Aniball - tlak pri nafúknutí
Ahojte, chcem sa opytat, nenasla som info na existujucom fore. Cvicim s aniballom 2 tyzdne. Mam zatial nacvicenych 26 cm. Myslim ze by som vytlacila v pohode aj vacsi obvod bez problemu, samotne vytlacanie mi nerobi problem. Problem mam ale pri nafukovani balonika na vacsi objem. Kazdy polcentimeter .a extremne boli. Jedna sa o tlak , ktory aj ked sa snazim predychat tak neustupuje. Tento extrem sa objavil od cca 24 a pol cm a pri 26 je to teda uz extrem. Dr mi vzdu hovori ze som uzucka, predpokladam ze to suvisi s tym. Mate niektora prosim skusenost, povoli to postupne alebo sa nemam trapit a trenovat aspon tycb 25 - 26 cm? Dakujem
Ja soms a o tom rozpravala s midwife... este neviem, ci budem cvicit alebo nie, ale ako ona hovorila tam nesmiernu ulohu hra aj hormonalna impregnacia... ktora je az pri porode, nie teraz. A pokial Dr hovori ze si "uzucka" mysli na co? Panvu? Odporuca Ta na skener aby zistil pomer panvy a hlavicky?
Skus si cupnut rozkrocena alebo aspon v polosede poleziacky predsa ani rodit nebudes.ja som trenovala vo vani lebo mi ku koncu pri vytlacani sem tam cvrklo 🙈 mozno zmena polohy pomoze
ten tlak hlavicky (teraz aniballu) je presne to, co bude pri porode boliet, hlavicka v cestach. Ja cakam tretie, po prvy raz cvicim s aniballom a zo skusenosti viem, ze prave toto (ten tlak) je to najhorsie (aspon pre mna) na celom porode 🙂 Pre mna osobne na aniballe je super to, ze zena si nacvici spravny sposob vytlacenia babatka, nauci sa, ktore svaly presne zapojit. Podla mna ta to bude stale pri cviceni boliet, ja mam teraz nejakych 30 cm, a boli ma to tiez (a to mam za sebou porod dvoch stvorkilovych deti). Drzim palce k porodu. Inac aj tych 26cm je super, a hlavne ta skusenost, co treba zapajat v reale. Boliet to bude tak ci tak, musime si tym prejst ;) ale stoji to za to.
@karollka21 dakujem za povzbudenie 🙂 urcite sa nevzdavam, budem sa snazit dostat sa aspon k 30tke. Vcera na poradni mi merala obvod hlavicky a ma 31 cm, neviem ci sa este zvacsi do porodu, termin mam buducu nedelu.
Prave som docvicila a dala som 27 2 x. Tak pomalicky to ide. Hadam sa k tej 30tke dopracujem do porodu 🙂
Je to normal, od 24cm je to uz rodeo, ale mozem Ti povedat, ze tie skody po porode boli minimalne. A to isiel rukou napred. Tiez som uzka a teraz sex aj vsetko v poho, nic neni vytahane
@jajusa85 ja som dnes začala s tym.cvicit. akoze musim balónik poskladať a vnutri ho nakupovať. To sok zvládla. Ale to cvičenie absolutne nie. Ako mam posuvat/vypudot tej balonik absolutne nechápem. Vobec sa mi to nechýbalo. Este so skúsim zajtra a ked nie, bude robiť masaz hrádze..
Ja som sa ku koncu presunula do vane, pri cupeni mi to bolo pohodlnnejsie.aj som sa potom hned umyla. Cim viac sa budu uvolnovat hormony tym viac bude koza akoby pruznejsia. A davala som si male ciele.nakoniec sa mi podarilo vyse 30cm, po porode bez jedineho stehu .
@babyttcirl ani mne to neslo prvy ani druhy krat. Urcote.to nevzdavaj. Tiez musim zavadzat vufucany zlozeny, vela gelu, vnutri nafuknem. A cvicila som najprclv posuvanie dnu a von nafuknuty len na maly obvod. Uvidis to pojde 🙂 urcite sa nevzdavaj uplne rovnak som to mala az mi bolo di placu ze to nedam ani dnu. A teraz mam 27 cm aj ked to neni este kolko by som chcela, citim sa ovela lepsie a pripravena 🙂
Ja som mala nacvičené 31,5 CM a hlavičku mala 33 sombez nástrihu a poranenia hrádze ☺️
@jajusa85 no tak to este teda vyskusam
@babyttcirl ja som dnes po 4 dnoch, lebo som.bola v nemocnici a dala som 28 na 4ty krat 👌 tesim sa velmi

@jajusa85 v akych polocha sa nachádzaš ked nafukujes balon?