icon

Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?

barbina182
8. dec 2009

ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂

tintiniacik
21. mar 2010

Vejula ty si sa ma pytala na porodnicu v Trnave. Ja som bola spokojna az na ten moj strasny porod. Rodil ma doktor Deckov bol uplne super. Na sestonedeli su strasne super sestricky a aj na novorodeneckom. Samozrejme niektore maju s tebou vacsiu trpezlivost ine nie. Jedna tam bola uplne super ktora sa so mnou naozaj vytrapila koli kojeniu drobec nechcel sat tak sa s nami asi pol hodku trapila a podporovala ma ze to nemam vzdavat aj ked drobec nechce cuckat. Nehovorim ze teraz cucka ja este stale nemam mlieko iba tak po kvapkach mi ide no snazime sa a nevzdavame to aj ked tuto noc som sa uz dorevala koli tomu mlieku

tintiniacik
21. mar 2010

Baby chcem sa este opytat. Zajtra chce ist priatel po rodny list a do socialnej poistovne . Neviete mi poradit ze ci tam musim ist aj ja alebo staci ked pojde on a ci sa chodi do socialnej poistovne v mieste trvaleho bydliska alebo tam od kial posielaju matersku

vejula
21. mar 2010

tintiniačik, o tej trnave saa pýtal asi niekto iný... JA som sa pýtala na cadcu 😉
ivča joj no stresy su, ja som stále chcela že nech už rodím, a teraz ako je to bližšie, tak mám stresy že či tu obrovsku zmenu zvladnem, či budem dobrá mamička... No ale ako píšeš asi je to normálne... Čo sa týka nejakého nasmerovania maličkého tak ti asi moc neporadím... Ja mám vždy také bolesti v podbrušku a popichavanie ked viac porobím, preto si asi myslím že najučinnejši je asi taký väčší pohyb... nejaká fyzická námaha, viem že kočky čosi hovorili aj o nejakom kokteily čo má vyvolať porod, ale to ti neporadím čo v nom všetko jee, skus kuknuť na googli, možno ti tam čposi nájde 😝

stani08
21. mar 2010

katka davam len svoje mliecko, snad sa mi to ulavi.......mala papa kazdu hodinku, dve, takze nemam casu na kona

stani08
21. mar 2010

tinti pre rodny list staci ak pojde priatel aj s tvojim obcianskym......moj mm bol pren vo stvrtok, v pondelok ho vyslem vybavit rodinne a ostatne veci 😉

ivca17
21. mar 2010

tinti ja som sa pytala na TT nemocku..dakujem za odpoved a aj si ma trosku ukludnila..asi na 80% budem mat pri porode Deckova, lebo to u mna vyzera tak ze budu vyvolavat pokial sa nic nezmeni 🙂 malej je dobre.. ale dik za infosky..som rada, ze sestricky su vpohode, myslim,ze na nich zalezi velmi.. juuj ani nevies ako ti zavidim, ze uz mas po tom.. 🙂
vejula ani nevies ake mam aj ja stresy, ci to zvladnem( budem mat o mesiac statnice 🙂) mam dva v jednom, no potom si poviem, ze uz ked to takto je uz to zvladnem, ved zvladnli aj ine zeny tak musime aj my nei? 🙂
len uz nech mame tie poklady pri sebe 🙂 no s tym urychlenim porodu, hybem sa, schody mam pravidelne, bo byvame na 3.poschodi a nemame vytah 🙂 tak tak.. no a skusila som vseeetko, no na moju malu nic neposobi.. nevadi. uz tych par dni vydrzim. 🙂 drz sa zatim 🙂.

vejula
21. mar 2010

inca no tak ked sa malej nechce tak fakt asi nepomôže nič, proste sa musí ona rozhodnuť že už chce vykuknuť.. Termín máš v stredu, že??? No to už je za chvílku, držím prsty nech sa mala poponáhla 🙂 A na štátnice mooc držím prsty 😉

ivca17
21. mar 2010

veji dakujem 🙂 sak ak sa daco prihodi dam vediet, no vyzera to tak, ze malu budu musiet nasilu vytiahnut :D sa jej tam zapacilo :D termin mam sice v stredu, no necitim to vobec na tento tyzden :D
no a statnice..juj to je ne.. no snad to nejako uz dotiahnem, inak ma porazi 🙂
teraz mi akurat kamoska pisala,ze asi bude rodit..juuuj tesim sa 🙂 pisala aj sem myslim, lucyso.. 🙂 tak dufam, ze sa k nam prida dalsie marcovciatko malinke 🙂 a potom zajaciq, ja a tak to ukoncime tebou :D ak som vynechala niekoho pardon 🙂 je nas tu hodne, tak neviem..
tak pekny vecer prajem..

katka22r
21. mar 2010

ivca dievcatka su lenive moja bola do 42tt 😀

barbi ja davam len svoje mliecko a bebu som davala len prvy den ked sme prisli domou

tak dobru nocku a kocky cakatelky uz rodte 😀 😀 😀

ivca17
21. mar 2010

katka no pocula som, ze baby su lenive, no ja som to mala tak vyratane, ze ak bude n atermin(akoze aj predterminom by bolo lepsie) tak to budem stihat vsetko vpohode..mam v maji statnice a v aprili musim chodit do skoly uz :( tak potrebujem nech sa moc nezdrzuje :D ja viem, ze je to blbo povedane, hlavne ze bude zdrava ano, ale uz je plne vyvinuta tak nech nevymysla 🙂 sak snad sa uvedomi mala a vyjde na cas, bo dva tyzdne si nemozem dovolit prenasat.. potom neviem ako to stihnem :(

barbina182
autor
22. mar 2010

ahojte
tak ja som musela vcera davat aj sunarmaly plakal asi som mala malomliecka,,a teraz rano zase,,co mam pit alebo jest zeby mliecka bolo dost..?
a take strassne bolesti mmam hore jak pupok v strede,,ani zohnut sa zeby svalovka?zaludok alebo pruh?? ☹

ivca17..ja som skor pocuila ze chalani su lenivy ja som prenasala len 1den,,termin som mala 18,2 amaly sa narodil 20,2

katka22r
22. mar 2010

dobre ranko babenky...ako sa mate???my celkom len tato noc bola divna lebo vcera sme boli na navsteve u svokry a tak u pradedka a nasa sa rozhodla ze cely cas prespinka a v noci sa jej potom nechcelo tak sme spali tak vselijak...

barbi no ja som pila ten caj na podporu kojenia,beriem vapnik horcik zinok a sem tam si dam aj pohar pivka a mliecka mam stale dost,tak neviem noo preco hned riesis ze mu das sunar co ak ho len boli brusko alebo ma koliku?nedavaj mu hned sunar ked place lebo ty sa potom nikdy nerozkojis...neber v zlom moje odpovede ja len to co si myslim pisem...a skus este v tvojom okoli vyhladat laktacnu poradkynu a ona ti povie co je vo veci s tvojim mlieckom

garonka
22. mar 2010

dobre rankooooooooooo

barbinka Katka ti dobre poradila ma pravdu, nedavaj malemu sunar častejšie ho prikladaj alebo odsavaj, pi aj čaj na podporu mliečka a veľa vody asi tak 2 - 3 litre denne 😉
lepšie bez bublinkovu teda žiadne sytene sladke
neboj rozkojiš sa v pohode a maly ti bude cuckať ako o život 😉

janyka
22. mar 2010

Ahojte, Barbinka, ak máš mliečko, tak problém bude inde. Môže ho bolieť bruško. A na to mliečko....veľa tekutín! Ja som prvé dni vypila aj 4litre! Vrátane polievok. A samozrejme sa nestresovať!!!

katka22r
22. mar 2010

noo presne zabudla som na tekutiny ja ked som zacala kojit som vypila tolko vody pri kojeni aj po aj pred 😀 mm mi stale msel doniest vo flasi teraz je to uz lepsie aj ked som stale hladna 😀

garonka a janyka ako sa maju vasi drobci?

renatkas
22. mar 2010

Ahojte,

tak ja sa hlasim po par dnoch, maly stale vyvadza tak sem ani nemam kedy nakuknut. Cez vikend som bola u nasich, som si myslela ze si trochu oddychneme ale neoddychli sme si, asi som uz tak unavena ze by som potrebovala spat tyzden v kuse.
barbi ja tiez davam nutrilon, lebo maly ked papa z prsa tak ma stale koliky, vyhadzany je, hnacky ma... a to drzim dietu, nejem sladke, paradajky ani nic take. uz fakt neviem co mam robit, odsavam jak diva a stale nemam tolko mlieka. Bradavky bolia, uz som skusila vsetky kremy... kojenie je moja nocna mora, aj ked viem ze malemu je to najlepsie co mu mozem dat, ale ked mne to nevie z toho prsa vysat, ani odsavacka mi to nevysaje a viem ze tam to mlieko este je, pisala som si s poradkynou a ze mam skusit obklady teple, menit polohy pri kojeni, vela pit, no furt nic.. ked ho kojim, prikladam k obom prsnikom lebo mu z jedneho nestaci a stale je hladny.

tintiniacik gratulujem k Lukaskovi a tie bolesti co pises ze mas tlaky na konecnik - to som mala aj ja. Ja som to mala tak strasne, ze som len lezala, stale som citila bolest v konecniku taky tlak a ked som nevedela ist na zachod tak to bolo hrozne, ked som isla na zachod tiez to bolo hrozne... Keby si ale mala pocit ze mas tlak aj na krcok maternice, utekaj k lekarovi, ja som to tak mala a zabudli mi tam tie blany z placenty a to ma tam tlacilo, hned ako to vybrali tak som uz ani tlak na konecnik necitila, bolo to o dost lepsie.

Babulky co sa stane ked nedodrzim sestonedelie? 😀 stehy este bolia, ale to uz nic neni....

A ked uz porodite vsetky, mohli by sme zalozit novu temu, co vy na to?

renatkas
22. mar 2010

jaaj a este som sa chcela opytat, nerozmyslali ste nad tym zalozit babatkam nejake sestrenie? my sme zalozili poistku so setrenim, ale maly podostaval peniazky a tie mu nechcem davat na poistku ale netusim ake sporenie zalozit. Neporadite?

katka22r
22. mar 2010

rani no urcite niejake temu zalozime ale musime podavat navrhy aku 😀 aby nam ju admin nezatrhol

ja som nasej este nedala poistku iba sme jej otvorili vkladnu knizku a tam jej davame peniazky a bude mat ich tam az do 18tky takze to je take setrenie

reni ja som este ani na kontrole po 600 nedeli nebola akosi mi to nevyslo a idem az teraz v stredu ale tutumutu este nebolo este len bude 😀

losice
22. mar 2010

ahoj holky, muzu mit na vas jeden dotaz?

nevite, co znamena, ze mimi je v 33+6 tt o 10 procent pod prumerem co se tyce vahy/rustu podle ultrazvuku? Doktorka mi k tomu vubec nic nerekla, jenom ze hlavicka odpovida a brisko je male. Prutoky byly dobre... Jsem objednana na kontrolu za 14 dni a moc se bojim, ze mimi neni v poradku??? mate s tim nekdo zkusenost? predem dekuji za odpoved

katka22r
22. mar 2010

losice ja ti moc neporadim s tymi percentamy no nasa laura mala v 30tt mansie brusko o 2 tyzdne a bolo vsetko v pohode

losice
22. mar 2010

katka: dekuju za odpoved. Trochu jsem se to snazila vypocitat a vyslo mi to nasledovne: prumerna vaha ve 34+0 je asi 2200 g, z toho je deset procent 220 g. A mimi pribira touhle dobou cca 200 g za tyden, takze to by znamenalo, ze je mensi o tyden, ne? A kdyz rikas, ze o i 2 tydny mensi brisko bylo nakonec v pohode, tak doufam, ze vse dopadne dobre i u nas🙂 kolik mala vazila pri porodu?.)

katka22r
22. mar 2010

noo podla mna bude vsetko ako ma byt🙂drzim palce a potom po poradni tu daj vediet...tak nas vystrasili s vahou v tom 30tt ked robil ultr mala vazila len 1208g a povedal ze trocha mala vaha na 30tt a nakoniec ked sa narodila vazila 3570g a to som 2 tyzdne prenasala...drzte sa

lenocka84
22. mar 2010

baby Vas lekar Vam stale povedal vahu babatka? mi sme dnes mali poradnu a vravel ze sa to len tak urcit neda, tak teraz neviem
a vooobec netusim aky je vlastne velky

losice
22. mar 2010

dekuju, dam! 🙂

katka22r
22. mar 2010

losice neni zac 🙂 ale isto daj vediet a nezabudni

lenocka nie cosi mne povedali vahu len v 30tt na velkom ultrazvuku a tak az v porodnici ked ma prijmali

losice
22. mar 2010

lenocka: ne, jenom ted na velkem ultrazvuku, jinak mi jenom merili bricho🙂

lenocka84
22. mar 2010

katka ja som mala teraz ze "velky" uzv v 31tt ale nepovedal mi vahu
zapisal rozmery, posudil ze sme pekne narastli ale viac neviem

losice tak ani brucho mi nikto nemeria

losice
22. mar 2010

lenocka tak to je urcite vsechno v poradku a jste kolem prumeru. Kdyby bylo mimi mensi nebo vetsi, urcite by ti to rekl!

lenocka84
22. mar 2010

losice tak snad mas pravdu
teraz sice menim lekara, tak mozno ten novy mi povie viac
som zvedava

barbina182
autor
22. mar 2010

kati v pohode neberem to v zlom,,a sunar davam len raz denne ked idem prec z domu tak nasi mu daju,,mliecka nemam dosť aleb neviem ked maly pije tak placka,,aja s toho nestasna,,a ked som mu dala kusa sunar tak hnes zaspal a spal aj 4hod,,

janyka moze byt ze ho boli bruskolebo kaka zelene,,niekde pisali ze moze kakať zelene aj od hladu,,tak neviem,,

renatka ja dodržim sestonedelie a pockam este aj dlhsie,,len nech mm caka bude mu to o to vzacnejsie a co ja viem 😕 😅
chcem si byť uplneista ze som fit,,ja som krvacala 3tyzdne a este stale trochu spinim aj vy tak??

maly spi tak trosku idem pogoogliť o tom dojceni inak stranku možeme založit novu..

Tema:Babetka:Trimestracky a babetka,,co vy nato..?a ked sa vam bude paciť tak ju aj založim,,tak ako tuto 😀 😀 😀