icon

Aké máte skúsenosti s Epidurálkou?

dominika_79
7. feb 2020

Ahoj, poprosila by som niake skúsenosti s Epidurálkou.... blíži sa mi pôrod a tak uvažujem už aj nad ňou 🤔

dominika_79
autor
7. feb 2020

@miselka1991 no a nevieš koľko to je lebo ja si to už nepamätám 😶🤔

evalin88
7. feb 2020

@dominika_79 asi to suviselo s poklesom tlaku, vtedy ma uz monitorovali, mala som aj pasy, cize si to hned vsimli, ked mi dali dychnut hned sa to upravilo.

1gabriela13
7. feb 2020

@dominika_79 aj ja som za. Tiež som rodila s epi. A bolo to bezbolestne a za mňa super. Pokiaľ sa iné ženy trápili a kričali od bolesti vo vzdycharni, ja som si v pohode bola. Trocha ma bolelo to napichnutie ale dalo sa vydržať.

1gabriela13
7. feb 2020

@dominika_79 a co sa týka tlačenia, mne hovoril sám lekár kedy treba tlačiť tak som za tlačila. Behom 5 min som porodila.

1gabriela13
7. feb 2020

@dominika_79 treba ísť včas ku anestezilogovi a tam podpísať ponaučenie, inak ti epi nedajú.

dominika_79
autor
7. feb 2020

@1gabriela13 no tak si ju skúsim vybaviť 🙂

dominika_79
autor
7. feb 2020

@1gabriela13 no a kontrakcie si cítila?

dominika_79
autor
7. feb 2020

@1gabriela13 dobre 🙂

fiafia
7. feb 2020

@dominika_79 zrejme ano. Viem,ze treba vysetrenie tusim u anesteziologa a podpisuje sa poucenie, pred TP. Epi sa plati. Treba zistit konktretnu porodnicu. Nezistovala som, ja som bola rozhodnuta bez epi.

dominika_79
autor
7. feb 2020

@fiafia dobre.... no ja to chcem skúsiť

fiafia
7. feb 2020

@dominika_79 na epi ma sto ludi, sto nazorov 😊 podla mna je fajn vybavit si potrebne papiere a potom podla situacie sa rozhodnut. Tazko povedat ako to bude prebiehat. Preco si to neulahcit ked je taka moznost? No ja som taky clovek, ze ani novalgin si nedam, kym to nieje vyslovene nutne 😊 drzim pace nech vsetko dobre dopadne

flowerbomb
7. feb 2020

Ahoj. Aj mna caka porod o mesiac a popravde po 30. tyzdni som zacala stresovat kedze som prvorodicka a neviem co presne ma caka. Potom som sa troska ukludnila na predporodnej priprave a nakoniec som sa dohodla s mojim lekarom,ze uvidime ako bude porod prebiehat a ak budem chciet tak mi ju pichnu. To ma dost ukludnilo,ale bojim sa vedlajsich ucinkov. Myslim,ze celkom dokazem zvladat bolest,ale tak porodne bolesti si fakt neviem predstavit....uvidime no dufam,ze to dobre dopadne...

emimirlen
7. feb 2020

@dominika_79 treba to skôr povedať a pôjdete do pôrodnice na "školenie", kde vám všetko vysvetlia a podpíšete súhlas že ste oboznámená s rizikami. A dopredu sa to platilo a po pôrode vrátili peniaze ak ste to nevyužili. Neviem ako to je teraz, treba sa na to opýtať gynekológa a odosiela vás na anestéziológie kde budete rodiť.

diaalex
7. feb 2020

@dominika_79 určite áno 🙂 epi mi podali o 10:50 a malá bola na svete o 13:50 🙂 mne to veľmi urýchlilo otváranie sa a bolesti som vôbec necítila, keď prišlo na tlačenie nebola som unavená od bolesti a bola som pozitívne naladená 🙂
Pozri, nikdy nevieš ako dlho bude porod prebiehať, radšej si daj epi aby si nebola vyčerpaná 🙂

evitka83
7. feb 2020

@dominika_79 prve som mala s epi a dnes som akurat nahanala gyn, aby mi dala papiere na podpos, aby sa mi nahodou nestalo, ze mi ju odmietnu podat 😉 zavisi kde mas prah bolesti a pod. Poznam kocky, co porodili niekolko deti a bez epi. Ja si netrufam

veronice
7. feb 2020

@lius to ze mas vysoky prah bolesti je super ale urcite by som nevravela celoplosne ze tie bolesti sa daju vpohode vydrzat. Ja som to teda ako vpohode urcite necitila a ked ma lekar videl v akom krci som ostala sam zavolal anesteziologa a bila som mu za to nekonecne vdacna. Kazda zena je individualna a ano niektore to vpohode zvladaju ale urcite nie su pre vsetky zeny tie bolesti vpoho vydrzatelne ;) 🙂

@dominika_79 taaak ti poviem, radsej sa priprav na to (v BA treba absolvovat prednasku a pohovor s anesteziologom este pred porodom) ze ju budes potrebovat aj ked ju mozno nebudes potrebovat ako to nemat vybavene a potrebovat ju budes... Hlavne ked si prvorodicka tak ani neodhadnes ako to asi bude boliet. Mozno mas vysoky prah bolesti a potrebovat ju nebudes. V opacnom pripade (co som bola aj ja) som bola ozaj rada ze som mala vybavene papiere a epi som mohla dostat... Mne osobne isli komplet vsetky kontrakcie do krizov. Brucho som necitila vobec za cely porod ani tuk. Ale tie krizovky to bola riadna pecka... Ostala som v jednom krci a vystrela som sa az po zavedeni epi...

manchester123
7. feb 2020

@dominika_79 to je jedna cena, keď začneš cítiť že epi už neucinkuje požiadas si o ďalšiu dávku aj keby si si vyžiadala 3 cena je len jedna. Tak mi to bolo oznámené pri poučení o epi, ktoré budeš musieť absolvovať. Bez poučenia ti nepichnu. Tam s tebou preberú možné alergie, choroby......

dominika_79
autor
7. feb 2020

@fiafia ďakujem 🙂

dominika_79
autor
7. feb 2020

@flowerbomb no ja mám termín na 30.3. ale v poslednej dobe sa necítim vôbec dobre tak ktovie či mi to nepríde skôr 😶

dominika_79
autor
7. feb 2020

@flowerbomb držím ti palce

dominika_79
autor
7. feb 2020

@emimirlen dobre ďakujem 🙂

dominika_79
autor
7. feb 2020

@diaalex no len dúfam že si ho stihnem vybaviť a že mi ju dajú

dominika_79
autor
7. feb 2020

@veronice a kedy presne ju podajú pri pôrode? už niekde v strede alebo už na začiatku?

dominika_79
autor
7. feb 2020

@manchester123 dobre to som rada 🙂

diaalex
7. feb 2020

@dominika_79 chod cim skôr 😊

fridi96
7. feb 2020

@dominika_79 Ja som rodila vo Zvolene minuly rok nemala som epi ani som nechcela ale personál tam bol úžasný pomáhali mi mohla som byt v sprche celi cas kým som nešla už tlačiť von malú a každý pomáhal no proste úplne TOP! Baba čo bola somnou na izbe mala vybavenú epi ale tiež si to nedala a tiež pohoda jahoda 🙂

flowerbomb
7. feb 2020

@dominika_79 dakujem velmi pekne a dufam,ze nam to obidvom dobre dopadne....🙂

veronice
7. feb 2020

@dominika_79 tazko povedat, ked treba... Odporuca sa az pri otvoreni na 6-7 ale mne ju pichli ked som bola na 4. A to uz boli pre.mna fakt neznesitelne bolesti.. Toto jentiez velmi individualne... Ono cely porod je velmi individualny a je iny od zeny k zene. Mozes precitat aj milion diskusii, kazda zena napise inu skusenost a predsa ten tvoj porod moze byt zas o niecom inom. Mam kamosku co vsetky trindeti porodila do 2 hodin a mam aj take co sa trapili 10-15-20-30 hodin...
Moja univerzalna rada znie - pocuvaj lekarov a svoje telo. To vie najlepsie kedy je na co cas a hlavne mysli pozitivne a tes sa 🙂 ja som rodila 16 hodin ale ked sa na to tak pozriem tak najhorsia bola hodina pred tym nez mi pichli epi a potom posledna hodina. Ostatnych 14 hodin som prezila s manzelom v krasnom ocakavani 🙂

pralinka86
7. feb 2020

Uzasna pomoc, dostala som 4davky, porod bol dlhý... Bez nej neviem ako by som vladala.
Naj je mat všetko vybavene k nej dopredu a pri porode sa rozhodnut ci chces alebo nie. Nikdy nevies ako budes na tom. Držím palce ☺️

dominika_79
autor
8. feb 2020

@diaalex dobre 🙂