Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?
ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂
No ved ja sa uz zacinam pripravovat na to ze si pojdem polezat do nemocnice uz som si aj poplakala ☹ ale co narobim ked budem musiet tak pojdem co nespravim pre toho mojho drobca v brusku. Jaaaaaaaaj len keby nebolo take strasne cakat az do zajtra zase nebudem celu noc spat koli tomu ako aj tuto noc som strasne zle spala ale teraz som to trosku dohnala som si 2hodky schrupla
barby tu je (takmer) vsetko o dojceni
http://sites.google.com/site/vasamamila/Home/od... ( www.mamila.sk )
Barbinka - dojčené bábo kaká často, môže mať stolicu v každej plienke a po každom dojčení 😉 Pityol je dobrý, aj my sme používali ale len veľmi málinko, lebo to je na zapareniny a nie na prevenciu. Používa sa obmedzene, nesmie sa stále 😉 ...aj u nás bola pediatrička doma, hneď na druhý deň, čo sme prišli z pôrodnice...a to vám nepovedali pri prepúšťaní? 😕
Tinti - nestresuj, lebo aj stres zvyšuje tlak. V nemocnici budeš pod dozorom a už to máš za pár 😵
...ja by som išla radšej do nemocky....ja sa zase obávam toho výtoku čo mám, taký riedky, belavý, lepkavý, nezapácha, nesvrbí....vy nemáte žiadny výtok?
Janyka ved to su este 2tyzdne co mam do terminu to by som sa tam za tu dobu zblaznila ☹ ☹
to nieje tak dlho, si predstav, že niektoré preležia mesiac-dva....a možno budú musieť vyvolať pôrod, alebo porodíš skôr, veď už si v termíne a už budeš mať drobca pri sebe 😵 ...teš sa 🙂
Jani nestras ma s takym dlhym pobytom v nemocnici ja by som tam sla najradsej len odrodit a hned domov 🙂 Ale asi som naivna no ak ma tam poslu tak dufam ze nie na dlho lebo sa tam zblaaaznim 🤐
janyka tak este stale nic?! hlavne, ze ste obaja v poriadku. k tomu vytoku ja mavam posledne 4 mesiace rano stale ten isty biely nezapachajuci, teraz ho je postupne viac. zahlienujeme sa, aby sa babu lepsie islo von. na to sa jedia aj lanove semiacka, aby bola produkcia hlienu dobre stimulovana 😵
zajaciq tie lanove semiacka len spapas alebo ich aj rozchrumes?
stani v knizke o detoxikacii pisu, ze v pripade, ak chces dosiahnut laxativne ucinky - tak chrumes, ak vytvaranie hlienu - tak zalievas vodou a zapijes sliz a cele spapas. mna to nebavi pojedat, najviac mi ide na odbyt malinik (uz druhe balenie ) a alchemilka, taktiez druhe. a prave hladam recept na ricinovy napoj, v pripade, ze sa nedockam porodu do terminu 😀
janyka tiez som mala taky vytok a brali mi aj ster a bolo vsetko ok....pokial nesvrbi a nepali je to vraj oki
danulka blahozelam 🙂
Baby a to je mozne ze by mi zacali vyvolavat porod aj ked sa vobec neotvaram a krcok 2cm??
Renatka..tak tohopediatra si musim zaobstarat sama..?jamam len pre Boriska vseob.doktora inak nic,,a bol uz aj na ockovani na tbc,,
pityol budem davat len preventivne...borisko kaka take prazenicove tak potom to je ok...
a baby neponahlajte porod tak ako ja maly sa vypital sam....on vie kedy ma prisť...
čafte, práve som sa zobudila...joj, som si dobre pospala... 😉
tintiniacik, ak by si mala problémy s tlakom a mali by ti vyvolať pôrod, tak určite nie normálne, ale sekciou by si išla......To by určite neriskovali.... 😉 Hlavne sa nestresuj a buď v pohodke.
janyka, aj ja mám ten istý výtok, ale vraj je to normálne, takže sa nestresujem......
Fuuu chcela by som byt v pohode no stale mi po rozume behaju take veci 😖
caute baby,
vobec nemam cas vas citat, ale malinky si uz nasiel rezim, tak sa to hadam zlepsi, uz mi chybate. aj sediet sa mi nedalo, tak to bol dost problem byt na pocitaci.
Davidko si pyta papat kazde 3 hodiny, mohla by som si podla neho hodinky nastavit 😀 , tak len kojim a prebalujem a liecime ocka a tak dalej.....no kolotoc
inak cele noci prespi, budi ma len 2x, cez den je pokojny, takmer neplace. len ten den ked som s nim sla do Stiavnice k mame, preplakal cely den, asi citil to napatie, chudacik
a lanove semiacka-no nemam pocit ze by pomohli a masaz hradze to iste - maly ma roztrhal fakt dokladne, ale to je mozno len moj pripad a bez masazi by som dopadla ovela horsie 😖
majte sa pekne, ja sa postupne zase zcvilizujem 😎
semiacka su len na hlien, len pravidelna masaz hradze alebo cvicenie s epi-no pomaha ucinne predist epiziotomii 😎
Juuuuuuuuj babulky ide ma porazit.
Tak volala som o tie vysledky a stale ich este nemaju ze az poobede no a teraz zase trpnut ☹
dobre ranko koceny 😀
my sa mame celkom dobre akurat ze dnes v noci sme nespinkali od 1 do pol 4 mala a rozhodla ze sa nespi a hotovo!ale inak pohoda akosi ma to ani netrapilo,ja som si citala casopis,mm spinkal akoby nic a mala sa natahovala a pozerala na nocny svet spod periny 😀 vcera sme boli na poradni,vazi 4400g a o 2 tyzdne ideme prepichnut uska juuuj ja sa tak bojim za nu 😒
danulka to ani mne nedalo aby som nenapisala a mm no rychlo na pc a na konika 😀
dnes je babka doma tak sa postara o malicku a ja si idem dat teply kupel
ahojte,,
no konecne chvilka casu na pocitac... 😀
Maly bol celu noc nekludny nespal plakal kak take zelene asi 4plienky nad ranom sa to vratilo naspäť na zlte-...asi zajdeme k doktorke...mate take aj vy katka,renatka danulka,poradte... 😖
bojim sa o neho,aj ked papa tak place asi bude mat daco s bruskom,,
a danula presne ako pises mne sa aj teraz zle sedi za pc sedim len na jednom boku 😀 😀
stehy mam hrozne mam nanich sprej tak davam a sprcha po kazdom wc no hruza,,ale uz som si zvykla,,
maly momentalne je s babkou a roztahuje nozky,,neviem ci pribral lebo sme nevazili ho,,ale vraj pribera lebo ma baculatejsiu tvaricku,,
a neviem kolko vazim ale obvod pasa z tehu 97cm mam 83cm...tak nevim,,
idem sa obleicť a zbehneme s malym k doktorke,,myslite na nas nech to nieje nejaka infekcia 😢
zatial sa majte,,a krstinky budeme mať asi bud.tyzden este neviem presne kedy,, 😒
Ahojte kočky a vy čo ešte žiadna neporodila za tie posledné tri dni čo som tu nebola. ccc Inač bola som na poradni tak všetko vraj OKI, zavretá nevyzerá že by sa maličký niekam ponáhlal 🙂
ahojte,pred dvoma dnami som bola prvy krat na ctg v ca a hned mi ho museli robit dva krat 😖 pretoze,mimi spinkalo...
preco sa vlastne musi hybat(na tom zazname)samozrejme ze inak sa hybe ale akurat vtedy ani za nic...sak ked pekne bije srdiecko tak by to malo byt ok nie...stale sa nedarilo ho zobudit tak som nakoniec musela ist aj na ultr. 😒
skoro si ma tam nechali, dufam ze o tyzden to bude lepsie 😉
Ahojte baby,Katka,neboj ,to prepichnutie usiek neni az take strasne,my sme boli v utorok,a mala len trosku zaplackala,pri jednom prepichnuti,potom pri druhom a zaspinkala 😅 Len potom doma ked som jej to musela sterilizovat liehom tak mi trosku plackala,asi ju to stipalo,ale na druhy den uz pohoda 😉
Ani mne mala nespinkala v noci,bola taka nepokojna 😒 ale teraz mi dospava 😵 asi mame pomyleny den s nocou... 😢
ajoj kocky
barby take stolice su normalne nasa ma doteraz zelenu a sme tu..no ale ked place moze to byt kolika...daj vediet co ako
miminka ani ja som tomu nechapala preco budili babo ked bolo dobre natocene ctg ale mne raz povedala jedna sestricka ze to preto aby bolo vidno aj pohyby
lentilka asi bola taka cudna noc u viacerych nasa spinka inak pekne v noci len tuto cosi bola nesvoja
miminkaa ja idem prvý krát na ten monitor až v 37tt 😒 A budem chodiť ku mojmu dokimu bo to má aj v ordináci. Ale budem si cvakať 7 Ečiek lebo sa to nedá zazmluvniť s poisťovnou. Mohla som si vybrať či chcem do nemocky alebo k nemu. Ale tak bohvie kolko by som v nemocke čakala a potom sa ešte odtial trepať ku mojmu gyndovi na poradnu. Takto to budem mať pekne pod jednou strechou 😉
vejula,no ja mam tiez tu moznost chodit k mojmu dr. ale on to ma tak ze tie pasy ma inde ako chodim do poradne v inej dedine takze tak ci tak by som dochadzala a ked uz som v tej nemocke,tak keby daco uz tam ostanem tych par dni.a este on to ma teraz nove a pocitam ze to nebude ani vediet sestricka poriadne ovladat takze tak ci tak si myslim ze by ma posielal do nemocky,a neni to tam take hrozne s tym cakanim,ide to tam celkom rychlo,chodia tam po dve baby na ten zaznam .alebo aspon mne sa zdalo ze to slo celkom rychlo... 😕 aj ked som tam bola dokopy cca 2 hodiny,ale to koli tomu ze som musela ist potom este raz na zazanm,(som sa musela ist napapat a napit aby sa malucke zobudilo-nepomohlo ale akosi.... 😀 )uvidim o tyzden ako to dopadne ... joj ale sa to bliiizi neviem si ani predstavit ako to bude vsetko prebiehat ked to na mna pride 😨 bojim bojim ☹ ,a je dost mozne ze sa tam stretneme... 😉
Ahojte babulky.
Tak som volala o tie vysledky takze bielkovina je trosku zvysena ale vraj je to v norme tak mi trosku odlahlo. chcela som sa opytat na kolko musi byt skrateny krcok aby sa to uz nejako zacalo rozbiehat a blizit k porodu??
jj miminka, potom si musíme dať nejaké znamenie 😀 😀
No a ja neviem či by som mohla chodiť na tie pásy do ZA ked chcem isť rodiť do CA. A zas trepať sa kvôli pásom Každý týžden do CA To len za benzín vyhodím viac ako 7 Eciek. No síce autom by som ani nemohla isť bo môj mm počas roboty na nom behá. Takže by mi ostal vlak alebo bus a potom ešte cez celé mesto do nemocky... A ku môjmu dokimu tak bežne chodia holky na záznamy... A to tam robia aj tie prietoky? Či prietoky sa robia ako? Bo moj doki mi ešte prietoky nerobí tak to neviem tiež že od kedy sa robí 😕
tintiniačik tak ja ti s týmto určite neporadím... Inač na poslednej poradni som mala trošku aj ja bielkovinu zvýšenu, na jeden krížik ale nič mi na to nepovedali tak zrejme je to OK.
vejula,no tak to mas potom fakt lepsie k tomu svojmu... 🙂
a prietoky sa robia cez ultrazvuk,neviem preco ti ich este nerobil mozno teraz bude, v nemocke robia prietoky,ale to len ak sa im nieco nezda(asi)....a urcite aj na poziadanie,ale asi sa za to plati,neviem.mne ich robili ale vsetko bolo ok...sak sa spytaj tvojho dr. mne ich robil 2 tyzdne dozadu.... 😉
a cotak chces ist rodit do ca a nie do za?ked to mas blizsie? 🙂

mne povedali v porodnici ze mam balit na siroko len prvy mesiac, tak uvidime 🙂
idem ja off,za chvilu mi pride poistovak,chceme malemu zalozit nejake setrenie.