icon

Bolesti v 39. týždni tehotenstva

jearptal
3. jan 2026

Pekný večer, chcem sa poradiť, viem že toto je len diskusia a nie pohotovosť ale predsa mozno mate skúsenosti..
Som v 39 tyzdni tehotenstva, konkrétne 38+5 mi píše aplikácia.. naposledy som bola na kontrole v stredu a najbližšie mam ísť ďalšiu stredu.. lekarka ma naposledy zo spodu nepozerala, lebo tyzden predtým ma.pozrela a povedala ze na porod to ešte nevyzerá.. a dodala ešte toľko, ze počkáme do ďalšej stredy, potom ma pozrie..a na pohotovosť prist len v prípade ak necitim pohyby, ak odtecie plodová voda alebo mam pravidelne kontrakcie.
Chcem sa ale opýtať, je normálne že mávam raz za hodinu, alebo raz za dve hodiny strasne krce? Podbrusko a kríze, ale fakt ako pri extra hnacke.. aj ma potom preženie, ale ani len hlienova zátka neodišla, takze asi je to ešte fakt ďaleko.. len stále bolesti ako pred hnackou, plus tie kríze..
Pohyby cítim, niekedy menej, niekedy dosť extrémne.. v polohe lezmo mam tie bolesti najsilnejšie.. no už ma boli brucho aj pri dotyku pomaly, dokonca aj tie pohyby ma fakt bolia.. podľa vás je to normálne a v kľude počkať do stredy alebo radšej ist k lekarke?
Ja som.rodila už raz, dcérka pred skoro 3 rokmi, ale tam.som takéto nemala, len odtiekla voda a potom pravidelné kontrakcie..ďakujem za každú odpoveď

qwert87
3. jan 2026

@jearptal podľa mna to bude začiatok pôrodu. Ja som tak mala pri dcérke, nepravidelné ale silné. Prisli sme do nemocnice pred 6 (stale som váhala ísť, neísť) a narodila sa 6:45 🙂. Ak je to taka bolest ze ta prinúti zastaviť a predýchať aj ked nie su pravidelná, je to ono. Držím palce

jearptal
autor
3. jan 2026
@qwert87

@jearptal podľa mna to bude začiatok pôrodu. Ja som tak mala pri dcérke, nepravidelné ale silné. Prisli sme do nemocnice pred 6 (stale som váhala ísť, neísť) a narodila sa 6:45 🙂. Ak je to taka bolest ze ta prinúti zastaviť a predýchať aj ked nie su pravidelná, je to ono. Držím palce

@qwert87 no budem to sledovať, dakujem velmi pekne ❤️

xromix
3. jan 2026

@jearptal asi by som sla pre istotu, hlavne ako druhorodicka…ja som mala pravidelne kontrakcie každé 3-4min. 3h vkuse a potom totálne nepravidelne ďalšie 2h a za ďalšie 2h som porodila, takze nie vždy je to o pravidelných kontrakciach.

anonym_4c5eb8
3. jan 2026

Podľa mňa tiež pôrod. Ja som mala také bolesti, ktore začali večer o nejakej 21hod. O 23hod už boli také riadne menštruačné kŕče ale medzi tým pauzy. Tak som zaspala. O 2hod ma zobudili už bolesti, ktoré som musela predýchavať. O 5hod som bola v pôrodnici. O 9:31hod som porodila ❤️ držím palčeky

jearptal
autor
3. jan 2026

Ďakujem krasne ❤️ ale nemala by najskor odísť ta hlienova zátka?

jearptal
autor
3. jan 2026

Alebo to nemusí?

vorkola
3. jan 2026

@jearptal Treba ist,aj na pohotovost,,aby aj dieta neutrpelo.vyzera to ,copises vyzera na zapal,, .V bruchu mas maternicu,creva,mocovy mechur, skratka, ak to do raana neprejde, smer pohoto.

anonym_ed11f0
3. jan 2026
@jearptal

Ďakujem krasne ❤️ ale nemala by najskor odísť ta hlienova zátka?

@jearptal mne napr zátka neodišla ja som ju teda vôbec nespozorovala a mám 2 pôrody za sebou