icon

Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?

barbina182
8. dec 2009

ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂

katka22r
30. dec 2009

co vsetko sa tu nedozvies 😀

renatkas
30. dec 2009

dani nie som profesionalna fotografka, ale photoshop ma dost chytil, daju sa tam robit paradne vecicky s fotkami 😀 a celkovo ked potrebujes nieco s nejakym programom, som k dispozicii 😀

katka22r
30. dec 2009

jeje aj mne daco vytvoris pekne?mozem poslat niejaku svadobnu aj krsniatka a nieco mi vytvoris?

danula.ch
30. dec 2009

s photoshopom som sa hrajkala aj ja, ale len take ze natocenie, orezanie, kadejake filtre.....ale to ze sa tam da zmensit velkost fotky ako subora, som netusila, fakt super vecicka 🙂

reni, mohla by si nejake svoje vytvory hodit do albumu 😉

katka22r
30. dec 2009

inak mm isiel akurat kupit kocik aj postielku ak dnes stihneme poskladat odfotim a hodim foto 🙂

zuzba
30. dec 2009

ahojte babule,
čítam, čítam a prosím o radu, som v 32tt+2. včera ma stráááááášne bolelo podbruško a kríže a celý človek a celý chrbát. v noci sa už prevaľujem len tak tak,to je asi normálne. ale vystrašilo ma to podbruško. dnes už nebolí, kríže už len trochu, malý kopká - teda konečne teraz asi spinká. volala som s kamoškou, ktorá má termín o 10dní skôr a vraj ona mala také bolesti na vianoce a lekárka jej povedala, že sa začala otvárať. máte s týmito bolesťami skúsenosti? je to normálne alebo to automaticky znamená, že sa začínam otvárať. lebo riešiť teraz medzi sviatkami lekárku, to je o ničom. navyše tá moja mi ani nevedela povedať, koľko malý meria alebo váži, vraj ona to zistiť nevie. ☹ ale dĺžku stehennej mi povedala 5,5cm - len načo mi je taký údaj?

danula.ch
30. dec 2009

ani dnes som kacke neodolala, tak to ideme vychodit v ramci zdravotnej prechadzky do zasnezenej stiavnice, uz sa tesim 🙂

katka22r
30. dec 2009

zuzba ahojko ja z vlastnej skusenosti:aj ja som mala taketo bolesti a ak niesu pravidelne tak je to oki,ide o tie tzv poslicky....to je priprava na porod....to prevalovanie je oki,myslim ze kazda s nas ma vo vyssom stadiu s tymto problem,ak by bolesti dlhsie pretrvavali chod radsej na pohotovost tam ti aj pomeraju babenko lebo hned pozru ult.

barbina182
autor
30. dec 2009

danula...pekne foto..a ja si myslim tiež ze mam väčšie bruško v albume v 30tt no neviem kukni a porovnaj 😨 ...a ti kazdy den kacku mas...?tebe jak fajne...
My sme dnes robili spagety so syrom a morcadella ale nechutilo mi tak som nedojedla anahadzala do sebe vsetko ine..sladke keksy..zapila colou a teraz mi je zle...

zuzba...katka ma asi pravdu su to asi posličkovia,..ale skus zavolať doktorke svojej a spytaj sa jej na to ona ti povie lepsie ako my... 😉
a ani ja som nevedela vahu maleho až na pohotovosti mi to povedali...tak som bola stasna ze to viem 😅

danula.ch
30. dec 2009

zuzba, radsej to nepodcenuj, chod k dokimu alebo na pohotovost, ak ta to podbrusko bolelo cely den ako pri menzese a ak ti do toho aj tvrdne, tak to necha nasledky na krcku. urcite sa chod dat pozriet, budem drzat palce
u mna si take vzdy odnesie krcok, je kratsi a kratsi 😖
z dlzky stehennej kosti sa tusim pocita velkost babatka, ale ak ti povie len tu dlzku kosti, tak to je od nej fakt mile 😉

barbina, kacka je u nas raz do roka, o to viac sa na nu tesim, dnes nam este ostala zo vcerajska velka bola 😀
mne sa to tvoje brusko za byt take ako moje, len ja ho mam padnute nizsie. to bolo pred mesiacom, to bolo este male, teraz keby si videla....no prihodim neskor aj nejake novsie foto

renatkas
30. dec 2009

kati ja tie fotky nejak extra neprerabam, len upravujem aby sme na nich boli krajsi 😀 ale zaklad je kvalitne odfotena fotka. A co ako kocik?

Dani podarilo sa zmensit fotky?

zuzba ja mavam pichanie v podbrusku skoro stale, teda ja to pocitujem tak, akoby ma to pichalo v krcku maternice, ale az tak ze sa musim vzdy skrcit od bolesti, akoby mi niekto kruzitkom rezal krcok.. a bolesti krizov mam stale. Ja som to zatial nikdy neriesila na pohotovosti, lebo stale ked idem k lekarovi tak ma prezrie a povedal ze to vyzera skvele ze sa mi ani krcok neskracuje ani sa neotvaram, takze neviem cim to je, asi tym ze maly je tak ulozeny a obcas sa tam pomrvy a mna to zaboli. A teraz ako sa otocil hlavickou dole tak uz poriadne ani chodit neviem, obcas to tak zaboli. Ale vsetci sme individualny, ked ta to preslo tak je to fajn a keby to bolo na nevydrzanie radsej zbehni na pohotovost, aspon budes vediet nejake nove info o babatku 😀

tak dnes sme konecne kupili nabytok 😀 a to co mali na sklade nam dali a co nie tak na objednavku za 5 tyzdnov. Manzel ale prave isiel naspet lebo to isiel reklamovat, jedna cela skrinka bola doodierana. Uz sa z toho smejem lebo vsetko co sme kupovali do bytu sme museli reklamovat, nabuduce uz budeme mudrejsi a vsetko hned rozbalime na mieste.

kupili sme toto v tej bledozelenej, bez pisacieho stolika: http://www.intermeble.pl/childrenroom/2708/
postel je sice velka, ale zatial na nej bude spavat moja mama ked pride na navstevu, lebo nechce spat v obyvacke na roztahovacej sedacke 😀 a este dokupime postielku pre mimi v tej farbe 😀
som zvedava co vybavy mm s tou reklamaciou, chudak taky bol nestastny, dovlacil tie velke skrine do bytu a skoro ho seklo a este to musel brat aj spet.

danula.ch
30. dec 2009

Renatka, skusila som v nejakom inom programe co som nasla na PC a z 5mega som to upravila na 0,5mega 😀
znizila som kvalitu a raster, ide to krasne, este raz vdaka, potom prihodim vysledky do albumu 🙂
a ten nabytok je nadherny, musim si ten link ulozit, aby som nasla, ked to u nas bud aktualne, zatial sme u svokry v jednej izbe......

renatkas
30. dec 2009

dani my sme to kupovali v Asko nabytok a cena bola uplne skvela, keby sme to priamo z Polska tak je to este lacnejsie. A som rada ze to moje nasmerovanie pomohlo, si sikula 😀

danula.ch
30. dec 2009

a je to tam 😀
zatial len dva pokusy, ale happy som z toho na niekolko dni dopredu 😀

dufam ze ten nabytok je z tych kvalitnejsich polskych 🙂

barbina182
autor
30. dec 2009

renatkas ..velmi pekny nabytok...a postielku tiež do zelena..ale ked ste to isli reklamovat tak musite este cakať-ale oplatí sa.. 😉 a kolko si za vsetko zaplatila prezrad 😀

danula..moze byť ze tie bruska mame rovnake... 🙂 kolko ma vahu tvoj maly?
a pekne fotečky bola si čaja..pekná nevesta.. 🙂 🙂

Baby kolko mate perinky a do kolko mesiacov ale tyzdnov ich budete bäbetkam obliekať?

Ja už idem spať.-majte sa ..Zajtra sa ozvem. 😀 😝 😀

barbina182
autor
31. dec 2009

ahojte dievcata, prajem vam vesely Silvester a do Noveho roka 2010 zdrave, krasne a poslusne babatka, lahke porody 🙂 🙂

katka22r
31. dec 2009

ahojte kocky no kocik uz kupeny aj poskladany 3 kombinacia plu vajicko nas vysla na 200eur a postielka na 50 aj s matracom....aj ta uz stoji ak spravim foto hodim do albumu a mozete pozerat...ja sa dnes citim taka nesvoja ktovie ci to nieje jeden s priznakov na porod 😒 ...uvidime

garonka
31. dec 2009

sevas Kati no nahoď do albumu nech sa pokochame 😉 drahy bol v Poľsku na nakupoch?

renatkas
31. dec 2009

Ahojte,

danula pekne fotky 🙂

barbi nemame este cely nabytok, len to co mali na sklade, manzel isiel reklamovat len jednu skrinku a tu mu hned dali na vymenu novu, takze sme vcera skladali a o desiatej nam uz susedia klopali na radiator ze je vecierka 😀 Dnes MM maluje izbicku, najskor sme tam mali na jednej stene modru ale ja som sa rozhodla ze tam chcem mat zltu, tak teraz ma co robit 😀 a pridem domov a pekne poupratujem, aspon tam uz nebudeme mat skladisko 😀 cela ta izbicka stala 348 so zlavou, ale este musime dokupit rost a matrac do postele a este babatkovsku detsku postielku a do toho matrac.
ake perinky si mala na mysli? ja ziadne nemam, myslis zavinovacku?

Kati hod fotky, co je to za kocik? my budeme riesit kocik po novom roku niekedy, chceme ho objednat z internetu tak dufam ze do porodu dojde 😀 a postielku za 50 eur aj s matracom? to si kde kupila?
Kati a bojis sa porodu? Nebud nesvoja, ale uz ti to moze prist kazdu chvilu, je uplne bezne rodit v 38tt 🙂

ako sa chystate Silvestrovat? My sme mali pozvanie k jednemu kamaratovi, ale tam bude asi paradna opijacka a neviem do kedy by som to tam zvladla s tymto bruchom, tak asi len vybehneme popozerat nejake koncerty do mesta a potom doma v papuckach 😀 a k svokrovcom na kapustnicu, lebo mne sa dnes nechce varit 😀

tintiniacik
31. dec 2009

fuuuu babulky tak vy už mate kolko veci nakupených a mi iba výbavičku. Kočík vraj priatel kupi ked budem v porodnici a kedže dnes cestujeme domov na Liptov za rodinkov tak by sme mali doniest už aj postielku ak na to zase priatel nezabudne 😉 lebo to on zvykne. Ja dnes ešte pracujem ale iba do 12.00 potom ma čaká troj hodinova cesta autom domov a potom ideme na chatu ale tak strašne sa mi nechce ☹ najradšej by som ostala doma pred telkou ale ked priatel sa na tu chatu tak strasne teší tak ho nemožem sklamat aj ked sa tam budem asi strasne nudit ta´k dufam že to nejak prežijem.

katka22r
31. dec 2009

kocky hodim foto ak ich zmensim teraz ideme k svokrovcom na obedik....postielku aj kocik mm kupoval v polsku v leuchowe...tak ani sa nebojim porodu ale akasi som dnes zvlastna...aj moj drahy mi to uz stihol povedat...a my budeme dvojka doma lezat asi v posteli...nemam akusi velku chut oslavovat s dzusom v ruke 😉

danula.ch
31. dec 2009

ahojte baby, dakujem za pochvaly fotiek, este ze su dobri fotografi..... 😉

barbina neviem vahu maleho, ale dva krat v 27tt a v 31tt mi rozni doktori na sone povedali, ze je maly o tyzden vacsi ako by mal byt, no neviem kolko by to malo byt. najblizsie sa opytam.

my uz mame vybavu takmer kompletnu, to malo co nemame doma je objednane. ale kym som mala bezproblemove tehu, tak som si myslela, ze celu vybavu nakupim v novom roku, ale v mojom pripade by to bol risk. mm by to mozno zvladol aj sam, s mojimi instrukicami 😀 , ale takto mam aspon klud, nemusim sa uz s tym zatazovat a hlavne mam to co sa mi paci 😉. Takmer vsetko som objednala cez internet.

my silvestrujeme pred telkou u nasich, po polnoci pozrieme v meste ohnostroj a bude. titiniacik, vies ako by som strasne velmi s tebou menila tu chatu?

janyka
31. dec 2009

Ahojte babule.
Dani, pekné fotečky 🙂
Kati, pár dní pred pôrodom zvykne viditeľne klesnúť bruško. Nekleslo už?
Ja som bola včera na pohotovosti, mala som bolesti. CTG ok, otvorená na špic prstu, pichli mi mg a išla som domov 😅
Renatka, pekný nábytok ste kúpili, je podobný tomu z BRW, aj tá posteľ je rovnaká, ako máme my. 😉

katka22r
31. dec 2009

noo janyka troska mi kleslo aj mm mi povedal tak uz len cakat...ale vam ktore vladzete poriadne si uzite silvester...ja budem lezat v posteli o polnoci si pripijem s mm a lahneme 🙂

katka22r
31. dec 2009

Tak ako dnes starý rok padá,
nech do Tvojho srdiečka štastie sadá,
zabudni na bolesť a starosti
a preži ďaľší rok v láske a radosti. 🙂

barbina182
autor
31. dec 2009

renatka...hej myslela som zavinovacku...a tu to u nas volaju perinka.. 😀

titinacik..ani ja nemam este len vybavicku nemame ani postielku ani kocik.. 😖 ale chystame sa v najbližšich tt...

danula..tak vahu maleho som donedavna nevedela..povedali mi to na pohotovosti...

janyka... a robili ti na pohotovostii aj ultr.?ked hej kolko mal maly..? 😕

kati..tak to fakt si kupila lacnu postielku..chcem vidieť foto,...my sa chystame kupiť z Ukraj.za 115e..s baldachinom...velmi sa my pačila.. 😉

A Silevestrovať budem tak isto doma,v postieľke pokukame telku a o polnoci pripijeme s našimi..a to je všetko a mam detske sampanske tak budem popijať jahodkové mnaaam,,. 😀 😀 😀

tak zaťial 😲

garonka
31. dec 2009

baby krásneho silvestra vam želám a krásny vstup do noveho roka
hladkajte bruška 😉

barbi ja sa teším na detske šampaňo cherry 😕

danula.ch
31. dec 2009

Mame to ale krasneho postelovo-papucoveho Silvestra 😀
Tak zelam vsetko dobre do Noveho Roka, to uz budeme vsetky maminy a buduci Silvester si to vynahradime 😀

katka22r
1. jan 2010

dobre ranko kocky...barbi hej odfotene mam ale nechce mi zobrat foto do albumu zmansim a stale velke...ale dam urcite ja akosi nemam ani poriadne naladu....my sme nakoniec boli u svokrovcov na pol noc kedze byvaju cca 10 min od nas a od 1 sme uz spinkali....ja som si pripila s normalnym sampanskym,ale ble ja to velmi nemusim no mala aspon spinkala v brusku 😀 ...tak kocky este raz vsetko naj do noveho rocku a stastne porody 😉

barbina182
autor
1. jan 2010

Ahojte dievčatá...

My sme vcera boli hore do 2hej rana...a už som hore nemožem spať...včera maly v brušku radne kopal,asi aj on oslavoval kopancami a presne o polnoci jak sme pripijali tak stikutku mal... 😲
Fajne bolo to šampano nakoniec si z neho každy nalial ochutnať.. 😀 ale pila som aj trošku normalne a tiež mi nechutí...

Už je Januar nase porody sa bližia..a konečne bude mať naše babätka v naručiach.. 😲