Ak má žena veľa pohybu bude mať jednoduchší pôrod ?
Je pravda že ak má zena vela pohybu tak bude mat jednoduchý pôrod??pocula som to viac krat len neviem či je to pravda
myslím že to je hlúposť...píšem to ako 4 násobná vyslúžilá rodička...😉
Bohužiaľ to pravda nieje...
Nie je to pravda 😄, kazdy den som chodila. Do 8 mesiaca na bicykli a presla som celu Florenciu pesi (v 8.mesiaci) a rodila som 15hodin, teda ak ratam od prichodu do porodnice a prenasala 9 dni. Malo to asi taky isty ucinok ako pitie malinika. Jaj a celych tych 9dni prenasania som kazdy den 3hodiny stravila na fitlopte. Ale zato som sa citila zdravo, ked uz nic ine 🤣.
Ja som si to myslela tiež. Žiaľ neosvedčilo sa. Po 48 hodinách som musela ísť na cisársky. Ale to ta nechcem strašiť
@kittykat22 haha toto je super 😂
@kittykat22 to kde pre boha rodila ze jej anj dieta neukazali?
@kittykat22 Nie som level terminátor a normálne som fungovala po pôrode dokonca bez kapacky.
Ono je to skor myslene tak ze ked je zena v lepsej kondicii tak je predpoklad ze lepsie zvladne porod aj nasledne zotavenie sa...neviem ci to plati u kazdej 🤷🏼♀️ Kedze porod je aj dost o psychike nie iba fyzicka vydrz.
@amelia000 praha 🙂 oni jej syna ukazali, ale ona ho chcela znova vidiet, a oni ho odniesli na novorodenecke na tie zakladne ukony. A jej sa to teda moc nepacilo 😀
@evittam to je super, ze si fungovala po porode, ale ja som reagovala na zakladatelku, ktorej otazka bola uplne mimo teba
Nie je to pravda. Kazdy den v tehu az do dna pred porodom som peso nachodila so psom vyse 7 km, chodila som plavat, na predporodne cvicenia. Od prvej kontrakcie som rodila 18 hodin a nemala som zrovna lahky porod. Aj ked, bohvie, aky by bol, keby som cele tehu sedela na riti🤷♀️
@kittykat22 ja som sa po porode išla po vlastnych vycikat asi 30 metrov na chodbu a potom som si dieťa odniesla na izbu, kde som tiež šla po vlastnych. Mne skôr príde divne, keď pocujem, že niekto po porode nechodil(a to som bola po 24 hodinách kontrakciach a 2 dňoch bez spanku).
@lula313 ale tato tema nie je o tom co bolo po porode 🙏🙈 citas vobec otazku zakladatelky? A dalsia vec je - to ze si zvladla chodit po porode ... co chces pocut?? Blahozelanie a poslat kvety? Niektore zeny to tak nemaju. Necitia sa tak dobre - neviem co sa ti na tom zda zvlastne. Ty tiez niesi perfektna vo vsetkom coho sa chytis - a tie zeny, ktore sa po porode nemohli postavit, ta v tej oblasti mozno hravo predbehnu. To maju tiez nad tebou prevracat ocami, a nechapavo na teba hladiet, ze si divna? Chyba ti empatia. Podla teba sa svet netoci.
@kittykat22 no ja som práve nechápala, čo mala tá tvoja príhoda spolocne s otázkou a čo je neštandardne na tom, že niekto ide z pôrodnej sály po vlastnych.. si ju tu vykreslila ako neviem čo, ale každá žena v zahraničí dostane po porode dieťa a hneď sa stara, pripadne v deň porodu už ide domov🤦🏽♀️ A k otázke, športovkyne(čiže ženy, čo majú viac pohybu), majú pevne brušné svalstvo a preto by mal byt porod pre ne náročnejší..
@kittykat22 Je to diskusia. Diskutujem. Reagovala som na tvoj príspevok.😉
Myslím, že je to blbosť. Nikdy sa nedá predpovedať, aký bude pôrod.
Za seba môžem povedať, že som mala jednoduchý, na prvorodičku rýchly pôrod - 5 h, pocas tehotenstva veľa pohybu.
No nemyslím si, že to bolo pohybom...
Ja som pri prvej dcére plávala, chodila pešo, nepoužívala výťah, turistikovala. V ôsmom mesiaci sme sa sťahovali, tak som makala skoro do pôrodu. Pôrod nebol zlý, ale rýchly určite nie. Pri druhej dcére som posledné mesiace doslova prekysla posledné mesiace. Rodila som v septembri, v lete bolo skoro 40 stupňov, brucho ako svet, 25 kg navyše. Pôrod jedna báseň🙂. A po obidvoch pôrodoch som nemala problém postaviť sa🙂Kľudne aj domov by som odkráčala. Ja ale mám vysoký prah bolesti. A nemala som žiadne komplikácie pri pôrodoch.
pri prvom tehotenstve som mala pohybu dost a porod trval od 4 rana (prve kontrakcie) do 1 poobedia .. zasa pri druhom tehu som bola leniva a porodila som za 5 min :D takze podla mna to suvis nema
Ja som nejak pohybu nemala a podla lekarky som rodila podla knihy
Mne pomohlo keď som dostala silné kontrakcie.. prakticky keď som už rodila som vkusne chodila a malá sa mi narodila za skoro 5 hodín 🤷🤷 predtým som bola pn a kludovy režim skoro vôbec som nevychádzala s postele ..
Podľa mňa to pravda nieje! Ja som síce moc nesportovala, zato naši bývajú na riadnom kopcisku a to som šlapala hore a dole skoro každý den! A bolesti som mala 17 hodín, kým som sa otvorila

Nieje to pravda.