icon

Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?

barbina182
8. dec 2009

ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂

m.i.r.i
17. jan 2010

ahojte..no ja som stale na 104 obvode, ale brusko mi uz nejako pokleslo...
Ten malinikovy caj urcite nesposobuje nic..si precitajte a poguglite..myslim tym, ze nesposobuje kontrakcie ani ziadne vyvolanie porodu ani nic..to je len na ulahcenie porodu, na posilnenie maternice, ale nic vam nevyvola..urcite sa nebojte..
Ja si myslim barbi, ze to je normalne uz take stavy..my uz teraz mame v hre psychiku tiez, sny sa snivaju o porodoch, kazde sklbnutie moze znamenat pre nas cokolkvek..urcite nestesuj..
Urologicky by som ani ja nepila..ved vydrz, onedlho budes..
Ja som mala kamosky na ranajky na navseteve, tak sme mali babovku a osie hniezda s kavickou a tak...take sladke ranajky dnes pre zmenu...na obed drahy vari cicer..to je taka jeho spanielska specialita, tak sa tesim...

barbina182
autor
17. jan 2010

Danula..hej ten malinikovy budem piť...tie stavy mozu byť aj tym ze som asi prechladla,tak preto sa pytam ze ci ho mozem pit uz asi 3noci som spala bez ponožiek a som asi prechladla,,
ale som v teple,,mam teple ponozky teraz a odychujem ,,
Miri a je to asi pravda ze to si uz kadeco namyslame,,,ale uz je mi lepsie,,od noci uvidim co bude teraz v noci ci sa to zopakuje,,a ked ttak rozmyslam tak niesom ani pobalena.. 😖

Zajtra si zacinam baliť... 😔

A bylinkove caje nepijem ziadne len ovocne,,ani zihlavu nepijem,,a neviem ci to ma v noci netrapil aj zapal lebo som ho mala nedavno tak sa mi mozno vratil,,spytam sa dokiho lebo idem piatok teraz na kontrolu.. 😕

m.i.r.i
17. jan 2010

Ja som prave ovocne prestala pit, nejako som mala pocit, ze ma z nich palila zaha..mozno to bol len moj pocit...teraz pijem len feniklovy, rascovy, malinik som zacala a mam aj roiboos a taky nejaky v lekarni som este kupila, ze caj pre tehotne..tak taketo striedam...ovocne mam velmi rada, len mi nerobili teraz dobre...kazda inak reagujeme...🙂
A pekne sa radsej zbal barbi..🙂 Aj ked drobec nech este vydrzi, ale nikdy nevies...a vzdy je lepsie byt nachystana ako potom chaosit a stresovat...🙂

barbina182
autor
17. jan 2010

miri a ten feniklovy a rascovy je dobry,,je v tehotenstve dovoleny?
ja som tiež chcela take ze caj pre tehotne ale nekupila som si,, 😀 ,,a mam rada tie teekane ovocne,,teraz mame prichuť banan + višna,,tak mi chuťi zatial,,ale striedam musim mať aspon 3krabicky ine a striedam,,lebo sa mi prepije,, 😀 😀 😀

A uz si aj idem urobiť caj,, 😅

garonka
17. jan 2010

miri aj mňa z tych ovocnych čajov palila zaha ale brutalne normalne som po nociach nespala do tych čajov davaju umeliny.
teraz pijem čajík pre tehotne Hipp bože ten bol drahy ako des a je jemny a zaha konečne nepali tak som rada.
a aj feniklovy je super a dobry je aj keď budeme kojiť vtedy by babenka nemalo ani bruško bolieť 😵

idem si pomerať brucho či som narastla 😀

garonka
17. jan 2010

no ja mam už 129 cm 😅 😅 😅 😅 😅 😅 a len 9kg na sebe 😀

tintiniacik
17. jan 2010

fuuu garonka tak to aj ja by som chcela velke brusko a malo kg. Mne sa zda že mam strasne male brusko a to som pribrala už 16kg. Nkto mi to ale nechce ani verit že som tak vela pribrala vravia mi že kde ich mam no čo ja viem kde to všetko je

danula.ch
17. jan 2010

feniklovy a rascovy sa odporucaju koli kolike, len neviem ci to len pri kojeni nema vyznam. Ale aj zihlava je dobra, Barbie, ak si nachladnuta tak prave ten by ti mohol pomoct lebo je mocopudny. Alebo aspon pi vela tekutin, vodu najlepsie, aby sa ti precistili mocove cesty. Mala som uz aj oblicky dva krat zapalene, tak so si cosi okolo toho preskakala..... 😖
z ovocnych pali zaha aj mna, hold je tam vela ovocnych kyselin ☹

Budem zase par dni bez netu, ale buduci tyzden nam uz pride rozkladaci gauc na ktorom budeme rok spavat u svokry kym nebudeme vo vlastnom. A tam uz bude aj net, budem pisat castejsie, takze koncom tyzdna sa ozvem zase.
Kati strasne ti drzim palce, budem na teba mysliet kazdy den, potom urcite napis 🙂. A urcite vsetko dobre dopadne 😉

katka22r
17. jan 2010

barbi vela tekutin pomoze a aj voda s citronom aspon mne to pomahalo...

danka dakujem jasne ze napisem renatke a ona vam da vediet...ja sa idem okupat a som zvedava ako ci nas zajtra nechaju alebo nas este poslu domou ale uz mi dost casto tvrdne brusko aj ma boli tak snad sa to rozbehne samo 🙂

pekny vecer vam prajem babenky

tintiniacik
17. jan 2010

Babi odbočím trošku od našej tehotenskej témy. Mam strasnu dilemu neviem ako čo a ked pozeram tak skoro všetky ste tu už vydate tak sa chcem poradit. S priatelom sa chceme v lete zobrat no nevieme sa dohodnut on by chcel malu svadbu čiže pár ludí alebo pri dvoch svedkoch a potom si ist len niekam posediet.Jeho mamina zase chce aby sme mali normalnu svadbu čiže velku a ja by som tiež chcela normalnu svadbu zo všetkým ako sa patrí. On je totiž v tomto strasne tvrdohlavi nechce velku svadbu pretože on nechce aby mu to platili rodičia vraj to je naše rozhodnutie tak prečo tým zatažovat rodičov. Dnes sme sa o tom rozpravali a povedal že mam o tom pouvažovat ako to urobíme, ale ja fakt neviem ☹

katka22r
17. jan 2010

tintiniacik ja ti velmi neporadim my sme mali 100 ludi dokopy ale ak ti mam napisat pravdu je to krajsie ako len zo svedkamy,to by som brala v tom pripade zeby sme boli niekde v zahranici...skus mu vysvetlit ze sa beriete len raz a ze to bude krasne a po druhe niejake peniazky ti pridu aj po porode tak setrite s tychto...neboj bude dobre len mu vysvetli ze aj malinke sa potesi vacsej oslave 😉

barbina182
autor
17. jan 2010

Baby ktory feniklovy je dobry caj aj pri dojceny..?

Titinacik aj ja som mala svadbu len nedavno v lete,,svadbu sme planovali rok mali sme 150hostí,,bola velka,,
a je to krasny zazitok ktory by som si nedala vziať,,mame dvd svadby tak mozem stale pospomínať,,ved princezna si len raz,,
a kolkomas rokou a co on..?

Baby dakujem za rady pijem vela caju teraz aj cistu vodu,,a tym ze sa blizi vecer mi je akosy divne,,dufam ze este je na porod cas,,idem si lahnuť a prikriť sa do tepla,, 😔

tintiniacik
17. jan 2010

Aj nas by tam bolo na tej svadbe okolo 100 ludi .Viem ze svadba je len raz v zivote aspon dufam🙂barbi ja mam 23 a priatel 29.No budeme musiet najst nejaky kompromis aj ked to bude tazke kedze on je strasne tvrdohlavy uz som sa koli tomu tolko naplakala ze sme sa o svadbe vobec ani nerozpravali .No dnes sa nas mamina pytala ci uz mame nejaky termin takze sme zase nacali tuto temu takze som zvedava

m.i.r.i
17. jan 2010

ten feniklovy aj rascovy sa ano ako pisete odporucaju na tvorbu mliecka..ale je dobre pit ich aj uz pred porodom, prave na to...stimuluje tvorbu mliecka..a tiez aj proti tym kolikam potom neskor pre babatko, ale aj pre zenu...je dobry celkovo na dobry traviaci system..

No Tnintiiancik, tak skuste nejaky kompromis..nie 100 ludi, ani dvoch..ale nieco medzi....my sme mali 15 ludi napriklad,najblizsia rodina..tak to nebolo len tak, ze my a svedkovia, ale ti rodicia a surodenci tam boli...dokonca aj sesternica, ujo, teta..ti ktori mohli prist..ale ratali sme povodne 20, len nie kazdy prisiel..a tak sme mali normalne svadbu so vsetkym, len to bolo mensie..ale sme sa aj zabavili..aj najedli, vytancovali..ja som si dopriala byt krasna nevesta so vsetkym co k tomu patri..a nestalo to potom tak vela..a sme to vsetko sami zatiahli...a nasi nam dali potom co oni sami chceli..lebo to rodicom nik nevysvetli, ze nechcema ani fuka od nich...mama sice bola nervozna, ze ani prstom nepohla pre tu svadbu, lebo som si vsetko zariadila sama...ale mali komfort, sme im aj ubytovanie v hoteli zaplatili kedze bolo menej hosti..ide o to si stanovit co je priorita, kto ti je dolezity aby na svadbe bol a sa s milym dohodnut trebars na nejakej zlatej strednej ceste - nech to nie je drahe, ale zas nie take komorne ako on chce...tak si myslim...

renatkas
17. jan 2010

ahojte,

ja som bola cely vikend u rodicov, tak som sa neozvala. Mamina mi kupila 2 velke balenia pampersiek, takze o plienky uz mam postarane. A kupila mi aj take silikonove nastavce na bradavky, som sa strasne na nich pobavila, su to take stuple, ja nemam take na 2cm vytrcajuce bradavky 😀

barbi caj na dojcenie si chcem kupit aj ja, ale zevraj uplne najlepsie je pit vineu, ta je zevraj na dojcenie uplne skvela a aj jablkovy dzus a potom take vselijake polievky, karfiolova a taaak.
Zajtra si kupujem ten malinik, takze mozme zacat s pitim 🙂 Ja zacnem ale len 1 salkou denne, potom budem zvysovat davky.
Inac dnes som mala cely den taky divny pocit presne ako ty, akoby sa mi kazdu chvilu mali spustit kontrakcie. Boleli ma krize, strasne citim ako sa mi roztahuje panva, akoby si tam maly strasne pchal hlavicku a ked sa postavim a prejdem kusok tak mam pocit akoby mi klesalo brusko 😒 Keby este vydrzal krpec 3 tyzdne potom uz by to bolo v pohode.

Kati drzim palceky na zajtra, malej sa evidentne nechce von 🙂 Ale na tvojom mieste by ma uz z nemocnice nedostali a trvala by som na vyvolani porodu, cim dlhsie budes malu prenasat, tym moze byt tazsia a potom budes mat tazsi porod a ktovie ci aj s plodovou vodou nebude problem, len pekne trvaj na tom ze uz tam ostanes. Neboj bude to vsetko dobre a porod bude raz dva za tebou.

tintiniacik ja som sa vydavala pred 3,5 rokmi, mala som do 70 hosti, ale ten pocit ze mozes byt v tych najkrajsich satach, ze si stredobodom pozornosti to ti nikto nezoberie. Ja som po svadbe uz potom kazdemu tvrdila ze keby som sa mala rozhodnut este raz tak vybehneme s mm niekam k moru a tam sa zoberieme, ale to len preto ze uz som si uspokojila tu tuzbu byt obdivovana nevesta. Nas vysla svadba okolo 150tis., ale mam na nu strasne pekne spomienky a byt na tvojom mieste minimalne raz za zivot ti prajem nieco take zazit. Porozpravaj sa s priatelom, vysvetli mu ze my zeny od malicka snivame o niecom takom a ze po tom tuzis.
Nam so svadbou pomahali financne rodicia, isli sme na 3 casti, nasi dali okolo 50, aj svokrovci a aj my a potom sa nam to este vratilo tym ze kazdy nam dal financie ako svadobny dar, takze sme sa nabalili a kupili si z toho auto 😀
A Lukaska by si mala kam dat keby ste mali taku velku svadbu?

janyka
17. jan 2010

Ahojte...
Barbi, v tehu sa bylinové čaje veľmi neodporúčajú piť v tehu. Ani urologický,mne dokonca sestrička neodporúčala tu spomínanú žihlavu(mám rada žihlavový čajík), vraj odvodňuje a v tehu to nieje žiadúce. Niektoré byliny možu vyvolať kontrakcie, tak pokiaľ nemusíš, tak nepi. A ak čajík, tak len ovocný, šípkový, alebo rooibos...a nestresuj sa prosím ťa zbytočne predčasným pôrodom. Falošné kontrakcie môžeš mať už aj teraz 😉

Tintiniačik, tiež si myslím, že nájsť kopmpromis, veď nemusíte mať 100ľudí, len tých najhlavnejších. Ja som sa vydávala tehu, s bruškom, svokra nás ukecala len na tých najbližších ľudí, nemala som ani šaty. Oslava, len obed doma s cca 15-timi ľuďmi. A poviem ti, stále rozmýšľam, že sa zoberieme ešte raz, ale tentokrát so všetkým, čo k tomu patrí. A nedám sa už odhovoriť. Vravia mi, že keď chcem mať pekné šaty, môžem ísť aj na ples. Ale to nieje ono, to potom nebude len ,,môj deň"...ale to plánujem až keď mi deti trochu podrastú, hlavne toto druhé, aby si to aj ony mohli užiť.

Renatka, aj ja mám také pocity už pár týždňov, ako by mi bruško klesalo a mám pocit, že malý mi vypadne. Tak, hádam je to normálne,keď aj vy máte také pocity 😉

tintiniacik
17. jan 2010

Dakujem pekne babulky budeme sa musiet nejak dohodnut aby to obom vyhovovalo a aby sme boli vsetci spokojny.Pred hodinkou som docestovala do Hlohovca takze tu budem v nasom bytiku sama uz teraz mi je samej smutno.Priatel musel ostat doma na Liptove po tej operacii a ja musim este tento tyzden do prace hadam nejak vydrzim

katka22r
18. jan 2010

kocky ahojte ach to nase zdravotnictvo...este malo prenasame takze ak nic do stredy tak o 11 prijem isty a plus vyvolavacka 😒 ...snad sa nieco rozbehne idem dnes na loptu aj na schody...ale vravela ze podla kontrakcii uz by aj mohlo ale byvam nedaleko porodnice tak dobehneme 😀 ...ale lepsie domalezat ako v nemocke nie?

barbina182
autor
18. jan 2010

Dobre ránko...

Renatkas tak potom mi daj vedieť že ci ho už mas ten vajik malinikovy a zacneme piť na raz,,ja ho budem piť tiež iba 1x denne,,ale neviem ci rano alebo večer či je to jedno... 😒
A na TO DOJCENIE VRAJ JE DOBRA AJ polievka,,hned po pôrode,,a o tej vinei som nepocula ale diki za infosku.. 😉 ten pocit som uz tuto noc nemala tak to fakt len asi poslickovia,, 😕
som si fajne odychla a spala uz od 21hod samozrejme s prestavkami na wc.. ☹

Janyka a ti sa nechystas piť ten malinikovy cajik aj ti si uz v 35tt..?
a ten roibos mi v lekarni odhovorili,,tak neviem,,maju ho tu v obchode obycajna znacka len napisane ze roibos tak ten si mozem kupiť..?ci ti aky mas,,?
Ale vies ja som o nom citala tiez na nete tak neviem preco ma lekarnik odhovoril.. 😨

Miri a ten feniklovy si kde kupila v lekarni ci v obchode,,ked je dobry tak si kupim,, 😉 ked vsetky pisete ze heej... 🙂

Idem si dať spršku...lebo ma boli cele telo aj križe a to hroznee 😒

barbina182
autor
18. jan 2010

kati samozrejme ze lepsie doma a ked mas blizko nemocku tak nevidim problem a kolko uz prenasas..?a co ti robili v nemocke len ctg.?

katka22r
18. jan 2010

no 4 den o dnes ctg,ultr,pldovka je v pohode...a je jej akurat...potom prietoky....a vaginalne vysetrenia

vefi89
18. jan 2010

katka a keď už toľko prenášaš, neajú ti vyvolávačku???
a po kom máš to bábo, také lenivé? 😀 😀

janyka
18. jan 2010

Ahojte, pekné ránko.
Katka, ja poznám baby, čo prenášali aj 2tt, lebo bolo všetko ok. Viac ako 2tt sa nemôže, to už pôrod vyvolajú bez debaty. No, je to asi na zbláznenie, toto čakanie, však? Veď mi čakáme s tebou 😉 ...tak si ešte užívaj posledné dni, bo bruško bude potom chýbať 😵

Barbi, mne najviac chutí od Klemberu. Aj keď najlepšie a najkvalitnejšie čaje sú sypané čaje. Ja sa ten maliník nechystám piť vôbec, na také pokusy som ja neni. Odradili ma pokusy pri prvom. Poctivo som masírovala hrádzu v domienke, že sa vyhnem nástrihu a dr. sa len zasmial a spravil šmik a bolo 😠 takže tento krát sa vyhýbam akýmkoľvek pokusom, keď aj tak to vyzerá na sekciu, bo malý lenivec sa nechce otočiť 😖
A rooibos kľudne môžeš piť, ten môžu aj malé deti, aj tehulky 😉

tintiniačik, to si neni ďaleko odomňa, nr 😉

ja idem dnes do poradne, som zvedavá, čo mi povie...a na obed hranolky so syrom 😵 juuj, to sa moje bruško poteší. Len mm nekúpil tatarku 😖 veď nemusí byť všetko nezdravé,,,,dáme kečup 😀

renatkas
18. jan 2010

Ahojte,

ja som od rana v praci, ale nemam tu sefku takze som porobila co trebalo a idem domov, nakupim, nieco ukuchtim a budem pracovat z domu 🙂

Kati jaaaj s tebou je to ako telenovela, sa to vlecie 😀 ale ja som nad tym minule rozmyslala, ze ono tie datumy co urcia lekari ani nemusia byt take spravne, co ked prislo k ovulacii ovela neskor a tym padom neprenasas 😀

Barbi prave sa chystam do lekarne si ten cajik kupit.
Inak ja pijem kazdy den aj zeleny cas, ale ten sa zevraj nesmie, neviete preco? Teraz v tehu ho uplne milujem.
Barbi feniklovy caj je na prdy 😀 aby si nemala zastavene prdy, to sa dava babatkam aby ich nenaduvalo.

tintiniacik
18. jan 2010

Neboj nic Kati pekne dnes pocvic na lopte,poprechadzaj sa a malicka sa hadam nejak rozhybe a vypyta sa sama🙂ja uz som si poupratovala,poprala a navarila tak sa idem napapkat a potom oddychovat kedze zajtra poobede uz idem do prace,ale do piatku to nejak vydrzim a potom ma už čaka MD.

katka22r
18. jan 2010

vefi teraz ti tak lahko nedaju vyvolavacku...ony cakaju ci nevyjde samo...

renatka no vidis aj telenovely na slovensku sa mozu rozbiehat 😀

m.i.r.i
18. jan 2010

Kati, no tak len cakaj moja..verim, ze babo vyjde samo...ked bude velmi velke, to tiez nie je sranda porodit...drzim paluchy..ta ale nechaju cakat riadne..

Barbi, ja mam feniklovy caj z lekarne..ale maju dobry aj v DM, aj odtial som mala...a ano, je aj na prdy 🙂 A tiez co spominate tu polievocku- tak aj to som citala, rascova polievka je super na mliecko tiez...ja si uz teraz pridavam rascu preventivne do mnohych jedal..neuskodi..tiez pomoze na prdy 😀 Ja zas som taka janyka, ze radsej si dam aj malinik, aj fenikel aj rascu..ved nicim si neuskodim a aspon pre ten pocit, ze MOZNO si pomozem 😝 Ak nie, tak nie...ale aspon bude pocit, ze som pre to nieco robila..
S tou hradzou som to tiez zvazovala, ale neviem sa na to podujat..asi to risknem bez toho...a tiez si myslim, ze zalezi aj na inych faktoroch ci take veci pomozu...genetika, stavba tela., velkost babatka a podobne veci...ale co neuskodi, aj ked nepomoze, tak nevadi 🙂

vefi89
18. jan 2010

katka a čo keď budeš rodiť 7kilové dieťatko ako tá číňanka? 😝 😀 😀

barbina182
autor
18. jan 2010

Renatka a kedy ho budes pit ten malinik rano,ci vecer ci to je jedno,,
Ja idem do mesta s nasimi tak kupim ten feniklovy caj,,a aj recepr si idem vybrat doki mi predpisal klion d 100 vag.cipky,,ale ja som ho vobec bnepocuvala a to pred vcerom mi mozno aj preto takejemne pichanie bolo,,tak si idem kupiť a uživať ich,,

Janyka,,mnam hranolky a syr,,chutky maaam aj ja na teke daco,,ale mozno sobotu si spravim,, 😉

A o ten zeleny caj som aj ja citala ze sa nesmie daj si so google a precitaj.. 😉
ale raz za cas nemoze uskodiť ja som mala dnes zase kavicku,,nescafe 3v1,,lebo ma hlava bolela a veru ma aj presla,,

no ja idem a potom tu budem lebo mm ma poobednu a doma bude až o 23hod,,tak ja sa budem nudiť,,

vefi nestras take velke babo,,kolko ma tvoje,,?moje malo v 31tt 1750g,,a teraz neviem vobec kolko mohlo nabrať... 😀 😀

vefi89
18. jan 2010

barbi, mne váhu vôbec nepovedal. 😒 ale mne to nevadí, aspoň nestresujem...mne stačí keď povie, že je všetko oki 🙂