icon

Zvýšené hodnoty bielkovín a hroziaca preeklampsia v 20tt.

mimi116
19. dec 2019

Ahojte, chcem sa vás opýtať či ste niektorá z vás prežili alebo prežívate to co ja. Som v 20tt všetko bolo v poriadku bez komplikácií.. no včera som bola u lekára ktorý mi spomenul preeklampsiu skrz zvysenia bielkovin v moci za 24hod zbierany moč... u sestričky na poradni je stále moč negatívny. Opuchy nemám žiadne... stretli ste sa niekto z vás z niečím takým? Ďakujem za každú radu.

zuzi0911
19. dec 2019

Tak ta preeklapsia je súhra vysokého krvného tlaku, bielkoviny moču a opuchov. Nie len bielkovina.

ivanka1010
19. dec 2019

@mimi116 máš aj zvýšený krvný tlak?

mimi116
autor
20. dec 2019

@zuzi0911 opuchy nemám a tlak mám vyšší lenvu zenskej inde nie meravam si doma a je to ok...

mimi116
autor
20. dec 2019

@zuzi0911 a dosť sa obávam keďže necítim ešte vôbec pohyby, je pravda ze niesom chuducka. Jedine co citim je ako keby take malinke pichanie na spodku bruska

mimi116
autor
20. dec 2019

@zuzi0911 ale doktor mi píše do knižky ze pohyby + a to ma pozeral len zo spodu nerobil sono. Talze neviem ale ja ho ešte necitim

janula3000
20. dec 2019

@mimi116 ja som pohyby cítila až 23tt tak že som si nebola istá či sú to pohyby alebo nie potom až v 24tt tak že mi bolo jasne že áno to sú určite pohyby, placentu mám vpredu a ta to tlmila, čiže pohyby cítiť ešte nemusíš. Chápem tvoje obavy ale myslím že toto je tretí tvoj príspevok týkajúci sa toho isteho a všade ti ženy píšu to iste, bielkoviny v moci ešte nemusia značiť nič vážne, preeklampsia sa spája hlavne s vysokým tlakom a opuchmi a veľké percento žien si tým prejde bez následkov. Dôležité je že lekár vie o probléme a bude to sledovať, ak máš pocit že to podceňuje možno treba zvážiť zmenu lekara. Ale treba si uvedomiť že aj permanentný stres ti v tehotenstve môže narobiť patálie. Byt tebou sledujem si tlak ak bude ten v norme tak myslím že ide skôr o infekciu, skúsila by som riešiť so všeobecnou lekárkou aby to potvrdila a preliecila.

miroslavaa31
20. dec 2019

Ja som vzdy u dr.mala negat.moc. Ale asi od 6mes.stale opuchnute chodidla,nemohla som nic obut. Tlak bol v norme a ten moc negat. Az tak na prelome 8/9 mesiaca som mala tlak u dr 150/90,moc stale neg.,stale tie opuchy. Poslala ma do nemocky skonzultovat a tam mi zistili bielkoviny zvysene,tak som tam bola 5dni. Ale hlavne kvoli tlaku,ten mi znizovali liekmi,mala som hlavne ten spodny okolo 95-100. Potom az do porodu v 42tt som brala lieky na tlak,bielkoviny som mala stale zvysene(ale nie vela),opuchy stale. Bola som viac sledovana

mimi116
autor
20. dec 2019

@janula3000 ďakujem uz ste ma.ako tak ukludnili.. 🙂

ivangeline
20. dec 2019

Mne to prišlo náhle, po 32t, 34t som už mala malého v inkubátore, boli opuchy, aj na tvári, plná vody som bola a pri poslednej poradni bielkovina v moči a tlak za 3 až 4 dní od poradne zo 130 na 220... plus, ledva som žila. Zrazu som nemala veľmi energiu. Nikdy doma nemala vysoký tlak a keby nie tlakomer, tak mi nedôjde, že mám vysoký tlak! Merala by som ráno a večer tlak pre prípad..

mimi116
autor
20. dec 2019

@ivangeline ja si meriam doma ráno večer a ten je stale v poriadku pod 130/70 stále...