Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?
ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂
barbi aj ja som v tvari naliata hrozne. a od vcera pijem alchemilku, ako chuti ten malinik ? lebo alche je vyyyyyyborna, odporucam. ja mam malinik len sypany a to sa tak zle s tym manipuluje,zatial som ho este neoskusala.
malinik je celkom chutný tiež...taka obycajna bylinkova chuť,,,a aku mas alchimilku..?tu alchimilku žltozelenu..a to si kupila v lekarni..a od kedy ju pijes..? 😵
ja mam malinik vo vrecuskach po 2,5g.
co s tou tvarou dufam ze po porode bude ako predtym,. 😒
alchemilka??? a to sa tiež už teraz môže piť? v prvom trimestri sa neodporúča, ale teraz už môžme??? a to má tiež také isté účinky ako malinik? Aká je to alchemilka? Ja malinik piť nemôžem, tak by som to skúsila aspoň s tou alchemilkou....
neboj barbi, určite ju budeš mať ako predtým........ 🙂
alchemilka sa moze pit pred porodom aj po porode, je dobra na zenske bolesti, a teda ulahcuje hojenie ran po porode. a este je 'zevraj' dobra na hormony, ze vyrovnana hladinu. cize na naladu a tak...
hej ja mam tu zltozelenu. v lekarni vo volnom predaj, v sackoch.i 🙂
ahaaaa, no tak super, zajtra hajde do obchodu a idem ju piť....a ako často ju piješ??? jedenkrát denne alebo aj viackrát?
tak ja si ju zajtra zajdem kupiť do lekarne ked je dobra aj po pôrode...
matuleinka skus aspon alchimilku ked nemozes ten malinik a preco ho vlasne nemožes..?uz si asi pisala ale zabudla som.. 😖
ja si neskor kupim aj ten cajik co je na podporu dojcenia vraj pomaha pri tvorbe mlieka..uvidime 😔 😉
to aj vy ste hladne kazdych 5hodin..ja teraz posledne 2tyzdne alebo tyzden furtttt...
no idem skúsiť tu alchemilku určite, uvidím, čo to spraví....maliník piť nemôžem kvôli tlaku, vraj sa to neodporúča a keďže nechcem rodiť predčasne, tak to radšej nejdem riskovať........ 😉
no hladná som ako kedy, ale poväčšine mi stále ide čosi na chuť........ale snažím sa to už teraz trošku minimalizovať, tak radšej žujem ovocie alebo zeleninu...xixixi....... 😀 😀 😀
Inak ten čajík na tvorbu mlieka si chcem aj ja kúpiť, ale to až keď budem v nemocke, tak mi ho donesu....
kocky tak vy sa len nalievate cajikmy... 😀 som zvedava ktorej ten malinik pomoze,lebo kocky co som s nimi bola v porodnici a ho pili nic im nepomohol...ale vam drzim prsteky 🙂
a ten cajik na podporu mliecka mne pomohol kocky ale teraz mam az vela vcera som odstrekovala no napisem vam je to riadne casovo narocne odstriekat mliecko ale potrebovala sm dnes ist vybavovat papiere na urady tak som jej nechala...aby mi nehladovala 😉
ahojte baby a kedy ste zacali s pitim toho cajika malinoveho?neviem ci uz mozem zacat,alebo radsej neskor 😕 ?
janyka;a tych 20kil no neboj niesi sama ja mam +15kg uz teraz a to rodim v marci takze na 20pojdem isto 😖 ale tebe to ide do bruska vobec nevidno na tebe 😉
Ahojte....možem sa vam sem zamiešať do debaty?Som tiež v 3.tom trimestri,ale ešte na začiatku,som v 31tt.Mam par otazok .....ak budete mať somnou trpezlivost. Ako je to vlastne s tymi pohybmi??niekedy citim že sa hybe aj dva dni dosť často počas dňa potom akoby oddychoval aj dva dni --sa pohne len malo.Mam maleho otočeneno zadočkom dole-KP...možno aj preto nacitim tak pohyby a už vobec nemam okopane rebra ako pišu niektore....niekedy mam obavy či je v poriadku.Ako to je možne že ma vôbec nepali žaha?Ďakujem za odpoved....prajem vela vela zdravia mamičkam a babetkam.
matulienka...aj mne donesu ten na dojcenie do nemocky.. 😉
kati to je dobre zemas tolko mliecka... 🙂
mysulik...ja som zacala malinik az od 36tt...niekde pisu ze od 34tt ale ja som zacala 2tt skôr.. 😵
ahoooj zuzzy12... 🙂 mna tak isto kopal malinky v tom 31tt ako teba,,a potom postupom tyzdnou sa ta pohyblivosť aspon u mna zvysovala nemyslim viacej ale intenzita,,citila som hlavne stale štikutku aj 3až4x denne...a rebra nemam ani ja dokopane akurat teraz posledne 2dni citim aj do rebier... 😅 a žaha ma nepalila skoro nikdy iba par krat a to len take sekundovky boli,,netrap sa takymi zbytocnostami u kazdeho je to individualne...ked ti doki vravi ze maly je v poriadku tak sa nemas coho bať...aj ja tebe držim palce...
Ahojte,
ja nejak nic nestiham ☹ cez vikend som bola u rodicov, net tam mame, ale nejak nebol cas sa tam dostat, musela som aj za babkou zbehnut aby mi nevyplakavala ze ju ani nepridem pozriet a potom som sa vyvalovala pri telke a maminka ma obskakovala s roznymi dobrotami 🙂
a kvoli praci a skole nestiham sem ani pisat, dostali sme vypracovat 4 prace, 2 uz mam hotove a tie 2 tazsie musim dorobit do marca, tak neviem ako to bude, asi mm bude musiet pomoct s rocnikovou pracou.
este nerodim, zajta budem mat presne 38+0tt, dnes som isla na 8-me poschodie peso aby sa mi to uz konecne spustilo a prave som jedla krupicovu kasu so strasne vela skoricou a vecer sa hodim do horucej vane, tak dufam ze nejake tie porodne bolesti sa uz konecne dostavia alebo sa aspon zacnem trochu otvarat, lebo maly uz je asi straaasne velikansky. Zajtra idem do poradne, tak uvidime jeho vahu... ja uz chcem porodit, kazdy vecer sa mi sniva o porode.
Idem si vas docitat, lebo ste toho popisali pocas vikendu 🙂
tintiniacik tak gratulujem ze si draheho ukecala k tej normalnej svadbe 😀
a mne sa tiez viac pozdava ten skorsi termin, mas vacsiu sancu ze nebude napriklad prsat 🙂
barbi krasna postielka 🙂 uz aby v nej bol ten drobec, ze? 😀
janyka tak vidis ze maly sa spamatal a otocil sa 😀 ja mam niekedy pocit ze sa otaca jak kolotoc a raz je hore a raz dole hlavicou, ale to je len taky pocit, nastastie je hlavickou dole.
Zvyknu vas lekari merat ako sa vam roztahuje panva? Mna nie...
zuzzy nerob si hlavu z toho ze ta nepali zaha a pod... to ti mozem len zavidiet 😀 ale neboj to este pride... ja mavam palenie zahy zo sladkeho alebo z citronovej vody.
A maleho som tak intenzivne citila tusim od 32tt.
Inac mamina mi hovorila ze ona citila kontrakcie len ako keby jej trebalo ist na zachod a vecer jej to uz bolo divne tak isla do nemocnice a uz bola riadne otvorena, ze ju to vobec nebolelo, tak aspon nejaka dobra sprava, asi je to s tymi bolestami individualne...
zuzzy,
no tak ja mám malú otočenú dobre, a tie pohyby sú tiež podľa mňa individiálne. tiež ich aj teraz niekedy cítim viac a inokedy menej. Hlavne, keď sa viac hýbem, tak vtedy mimi spinká. Čo sa týka tej záhy, tak buď šťatná, že ťa to neotravuje tak, ako mňa, skoro každú noc sa idem až zadusiť od toho pálenia, je to strašne nepríjemne, musím spať s troma vankúšmi, v noci behám po chladničke a hľadám mlieko.....Takže ani nad tým neuvažuj.... 😉 😉 😉
a ako píše barbinka, ak doktor hovorí, že je malé v poriadku, tak nieje očom....... 😉
renatka,
tak ty už fakt chceš ísť rodiť. Kamarátka, aby začala rodiť tak aj okná umývala, a nič jej nepomohlo a prenášala dva týždne chúďa. Zajtra držím palčeky, aby bolo všetko OK a možno už budeš aj trošku otvorená. 😉
Ja budem mať zajtra 36+1
Ďakujem babulky za odpoved....podla sona a 4D je zatial všetko O.K. len sa neviem dočkať tych riadnych kopancov 😀 ..a štikutku tiež mava maly aj 4krat do tyždna.A nemate prosim vas niektora skusenost,že sa babo od 31tt do konca tehu ešte spravne otoči,lebo teraz je zadočkom dolu?? 😒
mati ved ja mam taky pocit ze ani mne sa to nejako nebude chciet spustit, no este pootrevujem manzela s tym krstenim postele 😀
zuzzy neskor to uz nebudu len kopance ale bude sa len prehadzovat alebo ti masirovat rebra laktom alebo kolienkami, tak to uz je len pocit.... 😠 a maly ma este cas sa otocit, tusim od 30tt sa zacina otacat, neboj to budes vediet kedy sa otocil, teda ja som to vedela presne, to sa nedalo s nicim zmylit, tak sa mi hybalo cele brucho.
ahoj Zuzzy,ja som teraz v 38 tyzdni a moja mala sa este stale neotocila 😒 Sedi si na zadocku,asi je jej takto dobre.U mna je sice mala sanca ,ze sa este otoci,ale ty mas este casu dost 😉 Takze neboj 😉
Inak mas aj ty taky dokopany mocovy mechur ako ja? 😝
...a co sa tyka tej zahy,tak bud rada,ze ta nepali,ja sa tym trapim cele tehu a nezabera mi nic 😒 a teraz ku koncu je to na nevydrzanie... 😝
Ahoj lentilka....ja zatial nemam dokopany mechur 😒 ,dufam že sa toho dočkam.Maly asi taky zaryty futbalista nebude ako jeho otec...ked kope ja citim len take šťuchance a tiež si sedi na zadočku ako vegeťak...dufam že sa otoci lebo sa bojim cisarskeho......a že vraj je možnosť že sa babo otoči aj v den porodu. Tak baby vy už to mate za par......my ešte dva mesiace,tak želam aby ste to ĺahko zvladli a vela zdravia
ahojte babulky, uz som tu davno nepisala...
zuzzy12 vitaj, aj som som v 31 tt, datum porodu drobceka mam o 4 dni neskor ako ty...
s tymi pohybmi je to aj u mna tak, ako pises ty. niekedy drobec cely den santi, citim ho pravidelne, a niekedy je taky lenivejsi, hlavne ked ja som v pohybe 🙂 asi ho tym uspavam 😀
a to ze ta nepali zaha, je ok, u kazdej je to inividualne, bud rada
😉
ani mna nepali zaha, a zatial ma ani raz nepalila, klop klop
ja som bola na poradni 1.2., tiez je drobcek otoceny dole zadockom, este ma cas sa otocit, netrap sa tym
😵
niekedy ked citis menej pohyby, skus si lahnut, odpocinut, otocit sa na jeden bok, na druhy bok, a sleduj sa, drobec sa zacne urcite hmyrit, u mna to tak byva 🙂))
a kopance? tie som este ani ja nezazila, teda hej, ale take slabe, a chcela by som aj ja pocitit take silnejsie 😀
ale zas si vravim, ze ked ma babo 1 kg a 3 kg, tak je to rozdiel, nemoze taky kilovy drobcek kopnut tak silno ako trojkilovy 😀 ci nie?
neboj zuzzy, urcite je vsetko ok 🙂
dobre ránko---
Renatka tak ti si už doma,, 🙂 a dala si si normalne ze teplú a vaňu a ležala v nej,,ja sa takeho akosy bojim...aj ja dnes vymyslim detsku krupicu na večeru so škoricou,,malinik pijem a nic včera som mala naplanovane že 3x ale vecer som zabudla tak len 2x som ho mala...
mm som aj ja vceranahovarala..ale on nic boji sa... 😀 schody mam na dennom poriadku,,a nic..
Daj vedieť co bola na poradni,. 😉
No a pisala som ze tiekopance do rebier citim lenposled.2dni,,ale vcera to bolo nieco nenormalne,,boleli ma a take pukanie az som pocula,,som sa až bala ci mu daco neníí 😢 ..a nato mal štikutku tak som si ho hladkala aj ocko a po par minut.asi zaspal lebo nič..až teraz rano o sebe dava zase vedieť... 😲
Ja som od dnes 38tt + 6dní...ciže od zajtra 39tt + 0dní.. 😝
o chvilku idem do mesta,,tak si idem dať teplu sprsku,,ranajky mam ze sebou rozky a pasteku Pali moju oblubenu,,, 😀 a malinik aby somnezabudla teraz rano vypiť... 😉
Ja sa už tak tešim na babo a ešte ked kukam do postielkyy 😲 😲
aho bronulllka 😉
ahoj barbi 🙂
tak uz aj tebe sa to blizi... uz za chvilku budes mat drobceka pri sebe 🙂
aj ja uz chceeem 🙂
co ides do mesta, este nieco pokupit? ale nechodis sama, ci ano?
o mna sa uz teraz mama boji a nechce ma pustat samu do mesta, hlavne ked idem niekam mimo "nasho" mesta 😅
aj ja uz mam ranajky za sebou, tri rozky a paprikovu pomazanku, mnam 🙂
ja by som len jedla a jedla, som jak taka kyselina 🙂)))
Ahojte, neviete mi poradit, ako dlho asi trvaju kontrakcie? Mam od rana take divne stahy v bruchu, ale trvaju dost dlho, aj par minut, tak neviem, ci je to uz ono, alebo je to len dosledok dnesnych ranajok 😀 .
ahoj kocky vyspinkane?....vcera som este chcela napisat ale laure sa nepaci ak sdedim pri pc....dnes sa kupeme 😒 mala to nema rada a ja trpim s nou ked ona place...za tyzden sme pribrali 350g dr nas pochvalila ze pekne papka....ach jaj poviem vam je to radost mat uz mimi pri sebe..aj ked obcas vstanem nervozna ale ak sa prisaje k prsniku tak uz to je v pohode.... 😀
reni tak len skusaj babske rady ja som dopadla tak ze som prenasala ved vies 😒 ale tebe snad schody pomozu 🙂
bronulka nebojaj sa aj tebe sa to pomaly krati...ja som chodila po meste este v 39tt aj ked sa mm hneval ale predychal to 😀
zuzzy vitaj!tie kopanceky si este uzijes az plakat budes 😉 a maly sa este moze otocit kedykolvek...drzkam palceky
Ahojte babulky.
Taj ja som uz napapkana a aj som stihla uz poupratovat 😀 😀 Este si nieco fajne navarkam a pojdem pozriet kolegyne do prace
moja prid aj k nam upratat 😀
😀 Kati akurat som rozmyslala pri upratovani ze co to tu bude ked pridem z porodniceJa mam strasne rada poriadok a ked tu ostane priatel sam tak neviem, neviem. Asi prve co urobim ked sa vratim bude ze zacnem upratovat 😀

Tehulky ta kde ste ze nepisete..
ja od dnes pijem malinik 3x denne ... uvidime ci mi v niecom pomohol pri pôrode,,.. 😅
ja som taka napuchnuta v tvari to aj vy..?ja nechapem co sa mi tak tvar naliala.. ☹