Bábo sa ešte nenarodilo a už mi všetci radia, čo robiť
termin porodu sa blizi a este maly nie je na svete a uz pocuvam od mamy ale hlavne od svokry s ktorou kvazi byvane coa ako ona robila. este nic a uz ma s tym sere 🙂 nech nechodim okolo horucej kase. ako napr. to ze ich ucili kupat dieta kazdy den ze je to ritual a naolejovat ho a nevlacit ho po rukach lebo si zvykne a bude rozmaznany... a ze ako si ho naucim tak budem mat. to ja viem ale darmo poviem ze babo do 6mes si nic vypicitavo nevynucuje tak ma iny nazor. bojim sa ze sa mi bude velmi montovat do maleho. a ja sa nechcem hadat ale bojim sa ze ju poslem riadne do zadku aj s jej metodami. kde ste napr. vy kupali svoje babatka ked boli male? podla mna dat vanicku do vane je blbost sak to budem jaka pozohynana, ale oni to tak robievali tak sa ocakava ze aj ja budem. dalej chcem velmi kojit je to pre mna dolezite a ani moja mama ani svokra nekojili a odvrknu mi sposobom ze ked tak bude na umelom mlieku ci sanam nieco stalo. mna takyto pristup vytaca, sak ked sa nieco robilo 30r rovnako a sme to prezili tak to zvladne aj nase dieta.... a rady "neber ho do postele" a nekrm ho zakazdym ked v noci zaplace... co budem robit? co mam robit?
@memek citujem ta....... ''ked uz tu musi chodit a byt tak toto je taka jedina vec ktoru by som z jej strany privitala''.....no pokial som dobre citala,tak vy byvate u nej a nie naopak.Troska pokory z tvojej strany by nezaskodilo....a dalej citujem
'' proste ked uz sa pride zamixovat do nasho zivota tak nech sa postara o varenie a pranie''.....takymto pristupom daleko nezajdes.A ja osobne by som sa hanbila sa vobec takto vyjadrovat bez ohladu na to ako ti vadi,ze sa do vas stara.Samostatnost nezacina tam,ze nech vam da pokoj,ale nech je oprane a navarene.Ci nedaj boze to beres ako kompromis spolunazivania? 😅
@memek to su presne nazory o generaciu starsie. ale ked sa ti zacne montovat do zivota svagrina, ktora je len o 2 roky starsia a vidis sa s nou nastastie len raz za mesiac, ale aj to staci natolko, ze mas na mesiac dost, fuu tak to je sila! nas napr. neustale perovala, preco nechodime ku nim castejsie, ked bol maly malicky par mesacny ( ato k nim mame 60 km, hodina cesty a moj nazor je, ze par mesacne dieta potrebuje akurat tak klud a narucie rodicov a nie aby som ho navlacovala hore dole). to bolo kecov, ze my nikam nechodime, ze oni furt niekam chodili (nechodili nikam, akurat tak zbehli do mesta, lebo musia, su na dedine 18 km od mesta). u nich je nenormalny huriavk, maly tam nemal kuska kludu, furt ho ccheli navlacovat a z ruk do ruk, cez den nemohol zaspat a potom vecer to vykulminovalo tym, ze spustil velky plac a hodinu sme ho nevedeli utisit, to mal vtedy 4 mes. inak doma to nerobil, uplna pohodka. tak hned blbe kecy, ze sa ani o dieta nedokazeme postarat, ona by ho hned utisila, nie ako my a ze my by sme sa v zivote nedokazali o dve deti postarat! proste blbe urazlive reci! ked som jej na to povedala, ze zaujimave je, ze taky je len u nich, tak hned nie ze by si ona priznala, ze kde je chyba, nie, ona hned do mna, ze to preto lebo nechodime castejsie, ma si zvykat! tak ja budem kvoli nej navlacovat dieta do toho nekludu a vresku hore dole?! mozem kaslat! tak som aj obmedzila stretnutia, prisli sme tak raz za dva mesiace. samozrejme, oni sa nedovalia, co mne aj vhovuje, ale zas typu, ze mi nechodime castejsie. ale akym pravom, to mi je zahodou, hmmm........
a takeho blbeho cloveka, keby som mala pocuvat kazdy den, tak bud vybuchnem, ale bo ma odvezu na liecenie 😖
@memek jasne v pohode. Ale osobne by som skôr uplne obmedzila aj pomáhanie, nakoľko sa nemôžeš spoliehať na to, že to jej bude "stačiť". Jednoducho ak Vám s niečim bude pomáhať, tak bude mať aj pocit, že Vám môže hovoriť do výchovy. Čiže je to skôr buď alebo.
@baklik s tym ukladanim v plienke ti to mama aj nejako zdôvodnila? že aký to malo význam ukladať dohora? veď to bábätko nemá predsa rozmery dospelého chlapa a pochybujem, že to aj v tej látkovej plienke držalo 😝
To kebyže na mňa niekto s týmto vyrukuje, tak si pomyslím ,že je padnutý na hlavu 🤐
@memek Povedz mamke toto : "Si si vedoma, ze si ma dobre vychovala? - Ak ano, tak mi doveruj, a nechaj to vsetko na mna, zvladnem to!"....
A ak si mysli, ze ta nevychovala dost dobre, tak sa nema pravo starat do tvojej vychovy....Nema pravo robit si "reparat" z vychovy vlastnych deti na vychove vnucat....
@baklik A ma na to balenie dohora aj nejaky padny dovod? Ci len tak ze " aj moja mama to robievala synom?"...lebo ten argument by u mna neobstal. Nemusim mat na vsetko podklady od odbornikov, riadim sa hlavne "sedliackym rozumom" 🙂, ale ziadny dovod na to nenachadzam 🙂 ..... ( a takych veci je kooopec, co sa robili a zistilo sa, ze su blbosti , ako som uz spominala vyssie.)
@memek, ber to tak, ze sa na babatko velmi tesia a chcu ti dat tie najlepsie rady. Tvar sa ze ano, jasne, rozumies a pustaj to jednym uchom dnu, druhym von. Mne kazdy a dlho koj, no zial nemohla som kvoli liekom na stit. zlazu, vies ako dlho mi trvalo vyrovnat sa s tym? Je to tvoje dieta, mozno by si to radi vymenili s tebou, no zial neda sa. Uzi si svoje babatko najlepsie ako vies, rady, kt. ti vyhovuju si osvoj a ostatne si rob podla seba. Ked sa babo narodi, dohodni sa s manzelom, aby k vam chodili navstevy len ked to tebe ako matke a vam ako rodine vyhovuje, lebo to je otravne. Mne tak svokra robila nervy, zial som bola vycerpana a nevladala som, no keby sa to stalo pri druhom, zmobilizujem vsetky sily a poslem ju....
@memek Uprimne ti mozem povedat ze aj ja som byvala u svokrovcov. Tiez som si obcas vypocula dobre mienene rady ale vzdy som si aj tak urobila po svojom. Casom to svokru omrzi uvidis bude to dobre. Len sa nenechaj vyprovokovat. Vypocuj a rob podla svojho. Ona sa vyrozprava a ty budes mat potom klud. 😀 Hlavne sa nepustat zbytocne do debaty. To vzdy zle dopadne. Kazdy ma svoj nazor a to co platilo pred 30 rokmi dnes uz davno neplati. Hlavne veeela trpezlivosti.
@memek no, s tym kupanim.. moja je od narodenia buclate babatko, ma vela zahybov, ked to nepovymyvas tak sa to zapari a stipe to..je lepsie kazdy vecer ju cvachnut aspon cistou vodickou, povymyvat pekne.. olejovanie to je na tebe..ja som skusala davat prvo mlieko ale to jej ostavalo v tych zahyboch, tak sme presli na olejcek.. a poviem ti uprimne, parkrat som preskocila kupanie a mala sa mi v noci budila.. aky si das ritual , hlavne aby bol pravidelny na taky sa dieta nauci, moja presne o pol 7 ocakava kupanie, zacne byt nervozna, vrtiet sa, vie ze je jej cas.. ved aj ty sa urcite rada osprchujes pred spanim a lepsie sa ti spi🙂
A na ostatne sa vyprdni a riad sa svojim instinktom, kazde babo je ine, aj do mna nonstop ktosi huci, tiez byvame so svokrou.. zbiera sa zbiera, potom urobim cirkus..
Do postele si beriem malu az rano, kedze mne sa nechce vstavat a ona sa uz v postielke nudi :D ale v noci som ju nikdy nebrala, lebo ja som sa nevyspala, ona sa nevyspala tak sa naucila na postielku a vie ze v postielke sa spinka a nemame s tym problem 🙂 S krmenim ti neviem poradit, lebo my sme sa kojili len 2 mesiace a kedze som nevedela preco mala place , ci ju boli brusko, alebo je hladna, albo nechce byt sama / ze to matka rozozna je dobra hovadina, hlavne prvorodicka/ tak som ju davala stale na prsnik..a prvy mesiac to sakra boli, kym si bradavky zvyknu..taze ziadny uzitok z toho..s tebou budu trieskat hormony po porode, navaly tepla, zimy, placlivost..nech riesi ostatnych muz a ty sa sustred na seba a male🙂
to Ti nezavidim.....moja svokra ma tiez parkrat obdarila radami a ja som si aj tak robila po svojom a treba jednym uchom dnu a druhym von,lebo budes akurat nahnevana.......najhorsie je,ze ked fakt budes potrebovat radu,tak Ti svokra neporadi 😀 Ja som bola splachovacia,lebo je to bola pre mna zbytocna strata energie sa s nou natahovat....a teraz uz nic nekomentuje.
Svokor ked pride,tak mi stale povie,ze maly rozmaznany a ja ho mam niekde.....hadat sa s nim nehadam,lebo u manzela v rodine su zlozite vztahy a nema to vobec vyznam sa s nimi hadat.
Mna najviac vytaca,ked mi radia kamaratky,co este nemaju deti.....to ma dokaze maximalne vytocit 😉
Z dobrych rad sa pouc (niektore nie su zle...) na ostatne prikyvni a sprav si po svojom... toz moja diplomaticka taktika 🙂 a su vsetci spokojni 😀
@memek Tak Ta chápem. Ja som mala podobný problém. A obcas to este musim riesit. Ale boli chvile, ked som bola vytočená do nepríčetnosti. Nas maly bol este v brusku, svokra oprala 5 práčok vecí, ktoré nosil manžel ako dieťa !!!!!! A rozplývala sa, aký bude náš malý rozkošný!!!!! Oprate, ožehlené som to vzala domov. A ked sa pýtala, prečo to nenosí, vždy som to vysvetlila : uz mu je to male, ma dost nových veci, ktoré ešte nevynosil......vždy som sa snažila obmedzit starostlivost mam na mnou potrebny cas. Ked som si potrebovala nieco vybavit. Inak som bola furt pri malom - aj pocas ich navstev. Doniesla som ho cisto na kocikovanie, alebo cisto len na spanie, kupali sme spolu.....tak aby nemali co robit po svojom / starom sposobe /. A ked argumentovvali, ze nieco robim zle, s kludom som odpovedala: ,, Mami takto sa to uz nerobi ! ,, alebo ,, Mami, nehnevaj sa, ale ja to takto robit proste nebudem,,. Mne fakt viac pomohlo, ked mi navarili, alebo nakupili, alebo pomohli s niecim v domacnosti. To som viac ocenila. Teraz ked uz ma maly 3 roky a komunikuje, uz to neriesim, necham im ho aj na dlhsie - lebo uz si aj on sam povie a vynuti co chce. Napr. maminka mi dava inu ciapku, maminka mi robi takuto polievku, maminka mi kupuje iny jogurt, maminka mi dava takto papucky..... uz viem a som v klude, ze si neda so sebou robit co oni chcu. HLAVNE BUD KLUDNA, TRVAJ NA SVOJOM, ale SLUSNE.
nas nepozna cumel -zle, nosime ho v satke - zle, cicikam ho - zle, spi s nami - zle, v skuske kvality a dostatocnosti mlieka som obstala, lebo maly ukazkovo pribera, neockujeme - zle, nepokrsteny - velmi zle, vzdy sa nieco najde co robi niekto inak ako ja ale viete co je na tom dobre? nas vztah medzi mnou a malym, ze ma manzel podporuje a ze nakoniec kazdy povie ake mame kludne a stastne babatko.... 😉
@cmulinko absolutne nevies aka je cela situacia takze chapem ze pre teba je to pohorsujuce. nevadi vzdy sa najde nejaka premudreta osoba 🙂
ano byvame my u nej nie ona u nas ale to neznamena ze sa ma do vsetkeho kafrat ci ano? to mam sklopit usi a ona ked pride a zacne velit tak ju mam posluchat na slovo? nemam 10r. nie je to moja matka a ona musi taktiez respektovat nas nase sukromie a potreby atd. Ona so svokrou nebyvala takze nevie ake to je teda byvala a zvladla az 3mes. nikdy v zivote som jej nic neodmietla ani pomoc ani nic podobne dokonca si dovolim tvrdit ,ze som sa narobila v tom dome viac ako by sa mozno malo investujem do stravy a byvania pricom sa staram o jej tretieho syna mojho svagra kedze ona tam nebyva stale. nechcem zachadzat do detailov kedze je to komplikovana situacia. nevidim dovod preco by som sa napr. mala starat o svagra. a ten idiot neviem ani podakovat ked doje obed a ani nevie po sebe dat tanier do podobanej umyvacky riadu. Cize si myslim,ze je prirodzene ze ked sa budem zoznamovat s ulohou matky a ona velmi chce byt napomocna tak napomocne bude ak pride navarit a da chalanom vyprat veci. ked uz ma byt iniciativna. ja nemam problem sa starat o svojho muza navarit mu a vyprat, urobit pre neho cokolvek. vadi mi sa starat o svagra, ktory vypadne vonku za partiou kedze ma 22r studuje nema co ine na praci dojde o 1ej rano domov vstane o 11ej a to uz su ranajky nakupene a uz aj obed pomaly navareny. je to trosku jasnejsie? 🤐
@memek mozno nepoznam celu tvoju situaciu a ani som nereagovala na celu tvoju situaciu...reagovala som na tvoje 2 vyroky a na tie moj nazor ostava nemenny.Vyjadrila som sa k tomu normalne tak ma nenazyvaj premudrenou....je to moj osobny nazor.Je to diskusia pokial viem,tak sa prosim ta vyjadruj normalne aj ty.
@memek chúďatko, ale neboj to sa nejako utrasie... možno bude ofučaná.... ale sprav si ako to cítiš ty... lebo napr. my sme bývali v podkroví a každý deň niekoľko krát hore - dole schodami (to by mi ani tak nevadilo), ale k nám na poschodie boli točené bez zábradlia a s rastúcim bruškom to nepripadalo v úvahu, tak sme sa cca v 8. mesiaci presťahovali na prízemie, kde nám vyhradili obývačku.... ale každý tam chodil ako na stanici, žiadne súkromie a najviac mňa štvalo, keď manžel prišiel z práce a ešte sme si poriadne ani pusu nedali a nestihli sme sa pozhovárať a už bez zaklopania nám tam vbehla svokra a chcela veľmi debatovať. A švagriná, keď sme neboli doma, tak návštevám ukazovala našu spálňu... a nezabudla mi to ešte povedať (ma to vytáčalo, lebo podľa mňa je spálňa intímne miesto a nik cudzí tam nemá čo hľadať, teda ak ho tam nepozveš). A s tým švagrom - tiež mám jedného takého, ale má 34 a ja v nejakom 6 mesiaci som upratovala, vysávala a tak... (práca mi nevadila, skôr mi ide o princíp) ja som sa ťahala s vysávačom a on si sedel pred telkou s vyloženými nohami... Neboj, nie si v tom sama, sme tu aby sme ťa podporili a poradili ti.... ja tu tiež často hľadám útechu. A čo sa týka toho chlapčeka - ja som chcela dievčatko, ale keď sa malý narodil, tak už mi to bolo jedno, čo som chcela, lebo je to moje najväčšie srdiečko. A keď mám nejaké otázky, tak kontaktujem svojho pediatra (komunikujeme mailom ak to nie je nič akútne) alebo si nájdem odpoveď na nete, príp. ak som si nie istá niečím tak sa popýtam na skúsenosti tých skúsenejších mamičiek a je to 🙂
ci mas robit a urobit? jednym uchom dnu a druhym von... sama najlepsie uvidis co z tych rad vyuzijes a co nie.. ako ti to pride prevazat vanicku s vodou, vylievat ju, ako ti bude stavat dva roky kazdu hodinu na dojcenie a podobne... a nakoniec si najdes svoj sposob... ja som ich neriesila nikdy co si vravia a mam klud, svokra malu ked je tam den-dva... (vacsinou na 1 noc chodi) ani neucese ani jej zuby neumyje, pije iba sladke dzusy a miesto olovrantu dostane kolacik.. a co sa mam zabit? 🙂 u mojej mamy je zase kao zo skatulky, ale cmula si lizatka jedna radost... :P vsade je daco....
@aadulik2110 ked som si precitala tvoj prispevok presne som vedela o com pises. tiez mame schody, tiez som sa vlacila do 8mes s vysavacom a ked som nepovysavala svokra utrusila poznamku ze musi povysavat a upratat lebo MY neupraceme co bola jasna narazka na mna 🙂 a raz som jej povedala ze nehnevaj sa ale nevladzem vysavat boli ma potom podbrusko co nebol vymysel ale cisty fakt. extremom bolo ked moj lenivy svagor cely den nenatopil do kotla a v dome bolo 17C. Ked sme dosli s muzom z mesta mala som chut ho zabit, ale nestihla som lebo usiel vonku. jasne ze ked si dosiel v noci domov bolo teplo ale mala som chut mu vypnut v izbe radiator ked uz je taky otuzily. a keby ze uz mame maleho dojdeme do domu a tam 17C tak mu nielen vypnem radiator este by som mu aj okno otvorila,lenivcovi. a to s tou spalnou by ma vytacalo tiez co to je za nehoraznu drzost?! moja svokra sa oduvala aj koli menu kt. som vybrala pre maleho pricom muzovi sa pacilo ale jej kie a stale sa pytala dve otazky prva ze ci suhlasi aj on s tym menom a druha ci uz je to definitivne. akoze co sa ma co montovat do mena mojho dietata. inak vybrala som si meno Daniel, nemam pocit ze by to bol nejaky extrem.
@memek Nie je to lahke, byvame sami, ale isty cas sme byvali s mojou mamcou... Myslela som, ze ma vystreli... Ale s odstupom casu som jej za mnohe veci vdacna a hlavne, kolkokrat by som bola rada, keby malu povarovala, okupala, dala najest... vsetkeho vela skodi a su to doslova extremy... Ked som si zavrela dvere a mamca vosla, prve, co zo mna vyrazilo bolo, ze ci nevie klopat... no... nemusim popisovat, co nasledovalo 😀 Ale naucila sa, ze aj ja a babo potrebujeme sukromie... Ked som prisla z porodnice 1x, uz boli u nas svokrovci... Presne mi ukazali, ze ako kupat atd, ale oni mali svoje metody 😀 Tak som si sadla a pozerala, prikyvovala a v duchu myslela svoje. Oni sa ukludnili a dali potom pokoj... ked neskor povedali, ako mi vsetko ukazali, len som utrusila - ano, ale v porodnici som si malu kupala sama 🙂 Pri druhej neboli svokrovci ale mamka, uz to bolo jednoduchsie, lebo uz ze vsetko viem... Niekedy sa treba nad niektorymi vecami povzniest a jednym uchom dnu a druhym von. uz nemaju co na praci a chcu byt uzitocni 🙂 Po chvilke ich to prestane bavit a neskor, uvidis, aka budes rada, ked male bude plakat, ked ti ho chvilku povaruju, pomozu, ALE odtial potial - pomoct, ale aj sukromie... aby sa potom nemontovali do vsetkeho. U nas to aj dnes pri 5,5 a 1,5r vyzera tak, ze ked ma na starosti deti manzel, zajde k rodicom a cely den ich tam s nimi necha... 😀 ze nech si ich uziju... ja to naopak robim tak, ze ked je prec on, idem k mojej mamke a postara sa mi o nich ona 😀
@memek to s tym menom poznam.. ked sme nevedeli este co cakame mali sme vybrane meno Oliver a Emma alebo Laura.. vsetci sme chceli dievcatko a svokra zadrela ze radsej Ema ako Laura lebo Laura sa tazko vyslovuje, tak ma to vytocilo, nechapala som ze co sa do toho stara.. a nakoniec to bol Oliver :D
@memek No tak výber mena je snad na rodičoch !!!!! Fakt to ries s kludom a slusne /vzhladom na spolocne bývanie/. Odpovedz napr.,, Ano je to definitívne,, alebo
,, Vies, ja uz som sa rozhodla,, alebo
,, Chcem, aby sa moj syn takto volal,, a bodka - dohovorené. Nediskutuj dalej. Vzdy sa to snaz uhrat tak, aby sa dalej nediskutovalo, nerozvadzalo dalej. Nauc sa pouzivat take spojenia ako - je to moje rozhodnutie, ja to takto chcem, mne sa to takto nepaci - cvic si to kazdy den - lebo to chce odvahu.
@memek ides porovnavat neporovnatelne...tvoja svokra nie je moja a mozem mat uplne ine problemy ako ty ak tvojou otazkou mieris na to,ze urcite nemam sajnu ake to je .Ja byvam od svojich 20-ich rokov sama bez pomoci rodicov ci svokrovcov.Nakolko ja som v Irsku,tak asi pochopitelne nebyvam absolutne s nikim z rodiny a musim si vystacit sama.....a to mam tiez iba 30 rokov ako ty a 3 malicke deti na ktore musim stihnut prat aj varit aj do prace chodit.Ja sa ale nestazujem...ja som s tym ratala ked som sa vydavala ake su moje moznosti na pomoc....vedela som,ze nebudu ziadne.Mne sa len nepaci tvoj pristup k tomu ako si veci riesis respektive neriesis...riesis to tu s babami na fore namiesto toho,aby si to riesila doma u zdroja.Neviem co vlastne ocakavas od odpovedi...odvahu si vyjasnit veci medzi tebou a svokrou?radu ako na to?a co tvoj manzel....ten snad nevidi to co ty vidis,ze sa deje okolo vas?
@memek moj svokor sa zdul, lebo som povedala ze sa bude maly (nakoniec to bolo dievca) volat Jakub... no skoro ho rozhodilo.. srandicky si potom robili neprijemne a neviem co, ale aj tak som si povedala ze bude raz Jakub a nech aj infarkt chytia :P Vraj ake zidovske strasne meno... 🙂)) tak som sa otocila na Evku svokricku s tym ze ake ma ona meno? nie rovnake, detto vsetci ostatni... a bol klud 🙂
myslim ze toto je fakt nekonecna tema.. starsi clenovia rodiny sa vzdy do nas budu starat.. moja svokra mi stale chodi za patami ked sme u nich aby som mu dala jest, aby som hento a pritom maly ma dva roky.. mamina si uz zvykla ale aj tak obcas nieco utrusi, tak si poviem svoj nazor a tiez ma neskutocne vytaca ked zacne rozumovat moja bezdetna segra.. ale tiez som sa naucila jednym uchom dnu, druhym von, az ked uz je to neunostne tak vybuchnem a potom lietaju hromy blesky 😀 😀 😀 😀 😀
nehovorim ze tie rady nepocuvam, ale riadim sa podla seba, vacsinou som robila podla instinktu a bolo to tak najlepsie.. a presne ako tu uz niektore napisali, mamy a svokry su najmudrejsie ked ich rady nechcete, ale ked sa na nieco opytate, tak nevedia alebo si uz nepamataju.. s internetom to netreba prehanat ale vacsinu dobrych rad som nasla tu
@memek Moja mila, to este len zacnu rady, ked sa babo narodi 🙂 Toto je nic a je to len zaciatok vsetkych premudrelych hlav. Je len na tebe to udrzat na uzde. Ak si das do toho kecat teraz a budes ticho, tak ked sa babo narodi, uz sa ti nepodari zbavit sa dobre mienenych rad 🙂 Ja som si vzdy povedala svoj nazor a to dost dorazne s tym, ze ked nieco nebudem vediet, tak sa opytam aj sama. Nikto sa mi do toho nemontuje a mudre rady cudzich ludi beriem s nadhladom - jednym uchom dovnutra a druhym von.
A vies, co ma stve viac, ako rady pribuznych, ktori uz deti maju? Rady od tych matiek teoreticiek, ktore deti nemaju, ale maju vsetko nastudovane, ovladaju vsetku teoriu - toto ma vie fakt dost nas....t.
@memek no mne toto robila aj moja mama raz som brutal vyletela a odvtedy je klud bolo to v znení oni svoju možnosť mali odchovali si tak maju smolu je to moje dieta a ja uznám čo je vhodné ak budem chcieť radu tak si ju vypýtam neželám si aby sa mi do výchovi montovali.hotovo najskor urazena ale potom pochopila že mám pravdu moja matka mala 4deti ani jedno nekojila,kontaktná vychovva jej nič nevravela a ake kolkvek prejavy lásky som absolútne nepoznala žiadne maznanie,pochvali, nič! moja dcéra bola dojčena 27m. je maznavá,nosila sa a dnes nieje rozmaznana ale sebavedoma mala slečna s dojčením aj sme sa potrapili ale ak chceš dojčiť budeš základ nepočuvať rady nemaš mlieko,je slabé,bolí ho bruško atd... čoho sa ale pri byvani zo svokrou asi nevyhneš -ignorovať lebo stres ti nepomože...rob čo uznáš za vhodné a ideálne by bolo ekby ste si už teraz vysvetlili ako si to ty predctavuješ lebo takéto hadky kedy bude chcieť bit svokra nápomocná ale ty to budeš chcieť zvládnuť ti ešte prihodia poporodnú depresiu.takže šup na to a vyjasniť si všetko pred porodom.
no ak chcete naživať vo svojej rodine v pokoji jednoznačne bývat samí nieje na to ja by som sa k matke,svokre nevrátila za nič na svete proste mladý majú biť sami mat svoj pokoj,nezhody a nie aby tam bol sústavne niekto navyše.

@sashabb hej, moja mama mala tiez tie tendencie radit mi, aby som mu pindika ukladala dohora. no mozno to tak drzalo v latkovych plienkach, ktore boli tesne na pokozke. ale v pamperskach, ktore su volne, nepriliehaju tesne na pokozku vpredu, je to uplne zbytocne, lebo tak drzat nebude 😉