icon

Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?

barbina182
8. dec 2009

ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂

matulienka.d
6. mar 2010

heh, no ja ti neviem Katka.....ešte vás asi chvíľu pootravujem... 🙂

tintiniacik, to si kedy stihla, ja som sa práve naraňajkovala a idem sa pustiť do upratovania.... 😀 😀 😀 ale už som stihla dať prať....xixixi.....

janyka, stani, vy asi fakt rodíte...... alebo už máte potom..... no teda.......

vejula
6. mar 2010

tak matulienka ešte nič z toho 😒 No ved o dva dni máš termín a našťastie v CA nenechávaju dlho prenášať, tak do týždna máš maličku určite pri sebe 😵 Aj ked chápem že radšej by si chcela spontánny pôrod, ved ja tiež, ale čo ked sa tým drobcom raz nechce isť von, my s tým už nič nespravím 😅

barbi ten rosalgin je vraj dobrý po pôrode ale mne doki povedal že ak ma zo spodu svrbi tak si mám robiť výplachy aj teraz. Na letáčiku som videla že he to bezpečné a velmi učiné aj počas tehu, tak uvidíme 😝 No a s tými štichmi, to si viem predstaviť, že to musí byť na nervy. Dufam že mne sa také nestane. A kolko štichov máš?

Kati maličká je už riadny valibuk 😵

katka22r
6. mar 2010

no to je vejula 😀

my okna neumyvame lebo nam pridu menit za plastove 😀

renatkas
6. mar 2010

Ahojte, ja sa este vyvalujem v posteli, este tu mam maminu tak si uziva maleho. Ale v nedelu mi uz lahke chvile koncia tak si budem musiet poradit sama, s manzelon 🙂

barbi ako so stichmi? pomaha ti ten sprej? ja nic take nemam, davam si repik ale nic nezabera, uz mi mali stichy davno vypadat a este stale ich tam mam a dva ktore mam zvnutra mi este mokvaju. Ty to mas stale suche? Ja som cely cas v nocnej koseli, aby sa mi to vetralo, este som ani vonku nebola lebo ma to neskutocne boli pri chodzi a ked si dam nohavicky a vlozku. Ked nadvihnem maleho, tak zacnem strasne kvracat, uz mi to lezie na nervy. Sediet neviem vobec a 10-teho mam prvu skusku z letneho semestra, si neviem predstavit ako tam obsedim 😒 Radsej by som 10x rodila ako raz sa hojila zo stichov.

Babulky pomaly ale isto sa mi straca mliecko, neviem ci je to zapalom, antibiotikami ktore som brala, tym ze som cela ubolena alebo cim, ale proste malemu to uz nestaci, uz 2 dni sme na Nutrilone. Odsavam jak diva lebo zevraj to zvysuje produkciu mliecka a odsajem tak 20ml co je nic. Maleho si prikladam stale, aby si neodvykol od prsa ale uz sa mi velmi ani prisat nechce, lebo papa z flasky. Uz som uplne na nervy...

a ako, este nerodime dalsia v poradi? tak sup sup 🙂

tintiniacik
6. mar 2010

Matulienka ja som uz od siedmej vstala tak stiham vsetko 🙂 🙂
Poobede asi pojdeme do Nitri priatel chce ist pozriet na nejaku rybarsku vystavu tak sa aspon trosku vyvetram 🙂

stani08
6. mar 2010

ahojte babulky, varim obedik, babovka uz upecena, vcera som stihla upratat a aj okna umyt na kuchyni

matulienka ja este nerodiiiiim 😀 aj ked by som uz rada, lebo nebolo mi boh vie ako ☹, janyka asi hej 😉

renatka a neskusala si pit jablkovy dzus, vineu alebo uzivat homeo ricinus? je to vraj dobre na tvorbu mliecka 😉......no s tymi stichmi Ti nezavidim........ja mam problem s hemeroidmi / prave teraz mi vystupili ☹........to bude asi vacsi problem u mna ako s hojenim sitia 😒.......normalne mam strach, ze ked budem tlacit pri porode, tak sa mi to este zhorsi.......

renatkas
6. mar 2010

stani jablkovy dzus, vinea, melta, caj na kojenie, mliecne vyrobky su na dennom poriadku. Tak dnes rano som si odstrekla 80ml to je tak na jedno krmenie (podarilo sa lebo som od vecera nekojila), a tipujem ze zase cely den nebude mliecko, ale tak este to nevzdam.
a hemoroid mam aj ja, vysiel mi pri porode a pritom som mala rychly porod a maleho mi doslova vytlacili porodne asistentky a tym ze mi to tam dole mokva tak je to oto neprijemnejsie. Ale dnes si musim zaklopat necitim ho , par krat som si aj na neho dala repikovy obklad. Ale na zachod som chodila so slzami v ociach 2 tyzdne.

katka22r
6. mar 2010

reni aj ked sa maly vzdava ty sa nevzdavaj a vzdy ho davaj k prsniku

matulienka.d
6. mar 2010

tintiniacik a to o 7-mej sa ti chce???? to ja sa otáčam na druhú stranu....tak ako som predtým nemala problém chodiť na wc v noci....som šla max. dvakrát, tak teraz chodím každú hodinu...už mi to ide na nervičky, lebo potom som cez deň ako tresknutá....a záchod mám ďaleko od spálne. 😒
ale už pekne pracujem 😀 😀 😀

stani, no že si sa ozvala...už som si myslela, že tu už len ja takto budem nadčasovať, aj keď ty máš ešte chvíľku času.... 🙂 janyka je už určite v nemocke.... tá sa má.... zachvíľku bude domka a my to ešte len budeme zažívať a prežívať... xixi

renatka, to je škoda, že sa ti takto stráca mliečko pomaličky,ale presne ako píšeš, nevzdávaj to.... 😉
ja sa tiež bojím tých hlúpich hemoroidov, no ale asi to patrí k tomu, neviem, prečo to niekomu takto vybehne....rentatka a ty si mala počas tehu nejaké problémy s hemoroidami? ja zatiaľ našťastie nie...klop, klop, klop....

vejula, no veď to, že ja by som tiež radšej takto normálne, a nie vyvolávačkami, ale ja fakt neviem prečo ešte nechce von....asi sa jej nepáči to naše počasie a chce sa narodiť do teplučka....hehe....

renatkas
6. mar 2010

matulienka nie pocas tehu som nemala problemy s hemoroidmi, hemoroid som mala len 1x v zivote a teraz pri porode.
babulky a ked vam mozem poradit, vstante po porode co najskor, pretoze cim skor vstanete z postele tym skor sa date doporiadku, aj 2 hodiny po porode ked sa da 😉

stani08
6. mar 2010

matulienka vidis cakame obe babulky a nejako sa im nechce von (to som si myslela, ze len chalani pretahuju).......ale Ty mas aky krasny datum porodu 😉 ......ja by som chcela v pondelok vecer rodit 😀, robi super dr. vtedy ..........len ci mi to vyde .....nechavam to uz na osud, ked to ma prist, tak to pride a mozem sa aj na hlavu stavat

reni tak skus si este kupit ten ricinus homeopatikum 😉 .......co si davas na tie hemeroidy okrem repika? ja som si kupila homeo mast avenoc, sice ma to netaha, mozem sediet, ale nejako sa mi to nezmensuje...........ale sama som nechapala preco mi vysiel von, lebo som ani silno netlacila a den predtym som bola v pohodicke dvakrat na wc.......obavam sa co bude pri tom porode ☹ ........asi bude ritka viac boliet ako suska 😝

matulienka.d
6. mar 2010

aj ja som počula, že čím skôr to baba rozchodí, tak tým je to ľahšie a rýchlejšie sa to zahojí....len či budem mať toľko odvahy, aby som to takto rýchlo rozchodila.... 😉

stani, no pekný dátum mám veru, keby sa to tak podarilo, tak by som mala krásny darček aj k mojim narodkám, no ale uvidíme, či sa naše drahé dieťa rozhodne, že už chce aj ono oslavovať aj MDŽ na svete alebo ešte v brušku.... 😉 v pondelok mi dala poslednú poradňu, tak ak sa dovtedy nič neudeje, tak som zvedavá, čo sa bude robiť ďalej so mnou.... 😒
tiež som počula, že chalani naťahujú a baby aj skôr sa rodia, no ale tie naše bambulky to robia asi naschvál..... 😀
hehehe...ta posledná veta ma dobre pobavila.... 😀 😀 😀 /aj keď to nieje až také smiešne, keď to človek prežíva/

tintiniacik
6. mar 2010

Nestraste ze chlapci sa zvyknu prenasat ja by som uz teraz najradsej rodila ale ked mu tam je asi dobre ked sa mu nechce von. Ved bodaj by nie ked ho vykrmujem len tym najlepsim 😀

katka22r
6. mar 2010

neviem co na tom pravdy ale moja laura nas pekne natahovala...asi mala byt chlapec 😀

matulienka.d
6. mar 2010

nič neboj tintiniacik....možno ty budeš výnimka.... 🙂 🙂 🙂

ja som práve teraz konečne doupratovala, doumývala, uvarila som si kafíčko a teraz som si vyložila nohy a idem trošku oprášiť PC....už som tu dlho nebola.... 😀 😀 😀

baby, kde ste? všetky upratujete? alebo sa vonku prechádzate? dnes vonku krásne svieti slniečko, aj keď nieje najteplejšie....... 😎

stani08
6. mar 2010

matulienka ta nasa krpata herecka nas od odplodnenia natahuje 😀 ........uz sa tesim ako bude vystrajat, ked sa narodi, po kom to dite bude 🙄 😀

tintiniaciak len aby si nas este nepredbehla 😉

tintiniacik
6. mar 2010

Stani neboj nic urcite Vas nepredbehnem 😀 😀 tomu nasmu krpcovi sa tam paci

matulienka.d
6. mar 2010

stani, to aj my rozmýšlame, že pokom to dieťa bude.....aj mm jej už dohováral predtým než odišiel do práce, aby už vyšla von, ale ona proste ignoruje, je riadne tvrdohlavá a cviči s nami a to je len v brušku...a čo bude, keď sa narodí????????????????? 😀 😀 😀

matulienka.d
6. mar 2010

inak vefi má Miška už domka, všetko v pohodke, vraj mala lahučký pôrod.....kuknite si foto....je fakt krásnučky....jooooooooooooj.....babuľo malý..... 🙂 🙂 🙂

zajaciq
6. mar 2010

jeej som pozrela fotky, rozkosny je. gratulujem vefi k tretiemu potomkovi 😵

stani08
6. mar 2010

vefi blahozelam a zelam vela zdravicka a hlavne mliecka, maly je uzasny 😉

katka22r
7. mar 2010

vefi blahozelam🙂)tak predsa?ani som nevedela ze uz rodis tak popis viac ako sa mate obaja,kolko vazil a merial a je nadherny 🙂

tak kocky ktore& ste na rade...zajaciq,stanka a hlavne matka by sa nam uz mohla rozrodit nie? 😀

krasnu nedelu prajeme vam ,my ideme na obedik k svokrovcom a tak cakame navstevu 🙂

stani08
7. mar 2010

pekne ranecko, uzivajte si peknu nedelu, ja dnes bacujem sama, mm je v praci, tak budem vegetit a pojdem s nami pozriet babku dufam, ze poslednykrat ako kinderko 😉

katka veru aj ja som zvedava, ktora bude dalsia na rade 🙂 ......., lebo u nas v marcovkach sa predbehuju baby z konca mesiaca.......ja sa chystam zajtra prevliect periny a umyt okno v spalni, mozno tomu pomozem 😀, no matulienka nerada by som sa predbiehala 😉 😀

ozaj nemate spravy o janyke ako su na tom?

matulienka.d
7. mar 2010

ahojte a prajem krásne ráničko....

práve som vstala a idem sa napapať..... 😉
rozmýšlam,že upečiem nejaký koláčik, keďže obedovať budem u svokrušovcov, tak nemusím variť.... 😀 😀 😀 a potom neviem....možno príde pozrieť mamča nachvíľku a potom si asi zabehám po schodíkoch....aj včera som to skúsila, ale ako vidíte, stáááááááááááááále som tu......

stani, kľudne ma môžeš predbehnúť, možno to tu ty trošku urýchliš a pak pôjdem už aj ja hádam.....

janyka nevedno, asi dá vedieť, až sa vráti z nemocky, ale určite už má potom.... 😉

katuška, možno ťa budem nasledovať s Laurinkou a budem prenášať..... ☹

tintiniacik
7. mar 2010

Dobre ranko.
Tak baby ale uz by mohla niektora z Vas porodit 😀
Priatel sa chysta na ryby tak tu ostavam sama, ale len na nejake 3hodky. Stani ty mas na zajtra taky isty plan ako ja este mi ostalo umyt okno na spalni a prezliect periny 😀 😀 Takze zajtra sa do toho pustim

matulienka.d
7. mar 2010

Ja som mala také plány s oknami a zožral mi ich pes......Ma skoro zabili svokra s mamou, že tam budem teraz s tým bruchom sa naťahovať a ešte keď je tu stále škaredo, sneží, mrzne....Nechcem ani prechladnúť, ešte stále aj tak mám nos plný.... ☹ ☹ ☹

A periny som si prezliekla minulý týždeň.....A možno ich ešte raz budem prezliekať.... 😀 😀 😀 😀

simusska
7. mar 2010

inak holky tie ktore uz mate babo...ako ste sa citili v den porodu?

barbina182
autor
7. mar 2010

😉 😉 dobre ranko,,

vejula,,neviem ani kolko stichov mam vypadol mi zatial jeden a ostatne stale mam a uz su 2tyzdne..po
rosalgin ani neviem ci pomohol ja som davala len na vlozku,,

renatka...no mame to tažke s tymi stychmi ale co uz...
maly papa tiež a mlieka ja mam dost ale vies take bolestive az krvave a popukane bradavky maam jak ma strasne boli prikazdom papani ze az by som plakala ale davam mu hoci strasne boliii...
mojemu som tiež kupila sunar nevim ci je to dobra znacka,,pytala som v lekarni bebe alebo nutrilon ale namli tak som vzala ten,,potom by som chcela prejst na bebu to sa da menit tie sunari..?
renatka nevzdavaj to ako pisu baby drž sa,,najlepsie je mater.mlieko ale to vies ale ked sa neda tak co uz,,ved mnohe deticky vyrastli na umel.mliekoch,,ale ja verim ze ti mliecko nabehne 😉

matulienka,,ty mas za chvilku terimin este si uzi spaanokk... 😉

Vefi...blahoželaaaammm 😀 😉

No ja utekam k malemu lebo mama ide prec a ja som s mm s nim sama,,ale este si dam sprchu ,,
inak renatka ja chodim v teplakoch myslis ze preto sa my to nehoji,,ja to nemam vobec mokvave akurat cervene a nezrastene,, ☹

janyka uz ma babo..???dajte vedieť,,držim palceky jani

tak zatial 🙂

tintiniacik
7. mar 2010

No mati to si mala pocut moju maminu ked som jej povedala ze som si okna umyla ma tak zvozila ako male decko ☹ ale co uz so mnou narobi ked som taka hyperaktivna este aj par tyzdnov pred porodom. 😀

matulienka.d
7. mar 2010

barbinka, hej termín mám už zajtra.... 😉
ak nič, tak zajtra mám ešte tú poradňu a potom sa uvidí....... 😉 a spánok???? už ma to nebaví, celý deň sa poflakujem, nudím sa, ležím, sedím, kukám tv, do PC ................ ☹ ☹ ☹
čo sa týka tých teplákov, ja si myslím,že by si to mala nechať aj vetrať......nejakú sukničku alebo aj tú nočnú košelu......vraj je to tak lepšie, keď sa vetrá a rýchlejšie sa to hojí..........
a barbinka akú používaš mastičku na bradavky?????