Bábätko váži podľa ultrazvuku 4 kg: Je to veľa?
Ahojte. O týždeň mám termín sekcie , robili mi dnes sono a zistili že dcérka má 4065g. Bude to moje tretie bábo, dve predošlé.boli drobci, 3100 najviac. Všetci sú zhrození, keď to niekom poviem tak ma utesuju že snáď to tak veľa nebude, chudiatko bábo a snáď mu to už neostane a podobne, a ešte k tomu dievcatko...To je vážne tak veľa ? Som z toho smutná , bábätko je v poriadku to jediné zaujímalo mňa , doktorka povedala že sa mu u mňa darí, ozvy sú super, pohyby tiež , proste nič zle tam nenašla... Všetci ale riešia že ako bude vyzerať to dievčatko keď ma 4 kila, že to proste nebude taký roztomilý oriešok malinký ako boli naše prvé dve deti. Tie čo ste mali dievčatka 4 kila , bolo to ,,také hrozne ,, ? Myslím tým reakcie od okolia? Ako vyzerali vaše dievčatka bol to pre vás šok keď ste ich videli po narodení ?bojím sa že jej budú dávať najavo aká je ☹ ešte aj svokra dnes lamentovala že bude mať 4 kilovu vnučku , že čo toto bude...zapichlo ma na ❤️😔al budete chcieť niektoré , budem vďačná aj za fotky vašich pokladov. Ja sa snažím sústrediť aby hlavne operácia dobre dopadla.pre malú aj mňa ale neviem čo mám čakať potom , och...🫣
Boze, to sú ale tupela
Vykaslala by som sa na blbé komentáre iných. 4 kilá, však to nie je dajaký obor a kde je napísané, ze len "oriešky malinke" sú rozkošné? Všetky bábätka sú roztomilé, a najpodstatnejšie je aby bolo v poriadku.
Susted sa na seba, na porod a neber si ku srdcu také hlúpe reči okolia 😊
To odkedy sa body shaming týka už aj bábätiek 😳 4kila sú úplne normálne, moja sestra a aj švagriná mali deti nad 4 kg. Dievčatá aj chlapcov.
@jaskolka ja som tiež vždy bola v Tom že za veľké bábätká sa považujú tak 5a pol kila a viac ... Viem že to nemám riešiť len sa mi s tými hormónmi ťažko pracuje s tým sebazaprením, som teraz citlivá a toto ma vzalo... Defakto sa ma nikto ďalej ani nespýtal okrem manžela a našich že či je hlavne v poriadku ona a ja ... To ma asi mrzí tiež že iné nieje podstatne podľa nich...a začala som rozmýšľať ako naozaj bude vyzerať že po pôrode mi ešte zopár takých komentárov proste ublíži...
Moja malá mala 4,3 kg pri narodení 😊 to že ti niekto povie že je to niečo strašné... No ľudia sú hlúpi. Ale to že to trápi aj teba to sa čudujem. Čo je to oriešok malinký? Ja si myslím že každé bábätko je malinké a rozkošné. P.s. aktuálne ma moja dcéra päť rokov a priemernú výšku aj váhu
Tie merania vôbec nemusia byť presné, môj mal o 300g menej ako mu namerali 2 dni pred pôrodom.
Svokra aj ostatní majú postavy ako z modelingu?
Prepáč, ale Tvoje ,,problémy,, by som chcela mať... 😁 Kašli na nich, jedným uchom dnu a druhým von. Ja skôr nechápem, prečo sa trápiš kvôli takej blbosti 🙄
Buď v pohode dcéra sa narodila 4 kg a 54 cm. Absolútne nepriberala vela a stále bola tenká ako prútik. Dokonca do cca 3 r. Vyzerala akoby som jej nedávala jesť
Ja mam sice chlapcov, ale prvy mal 4,1 kg a bol rovnako krasny ako druhy, ktory nemal ani 3 kg. A teraz je tenky, chudy az moc, potreboval by pribrat. Len by mi niekto skusil povedat, co svokra tebe a riadne by som mu vycistila zaludok.
Sustred sa na pôrod nikoho nepočuvaj. Fakt potrebuješ sa teraz rozptýľovať a zlostiť. Ich problém nie tvoj. WAu na dcérku bude veľká.Prajem TIa by všetko dobre dopadlo aby si TY a tvoja dcérka boli zdrave a v šťasti sa vrátili domov k ostatným členom rodiny.
Prvá dcéra 4200g, čo bolo hrozne bol jedine pôrod, čo pri sekcii bude ok. Neries primitívne reči
Na začiatok to ešte nemusí byť presná váha. Ale aj keby, tak vôbec nechápem. Prečo by dieťa nemohlo mat 4 kg a už vôbec dievča? Ja neviem, v akej obmedzenej bubline dokážu ešte ľudia žiť. Ja som inak porodila 4 kg chlapca, krásny pôrod bez nástrihu a úplne krásne normálne bábo. Kamoška mala 5 kg babu, nádhernú. Toto nech ťa ani netrápi, len sa nad tým schuti zasmej. A presne pôrodná váha vôbec neovplyvňuje aké to dieťa bude ďalej. Môj brat mal tiež 4,2 kg a doteraz hovorí, že to bolo jediný raz, čo bol väčší ako priemer😉.
Moja starsia mala 3940g a bola najkrajsie babo na svete. A nebola tucna len tak pekne babatkovsky buclata. Kludne pozri u mna v albume. A od roka rastla uz len do vysky. Teraz je vysoka a chuda.
U nas v rodine partner 1,90m zienka 1,55m maju 3 vsetky 4kg cca na cisarak a tiez tak take narastli ..ako jak to ovplyvnis genertika v polroju ich su dlhe jak na rok a co teraz 😀😀ludia ko…ko..ciny riesia..hlavne nech je kazdy zdravy
Nechapem, co riesia, ved to nie je vobec nejake ojedinele. Bude malicka tak ci tak, neviem, co si predstavuju.
My so sestrou sme obidve vazili vyse 4kg pri narodeni a ziadne obryne z nas nie su, sestra je ako prutik. Ta porodna hmotnost neurcuje, co sa buduceho vzhladu tyka, nic.
@iplusr Veď toto, že to vôbec nebolo tučné dieťa. Mne prišiel ten môj úplne v pohode. Jasné, že keď som išla na nejaké vyšetrenie a tam maminka prebaľovala 3 kilového, tak bolo vidno rozdiel, ale určite nie taký výrazný. A odkedy sa začal hýbať (dosť skoro), tak už len rástol a aj teraz je dosť chudunký.
Syn mal 4030 a dcéra 3500 a úprimne nejaky rozdiel som nevidela...obaja krásni😊a hlavne mne sa zdala bratrancova 2800g taká maličká oproti mojim že pomaly som sa ju bála chytiť😁veľké deti sú naozaj až čo majú 5kg. tvoja dcérka bude krásna a rozkošná ako predchádzajúce 🙂😉a mne zle dali odhad na vahu a porodila som prirodzene aj keď nebolo to lahke...u teba super že vedia že môže byť tak veľké bábo
@ns994
@marianarem znami su fakt vysoki, ako sa vravi driecni ludia 😀ich dieta malo cez 5kg a presne tak co teraz, sa ma byt pokom
Ja som mala 4kg. Mama o mne nikdy nehovorila ako o oblude😄 A to ona ma 150cm, tak si viete predstavit,ked take tintitko porodi takeho zlobra😂
Toto je neskutocne ze ludia dokazu riesit vzhad babatiek uz pred narodenim. Uplne sa mi rozum zastavuje. Ked by som taky komentar pocula od svokry, alebo kamosky asi by som na nu velmi nepekne vyletela v tom zmysle ze vacsi primitivizmus som este nepocula a uz ani nechcem pocut na adresu mojho dietata.
Drzim palce pri porode. Dcerka bude zarucene rozkosna. Nemaj najmensie obavy.❤
Problem nie je vaha babatka,ktora je inak len indikativna a kym nevyjde nevies kolko vazi.Problem su primitivy,ktpri ta obklopuju.Boze to uz musi byt aky jednoduchy jedinec aby toto riesil,tvrdil a ponosoval sa nad vahou babatka, ktore je v brusku.
4kg je uplne vpohode 🙈 nechapem, co riesia + ta vaha aj tak nie je presna. Mas velmi divnych ludi okolo.
Tak nikomu nehovor kolko ti povedali vahu babatka. Povedz, ze sa naposledy pomylili a je to len 3,3kg. Okrem toho to meranie z utz je realne nepresne. Mne sa zda, ze sa hovorilo o moznej odchylke +/- 500g.
@veve205 Ja mam tiež tak. A keď pozerám foto, tak mne sa tá 3,5 kg dcéra zdá ešte plnia ako ten 4 kg syn. Keby som dala foto z pôrodnice vedľa seba, nevidno rozdiel. Takže nechápem. A mne 2 hodiny pred pôrodom syna na sone vypočítali na 3500 g, mal 4 kg. Dcére zas dali predpokladanú váhu 3800 mala 3500 g.
@jeennyv Niekedy to tak vyjde, ale napriklad sestra mala cez 4kg a 59cm, co vsetci cumeli, ze take dlhe babatko tam este nemali. A dnes ma 165cm a tak 50kg. Naopak mam kamosku, co ma velke dcery, su vysoke aj siroke a pri narodeni mali ledva 3kg.
To co mas za idiotov okolo seba? Riesit, ze bude mat dcera cez 4 kila a ze bude vyzerat zle? To je normalne hnus toto.. takto odpisovat dieta uz pred narodenim...
Btw, u syna mi povedali den pred porodom vahovy odhad do 3000g. Ked sa narodil, mal 3900g. Takze sa sekli skoro o kilo. U dcery mi mesiac pred terminom odhadovali, ze ma uz vyse 3100g. Ja som cely cas trpla, ze sakra, nechcem rodit 4 kilove dieta. Nakoniec sa narodila vahou 3850g a takmer tyzden po termine, takze nebolo to az take strasne. Vobec nebola velka, mala akurat buclatejsie licka.

Si obklopena bandou primitivov.