icon

Ako dlho ste prenášali?

nicoletas2449
Včera o 13:11

Ahojte žienky...viem, že je tu veľa týchto tém a áno mám ich prečítané, ale aj tak by ma zaujímal Váš názor lebo ja už neviem čomu veriť. Už som fakt zúfala sama zo seba. 13.2. som mala termín pôrodu. V ten deň som bola aj na poradni, kde mi doktor povedal že vonkajšia bránka je tesne pre prst, že sa to celé pripravuje a centralizuje. S malým bolo všetko okej. Kázal mi že ak do 18.2. neporodím mám sa ísť hlásiť už do pôrodnice. Samozrejme stále sa mi pôrod nerozbehol ale príznaky mám všemožné. Už asi 2-3 týždne mávam poslíčkov, bolievajú ma kríže, mala som pár dní aj taký silnejší výtok ktorý včera prešiel do takého hlienu ktorý mal mliečno-bielu niekedy priesvitnú farbu. Dnes žiadny hlien ani výtok. Pri chôdzi alebo teda státi ma ja pichá v podbrušku a akokeby niekde pri krčku. Sem tam mi aj stvrdne brucho, hlavne tak navrchu na pár minút až mám pocit že mi tam niečo zavadzia a potrebujem niečo odtiaľ vytlačiť. Deje sa mi to ked sedím. Padlo mi už aj brucho. Dnes mám od rána také ako menštruačné bolesti, kúsok silnejšie ako boli doteraz tí poslíčkovia. Prídu najmä po chôdzi alebo nejakej aktivite. Samozrejme viem že uvidím čo mi zajtra povedia a neurýchlim to, ale by ma zaujímalo či máte niekto takéto skúsenosti že príznaky máte dlho ale samotný pôrod nikde. Malý mal na poslednej poradni už 4kg a ja ako prvorodička sa začínam bát ako vytlačím tak veľké bábätko keďže dosť priberá. Keď som volala do pôrodnice že či mám len prísť alebo má objednajú tak mi povedali, že ak sa pôrodné cesty už pripravujú tak si ma tam nechajú už hospitalizovanu a ak nie pošlú ešte domov. Ďakujem za každú radu

blaazi
Včera o 13:24

@nicoletas2449 neboj sa, pre dobry porod potrebujes byt pokojna, tesit sa. Najdi si afirmacie k hypnoporodu, napusti vanu, oddychuj, opakuj si afirmacie, uc sa dychat a cvic si vizualizacie porodu. Toto je jedina potrebna vec, na ktoru sa oplati mysliet. Ja som rodila 11 den po TP. Dlhsie nenechaju cakat.

blaazi
Včera o 13:26

@nicoletas2449 inak...obe moje deti mali 4kg, da sa to, hoci zranenie bolo.

simsalabim
Včera o 13:42

9 dni, 3 tyzdne pred tym som kazdu noc niekolko hodin nespala, lebo som mala silne kontrakcie, ktore potom spontanne same presli - bolo to na porazenie, bola som riadne unavena. Ale porod nebol vobec zly. treba si uvedomit, ze tie 4kg su iba odhad, lekari sa velmi casto mylia.

nicoletas2449
autor
Včera o 13:43

@blaazi veru áno čakám aj ja s tým že poranenie alebo nástrih bude. S tým som zmierená. Vien že sa musím tešiť len je to dosť ťažko už aj ked mi celá rodina každý deň vypisuje či ešte nič a ja sa s každým pichnutim pozorujem a čakám či ešte nič 😔 už ho veľmi chceme pri sebe

nicoletas2449
autor
Včera o 13:45
@simsalabim

9 dni, 3 tyzdne pred tym som kazdu noc niekolko hodin nespala, lebo som mala silne kontrakcie, ktore potom spontanne same presli - bolo to na porazenie, bola som riadne unavena. Ale porod nebol vobec zly. treba si uvedomit, ze tie 4kg su iba odhad, lekari sa velmi casto mylia.

@simsalabim áno to mi vravel že je to plus minus 0.5kg. veru ja už tiež mám dosť, hlavne psychicky to je dosť náročné

carrot_apple
Včera o 13:47

@nicoletas2449 prvorodičku nechajú do 10 dní prenášať ak je všetko OK, druhorodičke vyvolávajú na 6ty deň pôrod, zajtra už budeš rodiť..v klude hlavne... sa toľko nesleduj

anonym_34beb2
Včera o 14:03

prve som prenasala 11 dni, druhe 9. hlavne sa ukludni a daj sa do pohody (pokial sa da), psychika robi naozaj vela. ak sa necitis dobre, trvaj na hospitalizacii, budes pod lepsim dozorom. Ohladom vazenia by som to tiez brala s rezervou, mne sa doktor sekol o rovne kilo.

blaazi
Včera o 14:41
@nicoletas2449

@blaazi veru áno čakám aj ja s tým že poranenie alebo nástrih bude. S tým som zmierená. Vien že sa musím tešiť len je to dosť ťažko už aj ked mi celá rodina každý deň vypisuje či ešte nič a ja sa s každým pichnutim pozorujem a čakám či ešte nič 😔 už ho veľmi chceme pri sebe

@nicoletas2449 to verim, rodina tomu nepomaha..treba im oznamit ze termin porodu je orientacny pre lekarov a je fyziologicky ok porodit dva tyzdne pred aj po termine🙂 radsej nech rozmyslaju ako Ti budu varit a nosit jedlo po porode, treba ich zaulohovat, aby boli zamestnani ;)

nicoletas2449
autor
Včera o 15:06
@blaazi

@nicoletas2449 to verim, rodina tomu nepomaha..treba im oznamit ze termin porodu je orientacny pre lekarov a je fyziologicky ok porodit dva tyzdne pred aj po termine🙂 radsej nech rozmyslaju ako Ti budu varit a nosit jedlo po porode, treba ich zaulohovat, aby boli zamestnani ;)

@blaazi snažím sa im to stále pripomínať.

hederamonstera
Včera o 15:27

Si len 5 dni po termine, priroda nie je kalkulacka a u kazdej rovnaka. Nemusis si dat vyvolavacku este.
Prveho som prenasala 11 dni a druheho 14dni

ejbyk
Včera o 15:34

Ja som prenášala 14 dní...tie dni čo som prenášala boli dlhšie ako celých 9 mesiacov!
Na poslednú poradňu som už prišla s kufrom že proste neodídem keby čo bolo...
Pôrod bol rýchly ale ťažký...mňa sa to moje dieťa proste držalo zuby nechty...je to tak dodnes 😂
Bola som ako slon, ale energie som mala na rozdávanie...ja by som hádam výška aj na Kriváň a ani sa nezadychala.
Syn mal 4220g...

kiki68
Včera o 16:10

Moja kamoska dala 4,7kg a 62cm bez nastrihu, mala dva kozmeticke stehy. Vobec sa neboj. Dobre ze sa telo dlho pripravuje, aspon bude ten porod lahsi. To uz odchadza zatka. Mne tiez takto isla zatka a do 2 dni bolo dieta za tri hodiny na svete. Nic som nemala ine ziadne znaky porodu. Neboj to telo si s tym poradi. Ak uz ma babo 4kg tak 40+6 vyvolavaju naisto

ku_uk
Včera o 18:32

2 deti, 9 dni obe, porodila som prirodzene oboch, cítila som, že potrebujem čas a ono sa to naozaj same spustilo 🙏 ale zufala som bola neskutočne posledné dni, hlavne kvôli lekárom, lebo mi vraveli, že budeme vyvolávať, keď sa ti same nespustí , obe pôrody sa mi spustili same v deň termínu, keď mi mali pôrod vyvolávať 😃takze asi stres to spustil. Neviem

nicoletas2449
autor
Včera o 19:15
@ejbyk

Ja som prenášala 14 dní...tie dni čo som prenášala boli dlhšie ako celých 9 mesiacov!
Na poslednú poradňu som už prišla s kufrom že proste neodídem keby čo bolo...
Pôrod bol rýchly ale ťažký...mňa sa to moje dieťa proste držalo zuby nechty...je to tak dodnes 😂
Bola som ako slon, ale energie som mala na rozdávanie...ja by som hádam výška aj na Kriváň a ani sa nezadychala.
Syn mal 4220g...

@ejbyk ani ti nechceli vyvolávať? Ja sa toho bojím, či si ma tam zajtra nebudú chcieť už nechať

nicoletas2449
autor
Včera o 19:17
@kiki68

Moja kamoska dala 4,7kg a 62cm bez nastrihu, mala dva kozmeticke stehy. Vobec sa neboj. Dobre ze sa telo dlho pripravuje, aspon bude ten porod lahsi. To uz odchadza zatka. Mne tiez takto isla zatka a do 2 dni bolo dieta za tri hodiny na svete. Nic som nemala ine ziadne znaky porodu. Neboj to telo si s tym poradi. Ak uz ma babo 4kg tak 40+6 vyvolavaju naisto

@kiki68 no tak som zvedavá čo teda bude zajtra, čo mi povedia. Toto je najhoršie asi že neviem čo má čaká. Keby to príde samé tak nejak to človek berie že proste ideme na to. Takto je to len stres z toho či mi nebudú chcieť vyvolávať, či si ma tam už nenechajú a tak

anonym_27d688
Včera o 19:36

Prenášala som 7 dní, brucho mi tvrdlo, zobrali ma na 3tí krát až, že poďte urobíme Vám porod.
Trvalo to dlho kým sa to rozbehlo, tiež mi hovorili že bude mať 4kg a viac, nakoniec mala 3660g.
Držím palce nech ste zdraví🍀

pr85
Včera o 19:40

@nicoletas2449 Žena prenášala u oboch deti týždeň a pár dní (obecsa narodili v 42 týždni).

ejbyk
Včera o 19:58
@nicoletas2449

@ejbyk ani ti nechceli vyvolávať? Ja sa toho bojím, či si ma tam zajtra nebudú chcieť už nechať

@nicoletas2449 nechceli. Že keď sa cítim dobre budú čakať...primárku som na ďalší deň ale uprosila aby aspoň čosi so mnou skúsili urobiť....tak mi dali tabletu ku krčku...do necelych 24 hodín som potom porodila...pôrod bol veľmi rýchly, intenzívny...niet sa čoho báť

kika2810
Včera o 21:01

@nicoletas2449 Ak mas vanu, daj si horucu ale ozaj co najteplejsiu aku zvladnes. Mne to 2x pomohlo do par hodin praskla voda a bolo

nicoletas2449
autor
Včera o 21:06
@kika2810

@nicoletas2449 Ak mas vanu, daj si horucu ale ozaj co najteplejsiu aku zvladnes. Mne to 2x pomohlo do par hodin praskla voda a bolo

@kika2810 už som nad tým rozmýšľala len neviem kto má z tej vane potom dostane 😂😂😂

nicoletas2449
autor
Včera o 21:07
@ejbyk

@nicoletas2449 nechceli. Že keď sa cítim dobre budú čakať...primárku som na ďalší deň ale uprosila aby aspoň čosi so mnou skúsili urobiť....tak mi dali tabletu ku krčku...do necelych 24 hodín som potom porodila...pôrod bol veľmi rýchly, intenzívny...niet sa čoho báť

@ejbyk keď takto vyvolávajú pôrod už si tú ženu nechávajú tam alebo posielajú domov? Viem že po hamiltonovom hmate asi posielajú ešte domov ale takto po vyvolavani už asi nechávajú tam.

anonym_96f5ff
Včera o 21:46

Ahoooj, ja som mala tiež termín 13.2 pred par rokmi a tiež mi povedali, že ak do 18.2 neporodim, tak mi budu vyvolavat. Bála som sa toho veľmi, den predtym ma prijali do nemocnice, moj gyndoš to tak chcel, pred víkendom v piatok mi vravel, ze som otvorená na necelé 2 prsty, ale nic sa nedialo . Doma som robila co sa dalo. A to som mala rizikové a od 27tt som musela ležať. Boli sme na izbe dve ,co sme mali plánované vyvolavanie, ale tu druhu to chytilo okolo polnoci a o 5h porodila spontánne. Ja nic. O 7h mi 18.2 zacali vyvolavat. O 13.50h som porodila. Povedala som, ze nikdy viac vyvolavacku a bila som si hlavu, ze som preto este viac neurobila. Bol to moj druhy porod, prvy bol spontánne v 38tt.
Obe deti sa narodili 18teho len iny mesiac 🙂
Držím palce 🫶

kika2810
Včera o 23:07
@nicoletas2449

@kika2810 už som nad tým rozmýšľala len neviem kto má z tej vane potom dostane 😂😂😂

@nicoletas2449 urcite to rob ked doma nebudes sama