Aniball - používanie
Ahojte chcem sa spýtať či pomohol aniball aj ked ste nepouzivali pravidelne len kazdy 3-4den raz denne ,15min.- 20min.
Co ci boli minimalne? Neviem povedat, ako by som vyzerala bez nastrihu, no museli mi uz pomoct dieta vytlacit, preto nastrih. Ale urcite budem s aniballom cvicit zas pred porodom.
@babovka2321 myslim nastrih lebo pri prvom som nepoužívala vôbec len caj a som bola dost dotrhana
Tak podla doktora bol nastrih tak na 3 stehy. Okrem toho som nemala ine dalsie poranenia.
Pocvic, uvidis, mozno pomoze. A mozno aj bez toho bude porod lepsi, kedze to uz bude druhe dieta.
Aniball nezarucuje vyhnutie sa nastrihu. Za mna je to super pomocka a trening na ten pocit ze nico tam dole chce vyjst von. Lebo dovtedy to bol pre mna samozrejme uplne novy pocit. Je to super pomocka na naucenie sa dychania a pracovat s panvovym svalstvom. Mozete mat nacvicenych aj 30+ cm a aj tak moze byt nastrih. Dietatko sa moze "zasprajcovat" v porodnych cestach rucickou napriklad a porod moze skoncit aj nastrihom popripade instrumentalne.
sesternicinej dcére pomohol, dieťa malo 4380kg a ona ani steh, žiadny nástrih
Ja som pri druhom až cvičila, prvý presne ako ty,dlho som si nevedela sadnúť. Pri druhom som kúpila toto a nacvicila len 24 CM a bol iba jeden steh 👍
Ja som napriklad necvicila vobec, pri prvom rutinny nastrih, ostala mi tam potom taka previsajuca koza, doktor to nazval kozna riasa, v podstate esteticka zalezitost, ale citila som to sitie dost dlho. Ze pri druhom pripadne opravia, no lenze, pri druhom a tretom som nemala nastrih, ani natrhnutie, ziadne sitie, tak som nechcela, nech sa mi do toho nebabru radsej 😅.
No, tieto veci su veeelmi individualne...moze pomoct a nemusi. Ja mam celkovo hypermobilitu a ocividne sa mi to vie tam natiahnut dostatocne a nemala som velmi velke deti. Tak aj ten prvy nastrih asi bol zbytocny 🙄. A to bez cvicenia s balonikom. Ja si myslim, ze sesternici by ani cvicenie nepomohlo, je malicka, len troska vyssia odo mna (mam 152 cm), mala velke deti a nastrih musela mat prvy aj druhy raz. Ale necvicila teda.
@123369 auuu to strašne vtedy bolo 🙈 ja mam nacvicenych 23cm a pijem k tomu caj tak som zvedavá ci troska pomoze aspoň nechcem byt zas tak zosita lebo to bol des dost dlho ma to bolelo
Áno, keď som si sadla,ako na ihli a nehovorím o záchode 😲 tiež som sa toho bála po druhy krát. A druhá malá bola ešte o pól kg ťažšia a chvála Bohu len 1 steh. Neviem či to bolo anibalom alebo že už bol druhý pôrod.

Pouzivala som denne a nastrihu som sa nevyhla 🙂