icon

Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?

barbina182
8. dec 2009

ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂

vefi89
16. mar 2010

jééééj, čítam, že ste sa tu dáko moc rozrodili 😀 😀 😀
gratulujem všetkým, váhy aj miery máte ukážkové, tak vám prajem, aby vás detičky nehnevkali, spinkali a boli zdravučkééé 😉

katka22r
16. mar 2010

ahojte kocky tak mame za sebou prepichnutie usiek...troska poplakala ale inak spinka akoby nic snad ked sa zobudi nespusti velky plac lebo budem plakat s nou...

vefi89
16. mar 2010

kati gratulujem k uškám...
ak chceš počuť plaču, tak príď k nám večer 😀 😀 😀 aj ja plačem s drobcom 😀 😀 😀

katka22r
16. mar 2010

hej ta co?a aky je krasnucky pfuj pfuj pfuj

janyka
16. mar 2010

Katka - keď neplakala vtedy, tak potom už asi nie. Statočná kočena 😉 aj fotky budú? 😀
...to naša ziapala akoby ju drali a dr. ma poslala von z ordinácie, aby som to nevidela a chvalabohu, lebo ten plač bol strašný a vonku ma tíšil manžel.

Tintiniačik - gratulujeeem! Krásne miery! 😉

katka22r
16. mar 2010

budu fotky budu ak sa bude chciet dat odfotit,ale opytam sa jej 😀 😀 😀 a moja ako casto si potierala a pretlacala nausnice a asi ako dlho to treba robit?

renatkas
16. mar 2010

Ahojte,

tinti este raz gratulujem 😉

nemam cas sem pisat, maly vyvadza, hnevaju ho sople, kazdu chvilu odsavame z nosteka no nechapem kde sa v nom berie tolko soplikov.
Ta stikutka - aj ja tak viem ze je to od chladu, ja maleho tiez nedavam na prsnik ked sa mu stikuta, len ked uz to velmi dlho trva.

Babulky uz som sa konecne rozkojila, sa mi zacalo tvorit viac mliecka, aj ked mam bradavky neskutocne bolave. Len este v noci to riesim Nutrilonom, ja sa neviem prinutit vstat kazde dve hodiny aby som potom pol hodinu zase kojila, v noci som totalne vystavena. Ako to riesite vy? A v akej polohe kojite v noci?
U nas je to niekedy v noci neskutocne, ked sa maly napapa tak potom riadne poprdi, vymenime plienku, ked mu ju dam dole hned cika, zase prdi ked mu nadvihnem ritku ked ju chcem utriet, potom ked dame novu plienku zase sa pokaka, potom sa uplne preberie a to je fuska ho zase uspat... Tak som uz skusala ho prebalit aj pred papanim, aby som ho neprebudila ked zaspi pri jedeni, ale to nepomaha lebo zase sa len pokaka a nemozem ho nechat v tej prazenici do rana, by sa mu cely zadok zaparil. Uz neviem co vymysliet.

Barbi a ty si kde?

matulienka.d
16. mar 2010

Katka, krásna je Laurinka veru....Joj, to je už slečna.....Má krásne veľké kukadlá. 😉
A tie obklady si si robila z čoho? len teplú a studenú vodu alebo ?????

Renatka, ja v noci kojím poležiačky naboku.....Aj cez deň tak papáme, najviac nám to akosi vyhovuje... 😅

katka22r
16. mar 2010

reni no ja som sa naucila ze malu nesmiem v noci prebalovat a ona neni az taka pokakana rano...ja som si myslela ze ju budem tyrat ked ju tak necham...cize u nas asi takto o 21 ju prebalim nakojim a spinkame do pol noci tak ju nakojim po leziacky ona ani nezaplace len vydim jak jazyckom hlada cicinu 😀 a spime dalej...ja ju mam pri sebe...ona aj ja sa citime tak dobre a samoska ze aj manzel 😀 a tak zasa kojim o 3tej zasa po leziacky a ked sa jej nechce hajat prebalim dam ju nabok a spinkame dakej 🙂 snad nam to bude dlho tak drzat zo zaciatku som jej nechcela nechavat tu istu plienku ale nakoniec to zvladame aj s jednou...no ked viem ze vela nakaka predsa to len pocut tak jej vymenim ale potom tiez je problem ju uspat pretoze sa rozbatori a zacne blabotat

matka noo ocka ma krasne keby jej ostali modre 😀 no normalne len teplu a studenu vodu na pelusku a tak

renatkas
16. mar 2010

matulienka mne tak maly stale zaspi a pride mi to take nemotorne, lebo jednou rukou musim drzat maleho aby sa neprekotil a druhou sa podopieram, a potom si uz nemam akou rukou stlacat prsnik aby lepsie tieklo mliecko.

katka22r
16. mar 2010

reni pokial je dobre prisaty nemusis si drzat prsnik mne uz moja pekne taha sama

renatkas
16. mar 2010

kati vy vydrzite s jednou plienkou??? paaaani, to by moj maly vyvadzal jedna radost, ja prebalujem asi 3-4x za noc, on kaka statocne a nemozem ho v tom nechat, potom je nekludny. sme akurat s manzelom pozerali ze za necely tyzden sme minuli balenie 80ks plienok.

a mne sa maly nie vzdy dobre prisaje a najvacsi problem po leziacky mam s tym, ze ja pcham prso jemu do pusy a malo by to byt opacne, hlavicka k prsniku a potom by sa prisal lepsie. a mne to tak netecie ako vam, vy mate vela mliecka, vam tecie aj z druheho prsnika ked kojite automaticky, mne nie, mne sa to spusti iba z toho z ktoreho kojim a aj to asi az po pol minute ako sa maly prisaje...

vejula
16. mar 2010

jaj baby ved vy už ste všetko maminky, už tu ani žiadne tehule nevidím 😕

vdaka za ukludnenie, s tým streptokokom, snad bude všetko ok KED O TOM VEDIA...

matul, tak vcelku spokojná si hovoríš... No ja by som sa ešte spýtala ako je to s prikladaním detičiek. Viem že bábatká niesu stále s maminkou, a neviem že ako často ti dávaju babatko, a či mi ho daju aj na požiadanie...

zajaciq
16. mar 2010

vejula ja som este kinderko 😉 a ja si budem pytat moje babatko hned po porode na rooming-in, ziadne take, ze bude niekde plakat medzi 20timi dalsimi... teda ak bude vsetko OK a budeme zdrave. a ked bude pri mne, budeme sa prikladat kazdu hodku 😵 😵 😵

vefi89
16. mar 2010

zajacik a kedy konečne sa chystáš??

baby poraďte mi. Miško má problém s vetríkmi.lekár mi nakázal prísne upravený jedálniček. nesmiem absolútne nič mastné, ani maslo na chlieb nesmiem´, ani mäso a podobne. a ja už neviem čo by som jedla. dostala som chuť na ryžu s vajcom. neublíži to malému na prdy ešte viac??

vefi89
16. mar 2010

inak zajacik, nás v nemocke ani rooming-in neexistuje. hneď po pôrode mi malého priložili, nechcel papať, pokiaľ som bola na sále, tie 2 hodky po pôrode, malý bol v inkbátore vedľa mňa. poobede ma dali na izbu a večer mi ho doniesli papať, no na noc mi ho zobrali a vlastne hneď prvý deň po pôrode som ho mala pri sebe non-stop

matulienka.d
16. mar 2010

nuž vejula, tak v tomto ťa si sklamem......
si predstav, že som porodila o 17.18 hod, bola som riadne roztrhaná, šili ma skoro pol hodiny, medzitým malú vyšetrili, umyli a iba mi ju ukázali, ani sa neunúvali mi ju priložiť k prsníku, nič, videla som ju asi tak tri sekundy a už sestrička zmizla.....
no a potom som ju videla prvýkrát až ráno o piatej, keď mi ju priniesli na priloženie,....takže po 12 hodinách....no a to mi ju tam len tak položili na postel a odišli preč....tak si vieš predstaviť, ako som sa asi hýbala so štychmi bez pomoci......
inak nám ich nosili ráno o 5.00-6.00, 9,00-10, 12.30-16.00, 17.30-19.30, 21.00-22.00, 00.00-01.00 máš presný rozpis ako nosili bábätka.....ale ja som si po ňu išla,keď nás prišli pozrieť, ale neboli dvakrát nadšení....ale no a čo, je to moje dieťa.....
ale ak sa dostaneš na c-čko, tak tam by si mohla mať malú pri sebe celý čas, lebo tam sú postieľky aj pre bábätka, len ja som išla na vyvolavanie, tak ma dali na b-čko ležať,lebo nevedeli kedy ma budú vyvolávať, tak ma potom nechali na b-čku.

vefi89
16. mar 2010

chcela som to napísať, že od prvého dňa po pôrode som ho mala non-stop 😅

vefi89
16. mar 2010

maťka to tam máte nejak divné a komplikované, až som prekvapená..u nás zase sestričky z novorodeneckého frflali, keď sme si tam chceli dať detičky aby sme sa mohli osprchovať 😕

zajaciq
16. mar 2010

vefi no sak to je rooming-in, ked mas babo pri sebe nonstop 😉 a neviem kedy sa chysta moja dcera na svet.. to len ona vie 😅

matulienka.d
16. mar 2010

no vidiš vefi, všade majú iné móresy......ja som tomu tiež moc nechápala, ale tak to tam proste frčalo.....aj keď nadruhej strane som aj bola rada, lebo sa mi nie a nie spustiť mlieko a nemala som jej čo dať, tak som musela ju utišovať ako sa dalo....aj keď som si ju stále prikladala, tak to bolo desné.....potom jej dali trošku glukozy a bolo po plači. No a mliečko sa mi pustilo na 5-ty deň, keď mi ju chceli začať prikrmovať umelým.... 😀 😀 😀 tak sme tomu našťastie zabránili... 😉

vefi89
16. mar 2010

zajacik 😅 hanbím sa 😀 😀

maťka to sa ti tak neskoro mliečko pustilo? 😕 ja som mala cecky naliate na tretí deň ráno. ešte v noci sa chudáčik trápil, aby niečo vyžmýkal a ráno som sa zobudila s ceciskami...ale zasa asi po týždni mi padli trochen, teda nie padli, ale sa mi zmenšili. 😒

môžem jesť ryžu s vajcom????????????????????????????

vefi89
16. mar 2010

maťka pozrela som foto, no je roztomilučkáááááá..aké ste mali miery??vyzerá byť dosť veliká

zajaciq
16. mar 2010

aj ja som kukla fotky, rozkosna je. a tie hunate polodupky su uplne super. ja mam tiez vela zltej vo vybavicke 😵 😵

tie prsia po prvom naliati sa zmensia kazdemu, ze jo? 😕

vefi89
16. mar 2010

no mne sa zmenšili, ale to poviem len chválabohu, lebo to som sa bála, že budem musieť znova podprdy kupovať. a dosť ma to bolelo, keď boli preliate

vejula
16. mar 2010

Vdaka za info matul... No uvidíme kde sa dostanem ja či tiež nebudu musieť vyvolávať 😅 Tak vravíš že s týmto si nebola moc spokojná... Ja by som strašne chcela aby mi maličkého dali hned hned po narodení ešte bez odstrihnutej pupočnej šnury... Vraj je pre dieťa hrozný šok, ked sa objaví v cudzom svete, odstrihnu ťa od jediného človeka ktorého na svete poznáš, a vraj to lepšie znáša ked si ho hned chytí mamina na ruky... Tak som zvedavá, či budu ochotný a ešte mi tam nevynadaju... Teda samozrejme ak bude všetko v poriadku, ak by boli komplikácie tak by som nevymýšlala... Ale po 12tich hodinách mi príde fakt dosť neskoro. Ja chcem drobca skôr 😒 No ved uvidíme
A maličká je nádherná, taká baculatučká 🙂

katka22r
16. mar 2010

ja mam prsia spat take ako som mala pred tym

moja ja som vajcia jedla zalezi od babenka moja segra tiez musela davat pozor na to co zje a ja zatial jrm vsetko okrem strukovim ale uz aj s tym postupne budem zacinat

vefi89
16. mar 2010

katka ďakujem, tak ja to skúsim 😉

barbina182
autor
16. mar 2010

matulienka tie teploty som mala aj ja a same ustupili a hladina mlieka sa ukludnila teraz su dokonca dni ked nemam az tak vela,,ale uvidis no mna to drzalo 2tyzdne aj viac,,a preslo..
a gratulijeeeem...

my ideme s malym k dokine utorok...nemam cas citat mozno vecer alebo zajtra,,

a stehy vypadavaju pomaly...

a prsia bolia neskutocne mam az take trrhliny bolia hrozne pri kazdom krmeni poradte daco zeby mi uz konecne zhrubla koza alebo co to bude tak stale..?? ☹ 😢 😢 😢

matulienka.d
16. mar 2010

no miery malej boli 3360g a 50cm a to mi stále tvrdili aj v deň pôrodu keď mi robili ultrazvuk, že je malučká....no a vidíte.... 😉
barbinka, no tak to si ma potešila, už teraz mi to ide na nervy....a tie trhliny a bolesti pri krmeni poznám dôverne....je to hrozné, keď sa prisaje, tak musím nohy napínať, aby som nezvreskla od bolesti.... 😒
som zvedavá, ako dlho budú vypadávať mne.... ☹ mám ich tam vraj dosť...ale neviem presne koľko... 😖