Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?
ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂
michele to ako ked mne doktori kontroluju ako som otvorena, mam pocit za kazdy podla hrubky svojho prstu 😀
michele - už je to za nami, nemyslím na to. A vravím si, že všetko sa deje pre niečo a nič nieje náhoda. Teraz máme v brušku silného a veľkého bojovníka. Začiatok bol ťažký a pekne som si ho odležala v nemocke, ale ten drobec sa udržal a bojuje a určite bude rovnako úžasný, ako jeho sestrička 😵 juuuj, ja už sa naňho tak tešííím. Tak dúfam, že ma nebude naťahovať 😠
Dani, no veď určite že každí podľa svojho prsta 😀 😉
Vďaka bohu za mrazáky...už sa mi rozmrazuje tuniakové rizoto s kukuricou 😀
Ďakujem babule za uvitanie 🙂 ......a som rada som na tom ako vy s tymi pocitmi- mala som trochu obavy, tak ste ma povzbudili 😀 ...dakujem za sprostredkovanie skusenosti a želam pekny den..
danula, 38tt je aj podla mna vela, ale ja som sa bala, tak som chrumala tabletky o dusu 😖 . Ono sa ti to v krvi udrzi asi este dlho, ale aspon jedna istota existuje, ze v 42.tt to uz proste musi byt, aj keby vane z neba padali 😀. Inak s tym otvaranim sa mi najviac paci, ked napisu, ze na spicku prsta, to si vazne neviem predstavit, ako k tomu dospeli 😀 😀 . A na kolko si uz otvorena?
janyka, ja to skusam dohovorom s malou, uz to na nu raz zabralo, ked som jej vysvetlila, ze sa musim v noci vyspat, tak ze keby bola taka zlatucka a nekopala ma do mechura. No a moje zlatko posluchlo, odvtedy spim celu noc, len cez den si to vynahradza 😀 😀. Verim, ze aj na porod ju tak nahovorim 😀.
Ahoj bronula....som rada že sa tu našiel niekto aj v 31t 😀 ...lebo tu už idu všetky mamičky rodiť.A som rada že maš tiež podobne pocity z tehu ako ja takže ja o.k.
michele, vyskúšaj, aj ja som krpcovi dohovárala, aby sa otočil. Aj sa otočil, ale mu to dlhooooo trvalo. Tak dúfam, že teraz keď mu poviem, že už môže von, tak si to neuvedomí až v 41tt 😠
janyka, hadam ta tak nebude natahovat, ale zase ak aj ano, divis sa mu? Kde mu bude tak dobre ako u teba v brusku? Teplucko, klud, vozenie sa a hojdanie zdarma 😀. Ale vraj chlapci nezvyknu pretahovat termin, v tomto nie su lenivci ako potom 😀
michele, kiežby si mala pravdu...malá sa vypýtala na svet 3 dni pred termínom, tak keď ju braček predbehne, nenahnevám sa 😎
otvorena som na 1 prst (v priemere 😀)
jani, aby sme sa este v porodnici nestretli 😉
Tak ma aspon svetly vzor v najblizsej rodine, ma koho napodobnit 😉 . A doktor ti uz nieco spominal, ze sa otvaras alebo tak podobne?
no baby ja som uz doma z mesta a nechodim sama bola som s mamou autom,,
a k tym ranajkam ja som dnes mala 4rozky,,, 😅 pisete ze 3je vela...ale ja len dnes lebo inokedy si dam len dvee... 😵
A tie falosne kontrakcie mam aj ja casto a uz mi to lezie na nervy ja to chcem mať za sebou a to asi každa...
ja som cele tehu mala krcok dlhy 3cm a tuhy akurat v ppred.poslled.poradni ze na spicku prsta..a na tej poslednej ze uz na viac ale na kolko nepovedal... 😖
a ten klistir to ako to sa nepije tabletka to ti do zadku daju daco ci ako je to teraz ...mama mi to opisuje ze jej do zadku nastriekali tekutinu trubickou bleee 😠 😠
kocky ja som sa neotvarala vobec ani na konci 42tt tak vam normalne zavidim 🙂
laura zaspinkala tak som kusa zasla na neta...noooo tak vy bud pisete o dusu alebo tu niekedy nieje ani co citat...s vahou si nerobte problemy pri kojeni to pojde dole....ja som po porode mala -9 a teraz ani neviem ale pribrala som pocas celeho tehotenstva 13kg...
barbina, klystir veru do zadku takou trubickou, ale da sa to aj doma spravit, vola sa to Yal, alebo tak nejako a ze vraj je to setrnejsie aj to mozes spravit sama v sukromi. Ale na druhej strane to vraj nemusi byt take ucinne, tak neviem, skus sa spytat doktora na poradni.
michele11 tak je to pravda mama ma pravdu a ja jej že kdeze teraz je to moderne asi daju dajaku tabletuu 😅
jankya ty uz rodis do pondelka..?akoto ze mas zrelu placentu uz to ti ako zistil...cez ultr..
No tak asi nie, ibaze by si skusila ceresnovy kompot mliekom zapijat, alebo nieco podobne, mohlo by to mat podobne ucinky ako klystir 😀 😀 😀. Ale skus sa popytat na tu domacu moznost, ja to chcem tiez, z klystira mam divny pocit 😒
hm,,tak to si ma nepotesila,,ale aspon by som nebola prekvapena tam..tak uz sa tolko netesim...
ze kompot.. 😀 😀 😀
ja mam momentalne zapchu ☹
ja mam hnacky od nervozity, tiez to nie je nic moc ☹. Myslim, ze mas pravo povedat, ze nechces klystir, v podstate ta nemaju ako donutit, alebo prist na poslednu chvilu pred porodom a vtedy to uz aj tak nestihnu 😀
asi hej,,,a u mna to mozno aj tak bude,,lebo ja pojdem do nemocky iba z bolestami...ale zatial sa mam ok...ale zajtra by sa to mohlo rozbehnuť.....
som si dnes pomyslela ze 10-teho je dobry datum...a som kychla..tak bude to pravda..? 😀 😀 neviem uvidim
barbi poslala som ti link do temy kde si písala 😵
garonka dakujemuz som si to precitala..
idem si dať obedík...fasirky a zemiacky a kompot,,,
yal je len na predpis, okrem gynekologa to moze predpisat gastroentereolog a nie kazdy gyn. vyjde vustrety pacientke ... 😒 a myslim, ze su dvo flasticky v jednom baleni, tak sa to vie podelit medzi tehulky 😉
uf ale ste tu toho popisali 😎
janyka, este robim, do 4.marca, takze uz len necely mesiac 😀 a potom odchod 🙂)
ranajky su najdolezitejsie, takze to sa zvyknem napratat 🙂 dnes 3 rohliky, vcera 4 a bolo uz aj 5 😅
ja mam zatial +11 kg, som zvedava kolko este naberiem do porodu 😨
danula, aj ja zjem niekedy (teraz v tehu skoro stale) viac ako manzel, aj sa za to hanbim, ale co uz, ked mi taaaaaaaaak chuti 😀
zajaciq, ano, to som nenapisala, ze nie je volnopredajny, ale zase este som nestretla babu, ktorej by ho nepredpisali, no ale doktori su vsade ini. Inak, myslim, ze aj tu v bazare, alebo na mimibazare su mamicky, ktore ponukaju na predaj.
baby nebojte sa toho klasickeho klystiru, je to v pohode, takmer som necitila, urcite bezne vysetrenie doktorom je viac neprijemne. strcia do vas hadicku, naleju 0,5l mydloveho roztoku a uz aj musite ist a bez tlacenia..... 🙂 ale nepripadalo mi to byt nesetrne, pohodicka
o tom yal som tiez pocula, ale vraj to nie je az take ucinne. a ked si predstavim ze mam do toho este kontrakcie a nahodou by som musela tlacit, tak by som sa aj bala ze na tom zachode rovno porodim 😀
tabletky sa davaju len ked sa ide na vopred planovanu sekciu, ked sa predtym niekolko hodin nic neje, pretoze to tiez nie je az take ucinne ako mydlova voda 😉
ale len tak mimochodom, ani sa ma nikto nepytal ako to chcem a ci vobec chcem, proste mi to tam dali 😕, aj ked sa vraj pytat maju
a celkom bez toho - no na sale by mi bolo asi dost trapne tlacit okrem maleho este aj bonus navyse 🙂
no, tolko moja esej k teme klystirik 😀
aj mne sa paci ten datum 10.02.2010 🙂 , takze baby zajtra rodime 😉
barbinka ale necakaj ze budes mat automaticky bolesti, nie vzdy to tak je.....
danula, to sa ta vobec neopytali, nic??? panabeka, tak ja som asi velmi naivna, nemyslela som, ze to bude takto 😠 . Ani brucho ta z neho nebolelo, len ta to pohnalo na vecko? Ja neviem, ale mam z toho strach. Inak, mne sa paci 11-tka, tak by som brala aj stvrtok 😀
michele no v NR sa ma nepytali, tak to nemusi byt vsade 🙂, mozno ina sestricka by sa ma pytala, neviem
a brucho ma nebolelo, len tak ako hocikedy inokedy ked musim ist na zachod

michele mozno nie je pesar ako pesar, taky s dierkou by asi ako antikoncepcia fakt nefungoval 😉
magnezko som zacala vysadzat od zaciatku osmeho mesiaca a hned ako som bola v deviatom som celkom prestala. neviem ci skor je rozumne, ale cakat do 38tt ako chce doki je podla mna iste prenasanie