icon

Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?

barbina182
8. dec 2009

ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂

petraw
20. jan 2010

ahojte 🙂

katke držím palce nech to má čím skôr za sebou 😉 a hlavne nech sú v poriadku 🙂

baby mne robili nástih pri malom, ani by som nevedela keby mi to muž potom nepovedal, ja som stým spokojná, nebola som potrhaná ani jeden vnútprný steh a vonku mi šila len ten nástrih, nechodila som ani ako kačica a hneď som mohla aj normálne sedieť takže takáto moja skúsenosť 😉 ale každý pôrod je iný, každé dieťaťko je inak veľké atď... ale myslím, že sa toho nemusíte báť 🙂

mňa zajtra čaká poradňa tak som zvedavá ako rastieme 🙂

renatkas
20. jan 2010

peti a hojilo sa ti to v pohode? nebolelo to ked sa to hojilo?

petraw
20. jan 2010

hojenie bolo v pohode, žiaden problém nebol a stým bolenín, jasné, že som to cítila ale veď som rodila 😀 myslím, že aj bez nástrihu by to bolelo
ono to bola ale taká bolesť, skôr keď som dlhšie stála alebo chodila tak som to cítila viac, inak pohoda 😉
asi dva týždne po pôrode som sedela v tureckom sede a segrenka na mňa čumela ako puk 😀 😀 😀 ona si nemohla dobrý mesiac len sadnúť 😉

matulienka.d
21. jan 2010

Dobré ránko,
renatkas, no to hej, ale to je fakt len niekedy, že ideme na ten čajík. V dnešnom uponáhľanom svete nikto nemá nikdy čas - poväčšine. ☹
Ale keď už predsa, tak sa to fakt oplatí na chvíľku sa vyvetrať....... 😉

Inak, baby, vy čo užívate železo, tak ho užívate preto, lebo vám ho doktor predpísal, lebo ste mali zlé výsledky, alebo len tak preventívne ste si ho kúpili a užívate ho?????
Mne doktorka nič také nepredpísala, vraj krv mám v poriadku, ale kamarátka mi hovorila, že by som si mala preventívne v lekarni kúpiť železo a papať ho, aby som ho nemusela jesť po pôrode.
Tak neviem..............Čo vy nato?

petraw
21. jan 2010

dobré ránko 🙂

matulienka.d ja beriem železo, lebo som mala troška horší krvný obraz tak preto mi ho doktorka predpísala
podľa mňa ak máš krvný obraz v poriadku netreba do seba zbytočne niečo pchať, určite papáš aj nejaké vitamínky pre budúce maminy tak tam je železo tiež obsiahnuté

po pôrode ti urobia krvný obraz a keby sa im niečo nezdalo tak ti to železo nasadia už v pôrodnici 😉

matulienka.d
21. jan 2010

petraw,
no a preto mi kamarátka povedala, že aby som ho začala preventívne jesť teraz, lebo potom budem mať problém na wc.......hehe......ale asi máš pravdu, už toho aj tak do seba pchám až priliš......mám aj vitamíny, beriem tabletky od tlaku no tak ja len tak, či náhodou niektorá z vás to železo je len tak preventívne a nie na odporučanie lekára............ 😉

tintiniacik
21. jan 2010

Ahojte tak a ja des opät v práci ale už iba dnes a zajtra a nastup na MD no už teraz sa mi tu nechce trčat do 18.00 a večer ma zase bude boliet strasne chrbatik

renatkas
21. jan 2010

ahojte.

matulienka ked mas dobry krvny obraz, tak neber zbytocne to zelezo, strasne zapeka. Ja som mala zle vysledky, este aj pri brani zeleza ich mam zle, takze to zelezo dostavam na predpis. Ale keby som mala hodnoty v poriadku, urcite to zelezo neberiem. To ze neberies zelezo neznamena ze budes po porode anemicka, to pocujem prvy krat 🙂 a dost zeleza mas aj v strave a ani o tom nevies 😉

matulienka.d
21. jan 2010

tintiniaci,
tak to veru dlho budeš v práci....No ja som doma a radšej by som bola v práci lebo sa nudímmmmm....straaašne....veď uvidíš, keď nastúpiš na MD. Ja som na MD od 32tt a ide ma poraziť.......... 😀

tintiniacik
21. jan 2010

No len ja som mala teraz dovolenku skoro 3týždne a prinutit sa tu teraz sediet a počuvat tých ludí sa mi fakt nechce ☹

renatkas
21. jan 2010

tintiniacik nezavidim, ale aspon si medzi ludmi 😉
ja sa doma priserne nudim, tak len beham po nete a rozmyslam co na obed, dajte nejaky tip. Chladnicku mam vybrakovanu, do obchodu v takomto pocasi nerisknem ist, auto je v servise na vymenu oleja... takze asi bude len sackova polievka a nejaka ryba.

ja sa tak nudim, ze si prave idem zapnut system a idem pracovat, aj tak som to dost dlho odkladala a vcera som toho vela neporobila.

tintiniacik
21. jan 2010

No len niekedy počuvať tých ludi je strasne už ráno som tu mala jednu pani na reklamáciu a koniec

matulienka.d
21. jan 2010

heh, ty si môžeš aspoň zapnúť systém a pracovať, ale ja fakt nemám do čoho štúchnuť....no katastrofa, ešteže mi teraz volala kamarátka, že dostala priepustku od manželíka, bude pri detičkoch a ona môže na chvíľku odbehnúť ku mne na kavičku, inak by ma asi trafilo....a poobede príde ďalšia várka kamarátok, tak to dnes nebude také najhoršie............

nezávidím ti veru tintiniacik, ja som robila na fakturačnom a veľmi dobre si viem predstaviť tých ľudí, ako dokážu byť hnusní...... 😠

renatkas
21. jan 2010

tintiniacik a co robis? riesit nejakych klientov, to musi byt asi zaberacka.

tak ja uz som aj navarila, za 10 minut, musela som pouzit co bolo doma, sackova polievka, rybie prsty a pyre zo sacku, same E-cka 🙂

tintiniacik
21. jan 2010

Pracujem ako predajkyna v Orange ale poviem ti chodia tu zvláštny ludia 😉

matulienka.d
21. jan 2010

no tak to si iná šikula.......Ečka sú fajn... 😉
ja akurát rozmýšlam, či vôbec sa mi oplatí niečo variť samej sebe.....hmmmmm........... 😒

renatkas
21. jan 2010

mati sama pre seba asi by som nevarila 😀

dnes sa maly tak strasne mrvi, uz neviem ako mam byt, ked som si zapla notebook evidentne sa mu to nepacilo, tak strasne kopal, tak som si na chvilu lahla a teraz zase.

inac, co s tou hradzou, budete si ju masirovat alebo nie?

m.i.r.i
21. jan 2010

Ahojte..ja tiez beriem zelezo lebo mi predpisal doktor..ale beriem ho len asi mesiac..som predtym mala v pohode krvny obraz, az posledny odber pre mesiacom ukazal menej zeleza, tak odvtedy beriem..ale bola som teraz aj na hematologii, robili mi kompletny krvny obraz, biochemiu, uplne vsetko..a mam skvele vysledky, ale vravela doktorka, ze zelezo je teraz akurat, tak ho mam brat dalej, lebo ho mam lepsie vdaka tym tabletkam..ale tiez keby som nemusela tak neberiem...takze urcite to preventivne neber..

Dnes tu v BA aka kalamita..my sme sa z Ruzinova trepali na Antolsku do Petrzalky a to vam poviem bola cesta..

Reni, tak ty sa tak nudis? No ja som teiz rada, ze mam moznost pracovat z domu aj nadalej..som si presne predstavila, ze 6 tyzdnov nudy doma...mne sa vobec nepaci, ze je to tu takmer povinne ist 6 tyzdnov pred poroodom na matersku...malo by to byt tak, ze sa da vybrat...chapem mnohe zeny, co fyzicky pracuju, ze to uz v takom stadiu je pre nich tazke, ale my take z administrativy a tak...ved to je doma takaaaa nudaaaa...ja ked som pracovala v Irsku u nas vo firme, tak tam zeny normalne robili do posledneho dna...jedna sla z roboty rovno do porodnice, odtiekla jej v praci voda 😒 To uz bolo nieco...ale sediet za PC dokazali vsetky az do konca predsa...

barbina182
autor
21. jan 2010

ahojte,,
Matulienka jeee pekne ti to vyslo na narodky jamam zas termin bud 18.2 alebo 21.2 a nehnevala by som sa keby sa narodil na Valentina,,alebo aj manzel ma narodky 24.2 tak on sa tesi na zivy darcek,, 😀 uvidime kedy sa vypyta drobec,, 😀
Presne tak ako ti sa aj ja nudim doma,,ale co už,, 😵

Danula ved ja chodim kazdy den na wc v noci aj 5krat nespim velmi a tuto dnesnu noc ani nevravim,,ja som zufala,, ☹ ☹

Janyka vieš ja už jedne taky rez ako na cisaraka mam,,ked som mala 15r.mysleli si ze mam nieco z vajecnikmi ale bolo to slepe crevo..a ma prerezali takk,,a som mala 8stehov ☹ ,,a hojili sa tiež zle..umyvala som ich rumancekom ..

Renatka tak vieš ajmne vecer prisli na chut tak mi mama urobila boli pečene až večer,,ale ani som z nich nejedla len 2kusky bolo mi zle od zaludka,,z obedu mali sme sosovicu a asi mi nevytravilo ☹

Inak Ten caj z fenilku som si zaliala z korenia feniklu a presadila,,caj som tu u nas nezohnala,,je to dobre ci sa to nesmie,,a kolko sa dava lyzic ja som dala 1malu,,

barbina182
autor
21. jan 2010

Inak zelezo beriem aj ja ale na predpis,,ale neberiem ho lebo zabudam a aj nemam rada take tabletky na prehltanie, 😝 ,nieje nahodounieco take sumive do vody to zelezo co sa da kupit bez predpisu,,a inak co netreba tak zbytocne by som nebrala,, 😉

janyka
21. jan 2010

Ahojte...
ja som si dnes navarila špenátik, mňam 🙂

Matulienka, to železo určite neber, pokiaľ ti ho dr. nepredpísal. Brať ho preventívne je blbosť. Ja ho tiež musím brať od začiatku, ale tiež ho mám málo, napriek tomu, že ho beriem poctivo.

Barbi, aj ty by si ho mala brať a poctivo, lebo bábo bude po pôrode anemické a ani mliekom ho doň nedostaneš(napriek tomu, že by si potom železo užívala), budeš mu ho musieť podávať v liekoch. Teraz si vytvára v brušku zásoby železa a pokiaľ nebude mať z čoho, tak aj po pôrode mu bude chýbať.

Renatka, ja som masírovala, ale aj tak ma preventívne nastrihli 😠 ale na predpôrodných cvičeniach nám pôrodná asistentka vravela, že aj keby sa nástrihu nedalo vyhnúť, tak určite vďaka tým masážam sa to lepšie hojí. Tak ja by som masírovala tak, či tak. Sú na to špeciálne olejčeky, ale myslím, že sa dá použiť aj olivový. Ale nie som si istá. Skús pohladať niekde na nete o tom, alebo sa spýtaj v lekárni. Ja som si to kupovala priamo od tej asistentky.

Danula, ty chodíš aj do rizikovej, či len na pásy, sono a ideš k dr. do ambulancie? Alebo chodíš vtedy, keď má dr. službu v nemocke?

barbina182
autor
21. jan 2010

janyka si teraz hladam dajake sumive na nete a som nasla Losferron forte,,a je dobry aj pre tehotne a aj po porode pri operaciach na doplnenie su to sumive tabletky,,

My sme mali na obed Gulasik,,

a co ten caj feniklovy je dobry aj z tej koreniny???

janyka
21. jan 2010

Barbi, mne jedna lekárka vravela, že nič šumivé nieje dobré. Ale tak pri krátkodobom užívaní to myslím nemôže uškodiť 😉
...mňamky, Guláš, ten by som si veru dala 😝

Barbi a prečo chceš piť tie čaje? Keď nemáš nejaké problémy....ja som nepila nič. Ani po pôrode a aj mliečka som mala dosť. Dôležité je pre rozbehnutie laktácie piť veľa tekutín a je jedno čo. Ja som pila len vodu 😉

barbina182
autor
21. jan 2010

tak som pocula ze je to dobre ten feniklovy caj na dojcenie,na podporu tvorby mlieka,,tak neviem,,a vraj sa aj rychlo dostaneme do formy,,ubudaju kilecka,, 😉

Opytam sa doktora zajtra,,ci mozem,,lebo zajitra mam poradnu,,

renatkas
21. jan 2010

miri manzel isiel dnes rano zobrat auto na vymenu oleja a po obede mal nejaku poradu v meste, tak isiel chudak na autobus, som zvedava ako bude nadavat ked pride 😀 ale uz aj auto by mohlo byt, aspon vecer zbehneme na nakup. Som rano rozposielala pozvanky na pracovne stretnutia na buduci tyzden aj pre nasich dodavatelov IS, tak uz mi jeden kolega volal ze nieze im tam porodim a oni ma budu musiet v strese brat do porodnice 😀 a to uz vidim maleho aky bude zase hyperaktivny, vzdy ked pocuje moju sefku tak kope ako divy, ona ma dost zvucny hlas tak asi preto 😀

ja tiez neberiem to zelezo poctivo, ale nevedela som ze aj malemu to bude chybat 😲 myslela som ze mozem mat problem pri porode a ked nahodou tak mi daju transfuziu, ale ze aj maly moze byt anemicky, zase si musim vstupit do svedomia.

renatkas
21. jan 2010

barbi zajtra na poradni ti aj budu merat maleho? ci nie? ja som taka zvedava kolko moze vazit moj maly... urcite ma uz cez 2500, ked pred viac ako 2 tyzdnami mal 2159.

renatkas
21. jan 2010

zase som zhresila, pijem kavu a zajedam ju cokoladou 😎 za odmenu lebo som mala dobru hodnotu cukru po obede 😀
inac ja vam tak zavidim ze vy nemate problemy s cukrovkou, ja uz mam vsetky prsty tak dopichane ze neviem co s tym, kazde jedno pichnutie ked si meriam cukor ma boli jak fras

barbina182
autor
21. jan 2010

renatka mozno mi ho budu merať neviem,,
napisem zajtra,, 🙂

a co mas ten malinik,,

Ja som nezohnala feniklovy caj u nas v obchode,,ale len korenie moze sa aj v takej forme pit bo som si teraz tak spravila,, 😒

tintiniacik
21. jan 2010

fuuu baby už chcem aby bolo 18.00 a ja domka už ma začína boliet chrbátik ☹

barbina182
autor
21. jan 2010

Renatka to i ty si taka opuchnuta na tvari,,ja si pripadam jak balon,, ☹