Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?
ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂
hmm tak asi ju zacnem pit aj ja
vcera to bolo hrozne, takmer cele popoludnie, uz som to nevedela vydrzat
to poznam, je to strasny pocit. No skus aj tu fatru, skus ju pit pravidelne - aspon raz denne dva pohare a snad to pomoze.
Ahojte, tu Fatru mozem vrele odporucit, - odkedy ju pijem, mam upravene travenie a ziadne palenie - pijem flasu denne, lebo je dobra aj na ine ustrojenstvo - napr. oblicky a ja mam bohuzial chronicku nefritidu - zatial sme vsak s babatkom ok, a za 25 dni rodime 🙂
dakujem za radu
majovka tak drzime palce aby ste to uspesne zvladli
my mame ete 48 dni
leni skus aj mandle a neboj po pôrode ta zaha prejde ja som ju mala cele tehu ale to bol des 🙄
lusy to som uz tiez pocula, len vcera vecer som uz nejako nemala moznost si nic kupit
ked budem doma bude to ine
predsa len mamka ma doma rozne veci ktore sa daju pouzit
lanka aj ja mam problemy so zahou a tiez mi zabera ta fatra, ale vraj aj vlazna voda s citronom je dobra 😉
Neviete co to znamena, ked mam v tehu knizke popisane nejake hodnoty F. Zacinala som na F1 a teraz mam nalez na F4, ale vobec neviem co to znamena.
juuj chcela som napisat lenka nie lanka tak prepac 😀
ja jsem ve 31tt a malej škytá,kope,převalu je se,občas mám pocit že už se to nedá vydržet,ještě k tomu je v šikmé poloze,tak že když se převaluje au bolí to jak čert :( jen mě zlobí jedna věc,občas se mi zdá,jako by se třásl,nebo třepal,je to normální?
Mě na žáhu pomáha Talcid,jsou to tabletky na rozkousání,chuťově nejsou nejhorší a zabírají okamžitě,používala jsem je v prvním těhotenství i teď v druhém 😉 A cenově se pohybují kolem 50-60kč a je jich tam 20
petulinec to take trasenie to mam obcas aj ja a tiez dufam, ze je to normalne 😀
petulinec, mozuem ta upkojit - ja som tiez nevedela, ci je to ok, - ako keby donho vosla elektrina! alebo ako nejaky krc, ako nejaky epilepticky zachvat 😀 😀 😀 ale potom som videla cerstvo narodene babatka a tie to maju tiez. skus pohladat na youtube. take zasklby, sedi to presne na tie "pohyby" 😀
petulinec ale na talcide je jasne napisane neuzivat v tehotenstve!
Ahojte kocandy... 🙂
posledne dni ma zacina chytat strach. Ako zvladnem porod, ci nenastanu komplikacie, ci budem mat vsetko potrebne... Mate podobne stavy aj vy? Zacinam byt vysoko precitlivela a placliva a nepaci sa mi to a rada by som to nejako vedela ovplyvnit. Nechcem sa zlozit pri porode. Neviete nejake rady?
A kedze zo zdravotnych dovodov som sa zatial nezucastnila ziadnej prednasky o rodeni, vela citam ze prvorodicky nevedia tlacit a dychat, nemate niektora nejake rady k tomu?
Uz TERAZ VAM DAKUJEM ZA PODPORU A RADY, dufam, ze sa nejake najdu 🙂
ahoj marcelka
sme skoro v rovnakom tt - no mna este panika nechyta. Prave naopak, cim viac citam, tym viac mam pocit, ze to cele zvladnem. Ani ja nechodim na predporodnu pripravu, lebo v MT je to len v Utorok a to ja mam anglinu, a tam vynechavat nechcem. Myslim si ze je to o psychike. Proste musis sa chystat na to ze " OK trosku bolesti vydrzim ale vaka ma prekrasne najkrajsie, najvonavejsie miminko na svete " No a co sa tyka tych veci ako je dychanie a podobne - podla toho co som citala, je dobre mat skuseneho porodnika a fakt sa nanho spolahnut a verit mu. Ked povie - tlacit, tak tlac, ked povie netalcit, tak netlacit. Dychanie pride samo a ak sa budes bat ze to nebudes vediet mas dve pomoci - za prve - posluchaj instinkt a za druhe povedz dopredu sestricke alebo kto tam s tebou bude ze nech ti pomaha, nech to hovori a podporuje ta. Urcite to nebude problem lebo aj im sa lesie pracuje ked je zena v klude a robi co treba.
co sa tyka takej tej triasky - tak sem tam to ma aj moj drobcek ale fakt len obcas. Vacsinou mam pocit ze sa drobec chce vykopat von z bruska a ked sa natahuje tak mam pocit ze je vsade - hore nohy, v pupku ma ritku, dole hlavicka a kazda ruka do jedneho boku - no hruza akokeby ma slo roztrhnut.
😀 😀 😀
baby vecer som sa zobudila na dost silnu a neprijemnu bolest v brusku ale taku divnu co som este necitila. Trvalo to len asi 4 sekundy - myslite ze by to mohol byt uz prvy poslicek ?
🙂 🙂 🙂
Dakujeeem , si zlata...
Tvoj drobcek gymnasta nezanedba maminku, musis predsa vediet ze ho mas v brusku 🙂
Aj moja mala veeelmi vystraja, mam pocit ze je vsade a casto meni polohu... Niekedy si myslim, ze ked budem rodit, malicka sa bude kruuutit a kruuutit aku polohu si vybrat 🙂
marcelka nie si sama co ma take stavy 😀 cim blizsie k terminu tym vacsi strach, ale na druhej strane to chcem mat uz za sebou 😉 . Povzbudzuje ma to, ze tam bude so mnou manzel a pre pokoj v dusi si radsej zaobstaram aj tu epiduralku a ci ju pouzijem sa rozhodnem az pri porode 😎
romy mozno sa len malicke nejako otacalo.
lenocka84:to mi nějak uniklo a mojemu gyn.asi taky 😒 Psal mi Talcid i vprvním těhotenství 😲
petulec aj na Torecane je napísané, že sa v tehotenstve nesmie a predpisujú ho tehotným... a ak ťa príjmu do nemocnice kvôli vracaniu, tak ti Torecan pichajú do žily..... takmer na všetkých liekoch je napísané, že sa v tehu nesmú... to je ich ochrana, "kdyby náhodou"....
ajoj kočky tak sme domka 🙂
ahoj vejula, tak ako to dopadlo a ako to prebiehalo?
baby ten talcid je fakt dobry, mne zaberali na zahu len mandle a potom uz ani to nie a ten talcid je skvely, a v tehu sa uzivat moze, je to aj v letaku.
ahoj vejula ako sa mate ? Boze ja ti tak zavidim ze uz mas maleho doma. Ja som bola dnes na sone a je o 11 dni vacsi ako by mal byt. Ma az 1780 g a braj bude mat minimalne 3500g v tom lepsom pripade. Dokonca ma poslala k dietologicke aby preverili ci nemam nahodou tehu cukrovku tak som dnes vyplasena. Kolko mal tvoj drobcek v 30tt na sone nepamatas?
Ako zvladate prve chvilky doma ? Sa stavim ze sa nanho kukate ako na telku 😀 😀 😀
jaj romy aj ja som šťastná že ho už máme... Teraz trošku ťahšie znáša zmenu prostredia a teda aj my máme o zábavu postarané... Navyše ako som ho teraz začala kojiť tak mi vygrcol ružove mlieko zrejme mi ide krv z nejakej ranky na bradavke, tak musim kojiť len z laveho prsa a prave odstrekavaťm ručne, lebo odsavačka mi tiež ťaha aj tu krv... No proste je toho dosť 😅
No já mám taky občas pocit,jako by se malý chtěl procpat pupíkem ven 😀 je to čipera,hlavně v noci,padne 8 večer a řádí,doufám,že nebude mít převrácené spaní 😠 Jen je to dost bolestivé,když se točí,je v poloze šikmé,což jak pan doktor naznačil vůbec není dobré,ale někde jsem četla,že by se při kontrakcích měl otočit hlavičkou dolů.Je to moje druhé těhotenství a upřímně si ho vůbec tentokrát neužívám:( Z prvního těh.my zůstaly vysoké jaterní testy (10-ti násobně) Teď při druhém je to znova,tentokrát už pravidelně užívám esential forte 3krát denně,mám v háji ledvinu,tak že už žádné další těhotenství nebo o ní prý příjdu.K těm játrům mi přibylo nehorázný svědění po celém těle,už to trvá tři dny,a doslova šílím,jsem samý bolák ☹ Doktor z hepatální poradny mě straší,že jak se mi zvednou jat.testy musí mi vyvolat porod,už to mám jen kousek 4 června,snad to vydržíme a drobečka donosím,asi to bude macek ve 30tt jsme měly 1712g 😀
ahoj petulinec a doktori nevedia nejak pomoct aby to tie ladviny a pecen zvladli ? Myslim nie je nieco , nejaka napr specialna strava alebo jedalnicek co by ti pomohli.? To nie je sranda mat taketo komplikacie. Alebo nejake ocistne caje co by boli vhodne aj pre babatko, nie ? Vejula aky bol tvoj maly v 30tt ? moj mal vcera az 1780g. Petula ake velke bolo tvoje prve babo po narodeni a ake bolo velke v 30tt nepamatas sa? Rada by som vedela ze co ma asi caka.
vejula ale neboj, som tu uz vela citala o tom ze deticky po prichode z nemocnice mozu viac plakat - je to zmena prostredia ale to prejde. A tiez sa uz mozu objavovat prve komplikacie suvisiace s kojenim ako je reflux a pod. Hlavne ho nezabudat nechavat odgrgnut
ahojte
vejuli ahoj moja
ako sa Vam dari?
ja som dnes mala prvu poradnu, tak sme celkom slusne velky, 40cm a 2270g na 33TT
lenocka akoze prvu poradnu? DOteraz si nemala ?
romy ale nie, menila som dr. a u toho noveho som mala prvu poradnu

lenocka aj ja to obcas mavam. Najhorsie je ked sa mi dostavi v noci a zobudim sa a uz nezaspim. Nastastie to mam tak raz za tyzden. Ja si davam pred spanim preventivne fatru. Neviem ci vdaka nej to mam tak zriedkavo.