icon

Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?

barbina182
8. dec 2009

ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂

matulienka.d
15. jan 2010

no veď práve, že skoro každá tehu babula chodí na prietoky a ja stále nič......tak neviem, asi sa popýtam mojej doktorky ako čo............ale idem počítať ešte aj čosi dozadu....... 🙂

katka22r
15. jan 2010

skus sa spytat dokt.za to nebiju...ale mne je cudne ked niektory gynek.to povazuju na neskutocne dolezite a iny nie

barbina182
autor
15. jan 2010

kukla som albumik..mas peknu vybavicku... 😉
take hunate som kupila ajja modree..nohavicky.. 😀

barbina182
autor
15. jan 2010

a co ma napadlo baby,,ze ci maleho veci budete prat v normalnom prasku alebo kupite daky specialny...
lebo su take pre deti,aj avivaz je taky pre male miminka..???

katka22r
15. jan 2010

my pouzivame lovelu

matulienka.d
15. jan 2010

nooo, ja som už kúpila Lovelu prášok a je fakt dobrý. Vonia tak babätovsky a je overený. Aj kamarátko ho používa už dobré dva roky........ 😉

barbina182
autor
15. jan 2010

a kolko stal..?a kolko kilovy je..?

barbina182
autor
15. jan 2010

a to je tekuty,alebo ten sypky.. 😀 lebo som dala do googlu a tam je nap.ze je to cxisto pre deti a aj avivaž je lovela..a ze je tekuty ten prasok..ale asi je aj ten granulovy ci jak to mam napisať.. 😀

matulienka.d
15. jan 2010

noooo normálny granulovaný prášok lovela je 1.9kg a ten tekutý je 1,5 litrový.....ja mám teraz ten tekutý, lebo práškový bol vypredaný, a som chcela čoto pomaličky poprať a požehliť, aby ma nič neprekvapilo....ale spokojnosť.........No a ten 1,5 litrový tekutý ma vyšiel na 4 eurá........

barbina182
autor
15. jan 2010

No super cena,,tak ja tiež kupim ale až ked bude malinky na svte.. 😉 ..ja som prala par veciciek a v obyc.prasku...

garonka
15. jan 2010

aj my mame lovelu tekutu a avivaž silan ale v avivaži som neprala vecičky len deky a fusačik a ani plienky neodporučali do avivaže aby nestratili savosť
a lovela vonia ozaj prekrááááááááásne 😵

katka22r
15. jan 2010

ja kupujem lovelu 1.9kg tiez okolo 4 eur

janyka
15. jan 2010

Ahojte babule ....
...veď práve, mm zabudol foťák u rodičov, takže fotky z oslavy žiadne, len video 😠

Katka, ale Barbi má pravdu, pohyb neuškodí, skôr naopak. A keď už sa neodvážiš sama von, tak aspoň tie schody 😉 celkovo pohyblivejšie ženy majú lepší pôrod

Garonka, presne tak, úplne súhlasím. Veď vajíčko bolo navrhnuté pre novorodencov a o nejakom poškodení pri hodinovej ceste nemôže byť reči! Radšej dieťa pripútané chvíľu v autosedačke, ako ho vystaviť riziku. Pri zrážke by tá vanička, ani fusak veľmi nepomohol. Aj na pol kilometri sa môže niečo stať, veď dnes jazdia po cestách samí debili!

Vefi - je fajn, že má maminka teba, želám vám obom veľa síl

janyka
15. jan 2010

Matulienka, záleží od dr. Ja som pri prvom nechodila vôbec, ale teraz chodím k druhému a ten vraj posiela. Ja chodím, ale preto, že som riziková. Skús sa na to tvojho dr. spýtať, ak ťa to trápi

Barbi - ja periem v Persil sensitive. Bez aviváže 😉

...a díky za tie ryby, to som nevedela. Aj tak ich veľa nejem, len pstruha. Alebo v konzerve slede, či makrelu. Ale najzdravšie sú vraj sardinky. Tie ja teda nemusím 😖

janyka
15. jan 2010

Matulienka, krásny kočík ste kúpili 😵

katka22r
15. jan 2010

janyka ja som do 35tt cvicila na predporodnej priprave....a teraz uz len doma na fit lopte ja schody nemusim potom moje srdiecko nevladze...zajtra sa ozvem ak nas pustia po ctg domou 😉

katka22r
15. jan 2010

nikoho tu nieje idem ja sa povenovat svojej polovicke a uzivat si posledne kopance posledne dni lebo clovek nikdy nevie co ma cakat a kedy 😉 zajtra po ctg sa ozvem tak pekny vecer vam vsetkym a krasne vymienanie nazorov v tejto teme 😉

matulienka.d
15. jan 2010

janyka ďakujeme za pochvalu........aj nám sa veľmi páči......... 🙂

no a ja som tiež bola na rizikovke a preto som od 32 tt na materskej...........ale nikam ma neposlala. Liečim sa na vysoký tlak a tep srdca.....

katka držím palčeky........ 😉

inak ja som prala len tekutým práškom a nedávala som ešte aviváž......

renatkas
15. jan 2010

Ahojte,

teeeda vy ste toho dnes popisali.
Ja som bola v praci, mali sme meeting a potom som este vybavovala ostatne veci co som nestihla, od kolegyn som dostala na rozlucku taku paradnu knizku Detsky domaci lekar, su tam vsetky choroby deticiek a aj ako ich liecit, aj prirodna medicina... sa z nej vytesujem 🙂

Potom sme s mm vybehli do Hypernovi, v C&A som si skusala nejaku matersku podprsenku, mala take kosiky ze som si to mohla natiahnut rovno na hlavu 😀 takze som este nekupila, bola taka obycajna bavlnena a stala 20Eur, aj ked tam zas boli 2 ks, ale aj tak taku asexualnu podprdu si kupovat nebudem 😀

vefi drzim palceky aby sa mamine polepsilo.

Vy ste kupovali aj fusak do kocika? Ja som bola v tom ze ho nepotrebujem, ale svokra ma vyviedla z omylu ze ho budem potrebovat, to je dalsich 80 Eur 😒 alebo mozno kupim nejaky obycajny inej znacky ako mame kocik, ale neviem ci sa tam vojde. Aj fusak sa musi prat?

My budeme brat maleho z nemocnice vo vanicke od auta, tu vanicku si viem upevnit na sedanku s popruhmi ako keby to bola autosedacka takze vajicko sme ani nekupovali. Ale moja svagrina vsade nosila malu len v tom vajicku a mala je v pohode, podla mna to neublizi babatku, inak by to asi nevyrabali, snad 🙂

Ja periem v Lovele, bez avivaze, tiez deky a navlecky som prala aj s avivazou, aby to pekne vonalo. Ja mam tu tekutu lovelu so zelenym vrchnacikom, ale mne nejako nevonia 😒

barbina182
autor
15. jan 2010

janyka aj som citala amala letak o persile sensitive...
ale lovelu kupim ked u vsetky chvalite

renatkas
15. jan 2010

barbi ja sa chystam kupit ten persil sensitive, lovela len operie vecicky ale citala som o nej, ze ked sa ti babatko pogrcka alebo sa nieco zaspiny - od mrkvicky a taaak, tak to neoperie.

barbina182
autor
15. jan 2010

renatkas to aj ja uz musim pozhanat tu podprdu... 😀 lebo nemam este kupenu 😀

renatkas
15. jan 2010

dnes som si kupila jednorazove vlozky do podprsenky 😀 je tam 30 ks, tusim johnson znacka.
a aj som sa chcela pobalit, tak som si pripravila zatial veci ktore mam a zistila som ze ked dam do cestovnej tasky plienky, vlhcene utierky, zupan a deku pre maleho, tak sa mi tam uz skoro nic nezmesti 😒

matulienka ja som bola na prietokoch v 30tt a kedze som mala hranicne hodnoty, tak som chodila kazdy tyzden. Ale teraz je to ok, takze neviem ci este niekedy pojdem, asi az v porodnici ked tam budem chodit na kontrolu. A naozaj pekny kocik 🙂

renatkas
15. jan 2010

barbi ale ja ani neviem aku mam kupit, vyzeraju naozaj otrasne niektore, kosiky cez celu hrud 😀 som pobehala na nete a tam popozerala, ale netusim aku velkost. normalne som nosievala 70B a teraz som si skusala 75C a ta mi bola ako tak, kosik ok, o nieco vacsi, ale asi budem potrebovat 80C. Ale zas ked porodim tak asi ten obvod sa mi vrati naspet ako som mala pred tym nie?

renatkas
15. jan 2010

a inac aj ja som dnes mala palacinku, taku tu velku s tiramisu plnkou, cokoladou a slahackou 😀

matulienka.d
15. jan 2010

No veru mala by som aj aj začať s nákupami lebo neviem,neviem, ako to budem stíhať.......Je toho dosť, čo treba, aj pre mňa aj pre malé.
O tej lovele, to neviem, či slabo perie, ale kamarátka ju chváli a perie iba v tom, hmmmm, musím sa ešte informovať.
No a fusak som si zohnala taký starší, ale vo veľmi dobrom stave. Načo dávať navyše ďalšie peniažky, keď to využijeme len chvíľku, no nie? A aj ten som prala...Periem všetko čo sa dá.... 🙂
No a z pôrodnice pôjdeme vo vajíčku domkov.......Nemyslím, že by malej uškodila krátka jazda v ňom.
Dokonca niektoré baby používajú vajíčko aj miesto kočíka /jasnačka, že cez leto/.......ale to sa mi moc už nepozdáva..........

renatkas ďakujem 😉

janyka
15. jan 2010

Aj moja švagrinká prala v Lovele a tiež je špinu nevypralo 😖 ...ja som používala hneď ten Persil, malá bola v pohode, žiadna reakcia. Ale počula som len dobré ohlasy naň.

Renatka - ja mám starý fusak, použijem ten. Ale poznám maminy, ktoré nekupovali fusak, lebo sa im neoplatilo(na konci zimy)a balili detičky do perinky(zavinovačky)a do hrubšej, teplej deky, príp.dvoch. Takže aj tak sa dá 😉

...inak tie koj. podprdy mne sa zdajú väčšie, než je normálne číslovanie 😠 ja nosím košík veľkosť D a kojenecká podprda je mi D-čková voľná 😅

matulienka.d
15. jan 2010

Oh bože, a čo ja s mojími prsiami???? Vraj v tescu majú nejaké dobré kojenecké podprdy a za dobrú cenu...Kamarátka rodila v novembri, tak si ich kúpila tam hneď tri. A je s nimi spokojná....A nevyzerali až tak zlé. Tak to pôjdem asi aj ja omrknúť do toho tesca. Len s tou veľkosťou bude asi trošku problém.... ☹

renatkas
15. jan 2010

janyka ale ja som tam este pocitala rezervu ze sa mi naleju prsia mliekom, takze tak som to brala ze mi bude dobra 😀

a fusak, kedze maly sa narodi vo februari, tak asi pozrieme pocasie dopredu na 15 dni tesne pred porodom a uvidime ci nebude nejak teplejsie, fakt som bola v tom ze ho potrebovat nebudeme. Alebo si zmeriam kocik a kupim len nejaky lacny z inej znacky.

matulienka hej, uz je najvyssi cas zacat rozmyslat co kupit a taaak 🙂

ja som si dnes v praci fotila zmluvu do porodnice, v utorok idem do poradne a idem si zazmluvnit porodnika 😎

renatkas
15. jan 2010

matulienka s velkostou myslis ze mas male alebo velke?
ja mam mensie, z vystuzenych som nosievala 70B ale keby som si mala dat take tie klasicke bavlnene nevystuzene, tak z tych by som asi potrebovala A. A take sa ani nevyrabaju z materskych. Ale vidis, nakoniec C-cko budem kupovat, aby tam bola rezerva, lepsie vacsiu ako mensiu 😀

v Tescu to omrknem, ale neviem. Ja som rozmyslala aj nad tym, ze by som si kupila taku sportovu (ako skratene tielko)a v tom by som kludne mohla aj spavat s tymi vlozkami do podprsenky.