icon

Ako užívať vitamíny v treťom trimestri?

27. sep 2026

Ahojte, brali ste vitamíny takto ku koncu tehotenstva ? Myslíte že môže byť nejaký problém z toho že som skoro cely 7 - 8 mesiac tehotenstva moc tie vitamíny nebrala a ani strava není bohviečo cele tehotenstvo keďže moc mi nechuti jesť. Nemôžem tým bábätku nejako uškodiť ? Dala som si asi tak raz za týždeň podľa toho ako som si spomenula femibion 2.

anonym_56bbc2
•
27. sep 2026

Naše mamky a babky žiadne umele vitamíny nejedli

Ja sezóna domáceho nie odvážneho ovocia a zeleniny, tak si nakúp a zjedz. To sú najlepšie vitamíny

obrazkova
•
27. sep 2026

@anonym_autor ten femibion si mohla aj pravidelnejšie užívať...

beata_k
•
27. sep 2026

@anonym_autor Ale kdeze. Ani pri jednom som ziadne tabletky nebrala. (okrem horcika, ktory som musela) Vsetky tie vitaminy su len strach nahanajuca reklama.

anonym_20912f
•
27. sep 2026

Ja som v polovici 6 mesiaca, vsetky vysetrenia zatial ok a neberiem ziadne vitaminy ale snazim sa jest vyvazene. Teda beriem teraz na jesen vitamin D3 ale to je vsetko. A prvy trimester som brala kyselinu listovu. Mne tie multivitaminy pridu ako marketing viac krat v nich su zlozky, ktore sa v jednej davke navzajom blokuju takze to za mna nema zmysel.

anonym_167243
•
27. sep 2026

@anonym_autor o dieťatko sa báť nemusíš, pri nedostatku živín zo stravy si berie plod vitamíny a minerály zo zásob z tela matky na úkor jej zdravia vápnik zo zubov, kostí, orgánov, nedostatok železa spôsobuje únavu, chudokrvnosť, tehotenskú anémiu, z nedostatku b vitamínov, magnézia, draslíka, zinku.. vznikajú úzkosti, depresie, bolesti chrbtice, vypadávanie vlasov... snaž sa jesť vyvážene a pridaj do stravy potraviny s vyšším obsahom vitamínu C, céčko podporuje vstrebávanie živín.

elizabeta56
•
27. sep 2026

Ja som jedla vitamíny femibion celé tehotenstvo pri oboch deťoch a neľutujem. Ešte po pôrode mi museli dodávať železo v nemocnici. Keby som ich nebrala, pravdepodobne by som mala veľké problémy pri pôrode alebo o ňom. Nemala som potom problémy ani so zubami, ani s vlasmi.