Ako na starostlivosť o pupočník bez dezinfekcie?
Viete mi prosím poradiť ako sa starať o pupček novorodenca, keď nikde nedokážem zohnať dezinfekciu?
V pôrodnici sme dostali balíček a bol v ňom lieh
@michaella24 sestricka mi vravela, ze v lekarni urcite kupim aspon spiritus, no beznadejne.. hladala som na internete, na par strankach som nasla, ze maju "skladom" tak som pre istotu volala, no nevedeli mi zarucit, kedy pride a ci vobec. Neviete o nejakych bylinkach, alebo inej alternative? Myslite, ze na to mozem pouzit vodku? Nam v nemocke nedali nic.
Skus pozrieť Alpu v drogérii.
Alebo aj tekutý púder obsahuje dosť alkoholu.
Co mi ešte napadlo, tak materina dúška a repik obsahuju látku ktorá je dezinfekčna, takže ešte keď tak silný čaj a umývať.
@lenkakravcova skusim.. snad najdu nieco pod pultom a zlutuju sa 🙏🏻 tekuty puder by som mohla hadam najst. Dakujem za kazdu radu. Ozaj som si bola ista, ze lieh zozeniem, lebo som sa este schvalne pytala sestricky, ci to fakt kupim v lekarni, ked je vsetkeho nedostatok. Ubezpecovala ma, ze ano.
Keby náhodou nedá sa zohnať popros sestricky ci ti nemôžu trošku odliat z fľašky (mávajú veľké pixle) pokiaľ nezozenies
@paulinkaa2 dakujem... tiez to nie je zly napad.. zajtra ideme k pediatricke, tak skusim nieco vyzobrat u nej... som smutna z toho, ze sa akosi zabudlo na mamicky po cisarskom, na babatka po porode a na ludi, ktori skutocne dezinfekciu potrebuju... 😕
No mne povedali že ničím neosetrovat v pôrodnici a za dva týždne sa pupok pekne zahodil, trochu alpou sme raz prebehli inak nič..
Ja som ničím neosetrovala 😊 kazali nechať tak...
V Dr.Max som vcera kupila , mam sice este cas par mesiacov do porodu ale pre istotu ak by sa situacia zhorsila.
Skus betadine to by mohli mat
Už niekoľko rokov odborníci odporúčajú pupok neošetrovať ničím, len ho nechať sám zaschnúť, tak nestresuj. To len v niektorých pôrodniciach sa držia starých zvykov.
Ja som pouzivala borovu vodu, tu by si mohla dostat. Malej za pupcek krasne zahojil.
Mne v pôrodnici hovorili že nemám ničím ošetrovať... Ze potrebuje len vzduch a čas
My sme nerobili vôbec nič, na štvrtý deň po pôrode krásne odpadol

Ani lieh v lekárni už nemajú? Vôbec nič?