Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?
ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂
barbi ja jem ako sa podari, jedlo musim mat rozdelene minimalne na 5x denne po 3 hodinach, takze ked mam prvu veceru o 19-tej, tak musim jest este aj o 22, niekedy aj neskor.
janyka presne ten Tip-Top javor sme pozerali aj my, na internete sa mi to velmi pacilo, ale ako sme vcera prisli do BRW tak sa mi to zdalo byt strane uzke, hlavne komoda by mohla byt hlbsia. Pomestia sa ti tam veci ked je ta skrinka taka uzucka? Maju k tomu aj postel? Tu som nenasla. A ta vacsia satnikova skrina bola na vesiaky, to sa mi zda byt strasne neprakticke pre male dieta.
Ja som mala naposledy tiez este len CS 0 🙂
A to tvrdnutie, mna to boli len ked maly robi kotrmelce a odraza sa, je to neprijemne. A tym ze mam aj pruh na pupku a potom mi stvrdne brusku, tak mi ten cely pupok tak stvrdne a vysunie sa, tak to dost boli.
ahojte kocky....tak tvrdnutie nemusi byt bolestive je to nieco take ako vasa brada,ktora je tiez tvrda ked si pritisnete,mna to naucili na kurzoch co som chodila lebo tiez som nevedela ako take tvrdnutie moze asi byt...a ak male vystrkuje chrbatik alebo inu cast telicka tak sa to nepocita...budte rady ze vam netvrdne....
ten cajik pred porodom sa vola malinikovy a nemusite ho vobec pit,moja sestra ti pila a akosi ani nepomohol...ale ktora sa nevie dockat nech si kupi ale tesne pred porodom
nikushka tak to ta fajne neskoro objednali na tie poradne do nemocky....
a neviem ktora spominala krv ale moze to byt aj hlienova zatka cize porod moze byt na blizku a mozes aj o 2tt 🙂
janyka to som nevedela ze schody sa odporucaju na vy volanie kontrakcií.. asi zacnem pomaly trenovat 😀 😝 no sranda ale je ze inokedy tie krize necitim len po tom nejakom pohybe..ale to tak intenzivne..ze to by som urcite dlhsie ako 10 minut nevydrzala.. 🙄
inak ja mam CS 4, ale mne to ide tak postupne kazdu poradnu o jedno cilso viac 😎 cize vo vasom 33 som mala uz CS 3 a doktor mi nic nepovedal.. ze je to v poriadku.
katka s tou krvou to som bola ja.. a tiez som uvazovala nad tou hlienovou zatkou... no tazko posudit lebo ze by ta krv mala byt aj s hlienovitym vytokom..lenze ja ho mam taky v podstate cele tehotenstvo.. takze ktovie 🙂
noo kazda zena ma iny....podla toho co som citala tak by to aj mohlo byt a si nebola s tym u gynek?
noo uz mam zo svadby par foto 🙂
Nikus, ak to bola len krv(aj tá sa môže objaviť pred pôrodom), tak to nebola hlienová zátka. Hlien je hlien. Ale aj tak tá krv môže byť náznakom blýžiaceho sa pôrodu, tak radšej buď pripravená. Aj všeličo iné sa používa na vyvolanie, ale ja som radšej neskúšala, ako som už písala. Napr. tie schody, teplý kupel, sex(s ejakulátom do pošvy, spermie obsahujú prírodný oxitocín, ktorý podporuje kontrakcie)u niekoho to môžu byť spúšťače a niekomu to nepomôže
Renatka, my máme aj posteľ. Sriňa je policová as komodou som ani ja neni veľmi spokojná, ale nie preto, že by sa mi tam nevošli veci, ale šuflíky nemajú poistky a keď ich viac vysunieš, tak vypadnú 😠 čo je pri malých deťoch nebezpečné, ale naša je poučená, tak vie ako otvárať. Keby som to vedela skôr, tak ju nekúpim.
Jeeej, Katka, aké pekné fotečky! 🙂 ja som si ťa predstavovala úplne inak. Na tej malej profilovej foto si úplne iná. To máš fotku ešte z prvého občianskeho? 😀 ...aj manžel je veľký fešák,, svedčí vám to spolu 😉
Katka, ty máš zase iný termín 😕 14.1 má naša žabka 4 roky 😀
katka velmi pekne fotky, len ci ti ten album nezmazu 🙂
janyka tie poistky si viete dokupit a aj brzdovy system do suflikov 😉 maju to hocikde v baumaxe, hornbachu alebo myslim ze nam to nukali aj priamo v BRW ked sme si boli pozerat kuchynske linky.
Baby, vaše deti sú už otočené? Môj malý je ešte stále KP. Sa ma včera pýtal, či už je otočený a ja že ešte nie, ale že som čítala rôzne cviky že sú na to, tak sa zasmial. Že to ani ženy v afrike nerobia, že aby som sa ani nepokúšala. Že voľakedy sa robili aj nejaké hmaty rukami cez bruško ale od toho sa už upustilo, lebo to nieslo riziká. No, snáď sa nezabudne otočiť. Malá keď sa mi otočila, tak ma až do kresla vtislo a musela som sa operadiel držať, taký premet urobila 😀
Zabudla som napísať, že gynekológ sa ma pýtal 😅
janyka moj maly bol pred 2 tyzdnami este tiez KP, ale po vcerajsku neviem, mala som pocit ze robi take premety v bruchu ze ma to az bolelo, nozickou sa tak zaprel ze mi brucho na boku vyskocilo o 4cm a potom zase na druhej strane a trvalo to asi hodinu. To babo sa otoci naraz, alebo postupne? No uvidime, dnes o 16:40 idem k lekarovi. A keby sa aj neotocil, este ma casu dost 😀
inac neviete, ked sa babo neotoci hlavickou dolu, rodi sa potom cisarskym, alebo aj normalne?
janyka...ja ten čajik zacnem piť od 37tt...chcem vyskusať.. 😉 Mala si to tažké ale babo chce byť s tebou a preto ti je lepsie...tak sa drž.. 😉 😉
renatkas...mala si pruh na pupku ci mas?lebo ja som mala take bolesti v oblasti pupka..opis mi to naaj porovnam..a ti povedal doki ze mas ten pruh..lebo aj mna tak pobolieva kolo pupku..
A ja jem jak pride..nikedy pride chuť aj neskoro..a moj maly tiež robi bolestivé kotrmelce...ale som rada že je mu dobre ja tolko pretrpim.. 😀
a vraj moj maly je uz dole hlavickou nieje to skoro?minule my to povedali na pohotovosti ze je dole hlavickou aj ked ma stikutku tak citim dole hlavicku jak sa mu stikutka 🙂
kati pekne fotecky... 😉 ale na tej profilovej si chuducka...
renatkas..ja som take pocitila presne jak opisujes a povedali mi ze je dole hlavickou tak asi sa ti vcera otocil..a ked je babo zle tak sa rodi cisarskym..
barbi ked som bola naposledy v poradni tak mi lekar povedal ze mam nabeh na pruh, ze mam rozidene brusne svaly ale ze este nie uplne, ale uz teraz mam pocit ze to mam rozidene.
Ked lezim a idem sa posadit, tak sa mi napne brucho a vtedy sa mi spravi z pupku strasne velky spic, je to akoby sa ti bocne strany brucha stiahli a cely pupok sa vystrcil von, taky tvrdy trojuholnik mam z celeho brucha. ked lezim na bruchu v klude tak ked si mackam pupok, tak tam mam akoby som pod pupkom nemala vobec sval a ked sa postavim tak sa mi vyduje von, mam ho taky tvrdy a bolavy. Som citala ze ked mas taketo problemy, tak pri porode sa ti nemozu zvalit na brucho aby pomohli malemu von, lebo by ti mohli roztrhnut brusne svaly.
barbi ono by som mozno aj prijala cisarsky, nech sa maly netrapi ked bude liezt von tym mojim tmavym bludiskom 😀 a este navyse mam dost uzku panvu, tak uvidime.
reni a mas aj tak ze ked lezis tak citis brusko len na stranach a v strede taku dieru akokeby sa brusko prevalilo na jednu a druhu stranu a v strede nic..?
renatkas ze tm.bludisko 😀 😀 😀
barbi ano aj to mavam ako si napisala, ale niekedy ho mam pekne gulate, niekedy tam mam tu fugu. aj ty to mas?
presne aj ja mam niekedy gulate ale niekedy taku dieru akoby...ano mam to zeby to bol ten pruh??
mozno to este nemas pruh, len sa ti tie svaly rozchadzaju, ukaz to nabuduce lekarovi, on ti to brucho prehmata.
hej ukažem...idem ku dokimu 8.januara...a mate pre babätka klasicke kosielky kde sa daju kupiť alebo sú take?
ja som kupila ale len taka co je na gombiky v krku ale myslim ci su este take jak dakedy boli..co nase mamy mali take na viazanie ci jake??
janyka na tej malej mam foto este zo skoly ked sme sa fotili na pozdravy 🙂 a mozno aj minule my album vymazali ale teraz ste aspon kusa nanho kukli 😉
renatka moja mala bole dole hlavickou od 30tt a obcas som myslela ze sa tiez pretocila naopak ale ostala tak ako bola 🙂 a nas ucili na priprave no vraveli nam ze pokial je chlapcek a je otoceny kp musi cisarskym ale dievcatko nie,takze neviem ako to presne je
a renatka k tomu pupku a brusku do spica skus vstavat s postele tak ze sa otocis na bok a nikdy nie bruskom hore...
a barbi no ja som take kosielky podostavala od sestry aj sesterky,ja mam viac veciciek od nich takze vela sme ani nekupovali...a tazko uz take zohnat skor take s boku ako opisujes
barbi myslis take kosielky ktore sa daju len tak natiahnut bez toho ze by si to musela prevliekat cez hlavicku? ja mam taku take bavlnene tricka a zapinaju sa na take tie gombiky babka dedko ci ako sa to vola 😀 inak tie viazane kosielky som nikde nevidela.
katka ved ja tak vstavam, len uz mam problem pretocit sa aj na bok aby som mohla vstat 🙂 a u lekara ma stale musi tahat gynekolog aby som sa vedela postavit, no co uz, asi je na to zvyknuty 😀
noo tak to bude tym bruskom...ja som mala take bolesti panvy aj bruska co som nevedela vobec vstat esteze mam manzela 🙂 povedal ze mi objedna zeriav a doteraz nic 😀
dnes ideme vecer este na pizzu s kamoskou ktora je este len na zaciatku tehu je v 8tt aj s jej manzelom lebo neviem kedy sa uvidime a neviem ako zajtra dopadneme...
No kocky a este by som Vam pre istotu,lebo neviem ako zajtra dopadneme chcela zazelat Stastny Novy Rok a vela vela zdravicka vela pohybov v bruskach a vela lasocky a eurikov 😀A hlavne rychle a jednoduche porody...ale aj nas pustia tak sa urcite ozvem ci uz zajtra alebo az po porode 🙂 majte sa krasne
no tak to asi tie kosielky uz niesu..uz su len take moderné...
kati ja myslim ze ti sa este ozves ale ked ne tak ti prajem to iste... 😉 a nech ta tvoje dievčatko moc netrapí 😉
baby nestraste ma tu s pruhom, aj mne tak niekedy stvrdne brusko, ze okolo pupku mam hrboly ale samotny pupok ako keby sa preliacil 😕
inak som zhrozena, dnes mam oproti vcerajsku zase o kilo viac, to som uz pribrala 11kg od zaciatku, nejak sa to rozbehlo tento mesiac, to asi tie sladkosti a "zdrave" papanie 😉
janyka, ja som bola na poradni naposledy tyzden pred vianocami, ale dalsi termin mam az 11.1., KP4-5, no ale asi to nemam az take na spadnutie ako ty
asi riskujem, ale magnezko si davam uz iba dva krat denne a citim sa dobre, brusko netvrdne viac ako predtym, nechcem sa tym predavkovat, lebo vela bab co to brali, nakoniec prenasali, co im neslo vyvolat kontrakcie, take uvolnene mali svaly
a malinky je uz davno otoceny hlavickou dole, tak aspon to 🙂
danula co to je to KP?...netrap sa z toho kilecka to pojde dolu nebojaj 😵 ..
ja som tiež zvedava kolka som ja pribrala cez Vianoce ale asi ani nie lebo som mala problemy zo žaludkom...tak uvidime..
Idem spať...tak dobrú noc

Nikus, ešte som chcela, kontrakcie môžu byť aj krížové, tie cítiš viac v krížoch a sú oveľa bolestivejšie. Mňa tak bolievali pri MS. Aj teraz ma tak bolievajú, ako pri kontrakcii, ale bruško mám ok, tak neviem, čo sú to za boesti. 😖