Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?
ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂
Katka, no ja som hlavne v 3.trimestri pribrala, este v 30tt som mala +6 kg a v 34tt uz +11 🙂 . Ale je to stale v norme....zatial. Aj brusko rastie ako z vody 🙂
noo kocky ja sa akosi s vahou moc netrapim...ja som mala brusko aj ked som nebola tehulka 😀
baby ja som asi jedina čo ma bruško 128 cm 😅 mam ho akurat, tak ako Katka vraví aj ja som mala bruško aj ako netehuľka 😅
a inač ake kremiky na zadoček babu kupujete? odporučali mi sudokrem, Bepanthen aj aviril no neviem aky kupiť 🙄
Baby, ja by som obvod v páse neriešila. Veď každá sme iná, veď nie sme modelky 😉
garonka, záleží, čo bude bábu vyhovovať. Ja som používala Niveu a bola som spokojná, ale sestrina malá sa po nej vyhádzala. Tá zase používala Sudocrem.
presne tak baby nezaleží ake bruško aka vaha babenka sa i tak poskladaju ako im vyhovuje, švagrina mala babo v krížoch bruško male a chlapček sa narodil s vahou 3700gr a 53cm to bol šok 😅
janyka no veď práve, lebo do pôrodky treba vziať krem aj na zadoček tak neviem aky 😖
presne tak ako pise janyka, kazda sme ina... nie je dolezity obvod pasa...
garonka, to je v pohode podla mna ze mas 128 cm, ale mas krasne velke brusko 🙂
Garonka, v porodnici by si mala dostat vramci darceku novej mamicky vzorku Sudokremu 😉 tak ten nekupuj a uvidis...
Garonka...no inac lacno si kupila..my chceme z Ukrajiny a tam jet taka s baldachynom za 115eura..a kde je ten obchod to nieje na trhu v polsku..neviem ci by sme tam trafili.. 😅
To maš akosy rozložene ten pas 128 a len +8kg.. 😠 😉
Bronula...hm a čo by si chcela chlapca ci dievcatko...?Mam meno bude sa volať Boris Kristían..a mam aj pre dievcatko keby nahodou Lillien Jolie... 🙂 😉
Danula tak ten obvod pasa mam stale rovnaky už asi druhy mesiac...no nie,v 30tt som mala 90cm a teraz v 34tt mam 92cm 😀 tak 2cm...ale nebolo namne vidieť to maš pravdu až teraz od 6mesiaca..dovtedy nikto neveril...lebo nemala som ani brusko..a teraz mam len brusko ale je dost velke gulate sak mam foto kukni 😉
Garonka...ja mam kupeny už krem na zapareniny mm kupil neviem aka znacka potom kuknem a napisem...a aku kozmetiku terab este do nemocky??a to puder na zadocek sa uz nedava 😅 😅 😅
A na postielku sme nakoniec nešli vonku je zima a fuka vietor tak sme nesli ale tento tyzden uz asi bude najvyšši cas...tak dufam sa podarí... 😠 🙂
barbi vôbec nechapem ako to je ja priberam do brucha 😀 ale strie mam zato paradne 😠
v novom targu dnu na trhoch to treba najsť kde to je lebo my sme tam aj zabludili 😅 a zlaty ujo tam predava 😉
tak počkam či dostanem tu vzorku kremu a ak nie drahy kupi tak či tak nejaky, pre prípad ja si vezmem Bepanthen ten je aj na riťuľu, hoci ja si ho davam na bradavky nejake suche mam 🙂
strie ja ich mam na prsiach...ja mastííím vzdyyyy....a dnes rano aj vecer budem som ich cele namastila oliv.olejom tak dufam ze pomoze..a dnes som si kupila caj z listou maliny ale nebudem este piť až neskor.. 😉
barbi, co by som chcela? to je jedno, len nech je drobec zdravucky 🙂
neviem, ale mam od zaciatku take tuso ze to bude chlapcek, takze uvidime ci sa mi to zajtra potvrdi, samozrejme, ak sa nam ukaze 🙂)))
Bronula,tak daj zajtra vedieť..držim palce.. 😉 😉 😉
garonka ja mam kupeny aviril kremik...aj do porodnice som ho zbalila...
barbi my sme baldachyn do postielky dostali ako dar od krstnej mamky pre nase babo,no od svagrinky ale neviem kolko stal musim sa spytat mm bol kupovat kocik aj postielku a ona hned s tamade kupovala....kocik nas vysiel na 200 eur a postielka na 40eur a matrac na 10 eur a ten baldachyn fakt netusim....ale zajtra napisem...
bronula noo my sme do 30tt boli v tom ze to bude chlapcek a zrazu ze dievcatko aj ked si myslim ze to bude chlapcek...no o par dni uz budem vediet 😉
Aku kozmetiku treba este pre bábo...?Ja mam ten kremík na zapareniny,a detsky šampon..to dostalo miminko od mm pod stromček a co este este asi dokupim telove mlieko...a neviem že co napiste..? 😎 😝 😉
ja zatiaľ nemam nič neviem či bude babo kozmetiku aku kupim dobre znašať, aj krem na zapareniny furt vaham aky kupiť, kamoška nakupila haldy kremov Nivea od mydla po telove mlieka a maly sa jej z toho vyhádzal ☹
no moja od zaciatku sa odporuca kupkat najlepsie v cistej vode ziadne sampony akurat na zadocek a predok mydielko...ja mam kupeny olej,krem na zapareniny,krem na telicko,a mydlo...zvacsa znacka aviril a baby batole...a ostatne ako je sampon atd budem kupovat neskor...
baby ja si pamätam ten červeny aviril akym nam maminy natierali riťuľu a aj puder 😀 ja som svojho synovca ako 9 ročna prebaľovala a mne sa veľmi ľubilo ho stale pudrovať aky biely bol 😀
nooo garonka presne a este aj puder aviril mam kupeny mne sa to tiez paci ja som pred 2 r.pudrovala svoje krsniatko a jak to fajne vonalo 😀
mne ten aviril krem smrdel v takej červenej kovovej tube bol 😀 ale dnešny aviril ma prijateľnu vôňu pekne vonia , a najviac som sa ojedla sunaru, koľkokrat ma sestra vyhrešila čo vyjedam z krabice ja som sunar zbožňovala 😀 😀 😀
dakujem barbi, zajtra napisem 🙂
katka noo moze byt, ze si myslim ze to bude chlapcek a nakoniec to bude dievcatko 🙂 ved uvidime 🙂
noo jasne dolezite je aby bolo zdrave
Ahojte babule, ja dnes akosi nemôžem spať 😖 dneska idem do tej rizikovky, tak som zvedavá, koľ 😖 ko tam budem čakať 😝 ...ja do porodky kozmetiku neberiem, lebo ony síce nakážu, ale všetko nám dali. Tak možno len krém na riťulu pre istotu. A s kúpaním je to asi tak, že vo väčšine pôrodníc používajú tekuté mydlá od Johnsons. Ale ja som doma používala Niveu(nám sedela)a to stačí aj na vlásky, šampón nieje treba. Aj to tek. mydlo sme nepoužívali zakaždým, len každý druhý, či tretí krát. A určite telové mlieko, pokiaľ by malo bábo suchú pokožku, čo naša mala hneď po narodení, sa jej šúpali ručičky. Mne ho naša pediatrička odporúčala, naopak asi do pol roka neodporúčala natierať olejčekom. To nám neodporúčali ani v nemocnici. Toľko moje skúsenosti... 😉
Bronula, daj potom vedieť, ako ste dopadli 😉
janyka tak vidim ze taku hnusnu noc som nemala sama...ani ja som vobec nemohla spat,o nicom,ale to bude tym ze stale cakam na to kedy sa mala zacne pytat na svet....
Bré ránko... 😀
No,tak mne sa spalo dobre ale zato som na wc bola asi 5x take prerušovane spanie..ale dalo sa...necitim sa byť unavena... 😵
Ja kupim tel.mlieko ale neviem aku znacku..uvidim...a neskor aj tak vsetko dokupime... 😉
Kati no musi to byť hrozne cakať,,ja bysom už jaka bola.. 🤐 😵 ale neboj malinka sa raz pytat bude... 😉 a si pisala ze si myslela ze do 30tt ze chlapček..a teraz že dievčatko som zvedava čo budeš mať.. 🙂 A budes baliť babo do perinky?A do kolkych mesiacov?už som tu to pisala a nikto mi neodpovedal.. ☹
Janyka.ahoj...Ty mas už jednu babulku doma co keby si nam opisala svoj prvý pôrod..? 😉 😉 len ked chces nebolo to tak dávno.. 😵
Garonka..a ten puder sa stale este dáva...? 😀 😀
barbi noo tak nam zo zaciatku stale ze chlapcek a v 30tt dievcatko tak som zvedava aj ja....jasne ze budem davat do perinky uz len kvoli nozkam aj budem balit do plienok tych bavlnenych a neviem do akeho mesiaca segra mala do 2 mesiaca v perinke ale to nemusis mat stale....
Ahojte,
tak vy ste to tuho pekne popisali, kym som si to vsetko precitala 😀
v piatok som bola na prietokoch, mam ich zase hranicne takze idem zase vo stvrtok 😒 ani maleho mi lekar nezmeral, ani som ho nevidela, bola to taka bleskovka ze som bola strasne nahnevana. A mm si neodpustil poznamku pri recepcii ked sme platili, ze to je biznis a ze aj on by tak chcel zarabat, ze za minutu zinkasuju tolko penazi a za nic.
Zajtra idem k diabetologovi, ten mi zase vynada, no uz sa tesim 😒 je mozne ze som na vahe pribrala kilo a pritom mi padaju tehu nohavice a aj na vyzor som schudla?
Ja mam kozmetiku od svagriny, Sebamed, ona to nepouzila lebo mali atopicky exem tak museli pouzivat specialnu kozmetiku. Ale na ten Sebamed som pocula len samu chvalu. A na ritku kupim Sudocrem, zevraj je najlepsi a da sa pouzit aj na bradavky ked vam ich babo rozkuse.
A tento tyzden ideme tiez kupovat kocik 😀 uz som si zistila kde v BA ho maju najlacnejsi, tak uz si len najst cas 😀
a v piatok mam skusku, opravnu, to mi drzte palce, este som sa vobec neucila.
Uz ste kupili aj plienocky? Ake velke plienky idete kupovat a kolko? Lebo som videla aj 2-5 kg a potom 3-6kg, ja asi kupim tie 3-6kg, len neviem ake velke balenie.
A k tomu pudru, ja mam sice doma detsky puder Johnsons, ale ten pouzivam po holeni (aby som sa nevyhadzala), malemu to davat nebudem.
barbi a ty nevyzvedaj o tych prvych porodoch, kazdy rodi inak a kazdy ma ine skusenosti, uvidis bude to v pohode 😀
inac zevraj do porodnice by sme si mali zbalit aj nejake stare tricko alebo nieco v com budeme rodit a potom to vyhodime, toto je pre mna novinka lebo ja som si nakupila len same fajnove nocne kosielky na kojenie 😀
ahojte 😵
barbi jasne, že sa puder nedáva 😀 len sme si zaspomínali na stare časy 😀 asi krem na riťulu kupim bepanthen no uvidím uvidím 😉
ja som mala dnes nočnu, nos upchaty, ešte aj ten sprej do nosa Sterimar neviem používať taky blby system na ňom je, raz mi bolo horuco raz zima aj spotila som sa a prišla som nato že to je z Magne B6 😕
reni
na jednej stranke kde doktor odpoveda na otazky tehuliek ma na prietoky negatívny názor ani ja som nebola tak neviem či ma pošlu či nie, tu je čo doktor sa vyjadril
Samotné prietoky nehovoria o ničom, naprosto.
Ak plod normálne rastie, je symetrický a má dosť plodovej vody, tak meranie prietokov je úplne zbytočné a stresujúce.
Dynamika hodnoty prietokov ukazuje iba na zhoršovanie stavu POSTIHNUTEHO plodu, teda toho plodu, ktorého placenta nefunguje tak ako by mala. Vtedy sa robia prietoky a ich zhoršovanie nám napovie, kedy máme tehotnosť ukončiť. Nič iné z toho neplynie. Ak si plod tlačí na pupočnú šnúru tak sa dusí a s prietokmi to nemá nič spoločné, tieto ukazujú iba funkcu PLACENTY!!!!!!!
no čo si o tom mame myslieť stresuju nas asi poriadne že?
garonka ale ja mam puder kupeny a mozno ho aj pouzijem moja segra tiez davala,lebo len to malej spravilo dobre

Caute baby, tak ja sa pochvalim, v pase mam 99 cm, este par dni a bude to okruhle 😀, to je od zaciatku tehu +35cm 😕 . Aj tak mi vsetci hovoria ake mam male brusko. A dnes mi zacina 35tt, tak som zvedava kam az to dotiahnem.
Tak barbina na tebe asi ani nie je vidno ze si tehulka 🙂
mne krv z nosa netecie, ale vzdy ked si umyvam zuby