o bábetko.všetky sme také ked sme tehotné.aj ja som taká bola.atých testou sa neboj,určite bude všetko v poriadku,velmi vela žienám vyjdu zle testy.apotom je to v poriadku.Mysli na bábetko si jeho mamka ono sa na teba spolieha ty musíš myslieť na nho aby sa cítilo v bezpečí nech sa deje čokolvek.

alexis617
25. nov 2012

@angi07 neboj sa DS môže byť aj falošne pozitívny ,čo sono,kolko mm.,norma je od 1,5 až 3 ,držím palce nech je to len falošný poplach 😉

angi07
autor
27. nov 2012

Ahoj. no som dostala termín na zajtra k dr.Čunderlíkovi . Máte s ním skúsenosti? čítala som , že je najlepší odborník ... už som sa trošku aj ukludnila, včera som bola na genetike na pohovore. Síce mi tam odporúčili aminocentézu, ale zatiaľ som sa rozhodla najskôr pre UZV. Dúfam , že hodnota 1:150 je len planý poplach!

lovela1
27. nov 2012

@angi07 neboj sa,pozitívny výssledok neznamená,že bábetko je choré,tieto testy často bývajú falošne pozitívne......aj ja som mala riziko DS,na genetike mi tiež odporučili amniocentézu,absolvovala som genetické UZV vyšetrenie u dr.Holana v Blave a amniocentézu sme odmietli......Zajtra ti bábo zdiagnostikujú,prezrú každú kostičku,orgány,vylúčia znaky postihnutia DS a ty si konečne začneš užívat tehu bez stresov.........budem na teba mysliet a držat ti palce

angi07
autor
28. nov 2012

Ahoj baby. no bola som dnes na UZV u Dr.Čunderlíka, no nebol ten najpríjemnejší... čakala som tam od rána od 08.00 kázali mi tam byť na 8.30 a na rad som sa dostala až o 11.00. takže nervy.No ale nakoniec ma ubezpečil, že všetko je v poriadku, len ma posunul o 3 týždne naspäť. Doteraz som bola v 20 tt, no od dnes som iba v 17 tt a preto mi vyšli testy tak zle na DS. 🙂 Aspoň to. Už vieme, že čakáme chlapčeka 😀 Takže sa nám splnil sen!!! Len ako nález mi napísal : panvička ľavej obličky 5,2 mm. Asi to je zväčšené, neviem, nič mi k tomu nedodal, len v Piatok idem na poradňu, tam sa na výsledky pozrie môj lekár. Máte niekto s tým skúsenosti?