35. týždeň tehotenstva
Chcela by som sa opytat som v 35tyzdni tehotenstva prvy termin mam cca koncom aprila a druhy mam 18.5 ja mam 2tyzdnovy posun a chcela by som sa opytat ci mozem pomaly prat veci?Vraj skoro,ale ja nechcem na poslednu chvilu vsetko.A este jednu otazku mam plienky od 4-9 kg neviem ci budu dobre do porodnice.Poradte
ja mam termin 19.5. mozno to pojde skor.a vcera som si zacala prat,dnes si zehlim a pokracujem. 🙂 este spravit nakup v lekarni pobalit to uz asi po sviatkoch. 🙂
Ahoj, ja mám termín 10. mája a teda veci už mám opraté aj ožehlené. Podľa mňa máš najvyšší čas 😝 A do pôrodnice si ja beriem plienky pampers tie od 2kg, úplne najmenšie. Moja prvá mala 3,6 kg a boli jej dobré, tie dvojky jej boli veľké. 😉
Ahojky,
ja som tiez 35+par dni...Vecicky postupne periem, moze sa stat, ze to pride skor ako v 40 tyzdni. vcera sme tu maly kamarata a ten spominal, ze jeho zena rodila v 37 tyzdni...Spominal to na margo toho, ze prisiel do nasho bytu, ktory prave stierkujeme 🙂 Poprial nam vela stastia aby sme to vsetko v pohode do terminu stihli... Takze ja by som ti odporucala vecicky postupne prat a chystat. Hlavne si nezabudni pobalit aj veci pre teba do porodnice, lebo ked to na teba pride, nebudes moct na vsetko potrebne mysliet.
Osobne som kupila plienky pre novorodenca velkost 2-5kg. Cakame teraz druhe dietatko a nas prvy syn bol dlho na tychto novorodeneckych....Vsetko vsak zalezi od toho, ake velke budes mat babatko. Odrazit sa mozes od toho, aku hmotnost mu predpovedali na ultrazvukoch, ale nezabudni si dat rezervu. Pocula som, ze to moze byt 500gramov hore dole od skutocnej porodnej hmotnosti. Kazdopadne pises, ze si prave v 35tt a babatko najviac tuku pribera prave v poslednych dnoch... Ak mu aj budu plienky, co si nachystala v pase velke, urcite sa najde dobra dusa v porodnici, ktora ti vymeni-pozicia mensie a neskor ti moze manzel priniest potrebnu velkost plienok....
Prajem krasne posledne tehulkovske tyzdne a krasnu velku noc 🙂
Teraz pozerám, že 4-9 kg je veľkosť 3, takže určite kúp menšie, tie budú veľké. Jedine ak by sa ti narodil min. 5 kg valibuk 😀
ja som mala ozehlene ovela skor, lebo som sa bala, ze ked budem ako veleryba, ze nebudem vladat tak dlho stat pri zehlicke.... 🙂
ahoj...ja som pri oboch tehu zacala s pranim a pripravovanim od 30tt..ja som chcela mat vsetko uz nachystane a potom uz len odpocivat...tasku som mala pobalenu a nachystanu uz v 34tt keby sa nieco nahodou stalo..plienky som pri prvom mala tescove 1 ale vahu si nepametam a pri druhom som mala huggies 1 a boli male a aj 2 sme minuli len jeden balik..hned sme isli na 3..hlavne zalezi na znacke lebo pampersky su vecsie ako huggies...
@janulka1989 Fuha,to uz si mohla skor zacat s tym pranim.Keď som bola v tvojom tt,uz som to mala,ale mne to vacsinou robil mm kedze som bola stale na rizikovom.
A co sa plienok tyka,poradim ti,vezmi si tie najmensie,newborn.Mala ma takmer 4mesiace,cez 6kil ale mame stale 2ky lebo som jej skusila aj 3ky no v tom sa topila.
Tvojmu babatku to bude urcite velke a volne.
Teda ano,zalezi aku mas znacku.My pouzivame len Pamp.premium care,mali sme aj zelene bal.ale tie su trosku mensie a mala mala 4kila keď sa narodila.
Baby, a co vsetko si chystate do nemocnice ? Chcela by som si prekontrolovat, ci mam vsetko.... DAKUJEM VAM..
@mysicka123 Ja mam termín 4.5. a ako druhorodička som si pre istotu chystala tašku už včera, zabalila som si: drogériu (zubná pasta, kefka, mydlo, sprey, vlhčené obrúsky, odličovacie obrúsky, krém na tvár, telové mlieko, šampón) gázové vložky, tampóny do podprsenky, sieťkované nohavičky, odsávačku, genciánku, plienky, kozmetiku pre bábo (kupel, olej, krém na zapareniny), vatové tyčinky, naplaste na bradavky, osušku, uterák, ponožky, košela, papuče, kefa na vlasy. veci ako fén som kázala manželovi priniesť na druhý deň a hneď ako si umyjem vlasy tak ho aj odnesie, nech tam nemám so sebou polku bytu, čo sa týka košele nie vždy je to potrebné závisí od pôrodnice, večšinou na prve 4 dni nechávajú erárnu a ak Vás potom nepustia treba si doniesť, je to výhoda, lebo si neničiš svoju.
@janulka1989 Ja som uz vsetky veci mala poprane, vyzehlene a ulozene v skrini v 30-tyzdni. A veru, vyplatilo sa mi to 🙂 Do porodnice si vezmi mensie plienky, tzv. newborn (tusim od 2 do 5 kg), tieto budu dobre tak po 4 tyzdnoch (a mozno aj neskor).
ahojky ja mám termín 30 apríla a už mám všetko, ale hlavne preto lebo mám nízko krčok a malí je o týždeň väčší 🙂
Ahoj. Aj ja mám všetko pobalené, oprané a uložené tak od 31tt. Dvojčatá sa nám narodili v 32tt, takže ani teraz som to nechcela nechať na poslednú chvíľu. Už i tak mám problém stáť pri žehličke. 🙂
ahoj som 35 aj 5 dni,vsetko mam nachystane uz 2 mesiace,som na rizikovom,tak radsej to mam pobalene..jeden nikdy nevie
@janulka1989 ja mam vsetko pochystane aj s taskou do porodnice od ukonceneho siedmeho mesiaca, pre istotu kedze nemam bezproblemove tehotenstvo, a takisto som chcela mat uz pokoj ked budem ako velryba....a tie plienky myslim ze su velke, by som kupila newborn, ....

@janulka1989 ja uz mam polku popratu a vyzehlenu, druha polka caka na zehlenie, mam tyzdnovy posun, pomaly idem chystat aj tasku do porodnice=)