Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?
ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂
Nedá sa mi pochodit stále mi tu niekto chodí takže tak ☹ ale musim to nejak vydržať
tak to vydrž,,
ja som doma a nudim sa tak preto som za pc,,citam rozne clanky na nete,,
Co obsahuje železo..?Takže strukoviny,jahody maliny,cvikla,orechy,,,a trstinova melasa to je co,,?
barbi nemam, som leniva vybehnut do lekarne v takomto pocasi. Za chvilu pride mm a potom pojdeme niekam na nakup a aj do lekarne.
tintiniacik neboj ubehne to raz dva... a potom uz budes mat pokoj od prace 😉
barbi ja som neni opuchnuta v tvari, vobec nikde nastastie a ani som nikde inde nepribrala len do brucha, vyzeram ako kinderko 😀
vela zeleza obsahuje aj cervene maso - hovedzie. trstinova melasa tiez netusim co je, tipujem ze to pouzivaju v kuchyni hlavne cinania 😀
barbi tu je dobra tabulka kolko zeleza obsahuje ktora potravina: http://www.hematology.sk/modules.php?name=News&...
No vsak dufam ze to rychlo prejde.Akurat som pred chvylkou vybehla do obchodu si kupit džúsik a nemohla som si normalne zapnút bundu asi sa tam nejak otocil alebo co🙂ale kolegyne sa na mne super zabavali
Reni, s tou sefkou to je dobre 😀 No tak maly rozoznava..hihi..
A ja si tie cajiky tiez pekne stale davam..uskodit nic neuskodi...a mozno pomoze..tak preco nie..
S tym zelezom som tiez moc nevedela, ze to aj malemu moze chybat..ja som si myslela, ze je to skor pre mna, lebo dietatko odobera zelezo mne, kedze si robi zasoby a ja potom nemam dost...tak skor sebe dodavat...no ale zas som teda o nieco mudrejsia...
A sumive ani ja moc neuznavam...Mozno zalezi od znacky, neviem..ale to su asi dost take umeliny...mne nastastie ten Sorbifer neskodi, nemam zapchu ani nic..len sfarbenie stolice je tmavsie..ale ja chodim na vecko pravidelne nadalej...ale viem ze sestra menila 2x druh lieku co jej daval doktor, lebo ju zapchavalo...
Reni ani ja som nikde inde nepribrala len do bruska,,ale akosy mam dnes taku opuchnutejsiu tvar sa mi vidi,, 😖
neviem co to moze znamenať,alebo od coho to mam,,
a dobra stranka na to zelezo,, 😉 dik reni,,
a co je s katkou uz od kedy sa neozvala,,reni tebe mala napisať,,
Ja tu mam prichistane jablko tak sa ho musim donutiť zjesť cele tehotenstvo som zjedla mozno 1-2jablka,,tak sa to chystam napraviť a dnes si ho musim dať! 😀
No to by som aj ja chcela vedieť čo je s Katkou ked sa tak dlho neozýva. A ja papám jablčka často aj pred chvýlkou som si bola kúpiť mňam, mňam
Reni - ani ja som nevedela, až nedávno som sa to dozvedela o tom železe a mám to z viacerých zdrojov, tak asi to tak bude. Tiež ma to vyplašilo, tak preto ho radšej beriem, lebo viem, že v prírodnej forme ho určite toľko nepríjmem. Veľa vecí, kde sa nachádza nemám rada. Napr pečeň 😒 a neviem, či sa ho dá tak nahradiť v prír. forme. Barbi, nemôžeš sa to zajtra spýtať, keď ideš do poradne? Či stáčí, ak budeš jesť jedlá s obsahom železa? Ale možno aj tu bude platiť čo doktor, to názor 😠
tintiniačik - som sa nasmiala na tej bunde 😀 😀 😀
Barbi - ja som sa zase jabĺk najedla až až 😀 , ja si zase snažím mliečka viac nalievať, si ma minule tak nakopla, bo som pila málinko, som si vstúpila do svedomia 😅 Teraz bábo ukladá najviac železo, vápnik, ...
No janyka sa ti smeje ale ja som ju fakt nemohla zapnút a baby mi hovoria ved to možno preto lebo máš oblečený sveter a ja im na to ved ja mám oblečené to v čom som prišla 😀 😀 😀
Baby ešte som aj zistila že zajtra píšeme v robote testy takže ja sa musím ešte aj na posledný den v práci učiť 🙄 🙄
Janyka mlieko pijem ajja dosť vela,robim si grank zohrejem v microvlnke a tiež kakao,,lebo ja moc jogurty nemusim nezjem hocijaky iba tie jogurtove peny,, a teiz lubim montéé 🙂
Spytam,sa doktora ale asi len v strave to nestací,lebo inak by nepredpisoval tie vitaminy,,
tintiniacik - 😀 😀 😀 😉 ...ber to tak, že ešte posledný krát a budeš mať potom už pokoj 😵
Barbi - no, veď práve, aj mne sestrička u dr. prizvukovala, aby som to určite užívala. A neskúšala si Maltofer fol? Ten ti predpíše aj dr. a vtedy je lacnejší. Ja ho užívam a chutí ako čokoláda 😀 Musíš ho najskôr pochrúmať a potom zapiť
ahoj holky, chtela bych se preptat. posledni dobou me pripada, ze mala kope min. na netu psaly, ze v klidu by mel mimisek kopat 10x za hodinu. trosku mam nervy, jestli je vse ok. jak to mate vy?
Janyka neskusal som tie ani mi doki nanpisal,,mam sorbifer,,ja som nepila tabletky uz skoro tyzden,,ale zato stravu mam na zelezo pestrzu aj som si zistovala tak sa budem snazit doplnať stavou,,opytam sa zajtra co mi nato povie doki,, 😅
Mabe malinka by mala kopať tak ako hovoriš,,ale neboj staci ze aspon par krat ho za den pocujes,,ja neviem ale moj maly je aktivny skoro kazdu pol hodinku kopance,,ale ja som uz vo väčšom tyzdni,,myslim ze na 31tt by malo byť aktivne tiež lebo je velke a ma malo miesta,,no neviem,,skus sa sustrediť lahnuť na pravy alebo lavy bok a pozoruj sa 😉
barbi, tak pokud si lehnu a budu v klidu, tak jo. kdyz neco delam tak kopne sem tam. vetsinou na me neco vystrkuje.
tak to je normalne myslim neboj sa mala je v poriadku,, 😉
mabe...ked malinke hojdas,ked chodis..a podobne, tak castejsie spinka..to je ako potom ked deticky maju radi ked ich hojdas, ci sa radi vozia v kociariku..ked si lahnes a nehybne lezis, vtedy su aktivnejsie...to je uplne normalne..ziaden stresik...
miri, je pravda, ze ja nelezim pres den. sem sice doma, ale porad neco delam. tak je mozna uhojdana.
diky holky 😉
mabe, neboj, hlavne že sa hýbe. Aj moje kope čím ďalej, tým menej, ale to už tak bude, lebo majú stále menej miesta. Hlavne že cítiš nejaký pohyb. A tých 10 pohybov by malo byť za deň, nie? 😅
renatkas: děkuji za odpověď, doktorka mi řekla,že nemám brát magnezko a že si mám dělat koupele teplý, ne horky..🙂
barbina: tak jsme byli dneska u pani doktorky, jsme otoceni hlavickou dolu, pupecni snuru kolem krku nemame,placenta je tam,kde ma byt,ale co nas nejvic prekvapila, nas drobecek bude mit cca 3,80 kg porodní vahu. to me docela vystrasilo,ale rikala mi,ze nemam mit strach, ze panev na to mam...tak snad jo. 🙂 no, není to zadny drobecek, spis maly slune. 🙂
no venusss..tak to si dalsia do partie tu k tym slonicatkam..my tu vsetky riesime, ze budeme mat velke babatka..tak som zvedava ozaj ci take naozaj budu ..🙂
Ahooojte....
Tak návšteva práve odišla, môžem sa naplno venovať netu....Joj, ako mi dnes rýchlo ubehol deň. Ani som sa nenazdala a koľko je už hodín. Zajtra musím do práce, kvôli nejakým papierom a tak sa mi nechce...Ešte hlásia aj mráz......... ☹
barbinka, no tak ja dúfam, že nám to výjde podľa predstáv...hehehe....Uvidíme veru. Ja som mala dnes na obed len zemiakové placky so syrom...Mňam....
Ja idem na poradňu 1.2. a tak som veru dosť zvedavá, koľko budeme vážiť a či ešte stále máme dobrú polohu. My sme boli dole hlavičkou od 29.tt. A aktivita veru nášmu drobčekovi nechýba........... 😀
jany, ja si to vylozila za hodinu? jestli za den tak v pohode. pohyby citim casto, ale kopance min.
Dobré ranko,,
čiže teraz rano som objednanaku dokimu na poradnu o 9,00hod,,tak sa pomaly peipravujem...
Venuss..no ved aj mne pisu ze malinky je väčší tak uvidim dneska co mi nato povie doki...a dam vedieť že kolko ma maly ale iba ked mi to povie lebo moj doktorko mi to nehovori.. ☹
Matulienka..apon si sa nenudila ked si mala doma navstevu..ja som cely den len citala,bola na nete,kus telka,a odych.... 😉 Ajmoj malinky bol dole hlavou uz od toho 29-30tt.. 😅
Takže jak pridem tak sa ozvem,,ranajky si nedavam iba Bananovy nektar tu mam lebo mi budu asi brať krv,, 😕
Barbi, tak vela stastia..
A co Katka? Ide dnes na tu vyvolavacku? Ci uz sa nieco udialo? Uz 2 dni sa neozvala vsak? Mozno uz ma aj po tom...Kati, myslime na teba..
Dobré ránko,
barbi, tak držím palčeky, až je všetko OK. Mne doktorka tiež vždy všetko nehovorí, musím sa sama spýtať, to sa mi trošku nepáči, ale tak čo už.....Zasa je fakt v pohodke a u nás je potom len doktor a on je taký divný.... 😖
A včera mi to fakt rýchlo ušlo. Ale dnes to asi nebude bohviečo.....Mala som do ZA, ale sama a to sa mi nechce riskovať, vonku mrzne, tak asi budem radšej v teplúčku.
Ja sa idem naraňajkovať, kuknem telku, net a tiež tu knižku.....Urobim si niečo rýchle na obed a potom fakt netuším......
Katka to mu už určite za sebou........Už tu fakt dlho nebola, neozvala sa, snáď je všetko OK.
Ahojte babulky...
Barbi, držím palčeky 😉
Mabe, niektoré detičky sú aktívnejšie, niektoré menej. Ja som pri dcérke mala v brušku stále diskotéku. Tento mrňús je lenivejší, tiež nekope, len sa prevaluje a nesktočne ma tlačí hlavičkou pod rebrami, veľmi to bolí 😕 a keď náhodou kopne, tak sa až zlaknem, že čo to bolo, lebo kopne máááálokedy
baby, ja už som pribrala od začiatku 19kg! 😲
...tiež myslím, že Katka to už má za sebou.... 😵
ahojte babky...
barbi vela stastia 🙂 potom daj vediet co bolo u dokiho...
mabe aj ja citim drobcove pohyby, hlavne doobeda, podvecer a ked si lahnem tak skoro stale
ale kopance pomenej 😀 ako pise janyka, niektori drobci su aktivnejsi, niektori menej aktivni
😀
a tak ako miri pise, ked chodis, hybes sa, drobcovi sa to asi paci, tak preto spinka
a ked si urobim veget, drobec je vtedy aktivny
asi na tom nieco bude, uz teraz su aki fajnovi 😀 😀 😀
ja som pribrala doteraz 9 kg, ale jest mi chutiiiiiiiiiiiiiiiiiiii jajajaaaaaaaj 😅
aj ja som zvedava na Katku... 😉

titinacik ja som na pc este len hodinku a tiez ma boli chrbat,,skus sa trisku prejst mozno ti povoli,,a ked nie tak ti neviem poradiť 😒