icon

Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?

barbina182
8. dec 2009

ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂

katka22r
20. jan 2010

tak sa majte ja odchadzam....bude mi chybat vasa podpora v nemocnici....drzte palceky nech nam vyvolavacka rychlo zaberie 😒

vefi89
20. jan 2010

katuš, držím palčeky a potom sa čo najskôr ozvi 😉

m.i.r.i
20. jan 2010

Kati, drzime palce!!

janyka
20. jan 2010

Katka,držíme palce a myslíme na vás 😉

Baby, čítala som, že niekde posielajú do nemocnice na ctg od 36tt ale niekde, ak je všetko v poriadku, tak sa posiela len raz, pred pôrodom. Aj jedna známa, čo čakala so mnou v nemocke na ctg, tak tam bola prvý krát, že dr. ju poslal 3 týždne pred pôrodom. Ja som tiež nebola pri prvom ani raz, až pred pôrodom 😉

Barbi - včera mi prišiel mail pre bruško a tam píšu, že maliník je vhodný piť od 35tt a okopírovala som ti to:

V tomto týždni môžete začať piť čaj z malinových listov. V lekárni ho kúpite pod názvom malina – ostružina a pod. Má schopnosť uvoľňovať svalstvo panvového dna a zároveň odstraňuje jedy z nášho tela, čistí. Taktiež podporuje látkovú výmenu, vylepšuje celkový zdravotný stav.

Pite ho na začiatok 1 pohár denne ďalší týždeň 2 poháre denne, ďalší 3 poháre atd. Ale maximálne 1 liter čaju denne. I s ostatnými, ktoré si urobíte.

Je vhodné, ak vám to personál dovolí, popíjať ho aj počas pôrodu.

Niekedy sa môžu vyskytnúť drobné vyrážky na brušku, to je prejav toho, že telo vylučuje látky nevhodné pre organizmus. V tomto prípade znížte o pohár množstvo vypitého čaju a nahraďte ho čistou odstátou vodou.

Príprava: 1 malú lyžičku listov zalejeme cca 2dl vody.

...takže, ak máš v pláne ho začať piť, tak už môže začať 😉

renatkas
20. jan 2010

Ahojte,
tak ja som len pred chvilou vstala 😝 celu noc som nespala, navtevu sme tu mali asi do 23:30, esteze susedia su na lyzovacke a nebuchali na radiator. Dnes som aj chcela ist do prace, ale nedalo sa, tak robim z domu.
Som im robila take sunkove rolky plnene vajcovou pomazankou, strasne to bolo dobre, mm robil taku tortu kym som vcera bola v praci, a klasika cipsy, alkohol a taak. (ja len na vinei). Dnes som mala ist k diabetologovi ale nesla som, by mi rovno nasadil inzulin po tych maskrtach.

barbi ja latkove plienky neberiem, donesie mi ich mm pri odchode z nemocnice, na prebalovanie mam plienky 28ks lebo v nasej nemocnici nam nejake daju,ked bude malo mm prinesie, a tu supravu pre seba mas naco? ja si beriem pre seba len 2 nocne kosele (v zivote som nocne kosele nenosila) a zupan. jaaaj a prezuvky nezabudni 😉
deku pre malinke, uterak, ja mam aj krem na bradavky, kojenecku podrpsenku, vlozky do podprsenky. Tie jednorazove nohavicky este nemam, ked ich budem potrebovat tak mi ich vybehne niekto kupit do nemocnice, tam ich predavaju, lebo este sa nevie ci budem rodit normalne alebo sekciou.

tintiniacik
20. jan 2010

Ahojte babulky pred chvylkou som sa vratila z poradne robili mi aj ultrazvuk drobec je uz dole hlavickou a ma 1870g takze som spokojnejsia ze je vsetko ok.Len mam malo zeleza tak mi nieco predpisal

renatkas
20. jan 2010

miri dnes sa mi s tebou snivalo, ze som bola aj dnes v tej poradni v nemocnici a som ta tam videla, mala si polodlhe rysave vlasy 😀
tak ako to dopadlo a co ti povedali?

janyka dik za info, ked sa trosku uclovecim (ucesem, namalujem) tak vybehnem do lekarne 🙂

renatkas
20. jan 2010

tintiniacik ja beriem zelezo cca od 20-teho tyzdna, actiferrin 2x denne (niekedy na to zabudnem). Aku si mala hodnotu hemoglobinu? teraz je to uz normalne ze sa ti vo vacsom mnozstve odburava zelezo, ked si das tabletku, nemala by si mliecko a cierny caj, lebo sa ti to zelezo nevstrebe.

tintiniacik
20. jan 2010

Mne tiez predpisal to iste co uzivas ty a HGB mam 117

renatkas
20. jan 2010

tintiniacik to nemas take zle, ja mam 104, myslim ze spodna hranica je okolo 120 alebo 124, neviem presne.

janyka
20. jan 2010

Baby, vy máte šikovné drobce, ten môj sa nechce otočiť 😒 ...takže maliník piť nebudem, pretože dr. vravel, aby som počítala so sekciou, tak sa na ňu začínam psychicky pripravovať. Ja beriem železo od začiatku, lebo už vtedy som mala zlé výsledky...a malý má štikútku 😕

katka22r
20. jan 2010

v rychlosti az na piatok nam pichnu vyvolavacku,este cakaju ci sa nerozbehne samo...ozvem sa

barbina182
autor
20. jan 2010

Kati držim obom palce,,nech to mate už za sebou 😉 😉

Janyka dakujem ti za info o maliniku začinam ho piť uz od 23.januara,,to uz budem 36tt +5dni takze trosku neskor ho zacnem,,ale dik,,Ta možno to aj nas tak poslu ze pred porodom len raz na to ctg,,ja uvidim co mi povie teraz na piatok,,akurat viem ze ultrazvuk mi bude robiť,,sa tesim...
😀

Renatkas ani neviem naco mi bude ta suprava ale beriem ju nech to mam po ruke nocnekosele som ani ja v zivote nenosila,,a mam ich 2 + 1 si planujem este kupiť,,aj zupan mam biely,,a tie ostatne veci tiež mam akurat tu masticku na bradavky nemam to aku mas akej znacky?a z lekarne?kolko si za nu dala napis mi info... 😀
Si spomenula Vineu aj ja by som si dala 2deciii 😝 ..

Titinacik aj ja beriem zelezo take zlte male tablety,,Sorbifer durulex,, 😀 a mam ich od 18tt.ale nepijem možno len raz za tyžden... ☹ a renatka pise ze sa nesmiemlieko a ja ked vypijem aj tu tabletu tak aj mliecko si davam to somnevedela,, 😒

A moj malinky tiež ma často štikutku,, 😲

janyka
20. jan 2010

Katka, s tebou je to už napínavejšie ako v seriály 😲 držíme palce!

Ešte som zabudla k tým pohybom. Takú blbosť som ešte nepočula, že 2 hodiny. Ale fakt je ten, že bábo kope a mrví sa aj zo sna. Keď som raz bola na ctg, sestrička mi malého začala budiť, že nesmie spinkať a napriek tomu že spal kopal, no ale keď ho zobudila, tak to bol obrovský rozdiel 😀

Barbi, môj máva vždy večer štikútku 😕 ...aj ja som pila Sorbifer Durules, ale nerobil mi dobre, tak mi zmenil na Maltofer + kys.listová. Ten chutí ako čokoládka, rozchrúmem a zapijem 😀

janyka
20. jan 2010

Aj u vás tak krásne svieti slniečko? 😵

matulienka.d
20. jan 2010

Ahojte babule moja,
no tak ja som tu nebola do soboty rána, ale teda, vy píšete ozaj ako dračice, normálne ma oči rozboleli z toľkého čítania.... 🙂

Barbinka moja, my už máme aj postieľku, aj matrac, ale ešte nieje postavená, to urobí moj pán manžel, až keď budem v nemocke, načo mi bude už teraz strašiť v spálni.......

Janyka, nám dnes slniečko nesvieti..... ☹ Tu sneží....Tomu počasiu asi fakt šibe. No des...........

renatkas
20. jan 2010

janyka aj u nas svieti slniecko, len ja som zalezena vnutri. Babule dnes som doma cely den a neviem co zo sebou, mam doma aj mm ale nudim sa jak svina, uz som aj zehlila, nieco popracovala na notebooku ale neviem obsediet 😒 Co robievate cely den?

Barbi mne doniesla svagrina tieto kremiky:
Bioclin: Multi-Mam kremik (lekaren)
Bioclin: Mullti-Mam naplaste (lekaren)
Babylove krem na bradavky z DM-ky, ten je podla mna aj cenovo dostupnejsi, neviem ale presne co stoji.
Jej to ostalo este po malej, skoro vsetko je plne, takze zbytocne budem kupovat ked to ma expiraciu do 2012 🙂

Aj my mavame stikutku aj 3x za den, zacalo to tak tyzden dozadu, pred tym sme ju mali len par krat.

m.i.r.i
20. jan 2010

Ahojte,
Kati, tak stale nic? No ta natahuju riadne..Moja zlata...
Reni, tak som doma z poradne...no my sa zaciname otvarat...mne od pondelka zacalo tvrdnut brusko a take tlaky dole zacali...vcera bolo trosku lepsie, dnes zas dost tlaky a maly je aktivny..doki ma vysetril a ze citi hlavicku uz zosunutu a ze sa jemne otvaram..vo vnutri to je este zavrete, ale povedal, ze to vidi na skorsi porod ako na termin. Ze kedykolvek to moze prist.. a ctg ze tiez robi az pred porodom..ze ked nie su komplikacie, maly kope a tak, tak nie je dovod...odhaduje ho tak na 3000-3200 g teraz a ze teda jeho telefonne cislo mam..lebo to moze prist kedykolvek 😝 Tak som ja zvedava..a Reni, rysave vlasy nemam 😀 ...ale je to sranda, lebo aj mne sa tak sniva s babami z fora a tak...a o porode uz asi tyzden..ale ziaden strach nemam, len uz asi psychika riadne naraba...
Ja si beriem do nemky tiez teda tu koselu, co mi poradili ze pre istotu..a jedno bodynko a dupky pre maleho ( okrem tej ciapocky a rukaviciek co ziadaju), kedze mi tiez poradili tie babenky co uz rodili, ze pre istotu to treba mat, ak by nahodou uz nemali erarne vecicky...inak viacmenej podla zoznamu + zupan...ale my byvame blizko pri nemke, tak mi drahy donesie do bude chybat..
dnes som bola vyplatit epi aj otecka pri porode..tak hadam sme pripraveni...
A tiez beriem Sorbifer, ale tabletky, nie sumive nic...a znasam to v pohode..

renatkas
20. jan 2010

miri to mas dobre ze sa uz otvaras, nemusis to mat presne v 40tt, ked je maly donoseny,nie? A na to EPI si sa objednavala na to poucenie alebo si tam len prisla ked ste si to vybavovali? mna dnes cely den picha odspodu,maly sa vkuse mrvi tak asi preto. Ale tiez by som prijala porod v 38tt, jaaj uz aby to bolo 😀

barbina182
autor
20. jan 2010

janyka u nas padal sneh,,a slnko nesvieti je zachmurene pocasie,, 😒

Matulienka,,tak ti si tu dlho nnebol,a co ako sa mas ako sa ti darí..?My mame tiež postielku doma ale poskladame neskor tiež by nam zaberala teraz este zbytocne miesto,, 😉

Renatka tak ja tie kremiky nekupujem ked mi bude treba tak mm zbehne do lekarne,,a ja sa tiez nudim doma,,ale ta citam si casopisy a na nete som,,a papapam stale daco,,neviem kolko som zase pribrala za tie 2tyzdne co som bola na poradni,,potom aj vedieť kolko ti,,minule som mala len +1kg. 🙂 V posled.mesiacoch sa pribera najviac ci najmenej uz neviem,,??? 😕

Miri ti to mas fakt este keby si tyzden do 39tt a mozes rodiť tak je to najlepsie,,a nie pretahovať dufam ze aj ja budem mat tak ze samo prirodzene sa zacnem otvarat a nebudu mi musieť vyvolavacky davať,,ale uvidime,,este mame pred sebou par tyzdnou.. 😔 😵

renatkas
20. jan 2010

barbi ja som pribrala 2kg od poslednej poradne.

babulky ktora z vas ma zaclony z tej firmy Alen? Tusim minule to tu niektora pisala ze tiez mate odtial zaclony, potrebujem nejaku info.. som si to objednavala cez internet a neposlali mi vobec nic k tomu, ani objednavku, ja nemam v rukach nic ze by som nieco objednavala a tak som im napisala ze kedy to bude a nech mi poslu mailom objednavku a oni ze ju prave expedovali a objednavku prilozili do balika. Ale ja to nemienim prevziat, zaplatim kopec prachov a nebude v baliku nic a ja si mozem piskat, ani reklamaciu by som si nemala ako uplatnit ked nemam objednavku. Som zvedava co mi na to odpisu a ci mi tu obednavku poslu alebo nie. Preto chcem zistit ci maju len tak blbo urobeny e-shop alebo su to nejaky podvodnici..

m.i.r.i
20. jan 2010

Reni, na to poucenie sa nemusis objednavat...treba tam prist medzi 13:00 - 14:00 akykolvek pracovny den, tam uz iste hlavne okolo jednej bude viac mamiciek...ak nie tak zaklopes, teta ti tam da taky papier o epi co vyplnis, daju ti nieco precitat, pozvu ta dnu a daju peciatku...ktorykolvek den mozes ist, maju to tam napisana aj pri dverach, ze tieto veci robia kazdy den...bez objednania..a potom s tym papierom od nich pojdes do pokladne vyplatis epi 106 EUR..
Barbi, tak tak ja myslim..39tt by bolo idealne..no uvidime..mozno ze teraz nieco a nakoniec si to maly rozmysli..hihi..ale mam taky pocit z okolia, ze chlapci sa nejako skor tlacia...skor kocky co prenasaju maju dievcatka..mozno je to nahoda..ale tak sa mi zda 🙂

barbina182
autor
20. jan 2010

baby bola som pred 10min na wecku a utieram sa a krv na papieri,,ale s konecnika mala ste to niektora co to moze byť,,? ☹

tintiniacik
20. jan 2010

Reni ja som si odtial objednavala zaclony no nepamatam si ci mi poslali aj nieco mailom ale asi len to ze objednavku zaznamenali.No vzdy mi vsetko prislo taktiez aj mamine ktora odtial objednava a nemuseli sme riesit ziadne reklamacie

renatkas
20. jan 2010

barbi nemas hemoroidy? nemala si tvrdu stolicu? ked ta to bude boliet, kup si v lekarni mast z dubovej kory, robia aj homeopaticku, ja som to raz mala a pomohlo to.

tintiniacik takze sa nemam obavat ze by mi poslali nieco ine? si ma ukludnila 🙂

matulienka.d
20. jan 2010

renatkas
no ja som objednávala záclony, ale ešte minulý rok, nič sa neboj, určite je všetko ok. Mne tiež poslali len mail, že evidujú moju objednávku a do týždňa mi prišli obšité záclony a všetko bolo v poriadku. Je to v KNM ten obchod, ja pochádzam asi tak 10km odtiaľ....Takže som mohla zájsť aj osobne, ale sa mi nedarilo, kvôli práci.
😉

matulienka.d
20. jan 2010

barbi
no ja sa mám ako tako.....moje dieťa sa rozhodlo, že ma bude týrať svojími pohybmi čím ďalej, tým viac, takže niekedy mi až vyliezajú oči, čo dokáže robiť vo vnútri.... 😉
manžel je v práci vo Zvolene, takže som sama domka, tak som bola na víkendík u mojej mamči, preto som dlho nebola, ale už som tu......... 🙂
a skús veru nejakú tu mastičku na hemoroidy, určtie pomôže, ja som mala problémy na začiatku tehu, ale teraz si musím zaklopať je to OK....dúfam, že sa to nezmení ani po pôrode....

danula.ch
20. jan 2010

Caute baby, aj moj malinky je o dva tydne vacsi ako by mal byt, ak bude cakat az do terminu, tak 4kg to istia 😅

Nesexujeme uz od konca 6.mesiaca, lebo aj koli tomu som potom skoncila v nemocnici na 2 tyzdne. Ale teraz je to uz OK, ze by to mohlo vyvolat porod, co by mi uz o tyzden vobec nevadilo 🙂 , tri mesiace abstinencie boli az-az..... 😀

garonka
20. jan 2010

danula

hura aspoň niesom sama lebo doki kukol na mňa vražedne že maly je veľky i hlavičku ma väčšiu teda o dva týždne ale to vraj neva a trepol mi že bude to ťažky pôrod, no super a ja som važila pri pôrode 3700 g a môj drahy 4100 g tak parada aspoň sa potrham dufam že nie