Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?
ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂
zajaciq, vejula aj ja sa pridavam do klubu rodiacich hrdiniek bez epi 😉 ........viem, ze to nebude med lizat, ale ked uvidim malinku, tak urcite zabudnem na bolest 😉 a od stastia zaplavim nemocnicu mojimi slzami, budu tam mat potopu 😀
stani task už sme tri 😀
Inač s tými slzami to aj ja tak vidím 😅 nenormálne sa teším na ten den ked budem držať chrobačika na rukách 😵
ja sa tiez "obavam" , ze sa im tam zlozim a budem vyrevovat od stastia.. no saq pre nas to je jedinency naj den v zivote.. pre nich rutina.. hadam budu mat pochopenie pre citlivu mamicku 😀 😀 😀
idem si po malinikovy cajiiik. 😝
zajaciq ja si ho práve varím 😀 😀 som si spomenula, a to sm plánovala že každý den budem piť tri šálky, no a som rada ked si na to spomeniem raz za čas 😅
ahojte akurat som objavila tuto temu, v stredu idem na sono, tak budem moct porovnat s Vami rozmery mojho baba s Vasimi 🙂
ja som bola rozhodnuta pre epi, ale teraz budem bojovat, alenechcem si ju dat, PA na predporodnej priprave nam vravela, ze si mame predstavit, ze ked to "umrtvi" 70 kg zenu, co to urobi s malinkm miminom....
ale tak je to kazdehoslobodna volba...baby mate uz vsetky poprate???
odkedy sa ma pit ten malinik?
stani, najprv som mala Lajtmana, potom na samotny porod Matejku, ale ten bol zlaty, aku mal so mnou trpezlivost, hlavne pri zasivani 🙂
ten kremik od Aventu je fakt skvely, ja som ho sice dostala, ale ked sa mi minie, tak kupim dalsi, lebo ked si ho po kojeni nedam, tak mi bradavka stvrdne a boli, no velebim ho 😉
inak bez epi som rodila aj ja, to je v NR asi normalka, ked tam je iba jedna anesteziologicka 😒
Barbinka, malinikovy cajik nakoniec pomohol?
Davidka mi prvy krat ukazali akurat ked ma doki zasival, no strasna bolest to bola, stale som sa odtahovala, ale ked som uvidela maleho, tak som aj zabudla ze ma siju 😀 , to bol neskutocny pocit
miška maliník sa pije od ukončeného 34tt. A popraté už mám skoro všetko ešte pár vecičiek čo sme teraz dostali poperem a požehlím 😉
danula tak ten krem si teda kupim ked vravíš že je taký dobrý, ako fajn že tu zisťujem samé nové info 😝
a este nieco, ja mam mimco nejako priecne lebo citim v strede brucha na pravo aj nalavo pohyby, nie dole ani hore, hlavne na bokoch ked si lahnem....mate to niektora ???
musim bezat, ale ked sa tu niekto objavi, budem rada za odpoved, vela stastia v poslednom trimestri nam vsetkym 🙂
miška mne drobec kope tiež viac na boku ale len na jedenj strane na pravej, tam mi hrá na rebrá jak na harfe kolienkami 😀 bude to muzikálny tip... Ale hlavičku má dole a ritkuma tak v strede trošku viac nalavo.
Ahojte baby,
v prvom rade vám ďakujem za gratulácie k narodeninám aj k MDŽ....Tak svojich 26.rokov som dnes oslávila ešte 2v1..... 😀 😀 😀 No vyzerá to tak, že posledný deň, lebo zajtra odchádzam do nemocnice a idú mi vyvolať pôrodík, takže tak..... Aj sa strašne bojím, aj sa teším, že budem mať potom a uvidím svoju princezničku.... 😉
Držte palce, až moc netrpím.....Ja sa určite ozvem hneď ako prídem domov a budem vás informovať čo a ako, hlavne teba vejula.... 😀
Dnes na poradni bolo všetko OK, aj prietoky, ale už vraj nebudú dlhšie čakať....Tak zajtra doobeda idem na prijímové. Uvidím, či budem zajtra stíhať ráno, by som ešte nakukla chvíľku.... 😎 Inak zatiaľ sú všetci vo väčšom strese ako ja.... 😀 😀 😀
Aby som nezabudla, všeeeeetučko najlepšie nášmu babincu k sviatku MDŽ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😵
matulienka, tak silno držím palce na zajtra budem na vás aj s maličkou myslieť, nech je to rýchlo a čo najlahšie... Budem sa tešiť na každé info od vás...Juuuj už musíš mať trému, alebo čo ja nevie ja by som mala asi trému že konečne uvidím maličkého 😅 a aké to bude a čo budem citiť, joj matul ešte raz držím palce 🙂
vejulka, no ja si to ešte akosi stále neuvedomujem, aj keď všetci sú už v total strese okolo mňa, ja sa nechcem stresovať ani nič podobné, už len kvôli tlaku, lebo dr. mi povedala, že musím byť v kľude, aby mi moc nevyskočil, inak by som musela na sekciu a že to by nebola moc rada, že je lepšie rodiť normálne....prirodzene... 😉
Inak aj ja idem bez EPI.....Som silná žena, ja to vydržím.... 😀
A ďakujem vejula...
Matulka tak zajtra budem na teba cely den mysliet aby si to mala co najskor za sebou a svoju princeznicku konecne pri sebe a hlavne co najmenej bolesti 😉
matka juuujky drzim prsteky konecne k nasej Laure dalsia spolocnicka proti chlapcom 😀
Dobre ranko.
Tak ja uz som co to poupratovala a teraz si trosku oddychnem a nieco navarim. Matulienka drzkaj sa myslim na teba od rana aby si to zv ladla na jednotku a mala malu pri sebe 🙂
Ahojte,
mati strasne drzim palceky aby to bol rychly porod.
A mate moj obdiv vsetky co idete rodit bez epiduralky 😉
Babulky bola som na hematologii kvoli tomu ze mam vysoke trombocyty z tej zabudnutej placenty a nakoniec si kazdy vecer musim pichat injekcie do brucha, ja neviem ako to zvladnem, uz mi to lezie pekne na nervy ze oni v nemocnici nieco zanedbaju pri porode a po porode ani nezistia ze tam mam este zvysky placenty a teraz sa to takto vlecie. Uz chcem byt zdrava 😒
Ale nastastie maly je hotovy anjelik a zdravucky.
ahojte baby🙂
reni ta fajne s tebou porobili noo 😒
lubka vitaj!
ahojte....
matuelienka držim palce,nech vsetko dobre dopadne,,
ja s tymi bradavkami uz nevladzem,,musim kupit aj ja ten avent ked pomaha lebo ma bolia a malmeu som vcera dala sunar tak sa pogrckal asi mu nechuti 2x na den,,tak dnes mu nedam len materske mlieko,,
a sunar az zajtra nad ranom,,ale ked nebudem mat mlieko dnes tak budem musiet dat sunar,,
renatkas to je mi luto s tou placentou,,to je hrozne ako nas prvorodicky zanedbavaju,,
my mame krstiny sobotu,,
malinky sa budi len 2x vnoci ...
a bez espi som bola aj ja ale dala by som si juuuuuuu
Baby nestraste ma ja som sa prave rozhodla ze budem rodit bez epi. Tak dufam ze to nejak prezijem ved co by som ja neurobila pre toho nasho drobca 🙂
barby nic v zlom ale naco davas sunar ked kojis???pogrckal sa lebo ma dost tvjho mliecka...ci si myslis ze ma malo?moja si prve tri tyzdne pytala kazdu hodinku tak som jej tak aj davala a nicim neprikrmovala...ak si niesi ista ci ti tolko vytaha akoby mal chod k detskej a nech ti ho povazi...
ak mas malo mliecka a pogrcal sa zo sunaru tak mu ho nedavaj ale iny typ mliecka ja ked som stratila mlieko tak som musela vyskusat az 3 mlieka kazde vzdy nesadne...
Ahojte baby, nám sa v piatok 5.3. narodil Adrianko(3740g/51cm), pre komplikácie bol CS, a teraz už viem porovnať a určite prirodzený pôrod je lepší. SC už nikdy viac! neskôr vás prečítam....
Ahoj Janyka gratulujem k Adriankovi. Prajem ti skore zotavenie. Tesim sa na fotky 😀
janyka pripajam sa ku gratulacii k syncekovi a taktiez ti prajem skore zotavenie...potom nam to hadam trosku priblizis, ze co sa to tak skomplikovalo 😔 Adrian je riadny chlapisko teda.. 😵
Janyka gratulujem 🙂
jeje janyka blahozelam 😉 a ako po sc?
zasa som dala 2 nove foto laury 🙂

zajaciq zatial som aj ja taká hrdinka a chcem isť rodiť bez epi... Tiež si hovorím že však vydržím. No snad mi to ostane aj po prvých silných kontrakciach 😀 😀 😀